Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Agost»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
  01 02 03 04 05 06
07 08 09 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Veure comentaris | Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: antifeixisme : altres temes : pobles i cultures vs poder i estats
La CNT el que ha de fer és deixar de ser Nacional espanyola.
15 nov 2003
La CNT el que ha de fer és deixar de ser Nacional espanyola
La cNt és una organització Nacional espanyola, com indica aquesta clara i majúscula "N" que hi ha en les seves sigles.

Deixar d'estar organitzada de forma "nacional" espanyola, després de que a la fi els moviments populars d'alliberament nacional catalans, bascos, gallecs, canaris... hagin despertat després de segles d'ocupació, colonialisme i repressió d'Espanya (o Castella).

Fins que la cNt no s'adoni que el seu missatge i la seva estructura regional li fa el joc a l'Estat espanyol i la seva mentalitat imperialista, serà un sindicat minoritari, sense gaire implantació en les nacions ocupades de la Península Ibèrica.

Altra cosa és que la seva mentalitat anarko-espanyola sigui ja força descontextualitzada amb els temps actuals o que s'hagi tornat una organització força dogmàtica i sectària.

Salut i llibertat.

Comentaris

Re: La CNT el que ha de fer és deixar de ser Nacional espanyola.
15 nov 2003
La CNT esta dividida en diferents regionals. Les regionals s'agrupen segons les caracteristiques historico-geografico-socials. Aixi tenim a la regional de catalunya-balears, la regional centre, la regional llevant, etc... en les quals la força esta repartida de forma equitativa sense cap imperialisme de centre a periferia. Fer-li joc a l'Estat? aquí t'has passat. Els anarcosindicalistes compartim la idea de Bakunin segons la qual cada poble te dret a preservar la seva cultura i identitat, pero mai a imposar-la sobre els altres. L'objectiu final es suprimir totes les fronteres i proposar un nou idioma universal com es l'Esperanto, sense agredir la identitat propia.
També dubto de que sigui el nom "nacional" el que faci enrere a un company amb certa conciencia social a afiliar-se per defensar-se d'una agressió empresarial.
Que ens hem tornat una organitzacio sectaria i domatica? No es aixi al meu sindicat local, pero no els conec a tots. Descontextualitzats? es podria debatre si parles de formes de lluita, pero no si parles de les idees.

Salut i revolució.
Re: La CNT el que ha de fer és deixar de ser Nacional espanyola.
15 nov 2003
El que has de fer es llegir més i documentar-te millor, un poble que olvida la historia esta condemnat a repetir-la.

Durant la guerra civil molts treballadors catalans i no catalans van donar la seva vida lluitant contra el feixisme, des de les brigades internacionals, i a més a més, a la batalla de l'ebre i altres la c.n.t. i altres organitzacions van deixar clar al costat de qui eran, el poble catalá, els treballadors.

Per a mi un capitalista, un empresari, per molt catalá que sigui, es el meu enemic, per a tu, deu ser més amic que un treballador precari i explotat? sigui d'on sigui.

Dieu molt de fraga a maó, etc...
pero lliure de peatjes!
ni fronteres ni ostias !

salut !
Re: La CNT
15 nov 2003
es CNT-AIT
Re: La CNT el que ha de fer és deixar de ser Nacional espanyola.
15 nov 2003
Home en el passat la gran majoria de militants de la cnt eren a l'hora catalanistes, encara que a la cnt li dolgui reconexer-ho
Re: La CNT el que ha de fer és deixar de ser Nacional espanyola.
15 nov 2003
A vore:

Igual el primer company ha errat una mica en alguna de les crítiques, però no es pot obviar q en general la CNT es un sindicat amb molt poca sensibilitat de cara a les nacions sense estat dintre de l'estat espanyol. Només hi ha q vore el limitadíssim ús q fan del català. Altres sindicats q en principi tampoc són nacionalistes no es mostren tan "rucs" amb el tema independentista, per dir-ho d'alguna manera.

