Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: criminalització i repressió
Les tortures de 1992 arriben al Tribunal Internacional d'Estrasburg
13 nov 2003
Tot i que la justícia espanyola s'ha negat, en repetides ocasions, a investigar les denúncies de tortures de 17 independentistes detinguts abans i després dels Jocs Olímpics de 1992 en una operació dirigida pel candidat a Premi Nobel de la Pau Baltasar Garzón, el Tribunal Internacional d'Estrasburg ha admès a tràmit el cas i decidirà a finals d'aquest mes si inicia o no un procés contra l'Estat espanyol per aquests fets.
pers.jpg
L'any 1992 més de quaranta persones van ser detingudes arreu dels Països Catalans, la majoria d'elles vinculades al moviment independentista català. Molts d’ells van ser torturats per agents de la Guàrdia Civil amb l'objetiu d'obtenir declaracions autoinculpatòries i acusacions contra d'altres persones. Les tortures foren practicades en alguns casos a Barcelona, Manresa i Girona, i en tots els casos a Madrid, concretament a la Direcció General de la Guàrdia Civil.

Les pràctiques que es denunciaven van ser diverses: l'ús d'una bossa de plàstic col·locada al cap amb l'objectiu de provocar una sensació d'ofec; submergir el cap dins d'una banyera plena d'aigua fins que el detingut no pot aguantar més; cops amb llistat de telèfons i amb barres de ferro; aplicació d'electrodes a diferents parts del cos; llargues estades drets fins l'esgotament; amenaces de mort amb pistoles; amenaces de mort i de violació a familiars; etc.

El 18 de novembre l'Estat espanyol serà jutjat al Tribunal de Drets Humans d’Estrasburg per haver encobert les tortures als nostres companys i companyes. És una ocasió única per denunciar la impunitat de la Tortura, i per evidenciar que aquesta, més enllà de temps pretèrits dictatorials, també es reprodueix fins al dia d'avui (Torà, Viladecans, Barcelona, València...).

Comentaris

Re: Les tortures de 1992 arriben al Tribunal Internacional d'Estrasburg
18 nov 2003
clar que si a vere si aquets espanyols sadonen alguna vegada de que lindependentisme es una ideologia respectable i no tenen k torturar a ningu akesta colla de .... que son els policies... u trobo perfecte k entri a judici tot i k despres d'11 anys tard o dora QUE ES FACI JUSTICIAAAAAAAA!
VISCA CATALUNYA
LLIBRETAT D'EXPRESSIO
Sindicato Sindicat