Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: corrupció i poder
Clavegueres de l'oasi català
14 nov 2003
LâINCASÃL va comprar un terreny dâun hoteler a la Cerdanya per 100 vegades el seu valor

El portaveu del grup parlamentari dâIniciativa per Catalunya Verds (ICV), Joan Boada, ha afirmat avui en conèixer que lâINCASOL va beneficiar un hoteler de la Cerdanya comprant-li un terreny per 100 vegades el seu valor que âés absolutament inadmissible que cada dia descobrim nous casos de corrupció que juguen amb els diners dels catalans, i sobretot en aquest cas, quan sâha beneficiat dâaquesta manera un hoteler amb instalâ¢lacions de luxeâ?. âAmb tot això el que es ve a demostrar per enèsima vegada és que cal un canvi de debò a la Generalitat per obrir les finestres i aturar tanta corrupcióâ?, ha afegit.

La Generalitat, a més de comprar aquest terreny sense utilitat pública i deixar-lo utilitzar pel mateix hoteler sense que existeixi cap contracte de lloguer, ha subvencionat a fons perdut lâempresa de lâHotel Restaurant del Remei, âRestaurants la Cerdanyaâ?, propietària també del restaurant Can Boix de Martinet. Les subvencions han estat les següents:

1.1     1991, per la creació dâun hotel 4-5 estrelles: 25.293.967.-Pts.
1.2     1992, per la línia política turística: 1.110.000.-Pts.
1.3     Per lâoferta turística especialitzada: 1.860.000.-Pts
1.4     Per la línia de comercialització: 1.000.000.-Pts.
1.5     Subvenció especial i extraordinària per Acord del Consell Executiu por préstec per rehabilitació por Acord exprés de Govern del 1.9.1992. (nominativa i sense concurrència): 25.000.000.-Pts.
1.6     Pla Futures de lâadm. central, tramitada per la Generalitat i negociada pel Conseller a Madrid : 25.000.000.-Pts.
1.7     1993, subvenció nominativa extraordinària del Consell Executiu pts per pagar el préstec: 15.000.000.-Pts.
1.8     1994 : Subvenció especial per Acord de Govern per pagar els interesses del préstec: 15.000.000.-Pts
1.9     1995: Subvenció nominativa especial del Consell Executiu per pagar els interesses del préstec: 15.000.000.-Pts.

Total subvencions: 124.263.967,-Pts.
Total aportacions públiques: 274.263.967,-Pts.


âTot això per a negoci privat amb 11 habitacions i per a un públic privilegiat, que pot pagar per nit més de 180 euros, com recuperarà la Generalitat tots aquests diners?â?, ha criticat Boada. âSón subvencions extraordinàries i per tant, aprovades pel Consell Executiu, i no van utilitzar el mecanisme ordinari, com la publicació de lâordre en el DOGC amb concurrència pública de solâ¢licitudsâ?, ha assegurat el portaveu parlamentari dâICV.

Boada ha explicat que en el procés administratiu els tècnics del departament ja van advertir a la direcció de la Torre del Remei que no complia la normativa dâaccessibilitat per a discapacitats, i el delegat territorial del Departament de Girona, Manel Ivars, avui en les llistes del PPâ?, va afirmar que âsi no compleix la normativa de minusvàlids no ens preocupa, els pujarem a collâ?.
El Jutge del Cas Turisme decideix retirar el passaport a Joan Cugol i lâobliga a presentar-se al Jutjat

El portaveu parlamentari dâIniciativa per Catalunya Verds (ICV), Joan Boada, sâha felicitat per la decisió del jutge del cas de corrupció Turisme hagi decidir reforçar les mesures cautelars que afecten a lâexdirector del Consorci de Turisme, Joan Cogul i la seva esposa, de manera que sâha acordat retirar el passaport als dos i obligar-los a presentar-se setmanalment al jutjat a partir del mes de desembre. Amb aquestes mesures volen assegurar la presència dels acusats fins a la celebració del judici i evitar que no retornin del seu lloc de residència actual, a les illes Filipines, per anar a judici.

