Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: globalització neoliberal
Lluita Internacionalista, vot anticapitalista
15 nov 2003
Vot Trotskista a les eleccions catalanes
Ens trobem a moltes lluites. Segurament tu ets dels qui han d'anar corrent d'una a una altra, ple d'inquietuts, molts cops veient les mateixes cares a cada plataforma... d'estones cansant-te quan no arriba la gent, agobiat perquè no arribes ni a les tasques del teu moviment i encara apareixen més i més lluites, més i més causes justes. Et sents desbordat: és impossible que individualment -com ens ho fa veure el sistema- arribis a respondre a tot. Nosaltres som com tu però hem estat conscients que les nostres limitacions com a individus ens calia assumir-les per posar-les al servei d'un equip, per multiplicar per més el nostre esforç. Això ens ajuda, i molt, fins i tot quan venen pals com després de les mobilitzacions de la guerra, on tots vam deixar fins l'últim alè, i pot ser tu siguis dels qui han tret com a conclusió que res serveix per res. Nosaltres no, al contrari. Però l'única manera de veure-ho més enllà del sentiment d'impotència individual, de la "cremada", d'enfrontar realment el sistema és al nivell que ell actua, en forma global, organitzada i on cada lluita convergeixi amb les altres fins arribar a ensorrar el monstre. Aquesta és la raó de ser de LI.
Perquè cal transformar la societat...
Perquè com tu pensem que el capitalisme imposa una societat desigual, on uns pocs acumulen enormes riqueses mentre la gran majoria viu en la pobresa o en l'escassetat. Perquè per mantenir-lo li calen dictadures sagnants i l'opressió dels pobles a la majoria del planeta. Perquè estén les guerres i aprofundeix l'opressió i la misèria. Perquè està destruint el futur del mateix planeta... I no ens empassem que aquesta situació és natural, sinó que sabem que és només el fruit d'un sistema que només mira pels beneficis de la patronal. Per això cal arrencar el mal d'arrel, transformant la societat.

Perquè la solució és la revolució socialista...
Ja t'ho dèiem al principi: no hi ha solucions parcials, aquest sistema ni es pot domesticar ni tindrà en compte els interessos de la majoria. No hi ha humanització possible del capitalisme, ni amb taxes Tobin ni amb Pressupostos Participatius. Al contrari, els Estats, conscients que les lluites es radicalitzen, es converteixen en Estats policials. Aquest sistema i els Estats en els quals se sosté, són irreformables i la lluita cal dirigir-la cap a un canvi total, cap a una revolució. Revolució que nosaltres entenem ha de ser socialista per a permetre que la gran majoria treballadora tingui el control del poder, basat en la democràcia obrera i no en els sistemes parlamentaris, que els pobles puguin relacionar-se amb llibertat i igualtat, i que l'economia prengui com a nord les immenses necessitats de la gent i no l'obtenció del benefici de quatre.

Perquè l'alternativa ha de ser internacional...
Avui no hi ha espai per a solucions limitades a una nació o Estat. El capitalisme ha interelacionat, com cap altre sistema econòmic, l'economia del planeta. La resposta doncs ha de ser internacional: unint-nos els treballadors/es del món contra l'imperialisme. La consigna de Marx i Engels, de la I Internacional: "treballadors del món uniu-vos" és més necessària que mai. Ens cal una alternativa internacional dels treballadors/es, dels pobles.

Perquè cal trobar les solucions a la lluita i no a les institucions...
Sovint els compromisos dels partits institucionals passen per llargues promeses que diuen faran realitat si molta gent els vota i treuen molts escons. Nosaltres pensem que només amb la mobilització de la gent s'aconsegueixen les reivindicacions. Per això el partit que volem construir és també una eina per la lluita quotidiana. Es pot concórrer a eleccions o tenir escons però aquests sempre han d'estar al servei de les lluites i l'organització de treballadors/es i joves.

Per tot això
Som antiimperialistes, I per tant internacionalistes.
Estem contra el règim monàrquic i el govern de torn, i per això defensem l'autodeterminació dels pobles.
Som anticapitalistes, I per això estem per la revolució socialista.
Sabem que tot es guanyarà al carrer, i per això LI és un eina de lluita.
Mira també:
http://www.li-litci.com/catala/index2.htm

Comentaris

Re: Lluita Internacionalista, vot anticapitalista
15 nov 2003
oh! grans salvadors del món, sou l'única opció possible del canvi. Oh! el fet de dir, tú que tens inquietuds votem ja promet. oh! glòria a LI

si us plau una mica més de modèstia.gràcies
El vot trotskista?
15 nov 2003
Companys de LI, perfecte que us presenteu, defenseu el vostre programa i idees...però no comenceu per donar-vos "exclusives" que no son certes...el vot trotskista està principalment a l'EUiA, on hi han diferents partits i corrents que es reclament del trotskisme: el Partit Obrer Revolucinari, el PRT, Esquerra Alternativa, Batzat, en LLuita...a part del POSI que també es presenta a les eleccions....una mica més de serietat i de credebilitat.
miga en ojo ajeno...
15 nov 2003
Jo, que no votare en aquests ni segurament a cap, em fa gracia que els hi demanis modestia des d'aquestes planes. Molta gràcia. De salvadors n'hi ha de moltes menes i em penso que amb aquests t'equivoques de bon tros. Tambe n'hi ha els que van de NoSalvadors, sacerdots de la puresa revolucionaria, autentics alternatius autentics...

