Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: antifeixisme : pobles i cultures vs poder i estats
Ara és el moment d'un referèndum per l'autodeterminació.
19 nov 2003
Ara és el moment d'un referèndum per l'autodeterminació.
A la fi sembla que ha arribat l’hora als catalans que poguem decidir lliure i democràticament què volem fer amb el nostre futur. Ara és l’hora de poder decidir, mitjançant un referèndum d’autodeterminació, si volem seguir lligats a l’Estat espanyol o si volem ser independents com a poble dins d’Europa.

El nacionalisme es defineix com la “Ideologia i moviment polític centrat en l’existència o la reivindicació de la pròpia nació, de la seva unitat i de la seva independència� (Diccionari Manual de la Llengua Catalana, Institut d’Estudis Catalans, Barcelona, 2000); per tant va sent hora que aquells partits que es diuen nacionalistes apliquin amb fets el que diuen ser.

Ara és el moment, per tant, que els partits polítics dits nacionalistes, i que també ICV-EuiA que ha estat mostrant-se durant la campanya a favor del dret d’autodeterminació, aprofitin per reivindicar i fer un referèndum d’autodeterminació. La ciutadania ha parlat donant el seu vot, ara toca als partits polítics aplicar la voluntat del poble que ha estat majoritària.

"Dionís TC", Sants-Barcelona.
http://paisoscatalans.org/succedani
Mira també:
http://paisoscatalans.org/succedani

Comentaris

Ara és el moment ....
19 nov 2003
...de deixar de creure en la democràcia...
Jo no volia, però la merda de polítics que tenim m´ha fet conventir-me a l´anarquisme.
No em puc creure que encara la gent cregi en els nacionalismes....
Que farem amb tots els cadàvers del estret??
I am la població rumana? i els senegalesos???? y con el primo extremeño....???
Vuestro referendum es lo podeis meter por el culo.
Re: Ara és el moment d'un referèndum per l'autodeterminació.
19 nov 2003
els de succedani (suposant q sigueu + d'1) no demanaveu el vot per Peter Pan? apa, busqueu la definició de payassos al diccionari tbé...
durruti = josé antonio ???
19 nov 2003
Qué collons tenen a veure els cadàvers de l'estret amb la negació del dret d'autodeterminació ???.

És el dret d'autodeterminació dels catalans el culpable d'aquestes morts ???.

Si aixó és anarquisme, noi, t'el pots fotre tú pel cul.

Ara resulta que no ens podem autodeterminar perqué el senyor durruti té un cosí extremeny. Genial.

Si uns quants romanesos i senegalesos venen cap aquí, llavors : prohibit autodeterminarse. sàbia conclusió.

Sí, certament tú no creus en la democràcia, però no tan solament en la burgesa -representativa-, sino que no creus en cap democràcia ...A no ser que només creguis en la democràcia espanyola.

Espanyolistes camuflats d'anarquistes : aneu-s'en al PP d'una puta vegada, perquè sou cul i merda.
Re: Ara és el moment d'un referèndum per l'autodeterminació.
19 nov 2003
Gairebé estic per dir que sí i afegir-me. Però amb una condició: es fa un referèndum i si surt que sí, doncs bé, independència; però si surt que no, ALESHORES NO ES TORNA A PARLAR EN 50 ANYS (no estarem com al Canadà, amb la mateixa tabarra cada cinc anys). A veure si aquests ferotges analistes i acròbates del nacionalisme s'aturen i, per variar, pensen... El vot independentista (si es que es PURAMENT independentista) no ha arribat al 20 per 100. Apa, bonic, fes un referèndum...

I mentre estem amb la cagarel·la del sobiranisme, l'independentisme, la pàtria irredenta, la nació i no sé quines hòsties més, els de sempre (que seguirien sent els de sempre també en la nova "pàtria") ens donen pel cul dia sí dia també amb els seus mcjobs, les seves guerres, els seus txapapotes i d'altres orgues.

