Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: altres temes
Lluitar, votar i seguir lluitant
16 nov 2003
Porto anys lluitant, i no m'agrada aquest sistema d'organitzacio social que representa el que en diem democracia representativa (hauriem de dir delegada), pero anire a votar l'opcio que em sembli menys dolenta. Algu dira que aixo legitima el sistema, be, crec que el sistema no tindria en compte la meva abstencio, per tant, donat que el sistema politic que hi ha ara es el que acabara donant un govern que decidira les coses que es facin al meu pais des de les institucions, doncs intentare que el meu vot no reforci els que crec que son enemics de tots i totes nosaltres.
Un cop havent votat amb el nas tapat. Esperare que el que surti sigui el menys de dretes possible, i llavors, continuare lluitant per acorralar-los i intentar obligar-los a no anar endarrera sino endavant.

Ja no crec que la gent s'adormira si surt un govern d'"esquerres", ja que ha comencat un cicle d'autoorganitzacio (que va lent, pero que es va retroalimentant), i penso que un govern de dretes (com el d'Aznar o el de Rajoy) et dona tanta feina a intentar parar els gols que et van colant, que no tens temps de construir en positiu, perque sempre estas reaccionant.

Jo votare i us animo a pensar si ens va be que els de dretes vagin tots a votar i els d'esquerres debilitem el nostre vot per una abstencio que no va mes enlla de mantenir una coherencia amb un mateix, pero que socialment crec que no serveix per a res.

Comentaris

Re: Lluitar, votar i seguir lluitant
16 nov 2003
SI LAS ELECCIONES SIRVIERAN PARA CAMBIAR ALGO LAS PROHIBIRIAN

SI LAS ELECCIONES SIRVIERAN PARA CAMBIAR ALGO LAS PROHIBIRIAN
Re: Lluitar, NO VOTAR i seguir lluitant
16 nov 2003
No votaré:

-Perque no hi ha opció d'esquerres que representi una política veritablement d'esquerres, és a dir, anticapitalista i de canvi d'estructures.

- Perque no estem en temps de la República i no ens estem plantejant un canvi com es plantejava en aquella època, llavors, fins i tot Durruti va cridar a no abstenir-se, però llavors era llavors, i cap partit actual representa l'ambició dels de llavors.

- Perque no accepto que em diguin que si no voto estic amb la dreta o em sua la política (argument esquizofrènic de "en el meu nom"). La dreta no guanya pels que no votem, sino pels que voten la dreta que ahir votaven "l'esquerra" del PSOE i demà la tornaran a votar, passen del PP al PSOE i aquests canvien el guanyador, no els que no votem. A Catalunya de CIU al PSC.

- Perque qui em digui que si no votes no tens dret a queixar-te és un imbecil rematat, i seria portar al debat a afirmacions mongoloides de l'estil : "Si no has estat torturat no et pots queixar de la tortura", "Si no has estat a la presó no et pots queixar de la presó", "Si no tens cotxe no et pots queixar dels cotxes"..

- Perque només sorgeixen aquests debats "mendiga-vots" quan s'apropen les eleccions, i durant quatre anyets s'encarreguen de desdir-se de tot el que van prometre en un deliri de "filantropia-política" i oblidar-se de nosaltres.

- Perque no crec que això sigui una democràcia pel fet de votar cada quatre anys i no veig la possibilitat de canviar aquesta merda legitimant-la amb el meu vot. Vots crítics? Creieu que un partit que guanya veura cap crítica en els seus votants.

- Perque votar un dels anomenats "partits minoritaris" (Hipocresia-ERC) vol dir votar directament Maragall perque aquesta serà la coalició, i no penso votar al PSOE amb el passat que l'acompanya, ja han demostrat qui són i com manen.

- Perque el fet de que sigui un dret que s'ha guanyat amb la sang de molta gent, no és valid quan la sang de molta gent també ha caigut perque no arribessim mai a aquesta societat capitalista de merda, els que van lluitar contra el feixisme no només lluitaven perque poguessim votar cada quatre anyets, el seu canvi era més profund i la seva sang es tan sang com la de la resta. No era això companys no era això pel que van morir tantes flors.