I ací cadascú està reconeixent les seues errades.
Salut.
Re: La CNT el que ha de fer és deixar de ser Nacional espanyola.
15 nov 2003
Comentari per a: Llibertat

crec que no coneixes gens la cnt com per afirmar que la cnt es anarco-espanyola.
L´anarquisme mai ha sigut ni sea nacionalista, ni espanyola, ni catalana, ni vaca , ni murciana.
L´anarquisme combat la explotació de l´home per l´home.

la seva lluita de resistencia contra el franquisme es un bon exemple, Això no es pot dir del nacionalisme catalá al exili, Irlas, Tarradelles etc.... que vivien tranquilament amb els diners que van treure a frança de la generalitat republicana.

Historicament els obrers catalans han tingut mes relació amb la cnt que amb cap partit o grup nacionalista.

A Figols els obrers catalans de la cnt-ait van proclamar el comunisme llibertari en temps de la republica.

¿Que us pasa? , ¿que us fot que l´anarquisme te mes arrelament a catalunya que el nacionalisme d´esquerres?

Salut i anarquia
Re: La CNT el que ha de fer és deixar de ser Nacional espanyola.
15 nov 2003
Es fácilmente entendible que la palabra "nacional" resulte un tanto desagradable. Lo es para muchos no-afiliados y para militantes.
El tema no es nuevo. Hace más de 20 años se debatió el asunto. Había una propuesta para cambiar "nacional" por "natural", con lo que la N de la emblemática CNT, no se perdería. Por motivos , a mi entender, más jurídicos que ideológicos -ya que por aquel entonces era fácil preveer "aprovechados" que con cualquier disculpa trataran de apoderarse de la organización, o al menos de su nombre- se optó por mantenerla como estaba.

Respecto a lo de Nacional y Española, la cnt es una Confederación integrada por Federaciones Regionales, a su vez formadas por Federaciones Locales....etc y la propia CNT es una organización que a su vez forma parte de una federación, la AIT. Por todo ello considero que se ha interpretado mal lo de Nacional, y lo Espanyola, no figura en el nombre.

Evidentemente, al no tener el don de la obicuidad, el ambito de funcionamiento se circunscribe a un espacio determinado. Sin perjuicio del apoyo mutuo, etc con las organizaciones adheridas a la misma internacional o la solidaridad con los trabajadores de cualquier pais.

Somos MINORITARIOS, es evidente. Pero no vamos a renunciar a nuestras ideas para, mediante una operación de marketing, rellenar los sindicatos de personas que no tienen nada en común con nuestro proyecto. Eso ya lo han hecho otros, y hoy andan en luchas internas para expulsarse unos a otros.

Si hay que escoger entre much@s y mach@s...

Salud y Anarquía.
Re: La CNT el que ha de fer és deixar de ser Nacional espanyola.
15 nov 2003
"Històricament els obrers catalans han tingut més relació amb la cnt que amb cap partit o grup nacionalista"

Voldria matitzar l'afirmació del company Jordi. Crec que aquesta aseveració és incorrecte. Durant l'època de la República, època que per molts errors i moltes mancances que existissin, va representar, junt amb la Guerra Civil, l'etapa de més explendor de la CNT-AIT-FAI, a Catalunya van existir dues forces hegemòniques durant el transcurs d'aquells anys. Aquestes eren la CNT com a sindicat i ERC com a partit polític.

Totes dues coexistien a Catalunya, i des del 1931 fins als fets de maig del 37 van arribar a monopolitzar la política catalana, en les dues vessants (sindical i partidista). Realment cada cop que es produia un sufragi electoral, la majoria d'obrers percentuals dins de la CNT donaven el seu vot a ERC, no vull dir amb això que tots votessin a la CNT, però dels que votaven la seva majoria ho feien per aquesta opció.

Les crides a l'abstenció, no van ser efectuades per la CNT en dos sufragis, ni en l'abril de 1931 ni en el febrer del 36, per diversos motius molts anarquistes, entre ells Durruti, en aquestes comtesses van promoure la votació. El resultats d'aquestes va decantar sempre la balança a favor d'ERC, que sorgí en aquestes dues comtesses amb majoria absoluta.

Per dir-ho més fàcil quan els anarquistes van votar ho van fer a Catalunya per ERC principalment, quan es decidiren a abstenir-se i difondre aquesta opció (1933-34), la més perjudicada també fou ERC.

