Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: antifeixisme : corrupció i poder : educació i societat : mitjans i manipulació : xarxa i llibertat
Cal votar a les esquerres
10 nov 2003
Opinió sobre les eleccions d'amics i amigues de kaosenlared.net. Com li hem dit a la companya nosaltres no demanen l'abstènció. Respectem les diferents opinions que hi han dintre del col.lectiu editorial.
Amics/ges, Companys/es de kaosenlared.net, benvolguts tots:

Si lâanàlisi polític que feu, es encertat, (el que penso), cridar a l'abstenció electoral sembla una conclusió il·lògica i en tot cas un error de moltes conseqüències greus per a Catalunya.
En un país on el dret al sufragi universal va ser prohibit duran mes de 40 anys, ressuscitar la abstenció com a acte polític, resulta per a mínim: qüestionable. Recordeu que l'ordre d'abstenció de certs corrents d'opinió representant una amplia part de les forces treballadores durant la nostra República ens portaren la CEDA durant el âbienni negreâ?, el que fou la preparació del alçament falangista/franquista/ feixista del 18/7/36.

Recordeu que homes com el nostre gran patriota Joan Peiró, ministre dâindústria de la Generalitat Republicana es varen pronuncia alt i fort CONTRA l'abstenció.

El nostre vot per les ESQUERRES és necessari per rompre amb la Constitució Monarco/franquista portada per un referèndum il·legal i antidemocràtic que ens va privar de tornar a la República Espanyola, a la mort del dictador Franco (que imposar 3 anys de guerra cruenta i 40 anys d'un estat de FACTO, centenes de mils de morts, centenes de mils afusellats, desenes de mils desapareguts, centenes de mils presos polits.) Recordem que> el referèndum sobre el qual es sosté l'actual constitució fou MONARQUIA o DICTADURA- la República ens fou prohibida.

VOTEM I FEM VOTAR LES ESQUERRES PLURALS, per assegurar la PAU, que mai mes Espanya torni a ser complís d'un genocidi, com el de la guerra d'Iraq, A MES del genocidi al poble Iraquià, per privar l'accés dels pous de petroli a l'EUROPA comunitària.

Amics/ges, Companys /es, em el treball abnegat y fantàstic que heu fet en nom d'ATUREM LA GUERRA, aquí a Terrassa, ara no podeu parar-vos en mig del camí. Deveu segui lluitant per VOTAR I FER VOTAR las llistes que mes poden apropar-se als plantejaments que heu fet, per fer prendre consciència ciutadana.

Com que volem tots, una "política antifeixista, anticapitalista i internacionalista ", servim-nos de les urnes per assolir-la, no podem descartat una de las principals eines que tenim en nostres mans per fer-nos escoltar¡¡ No es tracta d'oblidar els errors de la classe política, NO, es tracta de portar-los al parlament de la Generalitat, i de certs vigilants, la SOCIETAT CIVIL ha de controlar els polítics. Es hora de triar quines son las prioritats. Aprofitem els noms y las causes que encara ens sonen justes per portar les ESQUERRES al poder, y des dâaquesta plataforma exigir la política social que volem¡¡¡ tornar a la REPÃBLICA i els seus valors socials, humans i culturals ¡¡

Si, teniu tota la raó, totes les idees son respectables, sempre i quan no sâexprimeixin amb les armes com Franco. Jo sóc una dona de la tercera edat, una nena nascuda a Catalunya y amb cinc mesos, en els braços de la meva mare en els camins de lâexili. Camp de concentració. El pare pres, lâoncle mort en un camp dâextermini nazi. I la veritat, hem sobreviscut. I hem sigut privilegiats. Famílies enteres Republicanes han mort!! moltes ho han passat molt pitjor que nosaltres. Tan a lâinterior com a lâexterior del país. Ara pots comprendre les meves preocupacions. Seria hora de viure em DEMOCRÃCIA!!