Boada ha afirmat que âaquestes mesures suposen que Joan Cogul haurà de tornar de les Filipines per evitar una possible fuga, i suposen també que el jutge estima que hi ha indicis de culpabilitat. Per tant, no podem més que estar satisfets i esperar que la investigació finalitzi i es tingui en compte la nostra qualificació, on demanem 10 anys de presó per a Cogul, principal implicat en la trama del cas Turismeâ?.

Cal recordar que ICV, mitjançant el seu grup parlamentari, treballa des fa anys per esclarir aquesta trama, i va donar a conèixer recentment la qualificació que ha fet arribar al jutge en què solâ¢licita un total de 39 anys de presó per als nou implicats en el cas per a les irregularitats detectades al desaparegut Consorci del Turisme.

En la seva qualificació ICV demana també 3 anys per al que també va ser director del consorci, Alexandre Betoret. ICV no ha inclòs en aquesta qualificació la trama dâUnió Democràtica, per a la qual el jutge manté una investigació a part i en la que ICV també té previst presentar-se com a acusació particular.

Comentaris

Re: Clavegueres de l'oasi català
14 nov 2003
Molt bé, ara podeu continuar denunciant l'especulació que vosaltres porteu anys fent amb el territori pratenc. Venent terra del nostre municipi a consorcis, constructores, multinacionals i demés porqueries, perque el destrossin i facin desapareixer el Delta.

La desaparició de terreny agrícola per expropiació municipal i la seva reqüalificació com a sol urbanitzable, ve a multiplicar per deu els beneficis que s'embutxaca el consistori, com li dieu a això que feu vosaltres? Hipòcrites.

Una golondrina no hace verano.
Sou com un cancer dels veritables valors, en la vostra boca tot es converteix en pantomima.

No voteu als hipòcrites, ni a ningú. Abstenció.
NO A L’OPERACIÓ ESPECULATIVA “MAS PUJOL?
14 nov 2003
- Carta enviada als mitjans de comunicació pel Col·lectiu Pedra de Toc i publicada al Diari "El Punt" de dissabte 8 de Setembre de 2001-

Quan va aparèixer per primer cop la notícia dâun suposat projecte de complex turístic al paratge del Pujol, el col·lectiu Pedra de toc va tractar dâinformar-se de què hi havia de cert en allò que es deia, de quins podien ser realment els mòbils de l´ assumpte i de quina era la posició de lâAjuntament .

Dâentrada semblava que la idea dels promotors era fer una gran inversió en el nostre terme municipal i que aquesta estaria basada en la construcció dâun hotel i un centenar de xalets associats a la construcció dâun âpitch & puttâ?, és a dir, un camp de golf petit, de pa sucat amb oli.

Posteriorment, quan va aparèixer la primera publicitat del projecte als mitjans de comunicació, en especial al Diari de la Torre, núm. 40 vam començar a alarmar-nos: âUn proyecto para el progreso â?. â...respectuosos con el entorno y el medio ambienteâ?. âRecuperación y acondicionamiento para uso y disfrute público del parque naturalâ?. âAparcaminentos públicos integrados en el entornoâ?. âCreación de puestos de trabajo...â?. Reutilización del agua residual de la depuradora...â? etc. etc.

Els promotors dâaquest projecte no eren ni el GEPEC, ni DEPANA, ni cap altra organització ecològica, sinó una empresa aragonesa anomenada Monegros Verdes SL. Té gràcia la paradoxa. Ells a lâAragó defensen lâaigua de lâEbre (i amb raó) i aquí ens presenten projectes per malbaratar-la. Aquests senyors âverdsâ? estan representats a la nostra vila per respectables ciutadans que, gaudint de la llibertat dâempresa i mercat, actuen com eco-comissionistes encarregats de fer la feina ingrata de convèncer inicialment lâAjuntament, entitats i ciutadania en general. Estem potser davant un nou estil dâespeculació verda, ecològica i respectuosa amb el medi ambient? la nova cara dels promotors-especuladors dâaquest mil·leni, que amb una mà diuen que planten arbres, protegeixen i reciclen, però res de res, i amb lâaltra especulen.