Per altra banda, el terme Nacional de la CNT no m'és comode, però el que m'incomode més és no entendre que fan la CNT i la CGT separats, quan cada cop es veu més clar que cal un sindicat revolucionari i combatiu que defensi als treballadors enfront dels grocs-venuts de CCOO i UGT. O ens posem les piles o tots dos sindicats anarquistes s'en van a prendre pel sac.
Re: La CNT el que ha de fer és deixar de ser Nacional espanyola.
15 nov 2003
mientras la cnt y el poum defendian el fin de las clases sociales.
Erc queria que siguiesen las cosas igual (republica y gobierno representativo "ell@s")
con ric@s y con pobres,con explotador@s y explotad@s.
A mi eso no me parece revolucionario ni etico ni normal para que jugarse la vida,para que el que nos mande sea otr@.Venga ya que somos mayorcit@s.
El pueblo unido funciona sin partidos.
L@s ricos catalanes son amigos de l@s ricos españoles.
La cosa no esta entre nacionalidades(eso se lo inventaron ell@s cogiendo la cultura popular y convirtiendola en nazionalismo,para separarnos,mientras ell@s siguen junt@s)
La cosa esta entre clases.Un@ andaluz,catalan@,castellan@,Vasc@,Galleg@,Mozanbiqueñ@,etc igual que yo y con los mismos pensamientos sera mi amig@.Un rico de cualquier lado sera mi enemigo por muy catalan que sea o aunque viva en mi mismo pueblo.
salud y anarquia.
rellegeix
15 nov 2003
Martinenc, sincerament, rellegeix el que ha dit 'puntualitzo'. O et quedaràs sempre amb aquest discurs simplificador?
Re: La CNT el que ha de fer és deixar de ser Nacional espanyola.
15 nov 2003
Crec que aquí tothom pot tenir part de raó degut a la subjectivitat d'alguns comentaris. Com a simpatitzant del moviment llibertari reconec (i seria absurd negar-ho) que en moltes ocasions la CNT s'ha mostrat reticent pel que fa el tema nacional (no utilizant pràcticament el català als PPCC etc..) però això és degut a que sempre ha prioritzat la lluita social (drets dels treballadors, antifeixisme, anticapitalisme...) abans que la nacional, no oblidem que la CNT és un sindicat i per tant la seva prioritat i atenció mai anirán dirigits al tema nacional.Des de el meu punt de vista el que està clar és que la CNT mai ha actuat de forma "espanyolista" però en certs moments li ha faltat certa sensibilitat en aquest aspecte.
Re: La CNT el que ha de fer és deixar de ser Nacional espanyola.
15 nov 2003
Per descomptat q la CNT és un sindicat més q vàlid, amb moltissima historia i experiencies darrere. Ara, insistisc en q tenen molt poca sensibilitat respecte a la nostra questió nacional. I això, vullgues q no, no deixa de ser en alguns aspectes fer-li un cert joc a l'estat.

també comentar q es un gust el poder debatre a un foro sense q tot es limite a descalificacions mutues (Sempre les mateixes) i repeticio de quatre topics. Aci tots hem exposat distints punts de vista, excepte martinenc, q amolla una volta més uns repetidissims topics identificant nacionalisme amb burguesia, i dient q lo primer es el tema social.

Mira xaval, aquests arguments contra els nacionalismes igual s'aguantaven en peu fa uns 20 anys però em fa gracia q els seguiu repetint ara quan ja queda mes q patens q els independentistes revolucionaris ho són per l'esquerra, i pujol es tan enemic nostre com ho puga ser vostre, no per ser català se'l considera bò. I per descomptat q per a nosaltres prima el tema de la justicia social, per això en la nostra colectivitat no hi podrà haver justicia social sense alliberament nacional.

Així q millor no repetir tant arguments q de tan apollitats fan pudor a pura naftalina.