Però lâabstenció sempre es negativa. Mes val votar, I ser vigilants!! fer critiques molt dures quan no es combrega amb les decisions dels polítics. Però el dret de vot sâha conquistat amb sang , per les classes treballadores, dons aquest dret NO és negociable.

No votar es matar una segona vegada els que donaren les seves vides per que nosaltres puguem exercir aquest dret!!

Si, Manel, si companys de kaosenlared.net, podeu penjar el meu article, dâacord. Un sol vot favorable de mes, per les ESQUERRES PLURALS, ja és una batalla guanyada.

Salut i República
Ventureta Ballús (Montornès del Vallès)
Mira també:
http://www.kaosenlared.net

Comentaris

Re: Cal votar a les esquerres
10 nov 2003
quines són les "esquerres plurals?
les que pacten amb el PP?
les que voten a favor del PHN i representen un sector de la patronal?
o les que es diuen pacifistes i voten els pressupostos generals... on hi han les despesses militars?
Re: Cal votar a les esquerres
10 nov 2003
votar es lo MINIMO que podemos hacer...
alguien sabe si se presentan los del Partido Liberal Gitano? ein?
Re: Cal votar a les esquerres
10 nov 2003
Amics i amigues,

Alguns personalment poden estar bastant d'acord amb algunes de les coses que ens diuen persones de l'esquerra parlamentària.

De tota manera en el nostre col·lectiu editorial (kaosenlared.net som més de 20 persones de tot l'estat español) hi ha gairebé totes les sensibilitats de les esquerres existents al nostre país, que van des de l'anarquisme, fins als plantejaments socialistes tipus Allende, passant pel comunisme, l'ecologisme y el nacionalisme d'esquerres, és a dir donem cabuda a totes les possibilitats (som part de la nova esquerra plural) i creiem sincerament que totes són igualment respectables. Car acceptar les diferencies és la única manera de conviure les diferents posicions ideològiques que a la pàgina convivim y que volem incidir en la transformació social de del terreny de la contrainformació.

LA ÚNICA COSA QUE ENS UNEIX A TOTS i TOTS ES LLUITA DE MANERA DEMOCRÀTICA, (Y AQUEST SISTEMA NO ÉS VERITABLEMENT DEMOCRÀTIC) PER ACABAR AMB EL CAPITALISME.

Per la qual cosa respectem totes les opinions que en aquests dies ens estant arribant a la pàgina.

Kaosenlared.net no crida l'abstenció, això de cap manera, hi ha persones que crec (sino estic equivocat i pel que han manifestat) que votaran a IU-EUiA, altres ERC, y altres no votaran o ho faran nul, és a dir hi ha moltes posicions i nosaltres respectem totes les posicions dels nostres companys/es.

Una forta abraçada

kaosenlared.net
Re: Cal votar a les esquerres
10 nov 2003
Trobo que tothom es lliure d'optar per l'abstenció, malgrat aquesta no té més que conseqüencies negatives per Catalunya. Aixo sí, els que optin per l'abstenció, després que no es queixin de res, ja que amb l'abstenció dones a entendre que t'es igual qui governi i les decisions que es prenguin. Es absurd interpretar l'abstenció com a acte de protesta,perque la majoria de la gent que s'absten es, efectivament, a la que se la sua tot.
Cal votar a les opcions d'esquerres,encara que un no estigui d'acord al 100% amb els seus programes.No es pot aconseguir-ho tot i de cop, hem d'anar pas per pas. Si guanyen les esquerres aquesta vegada, ja haurem guanyat molts una mica, sera un pas importat. ANIMO A TOTS I TOTES A VOTAR.Es lo minim que podem fer.
Re: Cal votar a les esquerres
10 nov 2003
també hi ha opcions extraparlamentaries:

