Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: corrupció i poder
Els convergents ja dónen com a president a MARAGALL !!!
20 nov 2003
Avui ha començat a circular entre la militància convergent el rumor de que ja hi ha un acord per fer president a... MARAGALL !
Sembla que la cosa va d'un govern en minoria PSC-ICV amb acords amb ERC que en el debat d'investidura s'abstindria davant la proposta de govern de Maragall-Saura i votaria en contra de la d'en Mas. Així els sociates es podríen presentar a les elecions espanyoles sense estar massa contaminats d'independentisme.

Tot això esclar difícilment sobreviurà a la previsible patacada dels socialistes davant del PP. Aleshores tot podria canviar un altre cop i no es descarta l'avançament de les eleccions segons els resultats.

El cop moral per al món clientelar convergent es preveu dur però esperen contenir la crisi interna durant uns mesos tot esperant conéixer els resultats de Madrid.

Comentaris

Re: Els convergents ja dónen com a president a MARAGALL !!!
20 nov 2003
Tot aixó em sembla política ficció.

És curiós, a més a més, que en una web on predominava un rotund abstencionisme abans de les eleccions, ara s'estigui tan pendent dels resultats i pactes consequents ...
Re: Els convergents ja dónen com a president a MARAGALL !!!
20 nov 2003
És lògic que estiguem pendents del que passarà a la política institucional per dos motius:

1- Els mitjans de comunicació configuren els temes dels que parla l'opinió pública. Per això els polítics volen controlar ràpidament els mitjans i captar-los a la seva orbita. I per això els moviments socials també hauríem de preocupar-nos de construir els nostres propis mitjans. Mireu www.okupemlesones.org

2- En el fons, per molt que ho volguem negar, la política institucional té importància perquè aprova les lleis i polítiques que després ens afecten a tots (als que votem, als que no votem i fins i tot als que no poden votar -immigrants-). Per això molta gent com jo hem dit que cal votar a l'opció que menys ens desagradi i seguir lluitant per a aconseguir el que volem, perquè si per exemple surt el Mas a Catalunya, i el Rajoy a Madrid, ja ens podem preparar a treballar per intentar contrarrestar el que decideixin (cosa que ens costa molta feina degut als nostres pocs recursos). En canvi, si governa en Maragall-Carod-Saura o en Zapatero-Llamazares, no tindrem bones polítiques (és clar que no), però haurem de lluitar contra lleis que (en general, però no sempre) no seran tan contràries a la nostra manera de veure el món, amb més probabilitats d'aconseguir canvis que vagin en la nostra línia.

Per tant, fins a les generals, els anarquistes faríem bé si reflexionéssim, que una visió a llarg termini anarquista pura, pot anar madurament conjuminada amb una visió a curt termini en la que recolzem els partits d'esquerra. Tot i que sempre haurem de treballar per la consciència i l'autoorganització de la gent.
Re: Els convergents ja dónen com a president a MARAGALL !!!
20 nov 2003
NOSALTRES HEM FET UNA "PORRA" (I ALGUNS TAMBÉ ELS EL HEM ENGEGAT A AOTOS A LA PORRA "TOT SIGUI DIT").

I L'APOSTA PER UN GOVERN CiU + PSC

ÉS LA QUE GUANYAVA JA ABANS DE LES ELECCIONS!!!

CREIEM QUE SI ERC TE DOS DITS DE FRONT S'ESTARÀ A L'OPOSICIÓ A ESPERAR LA MAJORIA EL 2007!!!
Re: Els convergents ja dónen com a president a MARAGALL !!!
20 nov 2003
LA QUAL COSA COM PODEU IMAGINAR ENS ÉS IGUAL!!

CAR GUANYI QUI GUANYI.....!!!
Re: Els convergents ja dónen com a president a MARAGALL !!!
20 nov 2003
El fet de votar al "menys dolent", només suposa acceptar a un dictador "menys dolent", que farà el que li surti de "les democràcies" durant quatre anys. Per tal d´enderrocar un sistema injust, el pitjor que es pot fer és "possibilisme"...
Re: Els convergents ja dónen com a president a MARAGALL !!!
20 nov 2003
El dia que poguem enderrocar el sistema, crideu-me que vinc.
Però de moment no és així i haurem d'esperar que la llei d'estrangeria la facin el PP o el PSOE-IU. Qui digui que tots dos la faran igual de malament, és que no són immigrants (i sí que són uns demagògics que no es volen mullar i volen seguir purs). Jo prefereixo que guanyi el PSOE-IU, per després enfrontar-lo sempre que faci falta.
Re: Els convergents ja dónen com a president a MARAGALL !!!
20 nov 2003
En realitat a ERC se li ha xafat la guitarra. Confiaven en que només es podria formar un govern amb majoria absoluta amb PSC i Iniciativa, atès que els números d'abans de les eleccions deien que era difícil que ERC+CiU sumessin majoria absoluta. Avantatges? En Carod formaria majoria amb les -teòriques- esquerres com envoltat d'un fatalisme còsmic. Però resulta que tant CiU com ERC han tret millors resultats dels què esperaven i ara en Carod ha de escollir i fer-se únic responsable de la seva elecció davant d'uns quadres, una militància de base i un electorat que o bé son nacionalistes radicals i esquerrencs fluixets o bé esquerrencs radicals amb un nacionalisme clar però subsidiari (una mica el què li passa en Maragall amb els sociates espanyolistes i els sociates catalanistes dins el propi PSC).

Però la jugada va més lluny. Si en Carod governa amb CiU, no permetrà que al març CiU col·labori amb els del PP a l'Estat; igualment li passarà a CiU si s'arriba a aquest increïble però en absolut impossible pacte PSC-CiU. I a molta gent (a mi, per exemple) ens fa por, en primer lloc, les marranades de les què seria capaç el PP per tal de revalidar una majoria absoluta de la què li depèn el poder; i no menys por em fa que, efectivament, aconseguís treure novament la majoria absoluta (recordeu que encabronar catalans i bascos dóna molta 'chance' a l'imperi castellà) amb un govern fortament nacionalista aquí; sense un concert financer decent (que d'aquí a març no arribarà) podem cagar tramussos perquè amb càrrec als pressupostos de l'Estat no es faràn aquí ni cent metres de carril bici.

Per això, per a aquest raonament (no perquè faci cas a "enteraíllos" ni perquè tingui informació bona i contrastada) es pel què crec que la cosa acabarà amb un pacte ERC-PSC-ICV. De fet, és el millor per a tots, si us hi fixeu. A banda de què la pressió dels poders fàctics -sobretot l'estament empresarial, que s'ha pujat sobre una moto molt potent- és brutal; i per dir això, només cal obrir qualsevol diari.

Les angúnies del PP son molt còmiques i és un tret positiu d'aquestes eleccions. Però anem amb compte perquè el riure sen's pot travessar a la gola.
Sindicato Sindicat