Salut.
Re: La CNT el que ha de fer és deixar de ser Nacional espanyola.
15 nov 2003
La historia oficial de Catalunya poc parla de qui va mantenir la autonomia de la classe treballadora catalana i per tant de la Catalunya real, la de les persones. La CNT histórica ho va fer, i sense proclames nacionalistes. Eren coherents amb el seu pensament internacionalista de classe i d'estructuració política federal.
El pensament nacionalista, així ho veieren els pensadors àcrates, era un dels enemics de la cohesió d'interessos de classe dels treballadors. I tornem a donar la mateixa volta a la roda. On el nacionalisme ha lliberat les classes treballadores del sometiment al poder económic i la conxorxa ideológica que li don suport?
Si quelcom m'agradaría que fes la CNT fora que dongués passos per sumar esforços amb la CGT, estimulant a la CGT a donarlos.
El camí dels treballadors ha de continuar sent el de la emancipació social, i aquest camí sempre ha estat barrat per les proclames nacionalistes de tots els colors.
No més caldrá recordar qui es va prestar a la repressió dels treballadors revolucionaris al Maig del 1937, desde la conselleria de Governació de la Generalitat. Hi ha prou historia escrita per qui volgui enterarse.
Caldrá també recordar els milers de treballadors anonims que van dejar la pell i la vida per defensar els seus drets de Persones. No vec on está el "nacionalisme imperial" de la CNT, si un cas han estat victimes dels diferents nacionalistes que fan olor de patries de poder de classe poderosa.
Re: La CNT el que ha de fer és deixar de ser Nacional espanyola.
15 nov 2003
Auguste: Ets massa bo; que l'anarquisme hagi "prioritzat la lluita social" no era ni és ni ha de ser cap obstacle per fer servir el català que, tal com escrius, practicament no l'ha fer servir. Al contrari, l'ha de fer servir també si per un sindicat la prioritat són els treballadors, es clar, i els treballadors també parlem en català. Si o no? Quina excusa pot haver llavors per tal de no fer-lo servir practicament mai a cap lloc? Encara pitjor, no només ha ignorant totalment el català i alló català si no que a més li ha estat hostil massa sovint. I aixó no té cap mena de justificació, perque si l'anarquisme cerca la llibertat dels individus ha de tenir molt clar que aquesta llibertat inclou la de poder viure plenament en català a Catalunya. O és que la CNT diferència entre els que parlen només volen parlar en castellà i la resta que es converteix en un problema?

Xirimiter: gràcies per la teva paciencia i claretat d'explicació. Pero pel que llegeixo a Indymedia el que sovinteja és el tipus "martinenc", encara que no es tracta tant d'anarquisme com de persones amb molts prejudicis contra tot allò que sigui català. Per què?

Francesc: la Catalunya real, la de les persones, també ha parlat i parla català. Quina és sino la teva Catalunya real? L'anarquisme era internacionalista -ara no tinc gaire clar que ho sigui, pel que llegeixo darrerament- i aixó significa que assumia el fet nacional català. Perque les persones solen formar col.lectius, i un d'aquests col.lectius ha rebut el nom de nació. L'existencia de les nacions no és cap problema, ho és quan hi han nacions que pretenen sotmetre a d'altres. Per exemple, imposant-los una llengua i forçant-los a deixar la seva. Els catalans pretenem aixó? No, es evident. Llavors quin problema pots tenir? Com s'ha explicat ja, si ERC va ser el partit majoritari quan la CNT era el sindicat més fort es perque molts militants de la CNT votaven a ERC. Les majoríes consecutives que ERC va obtindre no s'entenen sense el suport dels treballadors. Inclosos els de la CNT, com no pot ser d'altre forma donat que aquest sindicat era llavors el que més n'aplegava. Per cert, els màxims representants de la CNT al període que esmentes eren catalans, ben catalans. Igual que tants i tants treballadors. L'emancipació social és la prioritat, estic d'acord, pero no només és compatible sino complementària amb la lluita nacional. Es a dir, per l'assoliment del màxim autogovern pels catalans, per tothom que viu aquí sense distincions. Parli castellà, català o el que sigui. El contrari del que altres diuen, que semblen prioritzar qui parla castellà en perjudici dels que parlen català. L'emancipació social esta incomplerta sino assumeix el fet català.
Re: La CNT el que ha de fer és deixar de ser Nacional espanyola.
15 nov 2003
Quizá la solución fuera que a la regional de catalunya y baleares se la rebautizara como "nacional", si tan importantes son algunas palabras.
pongo un ejemplo aplicado a una lucha contra el ejército, ya sabéis, esa maquinaria de sumisión que manda a los obreros a la guerra con pretextos y fanfarrias.
¿tan mal pareció la lucha de la insumisión que se realizó donde quiera que el ejército intentara alistar? ¿hubo alguien que renunciara por no ser una campaña de desobediencia exclusivamente contra el ejército catalán? hago la comparación porque hay quienes piensan que serán sólo los catalanes quienes acaben con el capitalismo catalán, sea ello lo que fuere. bueno, supongo que insumisos habría deseando desfilar bajo la senyera. mientras llega ese esperado momento pregunto:
¿existe un hecho específicamente nacional o colonial en las etetés y la legislación laboral que se aplica en catalunya? por ejemplo en lo de las últimas sentencias culpando a los trabajadores de los accidentes laborales.
si es así (y aún sin serlo) me parece estupendo que se creen sindicatos anarcosindicalistas en catalunya que se coordinen para las huelgas generales y otras campañas a través de la AIT o de alguna otra manera con sus compañeros de clase no catalanes o catalanes que antes son obreros que catalanes a la hora de plantearse cuestiones laborales. porque si lo que prima es el sentimiento también se pueden hacer sindicatos por afinidades futbolísticas y que también sean sindicatos de clase, por qué no. los anarquistas madrileños aficionados al fútbol podrían modificar la rojinegra para que contenga el color blanco común a los distintos clubes de fútbol que hay en los madriles.
¿para qué discutir ahora si luego, mal que nos pese, nos tendremos que acabar juntando para algunas cosillas? ¡ánimo y suerte! si es necesario se hablará inglés con los compañeros andaluces, lo importante es entendernos. y con las compañeras, claro.
ancha es castilla para organizarse, a nadie le obligan a militar en cnt. hay montones de sindicatos de base por toda la península.

