Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: antifeixisme
Agressions feixistes contra el català a València
11 nov 2003
Agressions a la Facultat de Filologia de la Universitat de València
ignorancia.jpg
València 10 de novembre 2003

COMUNICAT DE PREMSA:AGRESSIONS FEIXISTES A LA UNIVERSITAT


El passat diumenge a la matinada grupuscles feixistes atacaren amb ous de pintura la façana de la Facultat de Filologia de la Universitat de València amb un doble objectiu: dâuna banda atacar la titulació de Filologia Catalana i dâuna altra banda atacar la seu que la Coordinadora dâ Estudiants dels Països Catalans té a aquesta Facultat.
    Des de la CEPC, denunciem aquestos fets i volem deixar clar el següent: el primer objectiu dâ aquest atac( la titulació de Filologia Catalana) blavero-feixista coincideix amb el que als darrers temps te el PP a territori valencià: desprestigiar una titulació reconeguda científicament a totes les universitats del món com a FILOLOGIA CATALANA. Un mateix objectiu, però, amb diferents ( i alhora complementàries) actuacions.
Els uns ( el govern valencià) mitjançant lleis, decrets... intenten fer dâaquesta una titulació inservible: deshomologació de títols als territoris de parla catalana, censura de paraules o expressions â massa catalanesâ?, prohibició dâestudiar autors no nascuts al País Valencià o la més grossa de totes: aquell decret que regula que tenir la titulació de Filologia Catalana no és vàlid per presentar-se a les oposicions públiques (i sí una inexistent anomenada Filologia Valenciana).    
Els altres, els grupuscles blaveros, envalentonats per una impunitat policial, judicial i política sols equiparable amb la que els mateixos grups tingueren a lâinici de la âtransicioâ?, tenen el mateix discurs que els primers i que sols es dediquen que a fer el joc brut dâaquells que mitjançant lleis o decrets estan intentant lâaniquilació de la titulació de Filologia Catalana. Curioses coincidències.
Aquests grupuscles, però, han atacat també la seu de la CEPC a la Facultat de Filologia. I dâun costat, ens molesta que ens ataquen la seu perquè aquesta gent està sent protegida i encobrida per aquells que parlen de democràcia, tolerància i estat de dret i és curiós que després dels nombrosos atacs que han fet en tant poc espai de temps (llibreries, seus polítiques: arribant a la crema total dâ una seu; Casals Jaume I dâ arreu del País, bars...) i sempre amb pintades amb la mateixa lletra, no ha hagut cap detenció, ni sâha obert cap investigació, ni sâ han dedicat planes de premsa, ni aquelles persones demòcrates, tolerants i garants de l estat de dret hagen posat el crit al cel per la manca de llibertat que existeix al País Valencià. Simplement miren cap un altre lloc, ho silencien... Però, alhora aquest atac ens reconforteix. Això vol dir que els molestem, que la nostra existència (com ja va quedar demostrat al Claustre) els molesta i això per nosaltres vol dir que estem fent les coses bé.
Per tot açò, des de la CEPC continuarem denunciant la trama feixista, policial i política que assoleix la ciutat de València als darrers temps i que esta sent silenciada des de tots els mitjans mediàtics.

LA LLUITA CONTINUA
CEPC- VALÃNCIA
facana.jpg
facana2.jpg
Mira també:
http://www.coordinadora.net

Comentaris

Re: Agressions feixistes contra el català a València
11 nov 2003
clar que si, companys i companyes la lluita continua
Re: Agressions feixistes contra el català a València
11 nov 2003
POBRES CATALANEROS... QUE SOU UNS SANTS...
Re: Agressions feixistes contra el català a València
11 nov 2003
Yauma, que tens un trauma?

Un trauma amb el català, potser?

Al Pais Valencià és parla, segons totes les seccions de filología romànica de les universitats més respectades del món, català.

Es aixó el que tant t'emprenya?

Pobres blaveros... que sou uns ignorants al servei del nacionalisme i l'estat espanyol...
Re: Agressions feixistes contra el català a València
12 nov 2003
Agranem el GAV i demes merda dels nostres carrers!!!!!!
La merda esta proliferant a Valencia darrerament. M'agradaria encetar un debat al voltant de com es pot parar eficacment a aquests grupuscles.
Algu pot aportar alguna experiencia positiva al respecte?

Salut.
Re: Agressions feixistes contra el català a València
12 nov 2003
No os quejeis tanto guarretes, que vosotros haceis lo mismo y tampoco os detienen, bueno si solo hicierais pintadas....ademas de eso, "pinchais" a crios con vuestras navajas, apalizais a personas mayores por sentirse valencinas..(QUE NO CATALANAS),y insultais continuamente la bandera de VALENCIA y de ESPAÑA, (esta ultima tambien es vuestra , aunque no os guste).
Xirimeter, ¿quieres saber como parar esto?,....ni matandonos a todos lo conseguireis, sencillamente porque hay una realidad social que no podreis parar, EL PATRIOTISMO VALENCIANO Y ESPAÑOL.

¡¡¡ VIXCA VALENCIA !!!

¡¡¡ VIVA ESPAÑA !!!
Re: Agressions feixistes contra el català a València
12 nov 2003
Mentres el cel siga BLAU mos recordarà que València MAI serà Catalunya.

SEMPRE BLAU
Re: Agressions feixistes contra el català a València
12 nov 2003
si ets tan realista com expliqes per qe el govern espan!ol ha deshomologat el titul universitari de filologia catalana, si no voleu acceptar qe el valencià es va desarrolar com a llengua a partir del català es el vostre problema, qe no en tingueu ni idea d'història catalana i valenciana tmb es el vostre problema, i el nostre problema es qe volem viure lliures del Estat Espan!ol (Estat torturador, manipulador,feixista,capitalista,monarqic,especulador...etc)digueu com vulguis INDEPENDÈNCIA O LLIBERTAT!!
ToRnEn TeMpS De LluItA !!!
Re: Agressions feixistes contra el català a València
12 nov 2003
Realiste, eres d`Ex-Panya 2000?

Un atres que tal... catalaneros i faches aneu de la maneta...


Per cert, tan que sabeu de la llengua en el Pais Valencia (Regne de Valencia per a nosatros) suponc que sabreu que la Filologia Valenciana existi fins 1985 pero que fon llevada per obra i gracia del PSOE-PSPV, vos puc presentar a molts llicenciats en Filologia Valenciana...
Re: Agressions feixistes contra el català a València
12 nov 2003
El català i el valencià son dues variants del mateix idioma. Per dir-ho d'altre forma, el català parlat a Barcelona és una variant del català parlat al Pais Valencià. On teniu el problema? En aquestes históries de pallises a iaios? Vinga blaverets, que tothom sap que és mentida.

El que passa és que us molesta que cada vegada més valencians participin en les manifestacions com la del 25 d'octubre o en les activitats del Correllengua que enguany s'han realitzat arreu del Pais Valencià. Aixó és el que us emprenya?

El millor es que aquests blaveros al servei del nacionalisme i de l'estat espanyol -per aixó després del seu "vixca valencia" sempre surt un "vivaspañña"- saben perfectament que català i valencià són la mateixa llengua. Saben perfectament que els Paisos Catalans son una realitat cultural i social.

Per aixó no poden suportar cap avenç en la normalització de la nostra llengua, com prova els atacs que pateixen les universitats valencianes amb l'anul.lació dels seus titols de filologia catalana o aquestes pintades. Perque el seu veritable objectiu és impedir que els valencians puguin viure plena i lliurement en la seva llengua, perque saben que la llengua és la prova més evident i palpable de la realitat que som els Paisos Catalans. El Pais Valencia no és Catalunya, els Paisos Catalans -així mateix, en plural- som Catalunya, Pais Valencià i les Illes.

Per cert, que sàpiga pels Paisos Catalans no s'ha mort ningú -i espero que mai ho faci ningú-, pero en nom de la teva españa? Quantes persones han estat humiliades, torturades o assassinades aquests darrers cent anys en nom de la teva españa? Fem números, blavero espanyolista?

Només afegir que a Navarra passa el mateix, el basc que s'hi parla des de sempre esta sent marginat pel govern regionalista de la UPN. El problema que patim bascos i catalans és el mateix, el nacionalisme i l'estat espanyol excloent i totalitari.
Re: Agressions feixistes contra el català a València
12 nov 2003
El problema és unir la llengua a un imperialisme català. No podem parlar de uns Països Catalans (de nova invenció) e incloure a tothom dins, agrade o no. No podem anexionar als que volem, i parlar dels territoris catalano-parlants si una gran part de la província de València és de parla tradicional castellana (i també hi han zones de parla maña).

Tenim que tindre una mica de respecte i no fer el que tant diguem dels espanyols i dels botiflers. Volem un centralisme a Barcelona, un nou imperi (esta vegada, català, clar que si) una manipulació de la historia, però, per favor, si la gent te sentiments de la seva regió, ja son tots uns feixistes i uns nazis.

Hi ha que vore la viga al nostre ull abans que la palla al del veí, no es pot començar la casa pel sostre.
Re: Agressions feixistes contra el català a València
12 nov 2003
Valencià del Nord

Terra Lliure que feien? donar entrepans a la gent del carrer?

