Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: criminalització i repressió
El proper dissabte, jornada de denúncia contra la tortura a Manresa
11 nov 2003
L'acte es fa tres dies abans que el cas de les tortures del 92 arribi al Tribunal dels Drets Humans d'Estrasburg.
L'independentisme català mostrarà aquest dissabte el suport als 15 joves detinguts l'estiu del 1992 per ordre del jutge Baltasar Garzón i que presumptament van ser torturats. La jornada de solidaritat se celebrarà només tres dies abans que el Tribunal Europeu dels Drets Humans d'Estrasburg celebri una vista oral que els enfronta amb l'Estat espanyol. La causa oberta haurà de determinar si hi va haver obstrucció o nul·la intenció d'investigar les denúncies per tortures.



Noticia recollida de http://www.elpunt.com

En aquesta campanya muntada per la Coordinadora Antirepressiva de Manresa i Alerta Solidària, amb la col·laboració d'altres associacions de l'esquerra independentista, es vol donar relleu al «fet històric» que les demandes hagin estat admeses. Una altra acció destaca és el lloguer de dos autocars per poder acompanyar els catalans a Estrasburg dimarts que ve, data de la vista.
La diada de dissabte, sota el lema «Actuem contra la tortura», tindrà lloc a partir de les 2 del migdia a la sala polivalent de la Font dels Capellans, i té com a objectius rebutjar la tortura, fer un acte de memòria històrica, fer difusió del cas i recollir recursos econòmics per finançar les despeses legals.

Dinar i actuacions

Segons van explicar els manresans detinguts en aquella operació: Esteve Comellas, Jordi Bardina i David Martínez; i Liliana Vilanova, de la Coordinadora, dissabte hi ha previst un dinar popular i diverses actuacions. Hi haurà les actuacions desinteressades de Titot, David Rosell, Pomada, Manel Camp, De Parranda, Gemma Guilemany, Gossos, Pep Callau, l'Orquestra Alternativa, La Veurem, Faig Teatre, Feliu Ventura, Xavi Sarrià (dels Obrint Pas) i Gog i Magog, entre altres grups.
També hi intervindran l'escriptor Víctor Alexandre, un dels denunciants, Ramon Piqué; l'advocat de tots ells, Sebastià Salellas; Roger Torras, de l'Assemblea d'Unitat Popular.

Dos autocars de suport

Dos autocars acompanyaran els detinguts a Estrasburg. Un sortirà de Lleida i passarà per Manresa, Vic i Girona. L'altre, que encarà no ha quedat ple, sortirà de Barcelona. Els demandants marxaran junts en una furgoneta, i també comptaran amb la presència de familiars i amics que hi aniran pel seu compte. En total, calculen que un centenar de persones seran a Estrasburg. Es preveu que els autocars hi arribaran a les 8 del matí de dimarts, i que la vista oral començarà a quarts de 10 i durarà una hora i mitja, aproximadament.
Mira també:
http://www.cupvila.org

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more