Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Comentari :: laboral : pobles i cultures vs poder i estats
CCOO de Catalunya rectifica les delaracions del secretari general estatal sobre l'afer d'Euskadi
20 nov 2003
No comparteix aquesta opinió
RESOLUCIÓ DEL SECRETARIAT DE LA CONC SOBRE LA REFORMA DE L’ESTATUT D’EUSKADI

El Secretariat de la Comissió Obrera Nacional de Catalunya ha tingut coneixement, a través dels mitjans de comunicació, de les declaracions realitzades pel secretari general de la Confederació Estatal de CCOO, José María Fidalgo, i el secretari general de la UGT, Cándido Méndez, en relació a la proposta de reforma de l’Estatut d’Autonomia d’Euskadi, més conegut com a Pla Ibarretxe. Aquestes declaracions han creat confusió entre alguns afiliats i afiliades de CCOO de Catalunya, que s’han adreçat al òrgans de direcció de la CONC per expressar la seva preocupació i el seu malestar.

Davant d’aquesta situació, hem considerat necessari fer pública la resolució següent:

El Secretariat de la CONC no comparteix les opinions expressades pel secretari general de la Confederació Estatal de Comissions Obreres en relació a la reforma de l’Estatut d’Autonomia d’Euskadi. Tampoc ens consta que hagin estat contrastades amb l’opinió que, sobre la reforma de l’Estatut, pugui tenir la Confederació Sindical de CCOO d’Euskadi.

Des de l’autonomia sindical, considerem que cal respectar l’autonomia dels partits polítics per fer aquelles propostes que considerin més adients. Sense entrar a valorar el contingut de l‘anomenat Pla Ibarretxe, que té aspectes força discutibles des d’una perspectiva social, volem afirmar públicament la necessitat de reconèixer el dret de les formacions polítiques que donen suport al text de la reforma a plantejar el seu debat, respectant els mecanismes democràtics i de participació social. Cal exigir, en tot cas, que per tal que aquest debat sigui fructífer, ha de realitzar-se en un clima de distensió i de llibertat de tota la ciutadania.

El Secretariat de la CONC reitera la posició tradicional de les CCOO de Catalunya, favorable a desenvolupar els mecanismes previstos en la Constitució Espanyola i els Estatuts d’Autonomia, en la perspectiva d’avançar, des de la plena solidaritat entre els pobles de l’Estat espanyol, en la millora de les capacitats d’autogovern i en el reconeixement diferenciat de les diverses realitats socials i econòmiques, en lloc de ser objecte d’una visió uniformitzadora.

El Secretariat de la CONC fa una crida a la responsabilitat, i reclama la necessitat de no afegir elements que crispin innecessàriament un debat que requereix molta serenitat, o que puguin ser utilitzats com a coartades per justificar la manera restrictiva amb què, en moltes ocasions, s’han interpretat i aplicat la Constitució i el Estatuts per part dels governs centrals. El reconeixement de la pluralitat de la societat, el diàleg i la recerca de l’acord polític i social són elements fonamentals per avançar cap a un model d’Estat en què encaixin les aspiracions d’autogovern.

El Secretariat de la CONC vol expressar la seva solidaritat i compromís amb CCOO d’Euskadi i el seu treball sindical i social en defensa del diàleg, del pluralisme de la societat basca i de la desaparició de la violència terrorista. En aquest sentit, i com a mostra d’aquest compromís, volem fer nostra la resolució que ahir va aprovar el Consell Nacional de CCOO d’Euskadi.

Barcelona, 19 de novembre de 2003

(Publicat a www.conc.es, secció Lluita Obrera Notícies)

Comentaris

Re: CCOO de Catalunya rectifica les delaracions del secretari general estatal sobre l'afer d'Euskadi
20 nov 2003
Doncs no cal que el company Àngel estripi el carnet.
Voldria aprofitar l'ocasió per dir -i confiant sobretot que ningú no s'ho prengui malament: a part de ser una cosa culturalment important, és matèria de la meva feina quotidiana- que, en correcte català,
* es trenquen les matèries sòlides dures, com vidre, fusta, metall (a més, és clar, del sentit figurat: «trencar un pacte»)
* s'estripen o s'esquincen les matèries sòlides toves, com paper, cartró o roba.
Com que el castellà no fa aquesta diferència, moltes persones catalanoparlants usen el verb «trencar» de manera no adient.
En l'ús de la llengua també cal (i especialment) mantenir la identitat.
Disculpeu.
Re: CCOO de Catalunya rectifica les delaracions del secretari general estatal sobre l'afer d'Euskadi
20 nov 2003
ESPAÑOL A TUS ZAPATOS!!!

http://www.kaosenlared.net/enlaces.html
Hasta las narices de ..
20 nov 2003
Estoy hasta las narices de lso sindicatos amarillos!. Traidores, vendidos! Me importa un huevo lo que digais o lo que dejeis de decir!

Más palos para los dirigentes sindicales!
Amarillos a la hoguera!
Re: CCOO de Catalunya rectifica les delaracions del secretari general estatal sobre l'afer d'Euskadi
20 nov 2003
Y sobre desalojar locales sindicales, que pertenecen a todos los trabajadore/as, que dice la conc esa?
Re: CCOO de Catalunya rectifica les delaracions del secretari general estatal sobre l'afer d'Euskadi
20 nov 2003
se dice mierda o merda,elige.
pues eso para la conc.
Re: CCOO de Catalunya rectifica les delaracions del secretari general estatal sobre l'afer d'Euskadi
21 nov 2003
Narizon, ¿no te enteras que apestas tú mismo? Apestan tu odio, apestan tus palabras insultantes.

CCOO tiene graves defectos, pero este texto parece bastante razonable comparado con las proclamas de nacionalismo español agresivo de Cándido Mendez -UGT- y José María Fidalgo -CCOO-.

Han de decirse las cosas buenas, tanto como las malas.
Sindicato Sindicat