Per cert, ves a vore quanta gent hi ha a una manifestació del correllengua que siga de Valéncia o de la seua comunitat, després mira qui parla català, jo te ho diré perque he estat moltes vegades, la gent que ha vingut en autobus des de Tarragona, Barcelona, de Vic, amb diners de universitats catalanes, de IEC, Pompeu Fabra, etc,

Con buena picha, bien se jode
Re: Agressions feixistes contra el català a València
12 nov 2003
Annexionar? Terra Lliure? "Imperialisme català"? A que güelen las nubes? Feu riure, de veritat. Aquestes históries són de les que només fa servir el Mayor Oreja (menor cerebro) i la seva colla per enganyar i fotre por a la gent que després els vota. Simple demagogia del nacionalisme espanyol.

No se a quines manifestacions has anat tú, pero a les que jo he anat l'amplia majoría de la gent son valencians. Arriben autocars de Catalunya i vaixells de les Illes, pero la amplia majoría son valencians alliberats de les pors que els han ficat al cap. I la prova definitiva la tens als Correllengues realitzats arreu del Pais Valencià, són els valencians dels pobles i ciutats on es fa que els organitzen i que hi participen.

Es així, encara que et molesti. Pero que et molesti no et dóna dret a mentir, no creus? Per que vols voler mentir? Per convertir el català en una cosa aliena i amenaçant pels valencians? Els Paisos Catalans som una realitat plural, i l'amenaça a la seva pluralitat és el nacionalisme espanyol. No el català, que no ho sería encara que ho volgués.

El terrorisme que hi ha hagut al Pais Valencià ha estat de dretes i espanyolista/blavero. Mai d'esquerres i en nom dels Paisos Catalans. A Joan Fuster, valencià que es un dels grans escriptors i pensadors en llengua catalana, li van posar una bomba a casa seva. Per ser d'esquerres i per treballar per la normalització dels Paisos Catalans.
Re: Agressions feixistes contra el català a València
12 nov 2003
Sols hi ha una veritat. La veritat es que CACALUNYA es la mes gran de les mes grans de les grandisimes. Está clar que sou els mes grans, encara que siga una merda, pero els mes grans. Cacalunya es i sera la merda mes merda d´Europa, el vostre anexionisme es digne de Max Caner. Sou la vergonya d´Europa.
Re: Agressions feixistes contra el català a València
12 nov 2003
Re: ESTRATEGIA

El primer q te de dir es, gilipollaaa!!! Mes cultura pallaso y menys bobades,moro de merda que jaume primer vos expulsa a tots els fills de putes com tu fa uns segles..... Caal recordaro!! La vostra lluita es fantasmagorica i sense trellat, FILLS DE MAdrid si que sou i LA gloria q vos esta donant la España del pp,q en mes de ofrenarvos amb flors i llums de colors vos dona x el cul!!!ZAplaana, camps, unio valenciana mAteixa merda mateixa escoria.
Askatuna berri borroak ta heuskal herrira nafarroak asko GOra EUSkadi ..Heuskal herria heuskal presoak
TRaducció: les bombes les tenim nosaltres, no Baixeu la guarda
Gora euskadi
agur Peste Blava
Re: Agressions feixistes contra el català a València
12 nov 2003
N'hi ha massa macedònia a València, massa incult camina solt i massa espanyolet també...
Caldrà fer neteja de tant en tant, es clar en temps lliure
Salut
Re: Agressions feixistes contra el català a València
12 nov 2003
Las bombas las tendreis vosotros, pero nosotros tenemos el orgullo y la dignidad de sentirnos valencianos y españoles.
Podreis matarnos , pero no matareis nuestra cultura,nuestra historia,ni nuestra lucha.
No sereis jamas independientes catalanistas fracasados y lo sabeis, por eso solo os quedan las bombas y el miedo hacia el pueblo....pòrque el pueblo ni os quiere ni os respeta.
Seguiremos defendiendo nuestra identidad, nuestra cultura y nuestro pais que no es otro que ESPAÑA.

¡¡¡ VIXCA VALENCIA !!!

¡¡¡ VIVA ESPAÑA !!!
Re: Agressions feixistes contra el català a València
12 nov 2003
quina condicència?
es o no coincidència que sempre que comparen el dialecte valencià i català comparen sempre el de barcelona i valència on hi ha més diferències però no per això ha de ser dues llengües diferents, perquè no comparem la llengua que parlem ací al maestrat i la que es parla a tarragona o a mequinença(la franja)? perquè no trobarien diferència alguna,
- no es coindicència que les fronteres lingüistes , s'hatgen possat entre territoris amb partit spolític diferents,
si es veritat troben tantes diferències entre els nostres dialèctes, que vatgen a sud-amèrica, i hauran de crear de la nit al matí un bon grapat de llengües diferents


visca els països catalans
la nostre lluita es basa en la raó
la vostra en la traició
AMB JIAM
Re: Agressions feixistes contra el català a València
12 nov 2003
PAU GASOL JUGA ALS ESTATS UNITS, AIXINA QUE JO PROPONC QUE USA SIGA TAMBE INCLOSA DINS DELS PPCC, JA QUE ES UNA PROVA EVIDENT DE QUE ALS ESTATS UNITS TAMBE ES PARLA CATALÀ
i vosaltres botiflers que parleu llengua castellana i fent honors als forasters, OFRENEU GLORIES A ESPAÑA
12 nov 2003
al "realista" i algun blaveret ke s'ha colat per ací: què vos penseu, ke no sabem ke sou els mateixos? que no sabem ke durant la "transición" nazis espanyolistes anaven de la ma dels del GAV a apallissar "catalaneros"? que no sabem ke durant la "transicion" grups espanyolistes aprofitaven l'envalentonament d'alguns blaveros per a fer pintades blaveres i així paréixer ke eren més? digueu-me quan,QUAN els mal anomenats maulets 1707(botiflers 1707 en realitat)han atacat alguna seu del PP, tant valencianistes com son? bo, en realitat si ke han atacat alguna xo sempre acusant-los de "catalanistes",mai d' "espanyolistes".Vull dir,ke se'ls veu el plumero,ke a navarra tambe hi ha secessionistes(UPN,o siga,PP)igual ke ací(UV,ke actualment se l'està menjant el PP ),a la franja de ponent estàn atacant casals Jaume I i es veu ke és gent vinguda de València. Més preguntes: per què a UV expulsaren a 2 joves militants ke defenien les ja moderades-pera mi,soc independentista-tesis d' Ibarretxe?per que sempre que parle amb un blavero MAI diu res del PP ni de l'espanyolisme?en quant al tal "realista" dir-li que no té ni puta idea de les tradicions d'ací, ike se'n vaja a espanya a fer el torero.Si de veres se sentira valencià el parlaria.Diu ke sent orgull de ser valencià.Jo li dic:llavors dius ke et sents maulet,patrimoni històric dels valencians(i, esta per al blavero,`conegut popularment de Fraga a Maó i de Salses a Guardamar)???no , veritat?,doncs aleshores no et sents valencià.
Res més , seguirem lluitant kontra ESPAÑA-2000=GAV,ke sapieu ke teniu enemics al cap i casal,i no he vingut en bus des de cap lloc.
VISCA TERRA LLIURE!!!INDEPENDÈNCIA I SOCIALISME!!!
Re: Agressions feixistes contra el català a València
12 nov 2003
JOJOJO, que miedo nos dais pringaos, a ver pa el niño de "vixca la terra", dile a santako que le de recuerdos al que le corta el pelo, no sea que algun dia le corte el cuello por equivocacion....jajaja.

Saluda tambien a PAU y a JULIA de mi parte...jejeje

ESPAÑA 2000 te dara caña por ESPAÑA
Re: Agressions feixistes contra el català a València
12 nov 2003
Realista: No me hables en mejicano, que no te entiendo!! Hablame en cubano por fabor!! España 2000 es una mierda de partido, cuyos votantes tienen el récord de fracaso escolar!! Y cuantos votantes? Soys 4 iluminados!! DPS? jajaja!! Que mierda es esta? Mucho gimnasio y mucha xulería, pero el 12 de octubre... Porque se esconden de los antifascistas los machitos esos? Menos futbol, borregos!!
Re: Agressions feixistes contra el català a València
12 nov 2003
Tranquilo, que el dia 15 nos veras de fiesta, veremos quien se esconde...jejeje
Re: Agressions feixistes contra el català a València
12 nov 2003
<H2>Més de 100.000 persones a 200 pobles i ciutats han participat enguany en el Correllengua 2003 al País Valencià</H2>

A més, enguany el Correllengua 2003 s’ha desenvolupat també pel Principat de Catalunya gràcies a la co-organització de la Coordinadora d’Associacions per la Llengua (CAL). Pel que fa al País Valencià, la Franja de Ponent i la Catalunya Nord, enguany s’ha incrementat considerablement el nombre de localitats què ha acollit el pas de la Flama de la Llengua. En total, 200 municipis –incloses les principals ciutats, com ara Alacant, Elx, Castelló, Vila-real, Alcoi, Gandia, Torrent o Fraga– han rebut la Flama de la Llengua. El suport donat per la societat civil, la reivindicació del Compromís per la Llengua i la forta participació del món educatiu i acadèmic són les principals característiques que han marcat aquesta edició.