Estem una mica tips dels que diuen voler-nos salvar dels desgavells que ha patit la nostra vila al llarg dels negres anys de descontrol i dâespeculació amb projectes igualment especulatius i camuflats amb paraules com: ecològic, sostenible, respectuós ...

La nostra primera impressió és que la promotora en qüestió està intensificant aquests darrers dies una operació de sensibilització per crear una opinió favorable al seu projecte entre les entitats, organitzacions i col·lectius locals per âpressionarâ? subtilment a qui té la darrera paraula, que és lâAjuntament.

Si aprofundim una mica més, ens adonem que el Pla General que lâAjuntament ja ha aprovat, no sols no permet la construcció dâhotels ni habitatges a la major part de sòl que volen urbanitzar sinó que, a més, està protegit perquè amb la nova Llei del Sòl amb què ens va obsequiar el Partit Popular, tot el que no està protegit expressament, és susceptible de ser urbanitzat.

Però, perquè un camp de golf ?... Doncs, perquè en els sòls protegits com a rústics o dâinterès paisatgístic, si es fa un camp de golf, sâhi poden edificar els habitatges imprescindibles per fer viable econòmicament el projecte.

Aquests senyors âverdsâ? dels Monegros i els seus col·laboradors dâaquí varen adquirir o â comprometre - la compra del sòl, ( com hem dit qualificat de rústic i per tant de baix valor econòmic ) per quatre duros, per desprès, urbanitzat vendreâl al preu que tots sabeu que es paga a la Torre, previsiblement amb la promesa o la complicitat dels qui governaven abans del pacte municipal, i de donar llum verda al meravellós projecte. Resumint, comprar barat per vendre car. Operació rodona.

També considerem que és el propi municipi el que ha de decidir el seu propi futur i no els interessos privats, sempre condicionats als resultats econòmics per la seva pròpia butxaca. LâAjuntament de nou és qui ha de decidir, mitjançant el planejament i una política mediambiental clara i no improvisada, quin ha de ser el destí del nostre sòl i de quina manera tots en podrem gaudir millor.

Senyors âverdsâ? deixin córrer la idea dâedificar on no toca, i si volen construir, la Torre disposa de sòl disponible ja qualificat per fer-ho, tant per habitatges com per hotels, sense cap necessitat de llençar lâaigua, com vostès saben, be cada cop més escàs.

Des de la construcció de la depuradora, i lâobertura de la variant, lâentorn del Pujol es troba en un estat dâabandó o potser seria millor dir dâabocador. Potser els qui van construir aquests serveis haurien dâhaver estat més respectuosos amb lâentorn. Es va millorar lâaccessibilitat però es van amuntegar milers de metres cúbics de terra i runes damunt la superfície inicial al peu del Pujol.

Creiem que lâAjuntament ha de vetllar perquè això mai més no passi, controlant de prop totes les actuacions que es produeixin en paratges dâinterès com és el cas del Pujol, siguin públiques o privades.
http://usuarios.lycos.es/baixgaia/copaltav/golf.htm
Tarragona: Es presenta denuncia davant la fiscalia anticorrupció contra Jordi Pujol
14 nov 2003
El GEPEC presentarà una denúncia davant la Fiscalia Anticorrupció per tal que sâobri investigació per les possibles implicacions personals del President de la Generalitat, senyor Jordi Pujol, i dâaltres alts càrrecs de lâadministració catalana, en la concessió dâautoritzacions administratives a certs projectes de centrals eòliques.

De fa temps es sospitava de la possibilitat de lâexistència de suposats interessos personals dâalts càrrecs de lâadministració catalana, entre ells els del President de la Generalitat, en el bon desenvolupament dâalguns projectes eòlics, tot i els impactes ambientals i les vulneracions legals que aquestes autoritzacions pugessin comportar.

