Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: especulació i okupació
NO AL JUDICI DEL CSO PATI BLAU DE CORNELLÀ
11 nov 2003
ara ja esperant la sentencia!!!
Al encreuament de Quatre Camins, entrada de Cornellà, davant l'hipermercat Eroski ( Centre Comercial Llobregat ) i les Aigües de Barcelona està situat el CSO Pati Blau, espai emblemàtic en la història de Cornellà, ja que els nostres avis i avies, pares i mares, recorden que venien a ballar. Durant la dictadura, amb la prohibició del català, es deia el Patio Azul. Als anys 80 va passar a ser un bar, perdent el seu caràcter popular, fins que es va tancar i abandonar durant més de quinze anys.
Al 1998 un grup de joves veïns i venies de Cornellà, com a conseqüència de les polítiques de les institucions, la falta d'espais i la referència dels 11 anys d' okupació de l' Ateneu de Korneyà ( que ara es troba amb amenaça de desallotjament pel 3 de Desembre, als seus 16 anys de vida ) decideixen okupar-lo i convertir-lo en un centre social i vivenda, robant-li un espai al capital i apostant pel dret a una vivenda digna que el nostre Ajuntament no ofereix i, recuperant un espai de relació i per viure-hi, que la propietat privada usurpa al poble.
A partir d'aquest moment es comença a donar-li vida, netejant-lo, arreglant-lo i obrint-lo als col·lectius i persones, retornant-li el caire popular que havia tingut. Durant aquests cinc anys el CSO Pati Blau ha acollit les activitats de diversos col·lectius ( de contra-informació, dones, pels drets de les persones preses, antifeixistes, de solidaritat internacional, de cultura alternativa...) solidaritzant-se en totes les lluites populars, cedint l'espai per fer xerrades, sopadors populars, concerts, teatre, circ i espectacles, per menuts, assajos de grallers i castellers, taller de Dj's, actes polítics, acollint els immigrants que es van quedar al carrer després dels tancaments a l'església del Pilar, mentre les institucions no donaven resposta a la problemàtica, per l'autogestió de projectes de solidaritat amb Nicaragua, el Salvador, Burkina Fasso. Igualment el Pati Blau ha estat obert a col·laborar amb la gent que ha perdut la por a entrar.
La propietària Maria Badia Fonollosa no va trigar ni una setmana en presentar la denúncia per la via penal, per un delicte d'usurpació. La instrucció d'aquest cas al jutjat nº 3 de Cornellà ha durat més de quatre anys.
Durant el primer any de procés, la jutja Sanahuja Buenaventura va determinar en sentència ferma que no hi hauria desallotjament abans del judici. Passat un temps el cas va passar a mans de la jutja Berta Pellicer Ortiz que va respectar la decisió d'aquesta primera.
Però no va ser fins el 22 de Maig del 2001, que la propietària ven l'immoble a la constructora Bucoi S.L. A partir d'aquest moment la línia de la part acusadora es transforma prenent un caire totalment criminalitzador, arribant fins i tot al punt de demanar abans la identificació, detenció i passada a disposició judicial dels i les okupants que la mateixa ordre de desallotjament. També van arribar ha posar un recurs on presentaven un informe d'un arquitecte que declarava l'espai en estat ruïnós, sense que haguessin entrat dins de l'edifici. Un altre informe d'un altre arquitecte que va valorar tot l'edifici des de tots els punts va desmentir fàcilment aquesta afirmació.
Quan ja va finalitzar la instrucció es va obrir un segon procés per la via penal pels mateixos fets, que pretén buscar més persones per inculpar i jutjar, ja que aquesta constructora encara no està prou contenta amb que es jutgin a quatre persones.

