Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: antifeixisme : pobles i cultures vs poder i estats
Regidor de Xàbia: "PER PRINCIPIS NO CONTESTA CAP PREGUNTA FETA EN VALENCIÀ"
11 nov 2003
Regidor de Xàbia: "PER PRINCIPIS NO CONTESTA CAP PREGUNTA FETA EN VALENCIÀ"


CAPPEV (COORDINADORA PER L'ENSENYAMENT EN VALENCIÀ) DE LA MARINA ALTA
http://www.infase.es/cappev/

La CAPPEV de la Marina Alta, davant les declaracions del regidor de l'ajuntament de Xàbia, Tony Cabban, afirmant que "per principis no contesta cap pregunta feta en valencià als plens", com es pot comprovar al text que a continuació reproduïm i traduïm, extret de l'exemplar de novembre del periòdic The New Entertainer, pàgina 21:

P. Entens el valencià?
R. Per descomptat, aquesta és la primera llengua natural de moltes persones que treballen en aquest ajuntament; no obstant això, els col·legues i els empleats de l'ajuntament com volen que els entenga són sempre prou considerats i em parlen en castellà. Al primer plenari mensual de l'ajuntament, l'oposició en va fer una pregunta en valencià que realment vaig entendre, però per principis jo no conteste cap pregunta feta en valencià. Des d'aleshores, les preguntes han estat en castellà, encara que gran part del plenari es desenvolupa en valencià.
¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬

vol manifestar a l'opinió publica el següent:

És impensable que cap ciutadà aspire a ser representant electe d'un ajuntament de la Marina Alta sense, almenys, entendre les llengües oficials, valencià i castellà, del nostre país, però és inadmissible que cap regidor és negue en un ple municipal a contestar preguntes per estar fetes en una d'eixes llengües.

Que les declaracions d'aquest senyor són un menyspreu inadmissible cap a la llengua dels valencians i cap als seus parlants.

Que aquest senyor està vulnerant els drets dels ciutadans recollits a les nostres lleis (Art. 2n de la LEUV)

Que un senyor que pensa, diu i actua com ho fa el Sr. Cabban no pot ser membre d'un ajuntament democràtic i molt menys cobrar un sou que ix dels nostres impostos.

Que és inacceptable que una alcalde puga mantindre les delegacions a un regidor que menysprea una de les nostres llengües oficials.

Que no tenim cap dubte que l'anglés és una llengua amb molt de prestigi, llengua franca de comunicació internacional i molt útil per a viatjar per l'estranger, però que a la Marina Alta el valencià, no només és llengua oficial, sinó que a més a més, és la llengua pròpia.

Que afortunadament, a Europa, l'única colònia que queda és Gibraltar.

Que Xàbia és una societat multilingüe i multicultural i la convivència entre totes elles comença pel respecte mutu i que actituds com aquesta no ajuden gens a la convivència pacífica i a l'enteniment de les diferents llengües i cultures que convivim a Xàbia.

És per tot això que la CAPPEV de la Marina Alta va a iniciar, entre d'altres, les següents accions:

Demanar a l'alcalde de Xàbia, Joan Moragues, que retire de forma immediata totes les delegacions d'aquest regidor.

Demanar a la regidora de Normalització Lingüística que li explique què diu la nostra legislació sobre el valencià i el castellà i que li regale una còpia de la Constitució Espanyola, de l'Estatut d'Autonomia de la Comunitat Valenciana i de la Llei d'Ús i Ensenyament del Valencià.

Demanar a la resta de grups municipals que sol·liciten la declaració d'aquest senyor com a persona non grata a Xàbia.

Així mateix la CAPPEV de la Marina Alta demana a tots els ciutadans i ciutadanes de Xàbia, de la Marina Alta se sumen a la campanya que la nostra associació ha iniciat per evitar que tornen a produir-se situacions de discriminació i menyspreu cap al valencià i cap als que tenim el valencià com a llengua pròpia.

Com podeu col·laborar ?

De moment podeu:
-telefonar a l'ajuntament de Xàbia, preguntar per l'alcalde i pregar-li per favor que retire de forma immediata totes les delegacions
d'aquest regidor -telefonar a l'ajuntament de Xàbia, preguntar per la regidora de Cultura i Normalització Lingüística i pregar-li per favor que li explique al regidor què diu la nostra legislació sobre el valencià i el castellà i que li regale una còpia de la Constitució Espanyola, de l'Estatut d'Autonomia de la Comunitat Valenciana i de la Llei d'Ús i Ensenyament del Valencià.
-Escriure, per correu ordinari o electrònic a l'ajuntament manifestant el vostre malestar.