- Perque la coalició que guanyarà pressumiblement (PSC-Hipocresia-ERC) és la que actualment governa BCN promocionant ferums, desallotjant, especulant, discriminant..I molts municipis també han patit en carns l'hipocresia dels que prometien canvis. Que voleu el mateix que a BCN a tota Catalunya? Quin canvi companys.

- perque la vostra insistència en que votem i en carregar-nos les culpes de la dreta és filo-feixista, si no volem votar deixeu-nos en pau i no es feu responsables, ningú en mana res i menys votar.

- Perque la utilització de la por com a coartada a votar és un argument que us haurieu de plantejar cada dia de l'any, i fer-ho ara és hipòcrita, la "democràcia" necessita legitimar-se amb aquestes pors i aquests debats esterils.

- perque no vull votar i demano respecte, com si algú vol votar que faci el que vulgui, escolliu el vostre botxí i d'aquí tres anys parlem sobre el canvi promés, llavors l'excusa serà una altra.

- perque és obvi que no cal creure en els polítics i experiències no ens falten per recordar.
Re: Lluitar, votar i seguir lluitant
16 nov 2003
todos prometen mucho y NADIE lo cumple.
creo que votare a NADIE.
salud y anarquia
Si votas...
16 nov 2003
... quiere decir que poco confias en esa lucha que dices que llevas...
asi que .. tu mateix, noi!
Re: Lluitar, votar i seguir lluitant
16 nov 2003
Entenc tot el que dieu i no crec que votant el que menys m'agrada voti una opcio d'esquerres. Votare una opcio que critico sempre que puc. Ja he dit que voto qui crec que destruira menys perque aixo em deixara mes temps per mobilitzar-me en positiu.
I el que no accepto es prepotencia del tipus de jodeeeer. I tu que fas? Jo estic convensut que faig tot el que puc, tu respon per tu i no jutgis tant els altres.
Jo crec que es mes util votar i lluitar per les idees que creus, intentant que la coalicio que surti no ens faci anar endarrera. Ja m'explicareu com farem el canvi de veritat, amb una revolucio per les armes...?????
Re: Lluitar, votar i seguir lluitant
16 nov 2003
veo mucho tabu entre los libertarios a votar y mucha mitificacion a la abstencion.
no mojarse y criticar.
os autoexplicais pero no respondeis lo que dice "jo", que creo que tiene mucha razon.
aupa la inteligencia.
yo voto IC y me cago en ellos siempre, pero prefiero que esten y que Maragall no haga su politica cercana a lo de CiU (aunque no tanto).
Lo siento...
16 nov 2003
creo que vuestra argumentación es fácilmente rebatible, me explico. Si ganara vuestra opción pero sin mayoría absoluta: ¿no creeis que podríais argumentar en las siguientes elecciones que hace falta volverles a votar para darles capacidad de maniobra? ¿no sería esto una legitimación de la democracia parlamentaria?
Por otra parte lo de la revolución por las armas me parece un argumento de "cartón piedra" para deslegitimar la abstención. Nosotros hablamos de autoorganización, de preparación de l@s trabajador@s para tomar las riendas de sus vidas, de asamblea, de común acuerdo libre, de participación... esa es la lucha, por eso, yo personalmente, jamás votaré. Vuestro argumento me parece absurdo (con todos los respetos) ¿No veis que siempre habrá un candidato "menos malo"?
Siempre encontraríamos un argumento para votar.
Pues no, compas, yo no delego en eso... bastantes ruedas de carro me trago, para encima hacer el "paperina" votándoles. Los que encontrais en el miedo a la "derecha" el argumento definitivo para votar a la "izquierda" estais condenad@s a navegar en la ciénaga de los intereses partidistas..
¿Que izquierda considerais menos mala?:
¿la del GAL? ¿la del falso aceite tóxico?¿la que expulsa a los inmigrantes de BCN?¿la de los sindicatos amarillos? ¿la de los desalojos? ¿la del secretario general de la OTAN? ¿la que viste de nacionalismo y le lame el culo a su patronal y a sus banqueros? ¿o quizá la que pacta con la guardia civil para deshacerse de sus competidores extraprlamentarios?
Decidme compas: ¿que nivel de corrupción me recomendais que acepte sumisamente?

