Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: corrupció i poder
Espais de lliure expressió per a totes les entitats de Mataró
20 nov 2003
La CUP ha demanat al govern municipal que les cartelleres que s’han posat amb motiu de la campanya electoral es deixin com a espais de lliure expressió per a les entitats sense ànim de lucre de la ciutat.
Espais de lliure expressió per a totes les entitats de Mataró

La CUP ha demanat al govern municipal que les cartelleres que sâhan posat amb motiu de la campanya electoral es deixin com a espais de lliure expressió per a les entitats sense ànim de lucre de la ciutat.

La Candidatura dâUnitat Popular (CUP) de Mataró ha demanat mitjançant un escrit al Registre municipal que les cartelleres que es posen només quan hi ha campanya electoral I per a ús exclusiu dels partits que es presenten, romanguin instal·lades permanentment com a espais de lliure expressió.
Després del franquisme, molt encertadament, lâAjuntament va instal·lar cartelleres a diversos indrets de Mataró per a ús de les entitats ciutadanes. Aquestes cartelleres han estat progressivament retirades durant els darrers anys, fins al punt que actualment han desaparegut totes.
Quan hi ha campanya electoral, però, lâAjuntament les instal·la només durant quinze dies I per a ús exclusiu dels partits que es presenten. Aquests partits, però, no nâacostumen a fer ús ja que amb els seus pressupostos milionaris utilitzen altres mitjans com banderoles, pancartes, anuncis a la televisió, etc.
Posar I treure aquestes cartelleres implica una despesa innecessària que paguem tota la ciutadania, I deixar les entitats de la ciutat sense espais públics per expressar-se és molt poc democràtic, alhora que totalment contradictori amb la âparticipació ciutadanaâ? que durant la campanya electoral deien defensar els membres de lâactual govern. Davant aquesta âpartiditzacióâ? de la llibertat dâexpressió, la CUP ha demanat al govern municipal que les cartelleres quedin instal·lades permanentment.
Mira també:
http://www.llibertat.com/cup
Sindicato Sindicat