(no es que yo sea de la cnt ni catalán, y además todo estado me parece arbitrario y por tanto también la pertenencia de catalunya a españa, creo en el principio de libre asociación, pero como aquí parece que hay barra libre para darle consejos a otras organizaciones...)

salud y anarquía
Re: La CNT el que ha de fer és deixar de ser Nacional espanyola.
16 nov 2003
vamos a ver quien acabo con las milicias convirtiendolas en ejercito popular jerarkizado,quien ordeno a l@s obrer@s a abandonar las armas fuera del frente,quien puso policia y no patrullas ciudadanas,quien robo "matando" la telefonica a l@s obrer@s,quien inicio la caza de anarkistas detras del frente,etc.
NO tengo nada contra l@s catalanes(al contrario estoy orgulloso de ser de aki)somos un ejemplo para el mundo,bueno lo fuimos hasta que L@s politicos se metieron por enmedio.
No guardo odio ni rencor pero lo que paso paso y punto y de eso se tiene que aprender.
y vosotr@s ya cansais con eso de españolista,sectarios,etc.L@s que mas siguieron el juego español fueron l@s "catalanes de franco" y l@s izquierdos@s que acabaron firmando hasta una monarquia para poder ser legalizad@s y asi formar parte del circo en el que vivimos.
Y si os mirais un poco lo que es el anarquismo vereis como no esta contra catalunya ni contra su cultura,al contrario,las cosas se harian desde abajo y si desde abajo se hace en catalan que problema hay?
(es normal que algunos estemos encontra de los politicos catalanes porque familiares nuestros proximos,muy proximos estubieron perseguidos y algun@s incluso asesinados por vuestros partidos politicos)
asi que decir lo que querais pero eso es lo que hay.
salud y anarquia
Re: La CNT el que ha de fer és deixar de ser Nacional espanyola.
16 nov 2003
haber dejar de llorikear tanto os molesta una letra es ke cansais mogollon otra cosa x hay estaban diciendo ke no caieramos en topicos pues vale x ke castellano x ke te entiende mas gente con eso ke kiero decir no se vosotros pero yo cada vez veo mas imigrantes ke saben castellano no catalan (eso es culpa de vuestros partidos)esta gente ke pasa no tienen derecho a poder leerlo ahora vendreis diciendo ke x ke no en catalan y en castellano pues muy sencillo x ke la cnt no recibe dinero del estado eso ke kiere decir ke lo hacen con su dinero x lo ke aun se les tendria ke dar las gracias x ke tu estas hay sentadito kejandote y sin hacer nada
salut y anarquia
Re: La CNT el que ha de fer és deixar de ser Nacional espanyola.
16 nov 2003
jajjajajajajajajajajajaj.