El Correllengua 2003 ha servit per exigir una política de fets tangibles i no sols gestos que després no tenen una materialització real. La societat civil del nostre país demana una protecció eficaç de la nostra identitat, per damunt de les batalles polítiques i confrontacions partidistes. Precisament, la manifestació i el final del Correllengua serà aprofitat pels agents socials del nostre país per fer una crida a la participació el proper 18 d’octubre, a Alacant, en l’acte de reivindicació linguística amb motiu del 20è aniversari de la Llei d’Ús i Ensenyament del Valencià.<H2>"Compromis per la llengua": 5000 persones es manifesten a Alacant.</H2>

Amb motiu del 20è aniversari de l'aprovació de la Llei d'Ús i Ensenyament del Valencià, les organitzacions signants del Compromís per la Llengua organitzaren el passat 18 d'octubre una gran jornada reivindicativa en favor de la nostra llengua i el compliment estricte d'aquesta llei.

Les entitats que van convocar aquesta jornada van ser: Acció Cultural del País Valencià, Mesa d'Ensenyament en Valencià, Escola Valenciana, Federació d'Associació per la Llengua, Institut Interuniversitari de Filologia Valenciana, Confederació d'Associacions de Pares i Mares Gonçal Anaya, Intersindical Valenciana, Comissions Obreres del País Valencià, Unió General de Treballadors del País Valencià, Partit Socialista del País Valencià, Esquerra Verda, Esquerra Unida del País Valencià, Bloc Nacionalista Valencià, Esquerra Republicana del País Valencià i Ajuntaments pel Compromís.

Els actes començaren a les 18:30 hores, amb una concentració a la Plaça de la Muntanyeta i una manifestació fins l'explanada del Port, que va aplegar prop de 5.000 persones. Després va tenir prendre la paraula diferents personalitat de la vida cultura i social d'Alacant -entre ells el rector de la Universitat d'Alacant, Salvador Ordóñez,- , els qual van reivindicar la necessitat d'aplicar escrupolosament la Llei d'Ús i Ensenyament del Valencià.

Alacant és important, tal com va quedar clar el passat 18 d'octubre, per al futur del país i de la llengua. A la nostra capital del sud, tot i totes pel Compromís.


Premis Octubre: la gran nit de la cultura catalana al País Valencià es tanca amb un sentit homenatge al pintor Antoni TàpiesPer la seua banda, els premis literaris han recaigut en autors de tots els territoris de llengua catalana. Joan Garcia (Lleida) i Antoni Vives (Barcelona) s'han emportat enguany el premi d'assaig Joan Fuster; Toni Cucarella (Xàtiva), el Andròmina de narrativa: Jean Serra (Eivissa) i Patrick Gifreu (Perpinyà) han rebut el premi de poesia Vicent Andrés Estellés; i Joan Solana (Banyoles) ha estat guardonat amb la primera edició del premi de Teatre.


Igualment, al llarg del Sopar dels Octubre es van lliurar també els premis a entitats què s'han caracteritzat per la defensa i la promoció de la cultura i la llengua catalanes, què enguany ha recaigut en la Fundació Jaume I, i el premi Ramon Barnils de periodisme d'investigació: els guanyadors d'aquesta edició han estat Marc Roma i Albert Palà.


No cal dir que l'acte va comptar amb la presència de destacades personalittats de la cultura, la política i la societat dels Països Catalans. Una novetat destacable va ser la presència de les càmeres de Canal 9, què vuit anys després van tornar a cobrir informativament els Premis Octubre.


Més enllà de les collonades dels típics descerebrats del nacionalisme espanyol, aixó és el que hi ha. Aixó és el que els fa escriure tantes collonades. Que la societat valenciana, i arreu dels Paisos Catalans, s'esta movent per dir que som aquí com sempre hi em estat. I que hi seguirem estant malgrat l'odi que alguns ens tenen.
Re: Agressions feixistes contra el català a València
12 nov 2003
I els 100.000 vots pels partits catalanistes? Si preguntes a la majoria dels participants (i que siguen valencians) si no son espanyols, o si voten a partits nacionalistes catalanistes d'esquerra, ja voras quina decepció.

Les coses com son. Els resultats estan patents a les urnes... o es que enguany heu tingut un aument de vots i la TV te la culpa de tot?
Re: Agressions feixistes contra el català a València
13 nov 2003
Atenció: Missatge Importantíssim per a tot indenpendentista que estiga participant ara mateix d'aquest foro:

La "batalla de València" ja es va guanyar una volta, i el GAV de ara no es representatiu de res, només són quatre ninyatos als que fa dos dies sa mare encara els sonava els mocs. Em referisc a q no ens hem de deixar despistar.
La pesta blava està més q superada al País Valencià, són història, i com a tal els hem de tractar.

ELS NOSTRE ENEMIC NO SÓN GRUPUSCLES DE QUATRE ANALFABETS SINO L'ESTAT ESPANYOL. A PER ELL ANEM, DONCS!

INDEPENDÈNCIA I SOCIALISME!
Visca la terra lliure! Si, també de garrulos recalcitrants.
Re: Agressions feixistes contra el català a València
13 nov 2003
pensava que o el blavero o l' espanyol contestarien alguna de les preguntes,pero veig ke no,sols contesta l' espanyol i per a dir tonteries(no se què dius de pau i júlia,no els conec).Es veu ke estos mimats per l'estat no estàn bé del kap.I dic "mimats" per ke van de la mà de la policia,ho sabem tots(com a Castellar),es beneficien d'empresaris com Roig amb els Yomus,etc.En quant al GAV, més de lo mateix:també ténen impunitat policial, i tots sabem ki són.Els germans Rochina, per exemple.
En resum, ke són tots una colla de pijos de la mà del capital.
El senyor realista està molt trnquil i amenaça per doquier.Tu tranquil ke algun dia rebràs.Tots sabem on està la vostra seu,españolito.
Re: Agressions feixistes contra el català a València
13 nov 2003
Repetisc, aquests estupids no ens han de despistar el més mínim dels nostres objectius. Jo complementaria el comunicat de la CEPC amb el seguent...

Aquests atacs demostren que els molestem, peró també q actualment estem algun escaló per damunt d'ells en quant a activitats. Ells només son capacos de cenyir-se a la pintada i l'amenaca. Aquest es el seu camp, no ens deixem despistar ja que nosaltres tenim molt més a fer q no fer pintadetes i sabotejar seus de grupuscles. Tenim una societat per construir, un pais per alliberar. Mans a l'obra, doncs.

A aquests rucs, ni cas.
Re: Agressions feixistes contra el català a València
13 nov 2003
Totalment d'acord!!
Pintadas de la CEPC
13 nov 2003
Sin entrar en discusiones de la lengua o España o demás mierda en la que perdeis tiempo dicutiendo ya que las cosas son y serán como están, quisiera comentar algunas cosas sobre las pintadas:

ME hace gracia cuando la CEPC´ellos si que son un grupúsculo, muy minoritario gracias a Dios), con sus avispados e inteligentes miembros, "denuncia" en los medios de comunicación la aparición de pintadas en la fachada de una Facultad de la Universidad de Valencia. Lo que en el comunicado no se dice es que ELLOS mismos dias atrás con motivo del Claustro donde se aprobaban los nuevos Estatutos de la UVEG, hicieron más pintadas aun en la misma fachada anunciando no se qué asamblea. Vaya atajo de hipócritas sois que denuncias lo mismo que vosotros haceis.
Primero comportaos como gente civilizada. No me hableis de democracia y fascismo cuando sois vosotros los únicos fascistas dentro de la Universidad, boicoteando claustros y haciendo representciones teatrales en ellos.
Cuando os sepais comportar y utiliceis metodos no violentos entonces se podrá dialogr con vosotros y disctutir todo lo que querais. Mientras tanto... dos piedras.
Re: Agressions feixistes contra el català a València
13 nov 2003
Al meu pareixer la CEPC no denuncia soles les pintades sino més bé el q hi ha darrere: la constant agressió al català, emparada i auspiciada per les institucions regides pels populars.

Tampoc deixa de tindre els seus collons la gent q tergiversa cridant feixista sense més arguments. Per a q ho sapigues pallaso, el GAV a València va passejant-se de la maneta dels de l'esvàstica, q ara ja no volen treure només l'esvastica a passejar sino només la bandera espanyola. Q cadascú trega les seues conclusions. Jo ja no vos faig més cas...

