Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: fòrum 2004
La CUP de Martorell fa una crida a no col·laborar amb el Fòrum 2004
19 nov 2003
Martorell amb el Fòrum 2004 ? No en el nostre nom ! Amb aquest lema la Candidatura d’Unitat Popular de Martorell fa púbica una crida a la ciutadania martorellenca i a les seves institucions per tal que rebutgin la col·laboració o el suport al Fòrum 2004.

D’aquesta manera, membres de la Candidatura d’Unitat Popular de Martorell van facilitar el comunicat a l’Alcaldessa ahir dimarts dia 18 de novembre, moment en que es va signar el conveni entre l’Ajuntament de Martorell i el Fòrum Universal de les Cultures, per tal que el municipi participi d’aquest esdeveniment.
MARTORELL AMB EL FÒRUM 2004 ?
NO EN EL NOSTRE NOM !

És sabut per la Candidatura d’Unitat Popular la voluntat dels organitzadors del Fòrum 2004 que els ajuntaments donin suport a la iniciativa i organitzin diferents actes associats. Tot i que els actes ens semblen molt interessants, des del nostre punt de vista Martorell, la seva ciutadania i institucions, no haurien de participar en aquest fòrum ja que aquest amaga altres interessos, per exemple:

Greenpeace denuncia que la construcció de la plataforma del Fòrum sobre la ribera del mar farà que aquesta zona perdi la qualificació de ribera marina i a part precaritzarà els ecosistemes de les platges pròximes.

Gran nombre d’empreses sòcies i patrocinadores del Fòrum 2004 estan directament relacionades amb la guerra de l’Iraq, la indústria armamentística, violacions dels drets humans, especulació, desforestació de grans boscos del nostre planeta... coses que en principi haurien de ser contradictòries amb l’esperit del fòrum. En tenim alguns exemples:

Endesa empresa sòcia del Fòrum, té una denúncia feta per Rodolfo Stevenhagen de l’Organització de les Nacions Unides (ONU) per la violació dels drets humans al poble Maputxe (indígenes de Xile) per la construcció d’una central elèctrica als Alts del Bio-Bio.

Indra empresa que patrocina el Fòrum, desenvolupa part dels sistemes software de l’Eurofighter (avió de combat europeu) i modernitza els simuladors de combat de la US Navy.

Coca Cola empresa patrocinadora del Fòrum és una de les corporacions més delictives del món, provoca quatre dels cinc impactes negatius que té en compte transnationale.org, com són: l’impacte social (treball forçós, infantil, pràctiques antisindicals...), l’impacte mediambiental (pol·lució, organismes genèticament modificats, violacions de les lleis del medi ambient...), l’impacte humà (violació dels drets humans, conseqüències per la salut...) i la seva influència perjudicial per la democràcia (finançament de campanyes electorals com la de George Bush).

D’altra banda la població de Martorell es va manifestar rotundament contra la guerra, per això creiem que no entendria com el nostre ajuntament participés en els actes d’un fòrum que té entre els seus patrocinadors i socis empreses que van patrocinar la darrera guerra contra l’Iraq i que en el Ple de l’Ajuntament de Martorell es va posicionar clarament en contra de la guerra.


Cal dir que amb l’excusa del Fòrum l’ajuntament de Barcelona aprofitarà per tirar endavant grans plans urbanístics especulatius com el pla 22@, pla destinat a transformar el barri del Poble Nou, però que no té en compte els equipaments públics: biblioteques, llars d’infants, centres per la gent gran…

Algunes de les persones que ja han confirmat la seva assistència al Fòrum creiem que no representen l’esperit que diu impulsar. Un d’aquests casos és el de Baltasar Garzón degut al gran nombre d’accions antidemocràtiques que ha realitzat (tancament de diaris, il·legalització de partits polítics, silenciador de tortures...).

Així doncs, des de la Candidatura d’Unitat Popular de Martorell volem fer una crida a la ciutadania martorellenca i a les seves intitucions per tal que rebutgin la col·laboració o suport al Fòrum 2004.

