Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: ecologia
El govern espanyol va decidir allunyar el Prestige abans del que reconeix de manera pública
17 nov 2003
VilaWeb troba al servidor del ministeri el document original, que demostra la falsedat de la tesi oficial.
logo_VW.gif
La versió oficial del govern espanyol sobre l’accident del Prestige afirma que es va prendre la decisió d’allunyar el vaixell el dia següent de la catàstrofe al matí (és a dir el 14 de novembre de 2002) i que es va fer després de consultar un tècnic de la Marina Mercant.

Circula a la xarxa un document .pdf que desmenteix aquesta tesi de forma radical ja que és datat el dia anterior (és a dir el 13) i anuncia ja que el Prestige és allunyat mar endins. La redacció de VilaWeb ha aconseguit demostrar que el document és un document oficial del Ministeri de Foment perquè ha trobat l’adreça (http://www.mfom.es/noticias/noticias/notas/MARhundimientoPrestige4a131102.pdf) dins el servidor d’aquest ministeri on encara hi ha el document en qüestió. Aquest document, tot i ser penjat a la web, segurament no es va fer públic.

El govern espanyol sempre ha mantingut la teoria que el vaixell va ser allunyat de la costa després de consultar els tècnics i el dia després de la senyal d’auxili. (Això es pot comprovar, per exemple, en aquest altre document, també oficial, del Ministeri de Foment que defensa la tesi oficial). Àdhuc davant d’un tribunal: com explica aquesta notícia de Vieiros el capità marítim de la Corunya va declarar davant el jutjat de Corcubion que la decisió es va prendre el dia 14. La presència en el servidor del Ministeri del document que ara VilaWeb ha autentificat demostra que aquesta cronologia oficial de l’accident mantinguda pel govern espanyol és falsa.
Mira també:
http://www.vilaweb.com/
http://www.mfom.es/noticias/noticias/notas/MARhundimientoPrestige4a131102.pdf
Sindicat