Salut per a alguns foristes i mort per a d'altres.
Re: Agressions feixistes contra el català a València
13 nov 2003
Perque collons volem saber algo dels valencians. Que se'n vagin a la puta merda i que disfrutin amb els seus Benidorms, tot el litoral urbanitzat, sense boscos, sense aigua... quan es donguin compte que el ciment no es menja ja ens vindran a buscar i que els hi direm: a cascar-la!!!
Cada poble té el que es mereix: nosaltres aguantant al Pujol i el Maragall ja en tenim prou per fotre'ns en altres berenjenals.
A LA PUTA MERDA QUE SOU EL CUL DEL MÃN!!!!
pd: AH SÃ?, SI VOLEU COMPETIR AMB BARNA JA US PODEU ENDUR TOT EL COSMOPOLITISME I PIJERÃ?O I TORNEU-NOS LA BARNA PREOLÃ?MPICA, SI US PLAU!
ACABEM DE FER DE VALÃNCIA LA PLATJA DE MADRIT... ÃS PER ESTAR ORGULLOSOS D'AQUEST POBLE!!
Re: Agressions feixistes contra el català a València
13 nov 2003
patriotismo espanyol y valenciano, jajajaja que mierda, lingüisticamente se puede decir que el valenciano es un DIALECTO del català, dejense de chorradas ya!!!!!
Re: Agressions feixistes contra el català a València
13 nov 2003
I seguim amb les collonades... "a la merda" reacciones exactament com volen que ho fem. El Pais Valencià es mou, els Paisos Catalans ens movem. Per molt que aixó emprenyi a alguns, per molta merda que escriguin o diguin. Ells només ataquen i insulten, nosaltres construim i defensem la pluralitat. Que s'en vagin a la merda els nacinalistes espanyols i el seu estat, no els valencians!!
Re: Agressions feixistes contra el català a València
13 nov 2003
Chateaulonien=catalonien=catalunya=cacacaca
Sou gavachos es dir de la France, es dir del pays de la MERDE. Sou merda. Vixca Valencia Lliure
Re: Agressions feixistes contra el català a València
13 nov 2003
l´estragia vasca consistix en utilisar la politica per a fer-se independents.
Els cacacalans tnen l´estratgia de fer-se insoportables, fer-se impertinents, fer-se odiar etc fins el punt de que els tiren de de la terra de conills ( hispania) pero quan tinguen prou conills. La veritat son fantastics, son el mes grans encara que siguen una MERDA, pero els mes grans.
Es una casualitat que el Jordi tinga la mateixa cara que el maragal?. No, no es una casualitat, es una realitat.
En zootecnia, el chato murciano es una raça de porc molt ben considerá degut a que es una raça de porc Iberica. Tinc que dir que els dos anomenats son lo mes paregut al chato murciano. Será per aixo que volen tambe fer als murcians, cacalans. Esta Barcinona que graciosa es. No es pot aplegar a MES. Yo crec que si.Ho conseguirán, son una super raça, gavacha pero raça. Yo diria mala raça gavacha.
Re: Agressions feixistes contra el català a València
14 nov 2003
Re: i matareu el nostre valencià

Gussman, et tinc que dir que Tarragona no ha segut mai Cacalunya i lo mateix tin que dir-te de Lleida. Repassa l´historia.
Lo mateix que barcelona va fer en Lleida i Tarragona, vol fer en la Nacio Valenciana, la nacio Mallorquina, provincies de Murcia i Aragó. Es per a que et dones conter de lo re fills de puta que son els barcelonins.Son els tipcs que pasen el dia diguen-se lo grans que son per a vendre´t la burra i després viure del que l´ha comprá, aixo despres de que el comprador haver-li donat de menjar.
Els cacalans, venen la burra i despres viuen de eixa burra, clar alimentan-la tú i treballant per a d´ells.
Re: Agressions feixistes contra el català a València
14 nov 2003
¿per que os molestem tant els valencians a vosatros? ¿es envidia o simplement frustracio?
Fins la mateixa Pilar Rahola ha dit, que n'hi ha mes de 5.000 paraules diferents, entre el valencia i el catala. Yo crec que ya es prou. Mosatros no anem a Catalunya, tractan de imposar FEIXISTAMENT, com vosatros, l'IDIOMA VALENCIA. ¿Que fareu vosatros si mostros, ferem aixo?
M'agradat molt lo de les fotografies, per a que vos doneu conte, que volem se nos respete SOM VALENCIAN MAI CATALANS. Yo soc blavera i republicana....¿aixo con es mencha en lo de feixista? Som i cada vegada serem mes, els que no volem filología catalana, perque tenim la nostra propia.
Com he posat el mail, supose que m'enviareis un bon virus.
Re: Agressions contra UN EDIFICI d'els INVASORS catalàn a València
14 nov 2003
Per als que diuen que nostre himne comença :"per a ofrenar noves glories a espanya..." informar-vos que aixo ho em canviat per "JUNTS BAIX ELS PLECS DE LA NOSTRA SENYERA..." i cuant arribem a allo de "nostra regio" lo canvien per: "nostra nacio"
Pero lo que dona molta llástima i es patetic es vostre himne catalá: "Als segaors" perque mai he vist un himne a la DERROTA, com es el vostre.
Vostra senyera, es la de la antiga Corona d'Arago, es a dir, no teniu ni senyera propia. I la nostra, raere de Jaume I, fon Pere II, qui per a diferenciarla de la d'Aragó ens va ha posar la FRANJA BLAVA EN ORLAS D'OR, en FURS PROPIS i independent d'Arago, en autonomia i autogovern, anomenan-mos REGNE DE VALENCIA.Fins que arribaren els Borbons botiflers i nos lo llevaren tot. Mentres que lo que hui en día es Catalunya, antes no era mes que terres en Ducats, Marquesats i per supost, el Condat de Barcelona, que dependian tots ells, de la Corona d'Aragó.
Ademes ¿quina cuina famosa teniu? ¿quin plat es conegue fora del maravellos territori catala?
Ya teniu al Dalí, a la Sagrada Familia, la sardaneta i al mutant: Jordi Pujol "alias: Quatto" el de las pelis del Chuachenager (si ho pose com se escriu en realitat, pot ser que no ho entendreu ningu)
¿Que voleu ara, ames de fotrer-nos la llengua? ¿les falles? ¿la paella? ¿Nino Bravo? ¿l'orchata?
¿l'arquitecte Calatrava? ¿la riquea de nostra horta? ¿el turisme? ¿nostre DIGNE I EXTRAORDINARI SEGLE D'OR? ¿nostres grans escritors, pintors i escultors?¿cientifics mondialment coneguts? i un moltisim etc, etc, etc. Podeu fer yoga que vos ajudara a reconeguer que cadascu en el seu lloc i en respecte. Estem en el segle XXI i ara no esta be vist l'invasio.
Re: Agressions feixistes contra el català a València
14 nov 2003
Podem prescindir de l'orxata i fins i tot de la paella però el Nino Bravo NO ENS EL LLEVAREU! EL NINO BRAVO ES DE TOTS! ES PATRIMONI UNIVERSAL!. Si fins i tot li hem preparat el milloret de la nostra Costa, la Brava.

Au xicoteta que et vagi bé amb la coronadaragó el regnedevalencia, el chaumeprimer i la fallera real.
Re: Agressions feixistes contra el català a València
15 nov 2003
i LA FIGA DE TA TIA.
T'HAS FOTUT PERQUE NINO BARVO VA NAIXER EN AYELO DE MALFERIT, PROVINCIA DE VALENCIA I EL SEU COS, ESTA SOTERRAT AIXI TAMBE, SO IMBECIL I AIXO NO HO POTS CANVIAR.
ENVIDIOS DE MERDA, QUE NO TENIU RES DE RES.
Re: Agressions feixistes contra el català a València
15 nov 2003
Atre coseta: m'agrada molt que prefieras a NOSTRE NINO BRAVO VALENCIA, PERQUE VA A NAIXER EN AYELO DE MALFERIT A LA PROVINCIA DE VALENCIA I EL SEU COS, ESTA SOTERRAT EN NOSTRA MATEIXA TERRA.
AIXO NO HO POTS CANVIAR....GILIPOLLAS
Molt mes encara m'agrada que te guste nostre gran artista (tenim atres molt bons tambe), pero me fa gracieta que per a tu sea millor que JUANITO MANOLITO SERRAT o RAIMON que encara que va a naixer a Valencia, va a patir un viaje astral,eixint del seu cos, cap a cacalunya i ya no pot entrar de nou, en el seu cos original, cossa que agraim, ya que a Valencia, no el volem a traidors com el. Per a vosatros, que a la fi, no sou mes que el femer del territori que els romans, anomenares Hispania. Adeu pata negra
Re: Agressions feixistes contra el català a València
15 nov 2003
"Al Pais Valencià és parla, segons totes les seccions de filología romànica de les universitats més respectades del món, català."

Simplement, no s'enten perque us esvereu tant!!
Re: Agressions feixistes contra el català a València
16 nov 2003
SENSE VALÈNCIA NO HI HA INDEPENDÈNCIA!

!!*!!
Re: Agressions feixistes contra el català a València
16 nov 2003
Per a un "valencia" del nort: llegint el teu mensage de hui i el d'el dia 13, m'has fet plorar massa (PERO DE RISA) imagine tu cara i en les venes del coll inflaes a punt d'estallar i tot roig. Pobret
Deixa de fer el ridicul, que no portes idees.
Re: Agressions feixistes contra el català a València
16 nov 2003
Per al de: "A LA MERDA" del mensage del dia 13:
Si nosatros forem el cul delo mon, no aniriais raere de nosatros, des de sempre per a furtarnos tot i posar-vos les medalletes. A mes, imposan-mos FEIXISTAMENT vostra precioseta llengua i tractar de que mosatros treballem per a vostros i aixi vos rasqueu el que no teniu: PILOTES
Respecte a que som la plaja de Madrit, fins ahi os arriba l'envidia, perque tambe a Javia, Denia, etc, estem plagats de alemans i atres plajas de anglesos, ¿que passa perque vingan els madriles? puix res de res, que nos embujaquem mes diners de nostre turisme, bo i de calitat que van a vindre a gastar-se els diners.
Els que van a la Costa Brava, son mes probets, del centre d'Europa o Europa d'el est. En els diners justets i bocatas.
Au a fotrer-se toca.
Re: Agressions feixistes contra el català a València
16 nov 2003
ARA MES QUE MAI... PUTA CATALUNYA!!!!!!!!!