I així ens va. Ben entretinguts, això sí...
Re: Ara és el moment d'un referèndum per l'autodeterminació.
19 nov 2003
El tema es que a mi em preocupen altres temes, desde la emigració als transgènics i el dilema de ser o no ser espanyol em sembla un problema de niñatos que encara no saben si prefereixen la carn o el peix. El tema de l´autodeterminació es ranci, company estem al segle XXI, segle de les globalitzacions, de la desaparició de fronteres...
Podeu agafar l´exemple de OP i votar amb els vostres mòvils polifonics -amb el segadors, of course- si voleu l ´independencia i deixeu de donar pel cul al reste de la humanitat que no creu en banderes
Estopa per a tots
19 nov 2003
La sarta de destrellats que s'ha dit en resposta al comentari del succedani no té desperdici. Quasi crec q passaré de comentar-los. El propi comentari inicial tampoc era massa encertat, a no ser que (tal i com ho vull interpretar jo) no siga més q en el sentit de q cal presionar a ERC des de l'esquerra pq no cedisca ara desviant cap al centre. Eixa pressió se li ha de fer, i serà útil a l'independentisme si es força a ERC a restar com més a l'esquerra millor per molt q ells no siguen un partit vàlid. De tota manera
no crec q siga ara (encara) el moment de fer cap referèndum aixo no té cap ni peus. La societat catalana està un poquet verda encara per a això no creus? I per cert q se't veu a la llegua q ho dius pensant només en el principat com a Catalunya, ja que el PV i ses Illes encara estàn més verds, clar està. Així que en quant a referèndum i concepció nacional tens la mateixa amplitut de mires q una mula.

Però els comentaris en la línia pseudo anarquista (pq n'he vist de millors, estes són directament argumentacions de nens de 14 anys) no mereixen ni aquest estissó d'orelles. Quanta barbaritat vomitada junta!

Durruti, el teu cosí extremeny i els senegalessos serien acollits com a persones lliures en una societat justa si dels PPCC socialistes parlem. De veritat q esteu pq vos sone els mocs la mamá encara...
Re: Ara és el moment d'un referèndum per l'autodeterminació.
19 nov 2003
aqst "durruti del primo extremeño" té una mica de liu al cervellet... fruit de fonamentar la seva ideologia amb les 4 consignes anarquistes q ha extret dels comics de l'Azagra... cosa q per altra banda tbe fan els independentistes sectaris...
Re: Ara és el moment d'un referèndum per l'autodeterminació.
19 nov 2003
La lluita per l'autodeterminació dels pobles, company madur, és també la lluita per la llibertat. És i serà tan rància com la forma de dominació que l'ocasiona.

Ah! i també em preocupen els altres temes. Serà perquè no tinc TV i puc aprofitar el temps que altres us passeu al seu davant veient OP.
Re: Ara és el moment d'un referèndum per l'autodeterminació.
19 nov 2003
Com que us heu colat 3 ;-)

Preciso: el comentari anava adreçat a l'il·luminat del Durruti.
El plebiscito ya se ha hecho y ha salido que sí.
19 nov 2003
Se realizó el pasado 16 de noviembre y con los votos de los ciudadanos catalanes se ha puesto PUNTO Y FINAL a la larga comedia llamada "transición española", abriéndose un escenario nuevo cuyo telón ha levantado la irrupción democrátiva de ERC. Los votos siempre llegan más lejos que las bombas, y esto nunca lo han podido soportar la caterva de fascistas.
Re: Ara és el moment d'un referèndum per l'autodeterminació.
19 nov 2003
Company Dionís TC, ara NO és el moment d'un referèndum per l'autodeterminació,; el procés d'emancipació d'un poble és una cosa llarga que requereix que es produeixin contradiccions fortíssimes entre opressors i oprimits. No depen d'un resultat electoral conjuntural.
Respecte al que diu en Durruti no val la pena ni comentar-ho, és de les típiques persones que està en contra de totes les injustícies menys la cultural, en aquesta se sent inconscientment molt ben còmode i calentet representat per Espanya
la irrupcion democrativa
19 nov 2003
Tienes mas razon que un santo tocayo, mira el neg0siete uqe tenemos con los uniformes del ejercito y la policia iraki, nos vamos a forrar con tanto pedido, se los estropean tan rapido...
Re: Ara és el moment d'un referèndum per l'autodeterminació.
19 nov 2003
referendum d´autodeterminació Si, en qualsevol moment, en qualsevol circumstància, però a tot el territori dels Països Catalans, sinó, no val la pena.
Re: Ara és el moment d'un referèndum per l'autodeterminació.
19 nov 2003
POTSER EL NOU GOVERN CIU I PSC EL FARAM!!!!