Candidatura d’Unitat Popular de Martorell
Martorell, 13 de novembre de 2003
Mira també:
http://www.cupmartorell.org/
http://cup.martorell@llibertat.com

Comentaris

L'ajuntament d'Hipocresia-Serps d'El Prat s'adhereix al forum.
19 nov 2003
Aquests són els que demanen el canvi de debò, els mateixos que sustenten un fòrum patrocinat per les industries de la guerra, els mateixos que destrossen el poble amb el Pla Delta, els mateixos que declaren les manifestacions al poble d'il·legals i es presenten com a acusació per fer pagar multes als que es manifesten, els mateixos que no han fet cap consulta al poble en vint anys, els que defensen l'arribada de l'AVE, els que s'enriqueixen amb l'especulació, que manipulen els mitjans locals, que privatitzaen els centres socials. De debò que necessitem un canvi i que desapareguin els hipòcrites que no són ni d'esquerres ni ecologistes.
Notícia extreta de la web local de l'ajuntament del Prat de Llobregat:

Aquesta tarda, a les set, la Casa de la Vila serà l'escenari de la signatura d'un conveni de col·laboració entre el consistori pratenc i el Fòrum Universal de les Cultures Barcelona 2004. L'acte comptarà amb la presència de l'alcalde del Prat, Lluís Tejedor; del regidor de Cultura, Antoni Rodés; idel responsable dde l'àmbit municipal del Fòrum i de la seva portaveu, Antoni Farrés i Asha Miró, respectivament.

Recordem que en el Ple del passat mes d'octubre, les quatre forces polítiques municipals van aprovar l'adhesió del Prat a aquesta proposta cultural, amb la inclusió, entre les activitats del Fòrum, de dues propostes relacionades amb el Prat. La primera està relacionada amb l'eix del desenvolupament sostenible i serà l'exposició "les orquídies del delta del Llobregat, un exemple de biodiversitat", que anirà acompanyada d'un cicle de conferències sobre aquesta temàtica. El segon acte associaciat serà la celebració de la Ciutat Gegantera 2004, que es farà a finals del mes de maig i que portarà, fins a la nostra localitat, prop de 5.000 geganters, a més d'altres figures tradicionals de la cultura catalana.

Aquesta adhesió s'ha fet a més de la dels municipis de Martorell, Sant Feliu i Viladecans, sumant-se així a Sant Boi, Esparraguera i Olesa. És molt atraient la participació del Prat en el tema de les orquidees, gran preocupació dels ciutadans. Que parlin dels pins que han talat, la desforestació, de les aus que hauran de migrar, de les llacunes afectades, de les masies ensorrades, d'un Delta destrossat, dels pagesos desapareguts... I a sobre després ens recordin les morts de l'Irak, subvencionades per les mateixes industries que patrocinen el Ferum 2004.

IC són uns hipòcrites.
Re: La CUP de Martorell fa una crida a no col·laborar amb el Fòrum 2004
19 nov 2003
Endesa, General Electric, Indra, telefònica, Agbar i El Corte Ingles, entre d'altres, felicitem efusivament la desmemòria dels membres d'aquests consistoris que ahir es declaraven contra la guerra d'Irak i avui ens recolzen al Forum de BCN.

És admirable la capacitat d'adeqüació als nous temps que estan emprant molts que ahir es denominaven comunistes, el temps els hi ha fet entrar en raó i entendre que sense nosaltres no hi ha possibilitat de canvi possible.

Esperem inaugurar amb aquests pobles una nova època basada en la prosperitat econòmica, la llibertat de mercat i la reconstrucció de les zones que abans hem destruit. No tindrem en compte les seves antigues adhesions a proclames pacifistes, ecologistes i pseudoesquerranoses, i per suposat intentarem oblidar les greus acusacions de genocidi que alguns membres d'aquests ajuntaments ens van llançar.

Aquesta benevolència es deu a la seguretat que tenim d'estar per sobre del bé i del mal, i als continus favors que els polítics de molts pobles ens estan fent amb la seva constant predicació del capitalisme a qualsevol esfera de la vida social.

Sense més preàmbuls, oferim a tots aquests consistoris amplis mercats en les noves zones alliberades de l'Irak, l'Afganistan, i esperem disposar el més aviat possible d'altres mercats, especialment a la zona del proper orient i a llatinoamèrica, amb especial atenció a l'antiga terra dels maputxes, problemes jurídics ens ho impedeixen i atavismes primitius dels indis que s'entesten en no marxar de la terra que hem comprat, és igual tard o d'hora també entendran que nosaltres sóm els que decidim com a legítims propietaris i tenim el poder per esclafar-los com a polls. Els escrupols són sentimentalismes que s'han de deixar de banda per triomfar en aquesta vida, ens congratulem de que així ho hagin entès.

Atentament, construirem el forum sobre les víctimes colaterals de les nostres guerres.
Colera camping CNT