Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: ecologia
La CUP de Vilafranca proposa la elaboració d'un Pla d’Actuació Urbanística Municipal
14 nov 2003
La CUP ha descobert que el Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM) preveu que el trams ferroviaris del Poble Nou-la Girada i del carrer Papiol, no es cobreixin fins al sexenni 2010-2016. També demana que s’aprovi un calendari que determini el creixement de la vila de manera gradual; ara marca que totes les noves zones residencials es desenvolupin en els primers sis anys. L’alcalde ratifica que vol cobrir tota la via ara i de cop.
cup_foto.jpeg
La CUP ha donat a conèixer aquesta setmana un nou aspecte del Pla Urbanístic de Vilafranca, que l’equip de govern del PSC havia omès. Es tracta de l’agenda que figura annexa al Pla, i que porta data de juliol del 2003, el divideix en dos sexennis d’execució (2004-2009 i 2010-2016), prorrogable a sis anys més. El Pla preveu que al llarg del primer sexenni tan sols es cobreixi la via en el tram entre les estacions d’autobusos i de trens, i el 35% del tram entre el pont del Carril i l’antiga fàbrica de Cal Berger, mentre que la resta (tota la zona del Poble Nou-la Girada, i el 55% del tram fins a Cal Berger) no es preveu que es tapi fins al sexenni 2010-2016.

La membre de la CUP Mònica Hill ha dit que “l’encobriment del cobriment de la via és un engany�, i demana que si l’Ajuntament no contempla cobrir el tram del passeig Rafael Soler fins al 2010, que mentrestant no es desenvolupi la segona fase de la Girada.

L’alcalde Joan Aguado ha explicat que al juliol d’enguany es va aprovar el text refós del Pla amb les petites modificacions tècniques que havia incorporat la Comissió d’Urbanisme de Barcelona, i que l’agenda del Pla on es retarda el cobriment de la via és de novembre de 2002, quan “segurament amb un excés de prudència per no prendre determinacions, vam preveure de fer-ho per etapes, però l’objectiu de l’Ajuntament és fer el cobriment i el soterrament de la via ara i de forma conjunta�, en la línia de les negociacions que està mantenint amb el ministeri de Foment.
Tornant a la CUP, el grup a l’oposició ha presentat una moció que demana l’aprovació d’un Pla d’Actuació Urbanística Municipal (PAUM), que temporalitzi el desenvolupament del POUM. La CUP creu que aquesta figura urbanística és ideal per controlar que el creixement de la vila sigui mesurat. A més, segons l’agenda del POUM, el creixement es preveu de cop: contempla el desenvolupament dels 22 polígons d’actuació urbanística (PAU), els 6 plans parcials i tot el sòl urbanitzable delimitat, al llarg d’aquest primer sexenni, deixant per al període 2010-2016 l’ampliació dels serveis (zona esportiva, biblioteca, museu, casal de la festa major, cementiri...). La CUP creu que el creixement i l’ampliació de serveis han d’anar en paral·lel i fer-se progressivament. La seva proposta és impulsar primer els 22 PAU, que permetrien crear 2.500 vivendes a l’interior del casc urbà, i fins que no s’hagi esgotat tot el sòl urbà, paralitzar el creixement enfora de la vila (la Girada 2, Cirerers, Domenys 3, Mas Rabassa, la Pelegrina, les Bassetes i els Marges Alts).
Mira també:
http://www.cupvila.org
http://www.lafura.org

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more