AU VA!!!!!!!!

INDEPENTDENTZI ETA SOCIALISMOAREN!!!
Re: Ara és el moment d'un referèndum per l'autodeterminació.
19 nov 2003
seguint la lògica fantàstica: jo també lluito per l'habitatge, aquesta gent que només es preocupa dels transgènics no és la meva.
un dia us menjarem amb patates a aquesrta xusma quintacolumnista que només sap parasitar (i usar un llenguatge sexista, eh "company"??)
MOLT INTERESSANT
19 nov 2003
De tots els comentaris que veig els darrers dies sobre les eleccions de diumengen (n'estava força cansat) em sembla la proposta més interessant que s'ha fet.

No se si s'ha de plantejar com "ara es el moment", pero si que quelcom semblant s'ha d'anar preparant. Em refereixo a que es un bon moment per plantejar una campanya d'aquest tipus, com les que es fa fer el 1991 (si mal no recordo). S'hauria de parlar del "com", quines plataformes, quan etc.

Tenim: un ascens electoral d'un partit independentista, un pla ibarretxe a Euskadi que esta posant nerviosos a més d'un defensor de la "unidadespaña", la previsible proposta de reforma de l'EStatut d'aqui poc on tots els partits del sistema intentaran dir la seva. A banda d'altres temes (per exemple sera interessant veure quina sentencia tenim a Estrasburg sobre les tortures del 92)hi ha un ambient caldejat (agressions feixistes)... Es paradigmatica l'actitud del PP davant Euskadi, pero ara també davant l'ascens d'Erc.

Una campanya sobre el dret a l'autodeterminació és una campanya sobre drets democràtics elementals que es pot enllaçar amb molts altres temes (globalització, immigració ...).

[Em quedo alucinat dels comentaris en contra que es fan per part de gent que es considera troska acrata o el que sigui -rellegiu els vostres referents, Bakunin, Trosky, Lenin, Fonseca... si es que a banda de la xapa n'heu llegit una plana del que diuen sobre aquest tema ... mare de Deu!- com es possible que no veieu amb interes -o com a minim sense oposar-vos-hi- el fet de poder donar ales a un tema que desestabilitza el sistema com aquest??? en nom de que us poseu en contra de reinvidicar un dret democratic fonamental negat per la seva Constitucio en els seus primers articles i vigilat pel seu Exercit??? que enteneu que es ser d'esquerres??? -tant cecs pel sectarisme i les veritats absolutes estem tots i totes plegades??? au va ostres-)

(Una proposta d'aquest tipus pot ser un bona idea per animar l'esquerra alternativa -comunista, independentista, acrata...- amb un nou objectiu comú que intenti superar o anar preparant
el previsible desencant que tindra la gent quan vegi els limits que te la seva democràcia; i si les eleccions i el seu resultat han posat la pilota al seu camp, una proposta d'aquest tipus pot tornar a posar-la en el nostre camp, el dels moviments socials, les alternatives i la participació popular)

Repeteixo: trobo la proposta interessant, ens permet treure el tema al carrer en els propers temps; el que cal es plantejar-se com es tira aixo endavant.