Aquestes sospites es confirmaren amb la filtració anònima, feta al GEPEC, de lâacta dâuna reunió celebrada el dia 13 de març de 2002, entre els Departaments dâIndústria, Comerç i Turisme i el de Medi Ambient. Lâobjectiu dâaquesta reunió era posar en comú aspectes sobre la tramitació de certs projectes eòlics.

Entre els projectes que foren analitzats en destaquen tres: Coll Ventós i Tossa del Vent, a Prat de Compte i el de les Costes, a cavall entre Colldejou, Pratdip i Vilanova dâEscornalbou. Aquests projectes constitueixen alguns dels projectes més conflictius i impactants ambientalment de quants el govern pretén que es portin a terme.

En aquesta reunió queda ben reflexada la inicial oposició del Departament de Medi Ambient al desenvolupament dâaquests projectes pels greus impactes ambientals que la seva construcció i posterior explotació provocaran.

En els punt 1 i 2 dâaquesta acta (pàgina 2), en que es fa referència a les centrals de Coll Ventós i Tossa del Vent textualment sâhi apunta:

âEl Departament de Medi Ambient valora aquest parc com a molt conflictiu degut als informes negatius del Servei de Fauna i proposa comunicar definitivament al promotor la impossibilitat de desenvolupamentper tal de no demanar més informes i estudis inútilsâ? A continuació els representants del Departament de Indústria, senyors Pujol (fill del president de la Generalitat y Secretari General del Departament de Indústria) y Mitjà (Director General dâEnergia y Minas), comencen a recordar, als representants del Departament de Medi Ambient, els compromisos ja adquirits por lâadministració, per autoritzar aquestes centrals eòliques. Així textualment sâapunta a lâacta

âEls Srs Pujol i Mitjà recorden els compromisos establerts per lâanterior Directora General de Patrimoni Natural (Sra Montserrat Candini) amb el promotor en el sentit de visitar conjuntament lâemplaçament, per tal de trobar una solució per a la viabilitat de la propostaâ? Es desprèn dâaquesta acta que lâúnic que sembla importar a lâadministració son els âcompromisos adquiritsâ? amb les empreses promotores, obviant les consideracions del Departament de Medi Ambient, que en resposta als greus impactes ambientals que aquestes centrals provocaran, proposen denegar definitivament les autoritzacions administratives necessàries para la construcció dâaquestes centrals.

Si això no fos ja bastant, en aquesta acta se fa referència als interessos personals del propi president de la Generalitat, els quals semblen estar por sobre de los informes tècnics i que, en definitiva, semblen ser els motius reals del gran interès mostrat per part del Departament dâIndústria per tal dâaprovar aquestes centrals eòliques. Així en lâ acta sâapunta textualment

âEls senyors Pujol i Mitjà fan èmfasi en la voluntat política del president de la Generalitat de Catalunya per al ràpid desenvolupament dâaquests parcsâ? Ãs aquesta voluntat política del President la que provoca la elaboració de informes fets a la mesura amb la finalitat que sâexecutin aquests projectes eòlics, passant por sobre de criteris tècnics de la mateixa administració.

Aquestes decisions se veu reflexades en els acords que foren presos en la reunió, els quals queden reflexats en la mateixa acta

âFinalment sâacorda: -El Director General de Patrimoni Natural valorarà els informes negatius dâavifauna existents per a valorar el grau dâoposició dels informes al desenvolupament dels parcs i les possibles mesures correctores. En aquest mateix sentit, el Director General sol·licitarà informe vinculant sobre avifauna a lâajuntament de Prat de Compte, així com es compromet a obtenir dâaltres informes dâavifauna per a poder justificar una possible autorització ambiental dels parcs. -Així mateix el Director General de Patrimoni Natural i Medi Físic rebrà al promotor la propera setmana per a avaluar les possibles solucionsâ?. Quedapatent, amb el que es diu a lâacta , com els informes tècnics del Departament de Medi Ambient son obviats i amagats quan posen en perill els interessos polítics, essent elaborats, quant els condicionats i interessos ho justifiquen, informes fets a mida para justificar el que es injustificable.

