Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: mitjans i manipulació
El diari «Avui», demagog i falsari
18 nov 2003
Dilluns, dia 17, el diari «Avui» es va «lluir» (en el mal sentit de la paraula), encara més del que ho fa tantes vegades, amb un titular grandiloqüent que deia «MAS DERROTA MARAGALL». Títol doblement fals:
* Perquè no era pas un enfrontament entre els senyors Mas i Maragall, sinó entre dues candidatures encapçalades per ells, i es fa molt mal favor a la població i a la cultura (ai!, la cultura d'aquesta gent) simplificant les coses d'aquesta manera.
* I perquè no és cert que la candidatura del senyor Mas vagi guanyar, sinó que la del senyor Maragall (que no és el meu, però les coses tal com siguin) va treure uns 8.000 vots més que la del senyor Mas, i només per trampes d'una llei electoral injusta aquesta darrera va treure més diputats.
Com que bé cal suposar que, en una ocasió com aquesta, hi devia intervenir el director, o bé tot l'staff, hem de concloure que el diari «Avui» està dirigit per persones ineptes. Cosa que lamento.

Comentaris

Re: El diari «Avui», demagog i falsari
18 nov 2003
Crec que l'autor d'aquest article és una mica ingenu, pero sense el mica. Quin diari (dels convencionals) no té marcades tendències polítiques? Quin diari no té un director que acabi llepant de la sola de cap polític?
Quin diari diu la veritat ?
Queixem-nos de perquè els diaris no es fan ressò de molts altres aspectes quotidians i directament relacionats amb la ciutadania? (repressió, pobresa, vivenda, educació precària............
a veure ...
18 nov 2003
A veure si els socialistes també es queixen quan per treure un diputat al Congrés Espanyol a Teruel -per exemple- val unes quantes vegades menys que un a la provincia de Barcelona. O ja els va bé llavors? No és injust llavors? Feu comptes, feu, i veureu que és molt bèstia ...

Respecte al titular, tots són mentida. El de l'Avui era mentida? I el del periódico "guanyen els nacionalistes"? Aquí hi ha cap diari que no manipuli? Hi ha cap diari que estigui dirigit per persones que no siguin ineptes? O no és inepte sempre la simplificació d'un titular?

Sembla que a l'esquerra de debò se'ls atravessen els resultats electorals i estan a la que salten.

I una pregunta final: és el PSOE d'esquerres? ha fet mai política d'esquerres? a l'ajuntament de BCN n'ha fet mai?


I això us ho diu un abstencionista cansat (també) de la manipulació de tots cantons. També de la que fa el discurs 'pijoprogre' de les "esquerres" parlamentàries!
Re: El diari «Avui», demagog i falsari
18 nov 2003
Jo tampoc sóc votant del PSC ni de CiU però crec que molt pitjor que aquest titular de l'Avui del 17-N, va ser la portada de El Periódicu del 16-N on es feia una crida descarada per votar a Maragall. Però com ja ha dit el company, cap sorpresa.

Pel que fa a la llei electoral, em sembla que et fas ressó d'un intent de simplificació interessada de la qüestió. Pel que sé, tots els sistemes electorals coneguts combinen d'una manera o altre la representativitat territorial i la representativitat individual. És a dir que tots, donades les circumstàncies, podrien oferir, aquesta mena de resultats, aparentment paradoxals, on el partit o candidat més votat no és qui obté més diputats.
Les raons són fàcils d'entendre. De fet, si jo fos del Pallars, per exemple, no em semblaria massa bé un sistema on el vot d'un grapat de pisos de Badalona, posem per cas, fos equivalent al de tots els pallaresos a l'hora de decidir també el que es fa al Pallars. Sincerament, em faria independentista, per un Pallars independent ;-)

Com tampoc no seria just, per molt matemàticament proporcional que sigui, que l'administració de tot el territori català, l'hagin de decidir només, o molt principalment, els habitants urbanites de les quatre comarques metropolitanes.
Re: El diari «Avui», demagog i falsari
18 nov 2003
CONCLUSIÓ: Ens cal un diari contrainformatiu amb cara i ulls als PP.CC.
reflexions sobre la llei electoral i el capitalisme
18 nov 2003
Algu parla de llei electoral caciquil, pero