(No menystinc que pot ser complicat parlar-ne ja que segurament una Erc forta intentara monopolitzar tot el que es faci en aquest sentit, pero aixo no treu importancia a la possibilitat d'anar preparant una campanya d'aquest tipus, no se si m'explico prou be, per qui entengui de que carai estic parlant)
Re: Ara és el moment d'un referèndum per l'autodeterminació.
19 nov 2003
Ara és el moment d'aprofitar aquesta dinàmica per construir un projecte d'esquerres i per l'autodeterminació que pot culminar en un temps no gaire llunyà en l'autodeterminació, per encetar un pais on tothom serà benvingut inclos el cosí extremeny d'en Durruti... excepte si no és el malparit de l'Ibarra.
Re: Ara és el moment d'un referèndum per l'autodeterminació.
20 nov 2003
En principi, com a independentista, però també com a comunista, crec que l'autodeterminació en sí ja és una gran victòria, ja que suposa el reconeixement del dret a decidir, i un cop reconegut aquest dret, es guanyi o no el referèndum, ja no hi ha marxa enrera, si som subjectes de decisió ja no perdem aquest dret, i el podem tornar a exercir quan vulguem, quan ens tractin malament o quan ens sembli que ja n'hi ha prou.

També crec que està bé pressionar (és com entenc el comentari del succedani, no com una proposta realista) perquè els d'ERC no puguin pactar alegrement sense desgast amb els corruptes, burgesos, botiflers i transvassadors de CiU o amb els social-liberals, especuladors, il·legalitzadors d'idees i creadors del GAL del PSC.

I evidentment, el dret d'autodeterminació no és contradictori, ans al contrari, per mi va lligat a la lluita per una societat justa i amb el suport als immigrants que pateixen el racisme que no ens enganyem, és propi del sistema capitalista.
Re: Ara és el moment d'un referèndum per l'autodeterminació.
20 nov 2003
Completament d'acord amb en jaumet.
L'argument convergent de "no val la pena convocar un referèndum perquè el perdríem" serveix només per netejar consciències i posar excuses.
A més, curiosament, en aquest punt el discurs botifler convergent coincideix amb el lerrouxisme. Són les dues cares de la mateixa moneda: es necessiten l'un a l'altre.
Un cop reconegut el poble català com a subjecte amb capacitat de decisió ja no hi ha marxa enrera, és per això que tant els uns com els altres ho volen impedir.
Re: Ara NO és el moment d'un referèndum per l'autodeterminació.
20 nov 2003
De tota manera, deixeu-me replantejar el tema dient q ara pot ser un moment bonissim per a sacsar l'estaca, i presionar a ERC pq es mantinga tot a l'esquerra posible, i, també important'ssim, pq vagen ampliant el seu discurs parlant de Paisos Catalans sense traumes i amb totes les consequencies. (Insistisc en un exemple q vaig donar fa un temps, dotar a la TV3 d'autentics contiguts nacionals, com podria ser tractar de catalans als equips valencians de futbol, o introduir el terme PPCC amb naturalitat per denominar la nació). El marc nacional es una cosa q tenen fosquissima, no ho perdem de vista.

Totes aquestes presions només es poden exercir des de moviments independentistes de base i a l'esquerra d'ERC. El q toca ara es apostar per a aquestos moviments com a nou element polític en la societat catalana (fent creixer les CUP, dinamitzant l'accio local etc...)

Aixi doncs, enfortir les estructures de base per a poder exercir aquesta pressió (i qui si sap si més avant dotar-nos d'element electoral més adequat) és sens dubte el seguent pas a donar en el llarguísim camí cap a la llibertat.

I per a mi conseguir convocar un referendum seria un dels ultims pasos, per descomptat q es ultra positiu, pero encara no toca fixar ahi les nostres fites si el q volem es el socialisme i l'independéncia del COMPLET MARC NACIONAL. Posats a comencar la casa per la teulada... pq no parlar de la internacional ara q ERC i ICV han pujat uns quants escons???

No obstant aixó, l'estat espanyol te oberta mes d'una via d'aigua. Anem per feina.
Sindicato Sindicat