En el cas de la central eòlica de les Costes, al terme municipal de Colldejou i Pratdip (punt 24 del acta) els fets es tornen a repetir. En aquest cas torna a plasmar-se una oposició inicial del Departament de Medi Ambient a la aprovació dâaquest projecte pels impactes ambientals negatius que la construcció i explotació dâaquesta central provocarien. Aquest posicionament inicial es reflexa en el primer paràgraf del punt 24 dâaquest acta, en la que textualment se pot llegir

âEl Departament de Medi Ambient informa sobre els informes negatius referents a lâafectació de lâavifauna. Es demana un corredor per al pas de les aus lâamplada del qual fa inviable el parcâ? Novament sembla que la voluntat personal del president de la Generalitat torna a condicionar el posicionament final del Departament de Medi Ambient, que, de nou, passa por la corresponent modificació de los informes tècnics elaborats por la pròpia administració. Així en el mateix punt 24 de esta acta se pot llegir

âEl Sr. Mitjà informa de lâinterès de Presidència per a la realització dâaquest parc i sol·licita al Sr. Maluquer la revisió dels informes, per a proposar mesures correctores que facin viable el parc. Sâesmenta el precedent del parc eòlic de Colladetes, on lâestudi de seguiment dâavifauna va permetre establir un corredor de pas dâamplada més reduïda de la inicialment proposada pel Departament de Medi Ambient. El Sr. Maluquer es compromet a mantenir reunió amb el promotor i amb el Sr. Ruiz, Cap de Servei de Fauna, per a valorar aquesta possibilitatâ?. Aquesta intervenció personal del president de la Generalitat, per tal dâaconseguir el desenvolupament de certs projectes eòlics, lluny de ser desmentida pel President, fou admesa públicament, augmentant els casos en que havia intervingut personalment, tal com varen reflexar diversos mitjans de comunicació:

lang=CA> style="mso-ansi-language: ES; mso-bidi-font-size: 10.0pt">
âPor otra parte, Pujol defendió ayer con firmeza la implantación de la energía eólica en Cataluña y cargó contra los opositores al mapa eólico elaborado por Medi Ambient calificándolos de demagogos. Pujol reconoció haber presionado para que se hicieran realidad algunos parques eólicos, algo que denunciaron recientemente el grupo ecologista Gepec y las plataformas eólicas de las comarcas meridionales, pero lo juzgo como algo positivo. âEs verdad que presioné para hacer tres parques eólicos, pero no sólo estos sino que fueron muchos más porque es mi trabajo porque hacer de presidente es preocuparse por el territorio, hacer que el país vaya adelanteâ?, declaró. Pujol dijo que se había âpreocupadoâ? por dos proyectos de parques eólicos en Batea, dos en Prat de Comte, uno en Tortosa, uno en Ascó y otro en Portbou.â?

Pel que fa al Periódico de Catalunya dâaquest mateix dia 18 de juny, a la pagina 50, dins de la noticia âPujol veta en Móra a un grupo de empresarios antitrasvaseâ? es podia llegir:âPujol también respondió a las críticas que denunciaban las presiones desde la presidencia para que fueran aprobados determinados parques eólicos pese a informes negativos de Medi Ambient. Admitió las presiones diciendo: â?Es mi trabajo como presidente. A un presidente le pagan para que el país avanceâ?â?. Es fa doncs evident una implicació directa del president per tal de que siguin desenvolupats un seguit de projectes, tot i els informes negatius del Departament de Medi Ambient, arribant a lâextrem de encarregar informes fets a mida per possibilitar aquests projectes.Es faevident un tracte de favor del President i de la Generalitat envers uns projectes eòlics i envers els seus promotors. Aquest tracte de favor podria respondre a interessos ivoluntats personals del President de la Generalitat.També es fa evident una participació en aquest tracte de favor dels participants a la reunió celebrada el dia 13 de març de lâany 2002 entre els Departaments de Medi Ambient i el dâIndústria, els quals van aprovar fer tots els passos oportuns per fer possibles les voluntats del President. Aquests càrrecs són els que es relacionen a continuació:El Sr. Oriol Pujol. Secretari General del Departament de Indústria, Comerç i Turisme i fill del President de la Generalitat