[Quin es el centre historic de desenvolupament de la burgesia i el capitalisme? La ciutat. Qui es resisteix a la seva atracció queda al marge, no te serveis publics i si els vol ha de fer kilometres per trobar-los o ha de buscar serveis privats... La no-ciutat es nomes un lloc d'estiueg per les classes mitjes-altes de la ciutat, un lloc d'oci, no és un lloc per viure. Es la distribució del territori que ha creat historicament el capital, distribució que afecta nefastament al territori, pero tambe a les persones que hi viuen]

L'igualitarisme reclama per cada persona el mateix dret a decidir, pero amb una distribució desigual dels serveis, del mitjans ... del poder en el territori, és igualitarista que la gent del Pallars o la Selva hagues de ressignar-se amb el que decidissin la gent de l'Eixample o Nou Barris?

Per altra banda s'associa món rural a dreta, món urbà a esquerra. Sense negar-ho, moltes vegades el món urbà és molt més a prop de tota la parafernalia del sistema (Heron City o Maremagnum), mentre que al món rural tot hi arriba més tard.

[al mig d'un bosc o la muntanya, l'"Avui" o "el Periodico" poden ser de gran utilitat per fregar-te el cul mentre escoltes els ocells i sents l'olor d'un pi, o encendre una foguera al mig d'una platja empordanesa, a l'hivern, quan no hi ha ningu]
Re: El diari «Avui», demagog i falsari
18 nov 2003
Si demà un 60% dels habitants de la província de barcelona decideixen que la resta del territori s'ha de convertir en un camp d'atraccions multitemàtic per als urbanites de can fanga i rodalies, i de retruc per als de l'estranger, poc que ens hi podríem oposar la resta.

A més a més, els cabrons aquests del PP els teniu a tots allà ficats. És can fanga la que tenim podrida i infectada. I encara voleu tenir més poder. ¿No en teniu prou amb 85 diputats de 135 per planificar, per exemple, la desprotecció urbanístico especulativa de la costa, oi? ¿Quants en voleu? ¿100? ¿110 dels 135?
¿Heu parat a pensar que són les quatre putes comarques metropolitanes les úniques que ens mantenen units a Espanya? Au a pastar fang!

Visca l'Empordà independent!
Re: El diari «Avui», demagog i falsari
19 nov 2003
Diaris i televisió MANIPULACIÓ!!
en aqesta vida tot son interesos econòmics, i no pas interesos de cara al poble!!!!
TODO PARA EL PUEBLO, PERO SIN EL PUEBLO!!!
historica i fastigosa frase qe enkara avui dia la exerceixen els nostres putolitics!!!!
Re: El diari «Avui», demagog i falsari
19 nov 2003
Sóc abstencionista i no he votat per ningú, però sobre el tema de la llei d'Hondt em sembla que és la més representativa del territori. Un ciutadà, un vot, convertiria la política catalana en un ressò del que passés a BCN i area metropolitana, el centralisme ja de per si enorme que existeix, encara s'accentuaria molt més, només caldria "convencer" als que viuen allà per despreocupar-se de la resta.

Quan es mira un mapa de comarques segons el color dels que han guanyat, es pot veure claríssimament que hi ha quatre comarques del PSC i la resta de CIU. Les quatre del PSC són les de més població i és per això que surten les paradoxes que surten, tenint més vots no tenen la victòria. Pot semblar injust però prefereixo una representativitat no centralista, on els diferents territoris puguin dir la seva, sino Catalunya acabaria sent BCN i rodalies. El federalisme del PSC no defensa l'identitat i la representativitat dels territoris? Doncs aplicar-se el cuento. Un partit que guanyi a Catalunya ha d'estar representat a tot el territori i guanyar a la majoria del territori, potser això us porta a enrecordar-vos dels demés.

Que consti que jo sóc del Baix Llobregat, però també estic fart de la puta BCN i el seu centralisme que ens ofega i ens envia la merda que a ells els hi sobra, aeroports, ports, polígons industrials, depuradores...
Re: El diari «Avui», demagog i falsari
19 nov 2003
No, la llei electoral catalana no és per la llei d'Hondt, aquesta regeix en les eleccions estatals, que també deu-n'hi-do. La llei catalana és una altra cosa. És distribució d'escons per territoris.
Tots teniu molta raó. Jo només em referia al titular, «més manipulat i fals que tots els altres», que ja ho són prou.
Salut
Sindicato Sindicat