Increible martinenc. Quina ponència!

Als demés: crec realment q cadascú té part de raó i ens estem enredat defensant cadascú per la seua part uns postulats que són vàlids.

De tota manera m'agradaria tornar a remarcar que per a mi l'independentisme actual als PPCC es d'esquerres extraparlamentaries, un moviment de base, pel moment. Així que torneu a errar quan, una volta darrere de l'altra nomeneu a ERC o a qualsevol empresari burgués català identificant-los a ells com a nacionalisme.

I deixant de banda la vessant històrica... com s'explica q la CNT no empre mai el català? No seria més adequat que el País Valencià estaguera organitzat junt amb Catalunya en quant a federacions??? Acàs no s'està volent negar algun tipus de realitat amb aquesta distribució "regional"???? O és que el País Valencià de sempre ha tingut més a vore amb la realitat de la comunitat autònoma de Murcia??

I al company q comenta lo de canviar el mot "regional" per nacional en aquestes confederacions, doncs et dic q a mi em semblaria més q encertat el q a tu et pot semblar una tonteria. I amb totes aquestes federacions "regionals" no esteu sino definint els límits d'una certa "nació" q hui en dia es correspon a l'estat espanyol. O no? O al conjunt de totes les federacions regionals també li dieu "regional"? Però sobretot quedeu-vos amb el detall de separar País Valencià i Principat.

Així i tot, respecte a la CNT com a sindicat. A vore si algú em contesta a les preguntes de dalt.

Salut.
Re: La CNT el que ha de fer és deixar de ser Nacional espanyola.
16 nov 2003
parla parla.....
Les respostes se les endú el vent. ELs fets es el que val, al llest de dalt només te que pasar-se per la Plana i vorà com la seva propganda està en català i no per tonteries de principats i país valencià, el que passa es que és la nostra llengua. I respecte a la nostra regional, nosolatres ens juntem amb qui ens dona la gana, i la regional de llevant no te que estar juntament amb el principat o amb murcia com "vos" diu per que ho diga ningú, nosaltres decicim quin territori forma la nostra regional (lliure associació federada) tal i com pels motius que nosaltres varem vore correctes actualment Albacete forme part de la regional de llevant, i si després l´anecció de Tarragona ens beneficiare a tots així ho fariem. (una anecdota es que aquestos companys dAlbacete ja comprenen el catalá, acabaran per dir-nos imperialistes?).
I respecte a lo de dir-nos nacional o diferent, em dona igual. Em pareix bé que es canvie, pero si persones de fora del sindicat, que no comprenen, ni respecten, critiquen sense coneixements i només amb els tòpics de sempre i que son d´una ideologia molt diferent a la meva em venen a donar sermons, jo personalment no ho canviareie mai gracies a aquestes persones. Qui sou per a dir-nos com ens diem, i si penseu que pel fet de canviar el nom implicaria alguna cosa esteu molt equivocats i sou molt ...,
Re: La CNT el que ha de fer és deixar de ser Nacional espanyola.
16 nov 2003
Deixem-nos de collonades. Com la de d'algú es queixa de que "persones de fora del sindicat(...) em venen a donar sermons" i que pregunta molt indignat "Qui sou per a dir-nos com ens diem". Tú escrius lliurement aquí i jo també ho faré, o m'ho vols impedir només perque escric coses que no t'agradin? La lluita social es complementa perfectament amb el català, una altre cosa es que alguns tinguin prejudicis extranys i facin servir l'"anarquisme" per mirar de justificar-los.

Sembla que alguns es queixen perque estic escribint el que penso del seu anarquisme, en concret de la seva CNT, amb una "n" de "nacional española" que diuen que és anecdótica pero que no ho deu ser tant veient com s'emprenyen quan se'ls pregunta que hi fot allà. Si realment és anécdotica doncs treieu-la i ja està!! Clar que sí aquesta "n" fos de nacional catalana segur que us faltaría temps per treure-la...