Ni yo conozco en persona al autor del debate, ni él a mí... así que eso de tu haces o dejas de hacer me parace ridículo.

Por una abstención activa. No votes, organízate!

Salud a tod@s
Cal votar
16 nov 2003
Tots aquests deliris de canvi de sistema i de revolucions.... es molt bonic,clar. Somiar es gratis, senyors. Pero tant jo,com vosaltres, sabem que aixo mai ho podrem realitzar.A mes,de les armes mai sorgeix res bo.Es millor un canvi gradual,i poder canviar el que poguem,que no pas quedar-nos igual.
I si,continuo insistint que l'abstencio es una opcio respectable,tothom que fagi el que consideri correcte.I si, tambe continuo insistint que els que no voten per aquests arguments (no hi ha ningu que vulgui revolucionar el sistema,etc)despres que no es queixin,perque no han fet RES,absolutament RES per un canvi,per molt petit que sigui.
La dreta guanya perque hi ha gent que els vota,pero tambe per culpa vostra,que us quedeu a casa.Perque si els vostres vots anessin a una formacio d'esquerres (encara que no sigui l'esquerra del segle XIX a la que viviu vosaltres),la dreta no tindria tant de pes.Es tan senzill com 2+2 son 4.
Absteniu-vos si voleu,molt be. Pero despres no us queixeu. Sou els que menys feu per canviar les coses i els que mes us queixeu.I aixo no es just.
Los únicos que ...
16 nov 2003
... os quejais sois los izquierdosos que habeis comenzado una campaña muy agresiva, aquí y en otros muchos foros y lugares, por el voto "contra la derecha"... me da pena,.. vuestro argumento resulta triste...
Le teneis miedo a la derecha porque en el fondo no haceis nada... vuestro culo permanece quieto.. y toda esa angustia existencial la vomitais arrodillandoos y suplicando: ¡que gane la izquierda! La verdad es que creo que os mereceis una victoria aplastante de esa mierdosa izquierda que patrocianais para que podais ser testigos mudos de como son ellos los que os dan "el tiro de gracia", socialmente hablando.
El mundo se va al garete... y algunos insisten en acudir a las urnas a darle palmas a los enterradores...
Mientras, los buitres de la izquierda se frotan las manos (nuevos sueldos, subvenciones, dietas...)
¡temblad!... ¡los gestores del miedo atacan de nuevo!

Vota, votad, votad, votad, rezad,rezad,rezad, arrepentios, arrepentios, arrepentios...
Re: Lluitar, votar i seguir lluitant
16 nov 2003
Jo avui m'he decidit i he volgut votar pel Capità Enciam, ja ho diu el seu eslògan: ELS PETITS CANVIS SÓN PODEROSOS!!!
Re: Lluitar, votar i seguir lluitant
16 nov 2003
Crec que hi ha molta gent una mica demagògica.

Si hi ha gent dels moviments socials que es decanta pel vot al candidat menys de dretes, no és perquè creguin que l'"esquerra" ho farà bé. Sinó perquè prefereixen anar contra els que es manifesten públicament com d'esquerres (encara que després quan toquen poder no fan una política d'esquerres de debò, com canta algun eslògan), que no haver d'anar contra els que obertament es declaren com de dretes (o eufemísticament de centre, o amb polítiques socials,...).

Reconeguem que tots els partits es mouen de la dreta (el PP el més a la dreta) fins al centre (IC-EUiA el més de centre). Uns perquè volen, altres perquè no poden, etc...

Però hi ha diferències.