El Sr. Albert Mitjà. Director General de Energia i Mines

El Sr. Joan Josep Escobar. Cap de lâàrea del Institut Catalán de Energia.

El Sr. Marià Morera. Secretari General del Departament de Medi Ambient.

El Sr. Pere Maluquer. Director General de Patrimoni Natural y del Medi Físic.

El Sr. Jordi Sala. Director General de Planificació Ambiental.Així mateixa sembla evident la participació dâalguns ajuntaments de les zones afectades per les centrals eòliques, ja que en lâacta referenciada seâls implica en lâobtenció de nous informes fets a mida per possibilitar la instal·lació de les centrals eòliques.Així mateix també podria estar implicada la empresa Entorn S.L, que ha estat vinculada al senyor Pere Pujol, fill del President de la Generalitat i que ha estat lâempresa a qui sâha encarregat la redacció dels estudis dâimpacte ambiental de bona part dels projectes eòlics, els que el President de la Generalitat ha mostrat un interès personal.Recentment el GEPEC ha tingut coneixement que hi ha una Declaració dâImpacte Ambiental favorable de data 27 de maig de 2002 que no ha estat, no obstant, publicada a cap diari oficial, referent a la central de Tossa del Vent

Per tot el que es dedueix de la informació que sâha pogut recollir el GEPEC ha presentat aquesta denúncia davant la fiscalia anticorrupció per tal que sâobri investigació sobre totes les persones que haguessin pogut participar en aquest tracte de favor envers certs projectes eòlics i per tal que sâinvestigui a que respon lâinterès personal del President de la Generalitat envers aquests projectes i en que sâha traduït aquest interès personal.GEPEC

Coordinadora de Plataformes del Camp de Tarragona i les Terres de lâEbre

http://aeec.pangea.org/phpnuke/html/modules.php?name=News&file=article&s
Se denuncia la actuación de la Generalitat catalana respecto a promotoras eólicas
14 nov 2003
El GEPEC-Ecologistas de Catalunya presentará una denuncia ante la Fiscalía Anticorrupción para que se abra investigación por las posibles implicaciones personales del Presidente de la Generalitat, Señor Jordi Pujol, y otros altos cargos de la Administración catalana, en la concesión de autorizaciones administrativas a ciertos proyectos de centrales eólicasDesde hace tiempo se sospechaba sobre la posibilidad de la existencia de supuestos intereses personales de altos cargos de la administración catalana en el buen desarrollo de algunos proyectos eólicos, a pesar de los impactos ambientales y las vulneraciones legales que estas autorizaciones pudieran comportar. Estas sospechas se confirmaron con la filtración anónima, hecha al GEPEC-Ecologistas de Catalunya, del acta de una reunión celebrada el día 13 de marzo de 2002, entre los Departamentos de Industria, Comercio y Turismo y el de Medio Ambiente. El objetivo de esta reunión era poner en común aspectos sobre la tramitación de ciertos proyectos eólicos.

Entre los proyectos que fueron analizados destacan tres: Coll Ventós y Tossa del Vent, en el municipio de Prat de Compte y el de las Costas, a caballo entre Colldejou, Pratdip y Vilanova d'Escornalbou (en las comarcas tarraconenses). Estos proyectos constituyen algunos de los proyectos más conflictivos e impactantes ambientalmente de cuantos el gobierno pretende que se lleven a cabo. En esta reunión queda bien reflejada la inicial oposición del Departamento de Medio Ambiente al desarrollo de estos proyectos por los graves impactos ambientales que su construcción y posterior explotación provocarán.