Escons Insummisos

Ciudadanos en blanco

Una Altra Democràcia És Possible

O es que només us voleu sentir guanyadors?
Re: Cal votar a les esquerres
10 nov 2003
Jo si que respecto a tothom i no acuso de "passar de tot" sense saber amb qui parlo.
Tinc 48 anys, vaig començar a lluitar per les llibertats als quince, no he deixat de fer-ho des de l'ambit sindical, veinal, ecologic i ara participant dels nous moviments socials.
Pero per segons qui, soc un pecador, no he votat mai, ni votare.
No crec en el parlamentarisme burges, i aquesta democracia alla on existeix ho fa a costa de la represió dels dissidents i dels paisos que no la tenan i als que tampoc els hi deixaran tenir ni llibertats ni capacitat de gestionar el seu futur ni els seus recursos.
La llibertat es construeix cada dia i la responsabilitat de conquerir-la i defensar-la no es pot delegar.
El meu respecte pels que anireu a votar, pero com diu la companya, despres no us queixeu si ens fiquen en una guerra, o retallan les pensions en el "vostre nom".
Salud.
MAS de lo mismo, MARAGALL de lo peor
10 nov 2003
Si volem que un altre mon sigui posible, cal construir en el dia a dia la autonomia dels nostres barris o pobles, autogestionant centres socials, creant cooperatives...no necesitem que ningu ens goberni,sabem autogobernarnos, i fa temps que no creiem en les hipocrites esquerres,...iniciativa no ha dubtat en desallotjar quan ha calgut i ara Erc tambe els hi ha fet la jugarreta als companys de Les Naus.
Construint un mon nou dia a dia podem deixar que es vagi podrint aquest sistema de merda i les seves eleccions. CAP VOT A AQUESTS HIPOCRITES.

i SI REALMENT ENS ORGANITZEM BE AL CARRER JA FRENAREM A LA DRETA QUE ENS VULGUI GOBERNAR.Salut!
Re: Cal votar a les esquerres
10 nov 2003
A veure, primer comentar que en comparació amb el PP, fins i tot, CIU podria formar part de "les esquerres".
Però no votaré CIU, per molt que prometin.
Com tampoc votaré níngú que doni el poder autonòmic al PSC-PSOE.
El terrorisme d´estat durant els 80 és política d´esquerres, oi que no?
s'en foten de nosaltres
10 nov 2003
a mi el que em fa gràcia és que la suposada esquerra nomès fa discurs com a esquerra quan hi ha campanya electoral, mires els moviments socials i s'apunten quatre paraules de moda: especulació, salari social, moratoria urbanística, discriminació positiva, se les apunten a les sevs agendes que els ha regalat la caixa d'estalvis i s'en van a fer campanya venent aquestes idees que no han sigut ells els que les han posat sobre la taula i que en la seva boca fan olor a cul de garrí.
és el que jo opino, potser m'equivoco.
Re: Cal votar a les esquerres
10 nov 2003
Campanya electoral: la veu ciutadana.
Ja hi tornem a ser, estem en campanya electoral i els qui volem votar no ens queda més remei que escoltar les paraules dels qui es proclamen “representants? dels ciutadans i ciutadanes de Catalunya. Però, i ells, que ens escolten a nosaltres? A molts ciutadans ens resulta insuficient votar cada quatre anys per creure que realment “la sobirania del poble? defineix el vocable que dóna nom al règim actual.
Molts de nosaltres creiem que la democràcia actual és deficitària, que ens van canviar del “per la força? a l’engany i continuem sota un règim que nega les nostres llibertats polítiques, alguns exemples:
· Pressupost participatiu: llibertat política desconeguda per la Constitució.
· Control popular de la guerra: llibertat política desconeguda per la Constitució.
· Iniciativa a la reforma constitucional: Prohibida a la iniciativa popular a l’art.166 de la mateixa Constitució.
· Iniciativa popular al procés o assemblea constituent:
Prohibit. Llibertat política desconeguda per la Constitució.
· Dret d’autodeterminació: Prohibit. Llibertat política desconeguda per la Constitució.
· Iniciativa popular al referèndum: Prohibit en virtut de l’art.92 de la Constitució.