Per exemple, IC quan va regir l'Ajuntament a través de l'Imma Mayol va ordenar detenir els immigrants de Plaça Catalunya, i la va cagar i va demostrar el que poden arribar a fer per "responsabilitat de govern", però això no ens pot fer dir que és igual si la Llei d'Estrangeria la fa el PP o IC. No és veritat. Valdria més la pena que la llei la fes IC, i llavors pressionessim socialment perquè la llei millorés, que no deixar-la fer al PP i llavors demanar que la llei canviï molt.

No se si m'explico...

Jo em sento anarquista, i per tant, a llarg termini em sembla que el camí no és defensar un govern així o aixà, sinó apostar per la gent i per l'autoorganització (tal com exposa molt bé més amunt en "brulf"), però a curt termini reconeixo que hi ha un sistema parlamentari amb poder delegat (que em sembla una merda) però que a curt termini és el que tenim i hem de voler que aquest govern no sigui el més agressiu possible contra aquest món possible que volem a llarg termini.

Penso que molts companys anarquistes es queden en contra del sistema actual amb una actitud una mica irreal i poc pràctica.
Per exemple jo treballo de professor de secundària de l'escola pública i això no ho podria fer si volgués ser molt pur, perquè treballo per a la Generalitat i, fins ara, per a CiU. Però sóc realista i veig que he de menjar, i em sembla que educant als alumnes puc fer molt pel país, de manera que si no trobo una feina millor, accepto amb realisme la situació i segueixo lluitant per millorar les coses.

Molta gent que es caga en les eleccions i que no vol votar, accepta laboralment coses pitjors, com treballar per empreses, multinacionals o empreses molt explotadores.

Per què no podem tenir objectius a llarg termini i objectius a mig termini d'una manera adulta i més intel·ligent.

És només una reflexió.

Respecto l'opció de la gent que no vota, però, sincermaent, al mateix temps crec que s'equivoca.
molta retòrica pero...
16 nov 2003
....ha guanyat CiU, els extorsionadors, els nacionalistes, els hereus d les estructures conservadores y manipuladores del franquisme.....han guanyat els lladres, ha guanyat Jeb Bush, Jorg Haider, Le Pen, Aznar....De nou.
Re: Lluitar, votar i seguir lluitant
16 nov 2003
ser nacionalista català es un delicte?
Re: Lluitar, votar i seguir lluitant
16 nov 2003
Qui pot esser tan estúpid com per empasar-se que CIU són nacionalistes catalans? Si d'aquests que baixen els pantalons quan els hi convé, que l'únic nacionalisme és el de beneficiar a les grans empreses per a que explotin i s'enriqueixin més.
I una cosa que no ve a res, per als votants, haurieu de votar sense tenir en compte la imatge del candidat i quin candidat es presenta, sinó pel partit així sortirien més escons del partit que desitgeu...
Jo personalment he votat en blanc, sé que no canviaré les coses però com a mínim en l'aspecte electoral he donat la meva opinió d'alguna manera. El que ha de quedar clar és que els canvis només els pot fer tot el poble junt i organitzat i no una colla minoritaria d'impresentables dels quals un per collons encara que no siguin afins a tu t'han de representar...
Valoracio eleccions catalanes
17 nov 2003
Tot i que podrien haver anat millor, la valoració general que faig de les eleccions de Catalunya es mes aviat positiva. En primer lloc, el bipartidisme s'esta acabant,CiU i PSC han perdut un notable numero d'escons cadascun,i en canvi,partits d'esquerres i progressistes,dins del que es pot fer clar, ERC i ICV han pujat de manera espectacular.
Personalment,espero i desitjo que el govern al final quedi constituit com ha proposat J.L Carod Rovira,format per tots els partits, excepte el PP.
Aixi, tindriem un govern de base àmplia i solida,lo qual afavoriria una major cohesio social entre els catalans, mes diàleg, mes acords, etc.
Crec personalment que hem començat a anar pel bon cami, tot i que encara queda moltissim per fer.
Felicitats a ERC pels seus excelents resultats.
Sindicat Terrassa