Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: educació i societat
Arriba, un any més, l’Assemblea General d’Escoltes Catalans, una de les organitzacions juvenils més participatives de Catalunya.
11 nov 2003
Més de 400 joves es reuniran, durant el cap de setmana 15 i 16 de novembre, a l’auditori Winterthur de l’Illa Diagonal de Barcelona, per a fer balanç de l’últim any i decidir els programes del present curs.
Logotip EC (horitzontal).gif
Com cada any, l’Assemblea d’Escoltes Catalans, l’associació laica de l’escoltisme català, es reuneix durant dos dies per tal de valorar el curs anterior i aprovar les línies de futur que han de marcar el treball de l’associació durant el proper curs.

Escoltes Catalans, amb 28 anys d’història, i 4000 membres associats en 40 agrupaments escoltes, és una associació juvenil educativa que promou especialment la participació i la implicació social com a valors educatius, entenent que mitjançant l’educació es pot transformar la societat per fer-la més justa i solidària.

La participació interna dels i les joves a l’associació és també molt elevada, especialment l’assistència a l’Assemblea, màxim òrgan decisiu de l’associació, que és de més d’un 90%, aplegant així quasi 500 joves d’arreu de Catalunya. Aquest acte suposa l’expressió màxima de la participació democràtica, principi fonamental de l’associació. Paral·lelament, i durant tot l’any, els seus membres participen a través d’altres canals establerts per garantir la plena implicació dels i les joves en el funcionament de l’associació.

Cal destacar especialment que Barbara Calvi, vicepresidenta del Comitè Europeu de l’Associació Mundial de Noies Escoltes, assistirà a l’Assemblea i parlarà de la importància de l’escoltisme en la construcció de la societat.

Cada any, un dels agrupaments d’Escoltes Catalans acull al seu poble o barri l’Assemblea General. Enguany, l’Agrupament Escolta El Pi de les Corts, ubicat al barri de Les Corts de Barcelona, amb gairebé un centenar de membres i nou anys de funcionament, s’ha encarregat d’acollir aquest esdeveniment, organitzant la part logística i lúdica de la trobada. La reunió tindrà lloc a l’Auditori Winterthur, i la festa de la nit del dissabte, amb concert inclòs, es farà al Poliesportiu de l’Illa.

Comentaris

Re: Arriba, un any més, l’Assemblea General d’Escoltes Catalans, una de les organitzacions juvenils més participatives de Catalunya.
11 nov 2003
Si, si, molt d'això i l'altre dia us veig sortint a la TV3 demanant com a associació el vot per IC o sigui Hipocresia-Serps. És patètic però encara més la falta de respecte cap a la vostra gent, molts d'ells passen d'Hipocresia.

Aneu-vos a la merda, politiqueros.
Re: Arriba, un any més, l’Assemblea General d’Escoltes Catalans, una de les organitzacions juvenils més participatives de Catalunya.
12 nov 2003
Benvoluguts amics i amigues,

Sóc lâAlba Duch, i és com a tal, a títol personal, que escric aquestes línies.

El motiu que mâha impulsat a escriure-la està relacionat amb una notícia que va sortir a la TV, el dissabte dia 1 de novembre, si no recordo malament. El fet és que en unes declaracions desafortunades, un periodista va afirmar que âEscoltes Catalans donava suport a Joan Sauraâ?. Aquesta notícia no té cap fonament de realitat, tal i com a continuació explicaré.
El fet és que un bon amic meu, com a membre de âJoves dâIniciativa per Catalunya Verdsâ? em va demanar suport en un petit projecte que estaven realitzant. Concretament estaven buscant: âjoves compromesos en alguna associació i que alhora donessin el seu suport a Joan Sauraâ?. La participació que seâm demanava era ben senzilla: poder anotar el meu nom com a Alba Duch, cap dâun agrupament en una associació relacionada amb âlâeducació en el lleureâ?, però no en nom de lâassociació; és a dir, donar el suport individualment, no en representació de lâassociació; perquè a més, jo no desenvolupo cap càrrec de representativitat de lâassociació, ni tan sols formo part dels seus equips generals; senzillament sóc cap en un agrupament.
Després de donar-li el meu consentiment, li vaig remarcar que la meva participació era a títol personal, que en cap cas estava parlant en nom dâEC, que una associació apartidista, tal com consta en la seva Declaració de Principis, fet pel qual no es vincula amb cap partit polític, si bé respecta el dret de tots els seus membres (com de la resta de persones) a triar individualment el seu posicionament i ideologia personals, en tant que associació laica.

La notícia distorsionada -per part del periodista- que es va emetre a la TV, ha causat cert rebombori entre determinats col·lectius de persones. Entenc el descontent dâaquestes persones (i dâaltres que no sâhan expressat públicament) respecte a les declaracions del periodista, de la mateixa manera que entenc que es deu una disculpa a EC, per part meva, del periodista i de âJoves dâIniciativa per Catalunya Verdsâ?.

Tot i així, espero que amb aquest escrit hagi desmentit els fonaments que han alimentat els discursos destructius en contra dâEC, i en conseqüència, també demano una disculpa per part dâaquestes persones a la nostra associació.

Atentament,

Alba Duch i Larrégola
Sindicat Terrassa