VIXCA VALENCIA LLIURE!
Re: Agressions feixistes contra el català a València
16 nov 2003
no entenc com algú pot discutir coses tan burres. aneu perdent temps i esforços. si també podeu drogar-vos tot lo dia, més gran favor mos fareu. gràcies.
mentre les ments despertes caminem tots units cap a la independència!!!
treballar és l'únic que dóna fruits!!
españols: menjeu-vos
A ROSA M R
17 nov 2003
Senyoreta blavera: desprès de llegir el que has estat escrivint he entés què et passa.Bo, m' ha costat un poc llegir-ho , ja que no saps escriure ni amb les normes que tú defens.Ademés hi ha un cabàs d' expressions que no tinc ni idea del que vols dir,i no és per les normes, és per que senzillament no saps escriure.M'imagine que acostumes a escriure en castellà,i que sols escrius en les "normes del Puig" quan escrius contra algun "catalanista".Pura hipocresia,se vos veu el plumeret.Per què? Res, coses que note jo: un nacionalista o valencianista o com vulgues dir-li no parlaria de "província" de València ja que eixa divisió és recent i és espanyola(amunt les comarques!), i un nacionalista o valencianista mai se sentirà orgullós de que les nostres platges siguen el xiringuito dels madrilenys.No com tú,Rosa M R, que inclús arribes a defendre "a capa y espada" la política especuladora i destructora de l' Horta valenciana per part del PP(si,si, destrossant eixes barraques que tant digueu estimar,les quals han estat únicament defensades per "catalanistes":Per l'Horta, Maulets, Endavant,Acció Cultural...).
Rosa , si tú et sents valenciana jo sóc la caputxeta roja
Re: Agressions feixistes contra el català a València
17 nov 2003
¡Hola Caperucheta roja! ¿ta familia be?
Yo tambe m'alegre de tindre noticies teuas (¿o es tevas?) y (uf, ho sent) i d'enviarte una bona salutacio ¿se escriu aixi o no? ¡che! ja no se com s'escriure....ho sent.
Un beset (¿o un patonet?) perdo tinc que anar-me molt rapit, estic maleta (y) i no puc mes...tin ganes de....aggg..v...adeuuuuuu!!!!! ¡fins pronte! se que volveras, perdo: tornaras.
Re: Agressions feixistes contra el català a València
17 nov 2003
Rosssa, salerosssa, deja ya de dar la vara que ya cansa!

Cómete unas cuantas paellas mirando pa teruel y deja al teclado tranquilo, mujer !

O mejor, móntate un imc-BB (bunquer barraqueta) y te pierdes!
Re: Agressions feixistes contra el català a València
17 nov 2003
Bona vesprada, em dirigeixc a vosaltres en la varietat subnormalitzada del valencià.
Vaig a mostrar una perspectiva valencianista que els meus companys no han sabut plasmar.
Dic que aquesta es la varietat subnormalitzada perque en realitat ningú a Valencia parla així. Els catalans, diguent que es la mateixa llengua, han ficat al Valencià les mateixes normes que al barceloní. No m´agrada cap centralisme, ni madrileny, ni barceloní, ni Valencià. Visc a un poble junt a Valéncia i sé lo que el centralisme suposa.
De lo que estem farts es que en selectivitat, a l´examen de comentari de text de Valencià ens posen un text que no entenem per ser català.
Vosaltres heu buscat els enemics al fer aixo en la nostra llengua. Tal volta, ningú havera dit res sols per dir que el valencià es català pero si que ho diuen quan el fan canviar la seua llengua i el fan suspendre examens injustament. Que em diga algún valencià si enten aquest text:
« Ni empaitats frec a frec per les fogoses preguntes del capellà... Més aviat feien cara d’anguniats i neguitosos, com si els amoïnés i els dongués pena aquella exaltació del rector nou, que maldava tant como podia per arrencar-los a l’etern ensopiment... »
Per la meua part no entenc res, es aixo el que no volem. respecteu la notra llengua, siga en el nom que siga.
Us demane perdó per ser valencià
JOSE GALVAN ARTISTA PINTOR MONTMARTRE PARIS FRANCIA
17 nov 2003
tab1.jpg
Pages from Art History of art journal THE SECRETS OF PERFECTION
In Remembrance of portrait artist José Galvan (1910-2001). Paris Montmartre. Magic Art Impressionism

BIOGRAF�A de GALVAN José - artista pintor a MONTMARTRE
Taller: 31, calle Gabrielle - 18.o PARÃ?S

GALVAN José - ASPE (provincia de ALICANTE - España) de julio el 30 de 1910 - BENIDORM (España) de agosto el 25 de 2001. A los 19 años envejezca, fue a vivir con ALCOY (España) y los trabajos en una escuela industrial en donde dibuja copias. Allí, sus profesores notan su trabajo y lo dirigen en la sección "que dibuja según la naturaleza". Después de la guerra civil, sigue los cursos de la tarde con BARCELONA (la escuela CIRCULO VERDADERO ARTISTICO).Il entonces pinta modelos vivos. Expone los, los retratos y los paisajes desnudos con BARCELONA, PERPIGNAN (1959-1960) y en MONTPELLIER. GALVAN coloca en PAR�S en 1962 y expone al cuarto vivo del arte libre. Con el paladar grande, está presente en la exposición de los pintores españoles de PAR�S, organizados por los ministerios para la cultura de Francia y de España. Con MONTMARTRE, participa en las manifestaciones del pasillo de ciudad de XVIIIe y demuestra sus trabajos en el pasillo de la iglesia de la iglesia del Saint-Pierre. La biografía del pintor español José GALVAN aparece en el DICCIONARIO DE PINTORES ediciones Andre ROUSSARD de MONTMARTRE (al 1999) - - 13, calle del montaje Cenis 75018 PAR�S FRANCIA.

El artista español José Galvan colocado en París en 1962 y a partir de este tiempo su vida se conectó con Montmartre para siempre. En último el shrine de dos siglos del arte Montmartre alojó a muchos de artistas de diversos países, los que volaron sus propios países y buscó la seguridad o las que buscaron a romance y a colegas que conducían a los artistas del mundo.
A partir de los diecinueve siglos París dictó no solamente la manera, pero también los movimientos del arte. El origen del modernism también no puede estar disembodied de Francia. Pero el arte moderno no tocó el alma más sensible del artista José Galvan.
El impressionism del arte echó un encanto el artista, y él eligió este medio de la expresión artística. Como como Masaccio fue llevado con el temperament de Giotto en el siglo próximo mientras que el artista José Galvan nació con el temperament de Renoir. Mirábamos sus cuadros nos sentimos cómo es fuerte sus sensaciones a su país nativo España, sus puertos, sus canciones, bailarines y showgirls, a París y a Parisians. Solamente el estar en Montmartre, caminando en la tierra que fue caminado por sus artistas preferidos era para él felicidad suprema.
Esta felicidad lo hizo conseguido mareado, porque esta felicidad era demasiado grande para un humano. Esta felicidad era una razón de su vida suficientemente larga. Se parece inspiración nunca lo deja. En el trabajo creativo de algunos aspectos de José Galvan se puede relacionar con sentimentalism del artista español Murillo y con dulzura de Goya joven. Sí, el arte de José Galvan es dulce, dulce al grado inconcebible, pero este dulzor es así que verdad, poético, sublima y excusó que el autor no puede ser objurgated en ningún caso.
Podemos comparar la copia de Galvan del PIANO del Renoir LES JEUNES FILLES con la original para ver sus diferencias que sean las diferencias entre el impressionism francés y su variación de Galvan. Galvan es más monumental, amplio cepillado. Si Renoir se refiere más sobre los detalles, Galvan sobre el conjunto del cuadro.
Pinturas de José Galvan que mezclan las pinturas en la gama de colores. Los contrastes de Galvan de valores son menos, warmer de las luces y más suave, los movimientos de las figuras también más suaves y más naturales, las líneas desempeñan mayor papel. Galvan es un amo de la línea que vibra ondulada. Especialmente se ve en el dibujo debajo de TROIS ETUDES DE NUS.
Galvan más espiritual. Ãl convierte la prosa de Renoir en poesía. Así podemos concluir que la pintura de José Galvan es mezcla particular del impressionism francés y del Arte Clásico español. Si fue Renoir modernity del toword, José Galvan intentó buscar los objetos de valor eternos.
Jurate Macnoriute


TO CLICK ON The WEB Of the ARTIST

http://montmartre.1stOK.com

http://josegalvan.1stOK.co
tab21.jpg
tab17.jpg
Mira també:
http://josegalvan.1stOK.com
http://josegalvan.1stOK.com
Re: Agressions feixistes contra el català a València
17 nov 2003
Jeje, sembla mentida com es posen aquests nacionalistes espanyols només per enrecordar-los que a Catalunya i al Pais Valencià parlem la mateixa llengua. Amb molt d'orgull, per cert.

