Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: corrupció i poder
El Suprem confirma l'absolució de dos agents de la Guàrdia Civil acusats de tortures pels membres d'ETA
14 nov 2003
El Suprem confirma l'absolució de dos agents de la Guàrdia Civil acusats de tortures pels membres d'ETA
MADRID, 14 (EUROPA PRESS)

El Tribunal Suprem ha confirmat l''absolució de dos agents de la Guàrdia Civil que havien estat denunciats per un delicte de tortures pels membres d''ETA Alfonso Sebastián Iriarte i Sebastián Lasa Mendiaraz. Els agents van participar en la detenció dels etarres

el 1998 després de descobrir que aquests havien col·locat tubs llançagranades per disparar contra una caserna a Sant Sebastià.

La sentència de l''Alt Tribunal confirma la sentència absolutòria dictada per l''Audiència Provincial de Sant Sebastià el juny del 2002, que va ser recorreguda per la defensa dels terroristes.

Segons el relat de fets provats, Lasa Mendiaráz i Iriarte van ser vistos el 2 de maig del 1998 pels agents de la Benemèrita "fent moviment estranys" a les proximitats de l''Aquarterament de l''Exèrcit de Terra de Loyola a Sant Sebastià.

Poc després, els guàrdies civils van trobar entre la vegetació dos tubs llançagranades ubicats al terreny i apuntant cap a uns habitatges militars pròxims a la caserna.

Els agents van muntar un dispositiu per capturar els etarres, que van intentar fugir, i a l''abalançar-se sobre ells van observar que Lasa Mendiaraz portava una pistola carregada. La sentència afirma que els dos detinguts van oposar una "forta resistència" a l''actuació dels agents, que van haver d''utilitzar la força per reduir-los.

Una vegada traslladats a les dependències policials a Madrid, el forense va observar que Iriarte mostrava marques de grillons i altres petites ferides en un braç, mentre que Lasa Mendiaraz presentava un hematoma a l''espatlla esquerra.
Mira també:
http://www.vilaweb.com/ep/20031114182820.html
Sindicat Terrassa