En fi. A banda d'aquest teatre de les eleccions, la feina es veu en el dia a dia...

(els de l'estupid "si no votes no et queixis" toquen la pera, pero amb una parafernalia com aquesta de la fi del pujolisme, vendre la puresa abstencionista quan tothom estara pendent el diumenge el vespre de que carai ha passat, ja em diras tu si es tan i tan agut)
Re: Lluita Internacionalista, vot anticapitalista
15 nov 2003
O sigui que Saura ara és el cap visible dels troskos. El que donarà els vots a Maragall, gran alternativa de canvi.

Molta serietat no crec que puguis demanar.
Una pensada com qualsevol altre
15 nov 2003
Aquestes elecccions son en clau nacional (pp, pla ibarretxe...) i estan marcades per la fi del pujolisme -ja era hora!- (i el possible debilitament de Convergencia, que no la seva desaparicio)

Una ullada als anunciants

Els partits del sistema:

Pp. La dreta franquista (reformada?)

Ciu, el partit de la burgesia catalana, capitalista fins la medul·la, de dretes, reaccionari en molts aspectes, privatizador de serveis socials...l'hereu de la Lliga, el partit on es van apuntar en el seu primer moment mes d'un exfranquista militant i molts als qui beneficiava el regim.

Psc(psoe) la refundacio traida i fracassada del Moviment Socialista de Catalunya, el partit dels tecnocrates de classe mitja-alta amb resso a la majoria de classe obrera del pais, el partit que va practicar el lerrouxisme als primers 80 i que, de tant en tant, despres de fer alguna declaració seudocatalanista (calcant el discurs catalanista de la burgesia amb un toc "social" i "multicultural"), passa a fer lerrouxisme del barato una i una altra vegada, amb un bagatge de corrupcio, plegament als interessos del gran capital (1992 o 2004 ..., de fet tots son de familia) i a Madrid, politiques antiobreres, de repressio a Euskadi i al 92... del Si a la Otan... Si en Josep Rovira aixeques el cap...! (de "des del socialisme per l'autodeterminacio" no en queda res, ni socialisme ni autodeterminació)

Erc. No es el partit de Macia. Un espectre que va des de la base de Nacionalistes d'Esquerra, més l'ERC pro convergent (qui pesa mes?), amb la suma dels desencantats de l'MDT. Pactarà amb CiU? Ja ho ha fet amb el PP a algun poble. Un partit del sistema. La seva aparicio coincideix amb la desfeta del moviment independentista radical al 92 i de rebot amb el moviment nacional com a moviment social de base.

Ic-Euia. Els progres de classe mitja (versio Imma Mayol, aquesta en passa i tot), hereus de la part moderada del Psuc, amb el suport de la burocracia sindical i amb presencia de molts elements actius de tota la vida en els moviments socials (alguns imprescindibles) Es un partit del sistema pero amb un peu a fora. En la questio nacional, entre un "3" i un "6". A la seva cua, el sector d'esquerres del Psuc seguit pels de "a l'esquerra del Psuc" i a la seva cua, revolucionaris diversos/es+alguns trosquistes despistats, de l'esquerra antisistema. Aquests i aquestes si que gairebe son tots i totes dels moviments socials, pero com més decideixen més sembla que la caguen. En la questio nacional, a vegades un "zero" lerrouxista, a vegades un "2" de "yo paso" o "cafe para todos", a vegades un "5" "fem el que vulguem fer i decidim entre tots/es" (amb un "6,5" despistat).


Candidatures per tocar els nassos, Escons insubmissos, etc Una manera de fer activitats i emprenyar una mica.

La Li i el discurs de sempre de l'esquerra revolucionaria: aprofitar les eleccions per la denuncia del sistema. No esta malament, pero no se si serveix d'alguna cosa (o si a la llarga es contraproduent i els hi dona ales -al sistema). Amb la questio nacional entre un 5 i un 5,5.

Hi ha altres opcions.


Vot en blanc o nul, prenent el pel tipus: "aneu a cagar". Divertit.