Sóc crític amb el vostre anarquisme i la vostra CNT -i cada vegada més constatant com no aneu més enllà d'excuses absurdes per intentar justificar el vostre rebuig a assumir la realitat social, cultural i nacional que es Catalunya- quan aixó eixamplaría els vostres àmbits d'acció molt més que ho són ara. No gaire amples, per cert.
Re: La CNT el que ha de fer és...
16 nov 2003
"Com la de d'algú es queixa de que "persones de fora del sindicat(...) em venen a donar sermons" i que pregunta molt indignat "Qui sou per a dir-nos com ens diem". Tú escrius lliurement aquí i jo també ho faré"

"La lluita social complementa perfectament el meu català botifler"

"Si realment és anécdotica doncs treieu-la i ja està!! Clar que sí aquesta "n" fos de nacional catalana segur que us faltaría temps per treure-la"


"el vostre rebuig a assumir la realitat social, cultural i nacional que es Catalunya i que jo ja he votat"
yo ya he votado
16 nov 2003
pero ahora tengo una duda..., servira mi voto para que gobiernen los que, por su cataluña, han apoyado a los que mandaban en españa, tanto si mandaban los tardofranquistas de pp como si lo hacian los sociolistos de recambio, o por el contrario, sera mi voto una ayudita a los sociolistos de recambio...?
Re: La CNT el que ha de fer és deixar de ser Nacional espanyola.
16 nov 2003
Les campanyes que des de CNT s'impulsen en l'àmbit de territori de parla catalana, certament no sempre utilitzen el català.
Al meu entendre, això és degut, primer, a que moltes d'aquestes iniciatives provenen d'altres federacions locals de la resta de l'estat, i no està la cosa com per traduïr-ho (a part que tampoc crec que sigui necessari). I segon, que les campanyes que s'impulsen des dels sindicats del mateix teritori no utilitzin el català, fet que em preocupa més, en la majoria dels casos és degut a una opció particular dels militants, no a una directriu "imperialista" de la organització. No entraré a justificar com un llibertari no contempla el respecte per la llengua com una lluita més a tenir en compte, però el fet és que en les federacions on la majoria de militants són de parla catalana, l'activitat es desenvolupa en català, i on, pels motius que sigui, la majoria de militants parlen en castellà, l'activitat (fins i tot en les campanyes) acostuma a ser en la mateixa llengua.

Si qualsevol de vosaltres ha deixat de lluitar en una organització contra l'explotació de l'home per l'home només per l'ús que aquesta fa del català, deixa'm que et digui que crec que t'equivoques. Perque les coses es canvien des de dins. Jo entenc el respecte per la llengua com el respecte a la llibertat d'expressió de qualsevol individu. Res més. Estic a la CNT i no m'amago del català. I intento que ningú ho faci. Perque no hi ha res als estatuts de l'organització que obligui a fer-ho. La utilització del castellà només respon a la realitat de la gent que la forma.

Ara, si no tens cap mena d'interés en l'ideal llibertari i en la lluita que es porta a terme des de la CNT, tampoc no em preocupen gaire les teves crítiques. Jo també tinc molt a objectar sobre la denominada "lluita d'alliberament nacional". Però prefereixo escollir un camí i anar avançant, enlloc de perdre el temps alliçonant els demés dient com han de caminar.

Salut!
y klonanglada no dice nada mas?
16 nov 2003
"De tota manera m'agradaria tornar a remarcar que per a mi l'independentisme actual als PPCC es d'esquerres extraparlamentaries"

si, porque de intentar jugar al parlamentarismo no dejaria de ser extra parlamentario

"com s'explica q la CNT no empre mai el català?"

¿de donde sacas tu esa afirmacion?

"No seria més adequat que el País Valencià estaguera organitzat junt amb Catalunya en quant a federacions??? Acàs no s'està volent negar algun tipus de realitat amb aquesta distribució "regional"???? O és que el País Valencià de sempre ha tingut més a vore amb la realitat de la comunitat autònoma de Murcia??"

¿Que sabes de la composicion y las relaciones entre las F.L. valencianas y las F.L. aragonesas (por ejemplo)?