Podeu seguir escribint tot el que volgueu. Només feu que confirmar que sou patétics.
Re: Agressions feixistes contra el català a València
18 nov 2003
Al respecte, la meua opinió és molt clara:

1.     Mai deurieu qualificar de feixistes, a la gent que fa lo mateix que vosatros heu fet tota la vida i continueu fent. Per eixe fet admés de convertir-vos automàticament també en feixistes, vos convertiu en ignorants, la qual cosa queda lleig sobretot de gent que âestudiaâ? en la Universitat.

2.     Que les persones defenguen lo seu o lo que senten, no és ser feixistes. En el món legislat si algú roba alguna cosa, la policia s'encarrega de realitzar les gestions oportunes perquè els lladres no queden impunes. Al contrari en el món cultural inclosa la Filologia, no hi ha tal policia ni òrgan semblant, per això el catalanisme actua impunement robant i apropiant-se d'allò alié gràcies al seu poder econòmic. Açò si és cert feixisme.

3.     Desgraciadament també des de les Universitats Valencianes s'està realitzant un genocidi cultural sense precedents, promogut política, econòmicament i clarament des de Catalunya. L'estat espanyol i la seua administració, fins ara consenten tals fets, i además gira la vista, lògicament gràcies a pressions i xantatges polítics, per la qual cosa vosatros vos sentiu poderosos i intelâ¢ligents.

4.     La percepció de la veritat de la qual feu gala promulgant que el valencià és català irrefutablement i indiscutiblement, pot canviar fàcilment, és simplement una qüestió temporal relacionada directament ab la política i la situació social. Si canvia la societat i en conseqüència els polítics, canviarà la percepció de la veritat i on era Català, el valencià pot passar a ser Occità, Llevantí, Murcià, Espanyol, Aragonés, Romanç Mediterrani, etc. inclús fins podria arribar a ser Llengua Valenciana, tot dependrà de qui tinga el poder âdinersâ? en cada moment. Per això vosatros no deuries envalentir-vos tant, intelâ¢ligent és el que pensa per si mateix i vosatros pel que demostreu només pareix que estigueu seguint un guió, això si molt ben fet, tot cal dir-ho. Però no vos tinc cap temor, ya que la mentira és reversible.

5.     Unitat de la llengua, no significa extermini dialectal ni usurpació. Este tema deurieu entendre-ho. Cadascu deuria poder disfrutar i enorgullir-se de la seua herència cultural. Els valencians, no podem consentir totes les mentires i falsedats, que respecte dels nostres clàssics, història i condició lingüística s'estan divulgant gratuïtament i sense conseqüències.

6.     Finalment dir-vos, que si yo haguera pogut escriure tot açò en la fatxada també ho haguera fet. Tinc tant de dret, com l´obligació de protestar com vullga i defendre el que pense, en els fòrums adequats ya siguen parets, pancartes, migos, o solament la paraula.

I tot aquell que gose reprimir-me o reprendre'm per això, almenys que no em diga feixista.

8.     Si puc ser que ho sóc, sóc i me sentisc valencià (ni Espanyol ni Català), si a cas Europeu per allò que queda millor, soc d'esquerres, solidari i per descomptat blaver, si això, que ho és, és antònim de catalanista, murcista, aragonesista, portugista, espanyolista, manchegista, etc. (Amb tots els respectes)
P.D Escrit majoritàriament en valencià normalitzat, si algú desitja una traducció en Llengua Valenciana que me la demane. Lògicament també l'entendreu, però la meua intenció és que comprengueu no que entengueu.
Re: Agressions feixistes contra el català a València
18 nov 2003
Al respecte, la meua opinió és molt clara:

1.     Mai deurieu qualificar de feixistes, a la gent que fa lo mateix que vosatros heu fet tota la vida i continueu fent. Per eixe fet admés de convertir-vos automàticament també en feixistes, vos convertiu en ignorants, la qual cosa queda lleig sobretot de gent que âestudiaâ? en la Universitat.

2.     Que les persones defenguen lo seu o lo que senten, no és ser feixistes. En el món legislat si algú roba alguna cosa, la policia s'encarrega de realitzar les gestions oportunes perquè els lladres no queden impunes. Al contrari en el món cultural inclosa la Filologia, no hi ha tal policia ni òrgan semblant, per això el catalanisme actua impunement robant i apropiant-se d'allò alié gràcies al seu poder econòmic. Açò si és cert feixisme.

3.     Desgraciadament també des de les Universitats Valencianes s'està realitzant un genocidi cultural sense precedents, promogut política, econòmicament i clarament des de Catalunya. L'estat espanyol i la seua administració, fins ara consenten tals fets, i además gira la vista, lògicament gràcies a pressions i xantatges polítics, per la qual cosa vosatros vos sentiu poderosos i intelâ¢ligents.

4.     La percepció de la veritat de la qual feu gala promulgant que el valencià és català irrefutablement i indiscutiblement, pot canviar fàcilment, és simplement una qüestió temporal relacionada directament ab la política i la situació social. Si canvia la societat i en conseqüència els polítics, canviarà la percepció de la veritat i on era Català, el valencià pot passar a ser Occità, Llevantí, Murcià, Espanyol, Aragonés, Romanç Mediterrani, etc. inclús fins podria arribar a ser Llengua Valenciana, tot dependrà de qui tinga el poder âdinersâ? en cada moment. Per això vosatros no deuries envalentir-vos tant, intelâ¢ligent és el que pensa per si mateix i vosatros pel que demostreu només pareix que estigueu seguint un guió, això si molt ben fet, tot cal dir-ho. Però no vos tinc cap temor, ya que la mentira és reversible.

5.     Unitat de la llengua, no significa extermini dialectal ni usurpació. Este tema deurieu entendre-ho. Cadascu deuria poder disfrutar i enorgullir-se de la seua herència cultural. Els valencians, no podem consentir totes les mentires i falsedats, que respecte dels nostres clàssics, història i condició lingüística s'estan divulgant gratuïtament i sense conseqüències.

6.     Finalment dir-vos, que si yo haguera pogut escriure tot açò en la fatxada també ho haguera fet. Tinc tant de dret, com l´obligació de protestar com vullga i defendre el que pense, en els fòrums adequats ya siguen parets, pancartes, migos, o solament la paraula.

I tot aquell que gose reprimir-me o reprendre'm per això, almenys que no em diga feixista.

8.     Si puc ser que ho sóc, sóc i me sentisc valencià (ni Espanyol ni Català), si a cas Europeu per allò que queda millor, soc d'esquerres, solidari i per descomptat blaver, si això, que ho és, és antònim de catalanista, murcista, aragonesista, portugista, espanyolista, manchegista, etc. (Amb tots els respectes)
P.D Escrit majoritàriament en valencià normalitzat, si algú desitja una traducció en Llengua Valenciana que me la demane. Lògicament també l'entendreu, però la meua intenció és que comprengueu no que entengueu.
Re: Agressions feixistes contra el català a València
18 nov 2003
amic Jose Miguel,

Crec que comprenc el que t'atribola. Jo soc barceloní i tampoc m'agraden moltes de les normes ortogràfiques que, per molt que hagin estat inspirades en el català central (de fa un segle), t'asseguro que s'allunyen força del català pixapins que es parla per aquí.

Llegint al voltant dels teus problemes de comprensió de segons quines variants de la teva llengua i dels problemes acadèmics i personals que s'en deriven, m'has fet recordar els meus temps d'estudiant. Aleshores, no fa pas massa, no teniem aquesta mena de problemes amb la nostra llengua. Tot era en español. Així, ens evitaren els problemes de lectura del Tirant lo blanc, d'Eiximenis, de Guimerà i de tants altres. Però en canvi ens van fer llegir el Quijote o el Lazarillo de Tormes, Cien años de soledad... i molts més en l'infinitat de variants amb les que s'ha anat enriquint al llarg dels segles aquesta llengua imperial. Però quan patíem de debò era quan ens propossaven com a comentari de text algún fragment de segons quins escriptors sudamericans, ai! Aquella llengua forana s'embolcallava d'exotisme i es presentava farcida de mots desconeguts i girs capriciosos tot esdevenint molts cops incomprensible. Em pregunto si els comentaris de texts espanyols que feu ara encara tenen aquests origens, suposso que sí. Si es així, m'agradaria saber si hi trobeu les mateixes dificultats a les que fas referència i si aquestes ocasionen les mateixes reaccions de rebuig que esmentes.

Aleshores, l'aprenentatge del català, com et deia, no era un problema, o més ben dit, no generava aquesta mena de problemes. Més endavant ens va ocasionar d'altres, doncs, en assabentar-nos de que allò que parlàvem a casa i al pati també "es podia escriure" i "també es podia llegir", moltes de nosaltres el vam voler aprendre. I ho vam haver de fer com bonament poguerem, a corre cuita, començant de zero i amb uns mitjans tan humanament voluntariosos com tècnicament paupèrrims.