Abstencio -hem de recuperar d'una vegada d'una vegada per totes l'apoliticisme?- o vot "util"? Quin temps fara dema?
Re: Lluita Internacionalista, vot anticapitalista
16 nov 2003
Ja som diumenge, podrits tots de tanta contaminació electoral. Ara és hora diuen uns ara és hora diuen uns altes. Anticapitalistes "autèntics" ens damanen el seu vot; qui són aquests? els de LI, on a darrera i tenen els manipuladors d'En lucha? varen trigar temps a traduir-se en català pq deien que no era economicament i electoralment factible. Vosaltres, LI en damaneu el vot? ai ai ai, que no anem bé. Podeu anar de rebels, de no ser que, podeu anar del que us dongui la puta gana, però vosaltres no, vosaltres no ens podeu pendre el pèl. El simple fet de dir: votem! ja parla per si sol. ai ai ai
Qui son els de LI?
16 nov 2003
Company(a) Oh, nomes una petita rectificació et faig. Els companys/es de LI segons tinc entes, provenen d'una tendència del PRT (integra't a EUiA) expulsada per presentar una candidatura a les eleccions perjudican't aixi a EUiA.
No tenen res a veure dons, amb els de En Lucha. No es extranya la teva petita confusió company(a). Tenint en comte que els troskistes son com els micos; no saps mai a quina branca estan.
Re: Lluita Internacionalista, vot anticapitalista
16 nov 2003
by i de rebot els trentistes de la direccio historica i tothom qui no segueixi la meva linia i 1935 golpe en la mesa de Durruti i tothom a callar (Abel Paz)

que jo sapiga les dues branques del PRT van fer un acord. No ens inventem expulsions. Els troskos son com micos. Millor aixo que el pensament unic (encara que l'escriguis amb a) (ei jo no en soc de trosko, pero com que soc d'esquerres m'agrada la pluralitat de pensaments i me fan por els monolitismes, i si vols parlem de Kronstadt i Makhno)
Re: Lluita Internacionalista, vot anticapitalista
16 nov 2003
...i de la militarització del sindicats, i de l'eliminació de tendencies dins del partit boltxevic, i de...etc(a mi tambè en fan por els monopolismes). Però rebutjo el excesiu doctrinalisme dels centenars de grupuscles sucursals de l¡eixam de cuartes internacionals, i la ferrea disciplina del petit grup de conspiradors profesionals del model partit leninista, al qual els troskistes segueixen aferrats; cada un de nosaltres es lliure de organizar-se com li roti, i a més de ser respectat. Però, això si, despres que no vingui amb la teoria del pop, a intentar manipular el moviment asambleari, amb interesos partidistes (a argentina saben molt d'això).
Sobre ...-el no ens inventem expulsions- En el III Congrés (Madrid, 5.1999) s'hi enfrontaren dos projectes, i s'acordà la separació del partit, en dues experiències, la majoritària, que conservaria el nom de PRT, i la minoritària, que adoptava el nom de Lucha Internacionalista (LI), totes dues vinculades a la LIT-QI. En presentar-se LI als comicis municipals del juny de 1999 en llistes separades, el PRT va decidir la seva exclusió del partit (9.1999). (Enciclopedia del Marxisme).
TOT EL PODER ALS SOVIETS (lliures)!
Re: Lluita Internacionalista, vot anticapitalista
16 nov 2003
Krivine explicava una vegada com funcionava al maig francés la decissio de quin recorregut havia de fer la manifestació següent: la JCR (troskos manipuladors), proposava que es discutis en la reunio de tots els grups convocants. En Cohn-Bendit (llibertari dels més purs) proposava que ... es decidis en Assamblea de la propia manifestació. En el moment de la mani, milers i milers de persones reunides... segons Krivine qui acabava decidint el recorregut?.... tatxan, el que tenia el megafono a la ma ... tatxan, tatxan, qui era? en Cohn-Bendit.
(una visita a la plana d'aquest exnoseque no te perdua, sembla en Julio Iglesias de la (quina) revolucio (?):
Per mi, una cosa es que el leninisme estigui desfasat, sigui una menjada de coco o el que vulguis, l'altra es pensar que les altres formes d'organitzacio son pures (interesant veure les actes del congres de la CNT al 31) manipuladors i manipulacions n'hi ha de moltes menes i la meva experiencia em diu que hi ha molta sospita falsa en el que dius (ja em perdonaras, molta paranoia antiorganitzacio) i una confiança cega en altres formes, que son tambe organització (en Colom tambe devia ser dels hiperassemblearis i mira). Prefereixo tenir una opinio més pel que veig de cada company i companya i cada grup que per suposades adscripcions ideologiques o organitzatives. Continuo pensant que esta organitzat no és un delicte.

Pero no deu passa res, els troskos i trosques estan acostumats a rebre de totes bandes (es fan la clenxa amb el piolet). Segur que no els ve d'una.

Per cert, no he estat a l'Argentina. De tota manera, no crec que estem tots plegats tant lluny.
Re: Lluita Internacionalista, vot anticapitalista
16 nov 2003
... els uns dels altres, vull dir.

Me n'oblidava de la plana, d'en Dani el Roig (quin riure)

http://www.cohn-bendit.de/
Re: Lluita Internacionalista, vot anticapitalista
17 nov 2003
1 trotsko = una corriente
2 trotskos = un partido
3 trotskos = una escision
4 trotskos = una internacional
Sindicat