En los puntos 1 y 2 de esta acta (página 2), en que se hace referencia a las centrales de Coll Ventós y Tossa del Vent textualmente se apunta:
âEl Departamento de Medio Ambiente valora este parque como muy conflictivo debido a los informes negativos del Servicio de Fauna y propone comunicar definitivamente al promotor la imposibilidad de construcción para no pedir más informes y estudios inútilesâ?


A continuación los representantes del Departamento de Industria, señores Pujol (hijo del presidente de la Generalidad y Secretario General del Departamento de Industria) y Mitjà (Director General de Energía y Minas), empiezan a recordar, a los representantes del Departamento de Medio Ambiente, los compromisos ya adquiridos por la administración, para autorizar estas centrales eólicas. Así textualmente se apunta en el acta:
âLos Sres Pujol y Mitjà recuerdan los compromisos establecidos por la anterior Directora General de Patrimonio Natural (Sra. Montserrat Candini) con el promotor en el sentido de visitar conjuntamente el emplazamiento, con el fin de encontrar una solución para la viabilidad de la propuestaâ?


Según GEPEC-Ecologistas de Catalunya, del acta se desprende que para la administración autonómica son más relevantes los compromisos adquiridos con las promotoras que las consideracines del Departamento de Medio Ambiente, que en respuesta a los graves impactos ambientales que estas centrales provocarán, proponen denegar definitivamente las autorizaciones administrativas necesarias para la construcción de estas centrales. Además, y siempre según la organización ecologista, en el acta se hace referencia a los intereses personales del propio Presidente de la Generalitat.


En el caso de la central eólica de Les Costes, en el término municipal de Colldejou y Pratdip, vuelve a plasmarse una oposición inicial del Departamento de Medio Ambiente a la aprobación de este proyecto por los impactos ambientales negativos que la construcción y explotación de esta central provocarían. Nuevamente, GEPEC afirma que también en esta ocasión prevalece el interés de Presidencia para la realización del parque, por lo que se solicita una revisión de los informes, para proponer medidas que hagan viable el parque.


Esta intervención personal del Presidente de la Generalidad, con el fin de conseguir el desarrollo de ciertos proyectos eólicos, lejos de ser desmentida por el Presidente, fue admitida públicamente, aumentando los casos en que había intervenido personalmente, tal y como reflejaron varios medios de comunicación; así, según el Diario de Tarragona (18 de junio de 2002, martes), âEl presidente Jordi Pujol, que llegó a calificar de demagogia las criticas vertidas por plataformas y ecologistas a supuestos intereses ocultos bajo los criterios de implantación que defiende el ejecutivo, reconoció haber presionado para que las centrales previstas fructificasen"


Finalmente, también podría estar implicada la empresa Entorn S.L, que ha estado vinculada al señor Pere Pujol, hijo del Presidente de la Generalidad; a ella se ha encargado la redacción de los estudios de impacto ambiental de buena parte de los proyectos eólicos, por los que el Presidente de la Generalidad ha mostrado un interés personal.

11/11/2003
http://www.natuweb.com/paginasasp/Contenido.asp?ID=4547&Nombre=
Re: Clavegueres de l'oasi català
14 nov 2003
I totes aquestes associacions que teniu a dir de l'ecocidi del Delta del llobregat per part de l'ajuntament d'Hipocresia i les altres administracions?

No m'agradaria saber que els que tanta raó teniu amb aquest tema ara demaneu el vot per IC, quan ells han destrossat un delta amb aquesta forma de parlar que anomena ecològic, sostenible i respectuòs. La desaparició d'una antiga reserva natural que ara ja no surt ni en els mapes com a reserva, senzillament el Delta del llobregat s'ha volatilitzat, però els pratencs sabem qui ho ha fet, els que s'anomenen "ecologistes" i hipocresia per Catalunya.
Sindicato Sindicat