Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: educació i societat
Arriba, un any més, l’Assemblea General d’Escoltes Catalans, una de les organitzacions juvenils més participatives de Catalunya.
11 nov 2003
Més de 400 joves es reuniran, durant el cap de setmana 15 i 16 de novembre, a l’auditori Winterthur de l’Illa Diagonal de Barcelona, per a fer balanç de l’últim any i decidir els programes del present curs.
Com cada any, l’Assemblea d’Escoltes Catalans, l’associació laica de l’escoltisme català, es reuneix durant dos dies per tal de valorar el curs anterior i aprovar les línies de futur que han de marcar el treball de l’associació durant el proper curs.

Escoltes Catalans, amb 28 anys d’història, i 4000 membres associats en 40 agrupaments escoltes, és una associació juvenil educativa que promou especialment la participació i la implicació social com a valors educatius, entenent que mitjançant l’educació es pot transformar la societat per fer-la més justa i solidària.

La participació interna dels i les joves a l’associació és també molt elevada, especialment l’assistència a l’Assemblea, màxim òrgan decisiu de l’associació, que és de més d’un 90%, aplegant així quasi 500 joves d’arreu de Catalunya. Aquest acte suposa l’expressió màxima de la participació democràtica, principi fonamental de l’associació. Paral·lelament, i durant tot l’any, els seus membres participen a través d’altres canals establerts per garantir la plena implicació dels i les joves en el funcionament de l’associació.

Cal destacar especialment que Barbara Calvi, vicepresidenta del Comitè Europeu de l’Associació Mundial de Noies Escoltes, assistirà a l’Assemblea i parlarà de la importància de l’escoltisme en la construcció de la societat.

Cada any, un dels agrupaments d’Escoltes Catalans acull al seu poble o barri l’Assemblea General. Enguany, l’Agrupament Escolta El Pi de les Corts, ubicat al barri de Les Corts de Barcelona, amb gairebé un centenar de membres i nou anys de funcionament, s’ha encarregat d’acollir aquest esdeveniment, organitzant la part logística i lúdica de la trobada. La reunió tindrà lloc a l’Auditori Winterthur, i la festa de la nit del dissabte, amb concert inclòs, es farà al Poliesportiu de l’Illa.
Mira també:
http://www.escoltes.org

Comentaris

Re: Arriba, un any més, l’Assemblea General d’Escoltes Catalans, una de les organitzacions juvenils més participatives de Catalunya.
11 nov 2003
I després d'anar tots allà a votar a la tarda a Hipocresia-Serps. Els hi direu a tots/es que aquest és el vot que demana la vostra direcció, sortint l'altre dia a TV3 amb el Sauron, o potser no tothom està d'acord.
Re: Arriba, un any més, l’Assemblea General d’Escoltes Catalans, una de les organitzacions juvenils més participatives de Catalunya.
12 nov 2003
escoltes=paramilitars
Una disculpa per a EC
12 nov 2003
Benvoluguts amics i amigues,

Sóc lâAlba Duch, i és com a tal, a títol personal, que escric aquestes línies.

El motiu que mâha impulsat a escriure-la està relacionat amb una notícia que va sortir a la TV, el dissabte dia 1 de novembre, si no recordo malament. El fet és que en unes declaracions desafortunades, un periodista va afirmar que âEscoltes Catalans donava suport a Joan Sauraâ?. Aquesta notícia no té cap fonament de realitat, tal i com a continuació explicaré.
El fet és que un bon amic meu, com a membre de âJoves dâIniciativa per Catalunya Verdsâ? em va demanar suport en un petit projecte que estaven realitzant. Concretament estaven buscant: âjoves compromesos en alguna associació i que alhora donessin el seu suport a Joan Sauraâ?. La participació que seâm demanava era ben senzilla: poder anotar el meu nom com a Alba Duch, cap dâun agrupament en una associació relacionada amb âlâeducació en el lleureâ?, però no en nom de lâassociació; és a dir, donar el suport individualment, no en representació de lâassociació; perquè a més, jo no desenvolupo cap càrrec de representativitat de lâassociació, ni tan sols formo part dels seus equips generals; senzillament sóc cap en un agrupament.
Després de donar-li el meu consentiment, li vaig remarcar que la meva participació era a títol personal, que en cap cas estava parlant en nom dâEC, que una associació apartidista, tal com consta en la seva Declaració de Principis, fet pel qual no es vincula amb cap partit polític, si bé respecta el dret de tots els seus membres (com de la resta de persones) a triar individualment el seu posicionament i ideologia personals, en tant que associació laica.

La notícia distorsionada -per part del periodista- que es va emetre a la TV, ha causat cert rebombori entre determinats col·lectius de persones. Entenc el descontent dâaquestes persones (i dâaltres que no sâhan expressat públicament) respecte a les declaracions del periodista, de la mateixa manera que entenc que es deu una disculpa a EC, per part meva, del periodista i de âJoves dâIniciativa per Catalunya Verdsâ?.