Pocs anys desprès, el català es començava a ensenyar a les escoles. Jo vaig viure el procés de prop i una de les coses que més em va sobtar va ser el copsar la reacció de rebuig que allò ocasionava en alguns estudiants de Batxillerat (BUP). Un rebuig que s'expressava amb exclamacions de l'estil "Y ahora, encima, a aprender catalán!" o, el que era més sorprenent, de l'estil "I ara, a sobre, a aprendre el català!"(!). Sí, ja t'ho pots ben creure, eren també els propis estudiants catalanoparlants els que volien defugir l'esforç d'aprendre a escriure i a llegir la variant normativa de la seva pròpia llengua. Els més agosarats, t'insinuaven els motius reals: "Almenys podien treure el castellà!", deien. Recordo també com s'en fotien del professor quan els corregia expressions com "asuntu", "desviu", "tipu", "passillu", "lavadora"... Ells, com jo abans, mai no havien sentit expressions com "assumpte o afer", "desviament", "tipus", "passadís" o "rentadora". Allò els sonava a "txinu" a gairebé tots. A una minoria "il·lustrada" els semblava francés. O "gavatxo", segons el to.

També recordo amb simpatia el moment en que tots vam descobrir que en Vicente no només parlava en español sinó que a casa també parlava com nosaltres. Bé, de fet, parlava un català "raru" vist des de la perspectiva ignorant dels camacus i cal reconéixer que al començament no es va lliurar de la mofa corresponent. Una mofa semblant a la que feien temps enrrere del meu català xava els companys i companyes de la meva escola osonenca.

salut.
Re: Agressions feixistes contra el català a València
18 nov 2003
Ja podeu insistir tot el que volgueu. Només aconseguiu demostrar com us esclafen els prejudicis anticatalans fins a arribar a negar que a Catalunya, Valencià i ses Illes parlem la mateixa llengua. Diga-li català, valencià o com vulguis. Pero que és la mateixa llengua no només és evident per les seccions de filología romànica de les universitats més prestigioses del món sino per qualsevol que senti un castellonenc i un tarragoní. De que us han fet tenir por? El genocidi lingüístic al que fas referència és real, pero el català n'ha estat la víctima.
Re: Agressions feixistes contra el català a València
18 nov 2003
¿Per que m'habeis tallat el meu mensage avants dels cuadres?
No teniu llibertat d'expresio?
¿Sin m'falten, em tinc que callar?
Doneu llastima.
SOM VALENCIANS MAI NOS FAREU CATALANS
Re: Agressions feixistes contra el català a València
19 nov 2003
Ai, ai, ai... veig ke els fascistes seguiu igual:
¡España grande y libre!
¡España antes roja que rota!
Sols vos falta posarvos devant l'ajuntament i cantar el cara al sol...
El poc trellat pensava que es perdia als 20 anys... ¿Molts en teniu? Jo 14 i no dic tantes bajanades... Per cert, la meva avia es catòlica i una mica faxa, però ens portem molt be, no li pegue facades... ;) Au! Visquen els Països Catalans
fora blaveros regionalistes
19 nov 2003
tinc un amic a Tàrbena,xicoteta població valenciana on es parla salat(és a dir mallorquí,d'una reconquesta de l'any de la picor)que diu que quan va a València i parla li diuen catalanista,per `l' accent gens espanyolitzat no com el castellà-valencià que defenen els blavers.També conec a gent de la població d' El Boixar,pràcticament limítrofe amb Catalunya i em conta que el valencià del seu poble és més paregut al de tarragona que al de València,i que els veïns del seu poble sempre l'han tingut com una mateixa llengua.Què voleu dir els blavers , que t'en vas d'El Boixar a la població més propera ja del Principat(a un parell de kms)i ja no parlen la mateixa llengua?També eixa gent d'Els Ports diu que quan vénen a València els han dit alguna vegada "catalanistes",quan l'únic que fan és parlar la llengua que els han ensenyat des de xicotets.Ho vulgau o no el que esta gent parlen es pareix tant al català que fins i tot els blavers com vosaltres els sentiu parlar i penseu que son catalans del Principat o catalanistes.En eixes coses és on es demostra la veritat de l' assumpte.En fi que l' únic que els blaveros heu conseguit és ke passe això:que quan valencians procedents de zones on el valencià no està tan castellanitzat com en "la capi" vénen a València no s'entenen amb els de la ciutat
CATALANEROS VOS EIXIRÀ CARA L'AMENAÇA
27 nov 2003
QUINA POR MOS DONEN ELS PUTOS CATALANEROS.QUE VOS PENSEU QUE VALENCIA ES VOSTRA.
NOS MOS TOQUEU ELS COLLONS.
"AGRANAREM EL GAV" JA,JA,JA,JA.
I EL "VISCALATERRA" VA DE FLIPAT, TU QUI ERS FERRAN COSTA.
RECORDEU QUE ESTEU EN VALENCIA I TENIU LES DE PERDRE.
MAI NOS FAREU CACALANS

LA LLUITA CONTINUA I ARA ESTEM CABREJATS,LA VOSTRA AMENAÇA VOS VA A EIXIR MOLT CARA,PERO QUE MOLT.
T'EN RECORDES FERRAN,JA,JA,JA,JA.
Re: Agressions feixistes contra el català a València
27 nov 2003
Este mati he anat a comprar i m´han dit que si yo era catala. Yo he contestat ben contestat i li he dit que yo fill de puta no soc. He fet be de contestar aixo o tinc que ser mes tolerant?.
En el meu poble, al qui no te pare li busquen un en Barcelona. Vosatros cregueu que aixo es correcte?.
Re: Agressions feixistes contra el català a València
27 nov 2003
El "penó" ho ha explicat molt clarament. I quan parla dels que "acusen" a la gent de catalanistes només per expressar-se en la seva llengua, per fer-los callar i que parlin en espanyol, es evident que us heu sentit molt aludits. Només cal copsar la vostra reacció tan infantilment agressiva. Insulteu tot el que volgueu, al Pais Valencià és parla la mateixa llengua que a ses Illes i Catalunya. Deixeu d'amargar-vos i cabrejar-vos, no passa res. De que teniu por? Us han ben omplert d'odi i prejudicis, sou víctimes del nacionalisme espanyol.
Re: Agressions feixistes contra el català a València
02 des 2003
Per que no veiem Canal 9 a Catalunya i si TV3 en Valencia? No crec que el fet de veure o no TV3 a Valencia siga per questions de mes o menys "calitat". Pot ser sembla trivial el que dic, pero a mi em fa entendre i fins i tot compartir en part certes postures valencianistes, de fet, jo no entenia el Valencià (encara que desde el Català s'apren deseguida) i tanmateix, a mi si que m'entenian (... la tele? ...), parlo d'una conversa, s'en feia dificilisim seguirla al principi, no es sintoma de que se esta fent una imposició del catalá sobretot oriental? No es comprensible que un valencia no es pugui identificar amb el que parla un català si aquest no l'enten?. A mi en pasa, si tinc que parlar amb algú de Catalunya haig de canviar "el xip" si vui que m'entengan i aixó, que valencià valencià no parlo, sino que faig un rebolic, pero que aqui m'entenen pero en senyalen rapidament com català i , sopresa!, tinc problemes al parlar amb un català si no vaig en cura de no fer servir empresions valencianes.
Re: Agressions feixistes contra el català a València
02 des 2003
Doncs tinc família i amics valencians, i no tinc cap problema. Parlen amb expressions valencianes i no només em sembla collonut sino que els entenc perfectament i ells a mí, <b>clar i català</b>. No sé on estaràs al Pais Valencià, potser a un d'imaginari?
jejeje rabiosooooooooooooos
03 des 2003
http://www.panorama-actual.es/noticias/not122361.htm
Re: Agressions feixistes contra el català a València
03 des 2003
Que si, que vale... pero les coses són així...