"al company q comenta lo de canviar el mot "regional" per nacional en aquestes confederacions, doncs et dic q a mi em semblaria més q encertat el q a tu et pot semblar una tonteria. I amb totes aquestes federacions "regionals" no esteu sino definint els límits d'una certa "nació" q hui en dia es correspon a l'estat espanyol. O no? O al conjunt de totes les federacions regionals també li dieu "regional"? Però sobretot quedeu-vos amb el detall de separar País Valencià i Principat"

¿Sabes lo que es la regional española de la AIT? ¿Deberia crearse una regional del Principat?
Re: La CNT el que ha de fer és deixar de ser Nacional espanyola.
17 nov 2003
Em sembla que aquest debat tot i que enriquidor no duu enlloc, per una part no crec que des la CNT-AIT es vinga impossant la utilització d'una o altra llengua, si més no el fet de que no s'utilitzen determinades llengues no implica que hi hagi una manca de preocupació cap a elles, per exemple a ningú se li acudiria presentar una demanda a magistratura escrita en Esperanto, tot i que estaria molt bé fer-ho. L'altre dia redactant una liquidació a una persona del sindicat, per a que la exigira en la seva empresa ja que acabava de ser acomiadat i no li havien pagat el que pertocava, vam començar a escriure i quan ens adonarem ho estavem fent mig en castellà mig en català i optarem per fer-ho en castellà perque la persona interessada pensa que hi quedaria més serios al presentar-ho en la empresa. A vore si hi ha algú que quan li donen un contracte a signar l'exigeix en la seva llengua o simplement el signa i pasa pel forat com tothom. Tampoc conec cap empresa que done les nómines en la llengua que cadascú/na tinga. Hi pense que estaria bé i seria una bona cosa, sempre que moltes més coses com la precarietat, les jornades excesives, la sinistrabilitat laboral, i tot el seguit de drets laborals que anem perdent estiguen degudament reivindicats i assolits. Les campanyes que cada sindicat organitza no estan en cap moment abocades a fer-se en una o altra llengua. L'anarcosindicalisme i la lluita de clases empra el que té al seu abast i les coses es fan amb la millor predisposició possible, e
és bo que es facin crítiques constructives pero si aquestes són per a ficar més impediments dels que ja ens trobem dia rera dia per a dur a terme les nostres lluites no serveix per a res. Sanon kai Anarquion
Re: La CNT el que ha de fer és deixar de ser Nacional espanyola.
17 nov 2003
Mira al martinenc le decis ke tiene muchos perjuicios y yo tambien estoy arto de ke se me diga lo mismo en indy pero la verdad sea dicha os kejais de nuestros perjuicios pero en cambio no os kereis dar cuenta ke el ke ha escrito esta noticia tiene perjuicios contra una palabra una letra ke x otra parte no se tiene ke cambiar x respeto a todos los trabajadores ke la fundaron y muchos de ellos murieron en la guerra para ke ahora vengais vosotros con buestra prepotencia a decir ke cambien el nombre
Mira yo no soy de la cnt y no acostumo a defenderla pero cambiar el nombre kienes os creeis ke sois para cambiar un nombre si nos ponemos asi si a mi no me gusta tu nombre te lo cambiaras
salut y anarquia
Re: La CNT el que ha de fer és deixar de ser Nacional espanyola.
17 nov 2003
Ahí estem, les crítiques externes a una organització mai han de afectar-li més que superficialment i el tema dels toponims es treu per a ofendre més que per a fer constructivisme. Per tant visca la CNT i a qui no li agrade que no mire.
Re: La CNT el que ha de fer és deixar de ser Nacional espanyola.
17 nov 2003
No cal canviar el nom, només cal que ens aclareixin QUÈ ENTENEN PER "NACIONAL" i, si creuen que cal, que actualitzin els conceptes i els esquemes mentals, que potser ja toca.

Si no vaig errat, em penso que a l'altra banda dels Pirineus, també hi ha una CNT. Però la N d'allà fa referència a una altra 'nació' o per ser més exactes a un altre ESTAT, el francés.

salut.
Re: La CNT el que ha de fer és deixar de ser Nacional espanyola.
18 nov 2003
suilius eso lo estas diciendo tu pero si te lees todos bien te daras cuenta ke si ke piden ke se cambie el nombre y en eso estoy totalmente en contra x ke lo encuentro una falta de respeto
salut y anarquia
Re: La CNT el que ha de fer és deixar de ser Nacional espanyola.
23 set 2004
you care tarbajo you soy tarbajo pupbliced sine paples you no tine paples

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more