Tot i així, espero que amb aquest escrit hagi desmentit els fonaments que han alimentat els discursos destructius en contra dâEC, i en conseqüència, també demano una disculpa per part dâaquestes persones a la nostra associació.

Atentament,

Alba Duch i Larrégola
Re: Arriba, un any més, l’Assemblea General d’Escoltes Catalans, una de les organitzacions juvenils més participatives de Catalunya.
12 nov 2003
Paramilitar?
Pot ser sí que necessites armes, davant una colla de nens i nenes que no paren quiets,... paciència, energia, bon rotllo, i ajuda molt una guitarra,...
Re: Arriba, un any més, l’Assemblea General d’Escoltes Catalans, una de les organitzacions juvenils més participatives de Catalunya.
12 nov 2003
Ei, de paramilitars res. Potser abans d'opinar cal informar-se. EC, precisament, no representa la branca uniformada de l'escoltisme.
Justament eduquem per transformar el món, i això vol dir que no volem ni militars, ni paramilitars. Company, t'has equivocat. Et convido a que t'informis més.
Respecte a l'altre l'amic preocupat pel suport a IC-EUiA. EC no ha signat cap manifest de suport a cap partit.Una altra cosa és que els mitjans de comunicació (com tv3) no s'enterin. Nosaltres som apartidistes, que no apolítics.Per tant no et preocupis tant i segueix fent campanya.

Una abraçada
Re: Arriba, un any més, l’Assemblea General d’Escoltes Catalans, una de les organitzacions juvenils més participatives de Catalunya.
12 nov 2003
Uniformes, banderetes, jerarquies i (en origen al menys) amb una funció clarament militar... si no, de que es diuen Scouts?
Re: Arriba, un any més, l’Assemblea General d’Escoltes Catalans, una de les organitzacions juvenils més participatives de Catalunya.
12 nov 2003
bueno xicot o xicota crec que tens un greu problema i una gran habilitat de tragiversar les coses d'una manera espantosa!!!
Scouts ho som fora de Catalunya, i més que res per fer-nos entendre amb la resta d'associacions escolta, però bueno! és una simple paraula que només pren importància si realment hi poses èmfasi. Tot i així et convido anar algun cap de setmana amb un cau perquè pels teus pròpis ulls puguis veure tot el militarisme que tenim a dins dels nostres agrupaments. Arribes a entendre que les coses i també els moviments evolucionen i s'adeqüen a la realitat actual??? N'hi ha que opten per no evolucionar però aquest no és el cas d'Escoltes Catalans i encara menys pots pensar això si, remontem fins el naixement de l'associació just quan comença la democracia... t'has parat a pensar mai que si haguéssim estat militaristes, no haguéssim existit o sobreviscut als temps de dictadura franquista???? ens hagués estat força fàcil... però per això ja existia la OGE.

Escoltes Catalans és l'associació catalana de l'escoltisme laic i els seus tres eixos fonamentals són laicitat, coeducació i país (cat) Algun d'aquest criteris et sembla que és paramilitar?

Per cert! si algun dia tens fills/es procura portar-los algun centre lleure (esplais, agrupaments,... o el que sigui!) perquè amb la teva lògica rondant per casa, segur que es torna paramilitar...

Ah! i la propera vegada,... insulta als del teu voltant perquè en cap cas, nosaltres, gent d'Escoltes Catalans ens sentim paramilitar, i que ens diguin això, és un insult!

I a veure si t'empanes i t'informes una mica de tot plegat perquè em sembla que no en tens ni idea del que dius.

Atentament,

Una escolta catalana amb molt urgull de ser-ho (i tu no saps el que et perds!) + suports incondicionals
Millor que ho deixem estar...
12 nov 2003
Crec que cap escolta hauria de contestar a cap del comentaris sense fonament que s'estan fent. Donem per acabades aquestes rondes de crítiques absurdes. Qualsevol associació és un objectiu fàcil de crítica, i encara més a mesura que creix (tal i com estar fent EC). Però això no ens ha d'aturar ( a EC) per res del món, ni molt menys ens hem de justificar davant de comentaris com els que hi ha en aquesta pàgina....
Si en aquesta vida tot tingués unes bases tan clares, tan justes, tan solidàries i tan fonamentades com EC.....hauríem de buscar raons absurdes per criticar el món, doncs no n'hi hauria cap de sòlida.
I si algú que conegui a fons l'associació té cap crítica, té tot el dret de fer-la, i ben segur que ens ajuda a construïr un assossiació encara millor

Alba
Re: Arriba, un any més, l’Assemblea General d’Escoltes Catalans, una de les organitzacions juvenils més participatives de Catalunya.
13 nov 2003
Alba, com a ex-escolta em vaig sentir trait quan aquesta associació va donar suport a IC, personalment no voto mai, els comentaris que s'han fet sobre això no són sense fonament, i bona prova d'això ho trobem en la teva disculpa, la qual agraeixo. Em sembla que t'hauria de fer pensar en aquestes piruetes informatives i els desitjos ansiosos dels polítics de tenir vots i adhesions costés el que costés en aquestes dates.