Com a ciutadans, hem de tenir present que millorar el sistema també és responsabilitat nostre i per aquesta raó, la coalició Una Altra Democràcia És Possible posem a la disposició de tothom la nostra web i els nostres fórums de participació amb la intenció de fer-vos protagonistes d’aquesta iniciativa.
Atentament:
http://unaaltrademocraciaespossible.net
Re: Cal votar a les esquerres
10 nov 2003
Les propostes que enumeren Una altra democracia es possible a tort i a dret crec que ja fa temps que les subscriuen partits de la democracia actual com ic i iu. No crec que hagin inventat la sopa d'all ...
Re: Cal votar a les esquerres
10 nov 2003
<h2>No votis!!!</h2><br>
<p><br>
<h3>fes esclatar aquesta merda de vivendes per rics, escoles per animals, treball per màquines, guerres per aigua i petroli, inversions d'armes, feixisme enmascarat, que esclati!!!.... booooooom!!!</h3>
</p>
Re: Cal votar a les esquerres
10 nov 2003
"Els partits polítics son els condons per a la llibertat"...

(A)
Re: Cal votar a les esquerres
10 nov 2003
<H3>Vota les esquerres!!<H3>

<H2>Perque cal aprofitar qualsevol esquerda en aquest sistema per arraconar la dreta. Perque moltíssima gent ha estat torturada i assassinada perque poguem votar. Perque el somni de la dreta es que no votem, que ens limitem a cagar-nos en tot i poc més, quan el que cal fer es votar una vegada cada cert temps i movilitzar-nos cada dia. Així ja no haurem de suportar aquests que només veuen bé el que fan ells i algú altre... perque fa el mateix. Què ens deceberàn? Molt probablement. Què ens mereixem molt més i millor que tot aixó? Es veritat. Pero no podem deixar a la dreta les institucions de govern, serà molt pitjor i després els que sempre es seguirant queixant de que tot és una merda.</H2>
Re: Cal votar a les esquerres
10 nov 2003
<H2>Vota les esquerres!!</H2>

<H3>Perque cal aprofitar qualsevol esquerda en aquest sistema per arraconar la dreta. Perque moltíssima gent ha estat torturada i assassinada perque poguem votar. Perque el somni de la dreta es que no votem, que ens limitem a cagar-nos en tot i poc més, quan el que cal fer es votar una vegada cada cert temps i movilitzar-nos cada dia. Així ja no haurem de suportar aquests que només veuen bé el que fan ells i algú altre... perque fa el mateix. Què ens deceberàn? Molt probablement. Què ens mereixem molt més i millor que tot aixó? Es veritat. Pero no podem deixar a la dreta les institucions de govern, serà molt pitjor i després els que sempre es seguiràn queixant de que tot és una merda.</H3>
Re: Cal votar a les esquerres
11 nov 2003
Hmmmm, més, més, necessito més... aarrgghhhh!!!
Salut.-
Re: Cal votar a les esquerres
11 nov 2003
Potser la diferència principal entre IC i Una Altra Demo... és molt més de fons, d'estructura. No està plantejat com a partit polític si no com a moviment ciutadà, es gestiona de forma assemblaria i amb manca de lideratges. Crec que el fet de presentar-se a les eleccions és una acció puntual no el fi d'Una Altra Demo... Aquest text sembla una denúncia més que una proposta.
Re: Cal votar a les esquerres
11 nov 2003
Per mes que cridin (super textes) ells no mes volen la perpetuació del sistema, accepten "disciplinadament" allo que el capitalisme vol d'ells.
A Europa, als Parlaments i fora pero amb aspiracions, no existeixen els Partits d'Esquerres. Qui vulgui col.laborar a legitimar aquest sistema que asumeixi les consecuencies, si jogueu a les eleccions accepteu que el vostre President es Aznar allà i el Pallasso de torn aqui i que per sobre d'ells teniu al Bush que tambe el van votar "democraticament".
Ja es hora de que us baixeu del burro, als parlaments no es decideix una merda.
Que disfruteu el proper diumenge.
Records al "vostre nou president".
Salud
Re: Cal votar a les esquerres
11 nov 2003
que voti Rita (la cantaora)
Re: Cal votar a les esquerres
11 nov 2003
No votaré:

-Perque no hi ha opció d'esquerres que representi una política veritablement d'esquerres, és a dir, anticapitalista i de canvi d'estructures.

- Perque no estem en temps de la República i no ens estem plantejant un canvi com es plantejava en aquella època, llavors, fins i tot Durruti va cridar a no abstenir-se, però llavors era llavors, i cap partit actual representa l'ambició dels de llavors.

- Perque no accepto que em diguin que si no voto estic amb la dreta o em sua la política (argument esquizofrènic de "en el meu nom"). La dreta no guanya pels que no votem, sino pels que voten la dreta que ahir votaven "l'esquerra" del PSOE i demà la tornaran a votar, passen del PP al PSOE i aquests canvien el guanyador, no els que no votem. A Catalunya de CIU al PSC.

- Perque qui em digui que si no votes no tens dret a queixar-te és un imbecil rematat, i seria portar al debat a afirmacions mongoloides de l'estil : "Si no has estat torturat no et pots queixar de la tortura", "Si no has estat a la presó no et pots queixar de la presó", "Si no tens cotxe no et pots queixar dels cotxes"..

- Perque només sorgeixen aquests debats "mendiga-vots" quan s'apropen les eleccions, i durant quatre anyets s'encarreguen de desdir-se de tot el que van prometre en un deliri de "filantropia-política" i oblidar-se de nosaltres.

- Perque no crec que això sigui una democràcia pel fet de votar cada quatre anys i no veig la possibilitat de canviar aquesta merda legitimant-la amb el meu vot. Vots crítics? Creieu que un partit que guanya veura cap crítica en els seus votants.

- Perque votar un dels anomenats "partits minoritaris" (Hipocresia-ERC) vol dir votar directament Maragall perque aquesta serà la coalició, i no penso votar al PSOE amb el passat que l'acompanya, ja han demostrat qui són i com manen.

- Perque el fet de que sigui un dret que s'ha guanyat amb la sang de molta gent, no és valid quan la sang de molta gent també ha caigut perque no arribessim mai a aquesta societat capitalista de merda, els que van lluitar contra el feixisme no només lluitaven perque poguessim votar cada quatre anyets, el seu canvi era més profund i la seva sang es tan sang com la de la resta. No era això companys no era això pel que van morir tantes flors.

- Perque la coalició que guanyarà pressumiblement (PSC-Hipocresia-ERC) és la que actualment governa BCN promocionant ferums, desallotjant, especulant, discriminant..I molts municipis també han patit en carns l'hipocresia dels que prometien canvis. Que voleu el mateix que a BCN a tota Catalunya? Quin canvi companys.

- perque la vostra insistència en que votem i en carregar-nos les culpes de la dreta és filo-feixista, si no volem votar deixeu-nos en pau i no es feu responsables, ningú en mana res i menys votar.

- Perque la utilització de la por com a coartada a votar és un argument que us haurieu de plantejar cada dia de l'any, i fer-ho ara és hipòcrita, la "democràcia" necessita legitimar-se amb aquestes pors i aquests debats esterils.

- perque no vull votar i demano respecte, com si algú vol votar que faci el que vulgui, escolliu el vostre botxí i d'aquí tres anys parlem sobre el canvi promés, llavors l'excusa serà una altra.

- perque és obvi que no cal creure en els polítics i experiències no ens falten per recordar.
Re: Cal votar a les esquerres
17 nov 2003
VOTA IDIOTA!!!
Sindicat