Telèfon ajuntament 96 579 0500
Telèfon Departament de Promoció del Valencià 96 579 4151
Adreça de l'Ajuntament, Plaça de l'Església
03730 Xàbia
CE info ARROBA xabia.org
Mira també:
http://www.lavanc.com/

Comentaris

Re: Regidor de Xàbia: "PER PRINCIPIS NO CONTESTA CAP PREGUNTA FETA EN VALENCIÀ"
15 ago 2004
El regidor practica el gagaisme...

En Sant Joan als balcons del habitants de Xàbia hi han senyeras i banderas espanyolas (cap republicana, per cert ...), però una part molt important del poble es catalano-parlant. De fet tot el poble és catalano-parlant o bilingüe. El que passa es que a Xàbia és viu del turisme, principalment.

Es molt fort, perque aquest gaga de regidor no contesta perqué vol fer un port deportiu a Xàbia per que els barcs i les seves gaviotes fajin la copa america. Enrealitat no son capitans, son corsaris, que tenen la "patente de corso" per destrossar la bahia de Xàbia, el parc natural del Montgo i el cap de Sant Antoni.

El que hauria de fer aquest regidor es dimitir perque el poble digui que es el que s'ha de fer amb el arenal, al riu gorgos i el port. He arribat ara mateix de Xàbia i la platja del Tango esta plena de plastics, gasolina i merda. Em sembla que he vist unes fulles de Caulerpa Taxifolia...un desastre.

:(

Per normativa europa aquest port deportiu no s'ha de fer. El dia 29 d'Agost hi ha una manifestació. Truqueu sisplau....
Re: Regidor de Xàbia: "PER PRINCIPIS NO CONTESTA CAP PREGUNTA FETA EN VALENCIÀ"
31 ago 2004
no era caulerpa taxifolia, era una altre especie. En qualsevol cas el perill continua...
Re: Regidor de Xàbia: "PER PRINCIPIS NO CONTESTA CAP PREGUNTA FETA EN VALENCIÀ"
31 ago 2004
Més xenofòbia anticatalana al País Valencià:

NEGUEN UNA ADOPCIO A UNA PARELLA PER PARLAR EN VALENCIÀ (20/08/04)Josefa Ibáñez i Rafael Espí, veïns de la Vall d’Albaida (la Marina Alta) no van poder adoptar una xiqueta xinesa pel fet de parlar únicament en valencià al País Valencià. La conselleria de Benestar Social els va declarar no aptes perquè manifestaven “evidents dificultats en la comprensió verbal, ja que normalment s’expressen en valencià?.

Van considerar els candidats indignes perquè s’expressaven correctament en valencià, llengua cooficial en aquest país. I ara em pregunte jo: a quantes parelles hauran declarat no aptes per parlar únicament en castellà, llengua no autòctona d’aquestes terres? A cap ni una.

El fet és lamentable, vergonyós i inadmissible. La parella va afirmar que, durant tot el procés burocràtic, van estar sotmesos a una constant humiliació per part dels funcionaris de la conselleria, que se’ls miraven amb cara de fàstic i els tractaven com a deficients mentals.

Un rere altre, van estar enviats a nombrosos psicòlegs, que els van fer passar repetides proves, els informes de les quals van ser sempre favorables. Finalment i pels motius citats anteriorment, se’ls va declarar no aptes per a l’adopció.

L’Audiència provincial i espanyola ha aconseguit corregir finalment la Generalitat valenciana. “La deficient preparació intel•lectual i cultural no pot convertir-se en obstacle per exercir la pàtria potestat?.

La sentència, que permetrà finalment adoptar a la parella valenciana, és igualment humiliant. No corregeix la Generalitat en el fet de considerar parlar valencià com un falta de “preparació intel•lectual?. Al contrari, sembla admetre que Josefa i Rafael tenen una deficiència cultural, però admeten que açò no és motiu per impedir una adopció.

És a dir, l’audiència nacional espanyola, igual que la Generalitat qualifiquen la parella d’incults, ases, o subnormals, només per l’únic fet de parlar en la nostra llengua.

El pitjor de tot és que el fet, molt greu, no ha causat gran repercussió en la societat valenciana. Potser és pel fet que s’ha vist en pocs mitjans de comunicació.

I és que el País Valencià funciona així: permetent que cada dia ens humilien una miqueta més, com si els valencians haguérem de demanar perdó per viure. Una autèntica llàstima que no siguem un poc menys conformistes. Així, potser l’humiliació no arribaria a aquests nivells impensables.
Sindicat Terrassa