El que està claríssim és que no em penso disculpar, perque així ha estat i així heu sortit als mitjans, t'agradi o no, Escoltes catalans han quedat al costat d'una formació política, en aquest cas IC, i el menys que pots fer es demanar tu perdó com ho has fet, i no intentar que els altres el demanem pels teus errors personals o els dels periodistes.

Sobre el tema del paramilitarisme, segurament qui ho ha escrit s'ha quedat amb una part molt minsa del que significa l'escoltisme i realment no el coneix, però no oblidem que els seus inicis són militars, Baden Powell ho era, i d'aquí molts dels noms, insignies i paranoies que encara portem al damunt. Però la realitat actual és que molts insubmissos han sorgit dins de l'escoltisme, tant a EC com a MEGSJC, jo en sóc un, aquesta és la postura que el moviment representa la de l'antimilitarisme. Però ningú pot negar que en l'escoltisme encara perduren molts agrupaments d'una estètica paramilitar i pseudofeixista, vosaltres ho sabeu, nosaltres ho sabem, és extirpar aquestes desfiladetes d'uniforme i bandera els que us hauria de preocupar, perque aquests donen mal nom a la resta i no us ha d'estranyar tant.

El que ha estat a dins sap que no ho sóm de paramilitars, ni molt menys, però a fora aquesta imatge de veure uniformats fent desfilar a nens és bastant colpidora, jo no la vull veure més. Alguns s'empenyen en continuar donant l'aspecte del boy-scout ianqui tan popularitzat per les pel·lícules. Tampoc oblidem que en el món la realitat que representen els caus a Catalunya està molt allunyada, hi ha caus a certs llocs com a Texas on no es permet l'entrada de tot aquell que no sigui blanc, o d'altres en certs països on només van els fills dels poderosos, i en quan a la coeducació, per sort aquí es practica però no és la tònica general en el món escolta.

Per tant més humiltat, i menys dir que no tenen fonaments coses que les tenen i molt. L'escoltisme com tu has de saber no està per desgràcia només representat a Catalunya, i dic per desgràcia perque el model escolta de Catalunya està molt allunyat del paramilitarisme i la disgregació que encara perduren a la majoria de llocs.

A passar-ho bé, educar nens i caps, i saber acceptar les crítiques, que no són perque creixeu més o menys.
Re: Arriba, un any més, l’Assemblea General d’Escoltes Catalans, una de les organitzacions juvenils més participatives de Catalunya.
13 nov 2003
Si tinc un fill/a no et preocupis que ja l'apuntaré a l'esplai del barri, sempre que sigui laïc (q no sigui del MCEC vaja) i no hagi de dur fulards i flors de lis (pel q representen)
crítiques amunt i avall
13 nov 2003
seré breu...

fffffffff fantástic que l'apuntis a un esplai, però vigila! a part de que sigui laic alguns fan servir fulard!! (oh, no!) i és que va bé per tenir present quins son els "teus" nens quan vas en tren, estàs pel carrer o el que sigui... i d'això alguns esplais s'en han adonat i ara utilitzen també el fulard.

Xiruca. què vols que et digui, insultar un col·lectiu com ho fas en el news anterior i quedar-te tan ample en saber que t'estaves basant en una informació distorcionada per un MassMedia... reconèixes que és un "error" individual i dels periodistes però en canvi tu te'l creus com un posicionament de l'associació malgrat se't nega... són moltes ganes de creure-s'ho no?

Buegh, sigual. Crec que hi ha una mica de manies i històries d'altres temps en les teves crítiques, però com sempre, no dubtis en venir a comentar-les amb qualsevol persona de l'associació. Per internet es fa molt pesat tot plegat i més si hi ha la possibilitat de, com diu al principi, aquest cap de setmana aclarir tots aquestes crítiques, que per mi són errònies i infundades, al barri de Les Corts.

Parlant, i no insultant, la gent s'enten company,
Re: Arriba, un any més, l’Assemblea General d’Escoltes Catalans, una de les organitzacions juvenils més participatives de Catalunya.
13 nov 2003
si home, si... el q volgueu... q se us veu el "plumero"...
Re: Arriba, un any més, l’Assemblea General d’Escoltes Catalans, una de les organitzacions juvenils més participatives de Catalunya.
21 jun 2005
ffff, doncs jo vaig pertanyer a scouts de catalunya durant dotze anys. Vaig a arrivar a scouter, i cap d'unitat, i n'estic orgullosa.
Almenys, vaig poder ajudar a alguns xavals, oferint-lis una orella, un consell, una espatlla per plorar que no sabien donar-lis a casa, en més casos dels que et penses.
Vaig tenir una ampliar formació, primer el curs basic, després l'avantçat i després monografics d'especialització, per que tenia nanos especials també, desde retard fins a nanos en risc social (fiscalia menors).
Si, duia uniforme i insignies i que?. Per mi, mereixien respecte des de el primer castor acabat d'arrivar fins el cap d'agrupament.
Podria continuar, per de segur que cauria en terra erma, per que la teva visió es molt intolerant.
Colera camping CNT