Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: fòrum 2004
Què amaga el Fòrum 2004 ?
12 nov 2003
El fòrum que hauria de dur per eslògan: âper lâespeculació urbanística, lâesclafament de cultures, el creixement desmesurat i la cultura de la guerraâ?.
Estem a les portes del que serà un gran esdeveniment mediàtic, el Fòrum 2004. Lâexcusa de la diversitat, la pau i lâencontre de cultures, és només una cortina de fum que amaga molts interessos que contradiuen directament lâesperit que el fòrum diu tenir.

El fòrum que hauria de dur per eslògan: âper lâespeculació urbanística, lâesclafament de cultures, el creixement desmesurat i la cultura de la guerraâ?.

Estem a les portes del que serà un gran esdeveniment mediàtic, el Fòrum 2004. Lâexcusa de la diversitat, la pau i lâencontre de cultures, és només una cortina de fum que amaga molts interessos que contradiuen directament lâesperit que el fòrum diu tenir.

El passat 21 dâoctubre, en el transcurs del ple de lâAjuntament de Vilafranca del Penedès, la Candidatura dâUnitat Popular va presentar una moció perquè es retirés el suport al Fòrum 2004 i perquè els actes que lâAjuntament sâha compromés a realitzar a Vilafranca es treguin del programa del fòrum(*).

Sorprenentment, només vàrem tenir el recolzament dels 3 regidors dâERC, tot i que la resta de partits amb representació al consistori municipal van reconèixer que aquest esdeveniment comportarà una agressió mediambiental i que té el patrocini dâunes empreses que ben poc en tenen de compromeses amb el medi ambient, la cultura i moltes de les quals van participar directament en la guerra de lâIraq, però tot i això no van tenir cap mena de remordiment per recolzar incondicionalment aquest Fòrum que serà tan negatiu per Barcelona i per la resta del Principat. Per això podem dir sense embuts que tan la postura de CIU com la del PSC-PSOE, ens semblen plenes dâhipocresia i més si rellegim lâacta del ple de lâAjuntament on es presentava una moció que condemnava la guerra de l´Iraq, on la postura de Joan Aguado era: â...la més que probable manipulació que es doni al món sobre la guerra, i considera inmoral el que ja sâestà parlant de les empreses que es benificiarien de les obres de reconstrucció de lâIraq, tractant-se dâempreses afins als governs que primer van vendre les armes a lâIraq i després destruiran el país...â?. Algunes dâaquestes empreses que parla el sr. Aguado són socies o patrocinadores del Fòrum 2004, però això sembla no molestar-li, com tampoc sembla molestar-li al seu partit. Dâaltra banda també hem de reconeixer que el PP sâha mantingut dins de la coherència i tal com va donar suport a la guerra injusta, també dona suport a aquest fòrum (no menys injust).

La moció que va presentar la CUP era incontestable per tant tot, i votar-la en contra van reconeixer tot el que s´hi va exposar:

âGreenpeace denuncia que la construcció de la plataforma del fòrum sobre la ribera del mar farà que aquesta zona perdi la qualificació de ribera marina i a part precaritzarà els ecosistemes de les platges pròximes.

Endesa empresa sòcia del Fòrum, té una denúncia feta per Rodolfo Stevenhagen de lâOrganització de les Nacions Unides (ONU) per la violació dels drets humans al poble Maputxe (indígenes de Xile) per la construcció dâuna central elèctrica als Alts del Bio-Bio.

Indra empresa que patrocina el fòrum, desenvolupa part dels sistemes software de lâEurofighter (avió de combat europeu) i modernitza els simuladors de combat de la US Navy.

Coca Cola empresa patrocinadora del fòrum és una de les corporacions més delictives del món, provoca quatre dels cinc impactes negatius que té en compte transnationale.org, com són: lâimpacte social (treball forçós, infantil, pràctiques antisindicals...), lâimpacte mediambiental (pol·lució, organismes genèticament modificats, violacions de les lleis del medi ambient...), lâimpacte humà (violació dels drets humans, conseqüències per la salut...) i la seva influència perjudicial per la democràcia (finançament de campanyes electorals com la de George Bush).â?

Nosaltres com a entitat popular, participativa i rupturista, creiem que pot ser interessant un punt dâencontre de les cultures i per tant defensarem i recolzarem qualsevol iniciativa que neixi de les organitzacions populars i dels moviments socials i no dâunes institucions que busquen una excusa per poder dur a terme grans actuacions urbanísiques tal i com ja sâhavia fet amb el pretext de les Olimpiades de 1992. Per tant ens mostrarem oberts/es a qualsevol proposta que serveixi per demostrar que no calen milions dâeuros, ni accions antiecològiques, ni el recolzament dâempreses que tenen les mans tacades de sang, per obrir el diàleg intercultural, treballar per la cultura de la pau i per la defensa del mediambient i fem una crida a totes les entitats i persones concienciades perquè mostrin el seu rebuig a aquest forum. Ja ho han fet per exemple la Federació dâAssociacions de Veins/es de Barcelona, el Congrès dâAntropòlegs, la Via Camperola de lâactivista antiglobalitzador occità Jose Bové, entre dâaltres.

El 2004 per molt que ens vulguin enredar se cel.lebrarà un fòrum que hauria de dur per eslògan: âper lâespeculació urbanística, lâesclafament de cultures, el creixement desmesurat i la cultura de la guerraâ?.

Candidatura dâUnitat Popular

Comentaris

Re: Què amaga el Fòrum 2004 ?
13 nov 2003
...això amb la nostra independència no passaria.
efectivament !
13 nov 2003
Ara ho has entès, amb la independència plena del poble català això no passaria. Si fossim independents d'espanya, de frança, dels seus estats i de les multinacionals que sustenten aquests estats això no passaria.

Volem la Independència d'Espanya, de França i del capitalisme internacional ! i per això necessitem el socialisme i la plena sobirania pel nostre poble !

pd: has pensat mai què devien dir voler dir les sigles FSLN (Frente Sandinista de Liberación Nacional) ?
Sindicat