Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: laboral
Maragall defensa la precarietat
13 nov 2003
Fa temps que no llegia unes declaracions tant liberals i antisindicals d'algú que diu ser d'esquerres!
Maragall sembla que pensa que ser d'esquerres és ballar sevillanes als mítings.
Entrevista de l'avui:(13 de novembre)

-Pregunta: El PSC intenta mobilitzar l'elector socialista que no vota a les catalanes. ¿Ha renunciat a aconseguir el suport de l'elector més catalanista i més de centre?
-Pasqual Maragall: A la seva pregunta hi ha un presupòsit que no comparteixo: que els serveis públics i el catalanisme són contradictoris. En el fons, el que ens han fet creure és que una cosa és el tema social i un altre el nacional. Doncs no. Avui el tema social és el tema nacional. El que dóna identitat forta, el que fa que un poble estigui orgullós del seu país és que aquest doni al ciutadà dignitat i un marc de vida.

Molt bé, tota la raó, si fos veritat que el PSOE defensés la dignitat dels treballadors, però és que ara bé la bona:

-Pregunta: Vostè ha defensat la flexibilitat laboral davant dels sindicats.
-Pasqual Maragall: En la globalització, la competència i el moviment de capital augmenta tant que mantenir el lloc de treball específic és impossible. El marc de relacions laborals ha de permetre l'estabilitat dinàmica, que admeti la flexibilitat per garantir l'estabilitat. Els sindicats em diuen que sí, però pactada. Hi estic d'acord. Ãs l'única garantia per a l'ocupació i els sindicats ho saben.

-Pregunta: Els sindicats potser sí, però a l'obrer se li posen els pèls de punta.
-P.M. No, l'obrer és molt més conscient d'aquesta situació que les organitzacions sindicals i els partits. Això de pensar pels obrers o pels vells s'ha d'acabar. Una de les coses que pot influir més en el canvi és que la gent està farta que pensin per ella, sigui la tercera edat, els joves o els vells. Això és la rebel·lió dels protegits contra els protectors. La gent no vol que pensin per ella.


Brutal, no només han manat a l'estat aplicant polítiques antiobreres i antisocials, igual que a l'ajuntament de barcelona, sinó que a més en Pasqui es dedica a defensar la 'flexibilització' i a criticar el sindicalisme no des de l'esquerra, per venuts, sinó amb el típic discurs individualista del patró que li diu al treballador: no t'organitzis, actua pel teu compte.

SÃ? SENYOR, AIXÃ ÃS UN CANVI D'ESQUERRES!!!

Comentaris

Re: Maragall defensa la precarietat
13 nov 2003
Sort que jo sí que penso pel bé dels catalans. Sí o sí.
Re: Maragall defensa la precarietat
13 nov 2003
sort que aquet ja li queda poc
Re: Maragall defensa la precarietat
13 nov 2003
tan cabron és un com l'altre, i els altres poca diferència.
Sindicat