Finalment el cas ha arribat als jutjats de Barcelona i el 5 de novembre a les 9:30 del matí es jutjarà al CSO Pati Blau i als seus encausats al jutjat nº 20 de Lluís Companys.
Però aquest judici no és una excepció en la màquina repressiva que dia rere dia l'Estat capitalista aboca sobre les lluites populars amb l'objectiu de fer callar la dissidència per a tenir via lliure per construir els pisos de preus astronòmics, que només compraran que hipotequi la seva vida almenys durant 30 anys amb vuit hores de treball diari pel patró, sobre el solar que quedarà quan hagin arrasat els llaços de solidaritat col·lectiva.
La justícia en el seu paper de defensora a cegues de lleis manifestament injustes és utilitzada, com el que és, defensora del capitalisme i dels pocs i poques que acumulen riqueses entre poques mans. La falsedat de la igualtat lliberal ( burgesa ) davant la llei es fa evident entre la confrontació del dret a la propietat privada i el dret a una vivenda digna que diu que defensa.
La justícia és utilitzada com a justificació de la repressió per aquelles persones, col·lectius i associacions o organitzacions, que no volen passar per l'aro de la burocràcia de les institucions dels partits.
Amb la evident voracitat de rics i poderosos, a Cornellà, no ens hem quedat mai amb els braços creuats. Davant les agressions de l'Estat i la patronal, la voluntat de resistència de la que el CSO Pati Blau reivindica en el necessari exercici de memòria històrica i de recerca de noves experiències per dur la lluita endavant. PERQUÈ NO CREIEM EN LA SEVA JUST�CIA ... ARA I SEMPRE RESISTÈNCIA !!!!
Mira també:
http://www.sindominio.net/rbronka/bcn_1103_patiblau.html

Comentaris

Re: NO AL JUDICI DEL CSO PATI BLAU DE CORNELLÀ
12 nov 2003
KNY no estarà mai sola.

Anims i a continuar demostrant que sou el milloret d'aquell poble.

No al judici, stop desallotjaments. Ni del Pati Blau ni de l'Ateneu, ni d'enlloc marxarem.
Re: NO AL JUDICI DEL CSO PATI BLAU DE CORNELLÀ
10 set 2004
SOU UNA COLLA DE MAL PARITS QUE NOMES EMBRUTA I FA SOROLL A TOTES HORES, ESPERO QUE ESTIGUEU AL CARRER AQUEST MATEIX ANY,ALS GOSOS QUE TENIU UN DIA DE AQUETS ELS ENVERINAREM.UNS VEINS QUE US VOLEN,VEURE OFEGATS
Re: NO AL JUDICI DEL CSO PATI BLAU DE CORNELLÀ
05 oct 2004
perque no et pases per el pati i li comentes aixó
als gossos ??
Re: NO AL JUDICI DEL CSO PATI BLAU DE CORNELLÀ
05 oct 2004
Mira fill de puta, en comptes de estar critican el Pati, podries fer algo per camviar aquest sistema capitalista que només beneficia als rics de sempre i que acabarà amb la teva vida si no acabem abans nosaltres amb tu "cabrón de merda".
Del pati no marxarem ni ara ni mai!!!!
Re: NO AL JUDICI DEL CSO PATI BLAU DE CORNELLÀ
06 oct 2004
veiem que us ensenyen català a la vostra escola, però això no us salvarà. Es molt fàcil insultar darrera la pantalla de l'ordinador, oi?
Re: NO AL JUDICI DEL CSO PATI BLAU DE CORNELLÀ
08 oct 2004
¡ánimo!
Re: NO AL JUDICI DEL CSO PATI BLAU DE CORNELLÀ
20 oct 2004
Jo no entenc gaire sobre l'okupació, però crec que es una pena que hi hagin espais vuits, que es poden aprofitar per fer actes en benefici del barri (tallers, xerrades, concerts...), fins aquí d'adord, però clar, aquests espais tenen un propietari i si aquest el reclama.... jo crec que té el seu dret.
Em podeu dir que opineu? m'agradaria compendre més sobre aquest tema.
Sindicato Sindicat