"Doncs tinc família i amics valencians, i no tinc cap problema. Parlen amb expressions valencianes i no només em sembla collonut sino que els entenc perfectament i ells a mí, <b>clar i català</b>. O <b>clar i valencià</b>, com més us agradi. No sé on estaràs al Pais Valencià, potser a un d'imaginari?"
Re: Agressions feixistes contra el català a València
04 des 2003
Dons si que m'has fotut amb aixó d'un País Valencia imaginari ... per ami es ben real i cotidià, estic a la provincia d'Alacant. Nomes puntualitzar que efectivamente els que tenen contacte amb valencians no deurien tenir aquest problema, pero, per eixemple, parlant per telefon amb una persona x d'una empresa (que es el cas que m'acostumo a trobar) moltes voltes es molt dur, i també suposo que de Castelló a Tarragona no hi han tantes diferencies. La meva experiencia es tal i com la vaig viure i s'ha de aceptar que es molt facil fer les nostres teories sence contrastarles amb les experiencies cotidianes generals. Quant la integració es en ambdos sentits la cosa es molt millor, com demostra la teva experiencia. Per aixó dic que fora millor que a Catalunya es sentira mes Valencià (i Mallorqui) i les coses potser serien mes facils en general. Tanmateix haig de dir que si que he notat que a tv3 ni ha mes intervencions en Valencia i Mallorqui que abans pero crec que no es suficient, crec que una tele Valenciana i Mallorquina a Catalunya faria miracles.
Perquè feu aço?
14 des 2003
Estic llegint els textos k esteu escribint i em morc de la risa. Veig k hi ha gent molt ignorant. Bé, per sort, jo sóc de Castelló i per a res em senc valencià(si vosaltres vos inventeu una llengua k en la puta vida he sentit parlar ni tan sols a un valencià, ací a Castelló també podriem fer una llengua propia, el castellonenc i el nord-occidental; no, millor encara, farem una llengua de tots els dialectes i subdialectes catalans, començarem per el català oriental i l'occidental, els farem dos llengues. Bé, ja esta, despres de la varietat oriental , cada subdialecte una llengua nova: Central, Rossellonès, Balear, alguerés, etc. Val, ara de la llengua catalana occidental: valencià,(no, millor encara, com son tant guays i no ens duem molt be amb els valencians els de castelló, farem una llengua castellonenca a part) , lleidatà, etc. ALé, ja em fet la subnormala mare. Cada llengua (almenys 15) amb 4 gats parlant-la. Poc després, les llengues desapareixen i els espanyolets se'ns riuen a la cara. Culpa de qui, dels maleïts seccessionistes. Ací a Castelló estem fins als ous dels valencians seccessionistes, i ja fem prou d'aguantar a Canal Nou(comprat pel PP, però k fins ells donen suport a l'unitat de la llengua), em fa vergonya el k esteu dient, sabent k es la mateixa llengua, o almenys jo l'entenc per igual (sera k jo soc més inteligent k vosaltres, no se).Jo faig 2on Batx i se de ben bé els dialectes, i cada diferencia de les varietats de la llengua catalana, ja k els acabe de donar i vaig traure excelent(els blavers pense k no podran dir el mateix, encara k jo crec k son massa inteligents, i volen fer-se el faves). Per sort ací a Castelló encara no tenim mostres de eixa gentola blavera, i ni ganes tampoc. Vos done tranquilitat als catalans, ja que ací blavers hi han tres o quatre, i som molt més els que donem suport als Països Catalans, lliures, solidaris, i europeus. Graciés, i no ringau tant home.
Un castellonenc de pura sang. Visca Castelló (no se d'on traeu vixca, no ho havía vist en la vida), els castellonencs ho tenim ben clar.
Una cosa, i Regne de Valencia a k bé, si es regne supong k haura d'haver un rei, crec jo, i de rei no teniu ningú k jo sapiga, com no siga Zaplana o Camps, jajajajaja. Bé, adéu, i no vos preocupeu, k som majoria. PAU I NO A LA GUERRA.
Espere no fer motius de més discussió isiga el final de tanta batalla(tonta, per cert)
14 des 2003
Bé, sols volia dir k es la meua opinió, k per a res vullc més discussions ni res, i no vullc ofendre a ningú. Sols pense k es la mateixa llengua la k parlem( igual k el castellà, k té varies varietats, i algunes més diferents k les nostres, i mai diuen k son llengues diferents, més k res perquè no els convé partir la llengua(eixirien cent i la mare de llengues), els estadounidencs igual, parlen una llengua, l'angles, però mai diran, per molt poderosos que es creguen, que parlen una llengua diferent( k també té bastant diferencies, i molt més amb l'australià), mai diran k parlen el estadounidenc, perquè damunt seria una tonteria dir-ho. Nosaltres tampoc hauriem de dir k tenim una llengua diferent(no la tenim). No s´´e, es la meua opinió, i jo sempre he escrit com escric ara, i també els meus iaios (ací abans es deien coses com benzina a la gasolina, però com hi ha tanta gent "valenciana"(blavera) k diu k eixa paraula no formava part de la llengua valenciana, els meus iaios deixaren de dir-ho aixi). Bé, no es just, però es una realitat, encara k per sort son tres o quatre els k la defenen. Visca Castelló i els Països Catalans, i graciès als casals Jaume I i altres per fer k seguim parlant esta llengua tant bonica(i ara oficial a Europa) Besets, i per favor, no ringam tant per tonteries, i mirem més els problemes verdaders del món, com son les guerres i els xiquets del tercer món. NO A LA GUERRA I PAU ENTRE ELS POBLES. Un amic per a tots.
Re: Agressions feixistes contra el català a València
17 des 2003
Hola, soc de guardamar del segura, provincia d´alacant, no se si sabeu on esta, i si no sabeu on estau haurieu de pegar-li una ullada a un mapa.He estat llegint els vostres comentaris, i la veritat es q només puc dir q no hem puc sentir massa bé, hem fa pena q germans ens barallen per una llavor de discordia molt arrelada entre tots els q estem escrivint açí.Jo no tinc problema per a entendre lo puga escriure un tio de lleida o de les illes, o de valéncia, i aixó q el meu poble esta aillat totalment, ja q els pobles d´alrededor de la zpona son castellanoparlants al estil murcià.No se so vos adoneu q entre tots vosaltres no esteu tenint problemes per a entendrer el q dieu, i aixó potser hauria de fer q reflexionareu una mica.Tins q oportar el viuere en una zona turistica amb una forta influencia castellana q afegida a la meva situació geografica fa q el meu poble tinga unes condicons especial q no podeu ni imaginar ni a baercelona ni valencia.Jo tinc amics catalans, i la veritat es q no note diferencies significatives i els entenc perfectament (si començem aixi tb hi ha diferencies entre elx i alcoi), lo q no entenc es q ens barallem com a rucs, i a mi hem vinguen a dir els madrilenys , q parle un dialecte com el calé...pf, la meva familia porta açí mes d 500 anys i tenims molt clares quals son les nostre arrels, la nostra cultura, hem soportat molts anys aillats, pero ara la pressi´p es mes forta q mai, no se q dir més , es ja tar i tinc q añçar-me a les 5 per anar a treballar...Com diu a la plaça del meu carrer de fraga a mahó , de salses a guardamar
Re: Agressions feixistes contra el català a València
23 feb 2004
M'HA AGRADAT MOLT LES OBRES PERO TROBO QUE TINDRIEU QUE FICAR MÉS OBRES I NO TANTA LLETRA PER QUE LA LLETRA NO ATRAU TANT COM LES OBRES I MENYS A NENS PETITS COM JO
Re: Agressions feixistes contra el català a València
23 feb 2004
OLAA AY ALGIEN POR AH�?¿ YO ME LLAMO RAQUEL Y SOY DE TORTOSA Y T�¿ SI SI Tà EL QUE LEE.. LAS OBRAS SON MUY BONITAS PERO PASA LO QUE CRISTINA A DICHO AL MENOS YO CREO ESO... AGO 1º DE ESO T�¿ BUENO PUES NADA ME FUGO BYE BYE WAPOOOOOOSSSSSSS!!!!!!! BESITOS!!!!!
MORIREU.......
12 mai 2004
PREPARAROS CERDOS,ESPAÑA SERA UNA GRANDE Y LIBRE Y VALENCIA SERA BLABERA DE PUNTA A PUNTA. JEJE, PERO SI SOYS 4 GATOS, GUARROS D MIERDA. SOLO UNAS COSITAS: ¡¡ARRIBA ESPAÑA!! ¡¡VIXCA VALENCIA!! ¡¡VIVA FRANCO!! ¡¡HEIL HITLER!! (YOMUS)
amb el blau de l'esperança i les cuatre barres de l'unitat
25 set 2004
unitat de la llengua si!
pero dixeumos ser diferents valencians, los vostres germans
Re: Agressions feixistes contra el català a València
25 set 2004
PREPARAROS CERDOS,ESPAÑA SERA UNA GRANDE Y LIBRE Y VALENCIA SERA BLABERA DE PUNTA A PUNTA. JEJE, PERO SI SOYS 4 GATOS, GUARROS D MIERDA. SOLO UNAS COSITAS: ¡¡ARRIBA ESPAÑA!! ¡¡VIXCA VALENCIA!! ¡¡VIVA FRANCO!! ¡¡HEIL HITLER!! (YOMUS)
Re: Agressions feixistes contra el català a València
04 oct 2004
Els que vos teniu que preparar sou vosaltres cuan aneu a Castelló o Vila-real....lo del mobil i la pitada que van pegar al Valencia en el Madrigal serà poc quan besareu les nostres botes i banderes quatribarrades... LA PLANA ABANS CATALANA QUE BLAVA. VISCA EL PAIS VALENCIÀ! MORT ALS FALSOS BLAVENCIANISTES MITJOUETS!!! I PUTO YOMUS EL Q NO BOTE ES, ES!!!
Re: Agressions feixistes contra el català a València
27 mar 2005
si eixos putos blavencianistes venen per açí el sud de la comunitat sols tinc que dirlos que a patades ixiran del barri. VIXCA ELS PAISOS CATALANS
Re: Agressions feixistes contra el català a València
25 mai 2005
Yomus primo
Re: Agressions feixistes contra el català a València
26 mai 2005
hola soy Diego Sardaneta mexicano mi padre abuelo es Santiago sardaneta y mi padre Manuel Sardaneta fueron periodistas de Exelcior. saludos a la familia Sardaneta
Re: Agressions feixistes contra el català a València
23 gen 2006
mira , yo soy catalana , y cataluña esta muy bien.. mira si nu la aceptais es pK nus teneis envidia , pK VALENCIA NU vale ni una mierda y la komunidad k tiene mas actividad ekonomika de españa es cataluña si tanto asko nos teneis pk nu nus dejais k seamos independientes??? eh??? pK nus necesitais !!! a mi no me jodais.. viska kataluña!! y viva españa!!! a la mierda valencia!
Sindicat Terrassa