Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: criminalització i repressió : immigració : especulació i okupació
Desallotjat el campament de solidaritat de Torres i Bages!
10 nov 2003
A primera hora del matí, les forces de seguretat privades van entrar a l'esplanada de Torres i Bages, ón havien estat dormint uns quants ciutadans "legals" de la ciutat per donar recolzament a les lluites dels migrants que des de fa més d'un any resisteixen dins dels quartels abandonats, patint a part del fred i de la falta d'aigua, les amenaces, els derribos incondicionals, les detencions i les deportacions.
Ahir nit una setantena de persones van respondre a la crida de solidaritat, i van passar la nit al voltant del foc solidaritzant-se amb els migrants: russos, magrebies, xilens, així com italians i d'altres nacionalitats europees. Es van plantar tendes, ón uns quants es van quedar a dormir.


(Mira tb: http://barcelona.indymedia.org/newswire/display/59129/index.php
http://barcelona.indymedia.org/newswire/display/59082/index.php)
(Sobre les

Durant tot el dia de diumenge fora de les casernes van estar esperant una vintena o més de segurates privats, els cotxes amb matricules de madrid, a vegades entrant a l'esplanada però per lo general sense cap altra funció visible que la d'incomodar i de afegir tensió a la situació. Cap les deu de la nit van marxar.


A primera hora del matí van començar a apareixer moltissims d'aquests vigilants, amb les seves uniformes verdes, rodejant les casernes i entrant amb grups sempre més nombrosos a l'esplanada. Cap les 9 van començar arrivar també unes furgonetes de policia nacional, tres o quatre. Uns agents també van entrar per afegir-se a la acció dels segurates privats.


També hi havien diferents persones "en traje empresarial", acompanyant d'a prop els segurates. I aquests també van estar ajudant a l'hora d'actuar contra els acampats.


Els segurates van entrar en un gran grup, format er una vintena d'ells, just a davant de les tendes (unes 7 o 8 tendes). El cap d'ells va dir que s'havien de treure les tendes: "este es un recinto privado y no se puede acampar aquí". De res va servir que la gent li diguessin que si era un terreny privat a l'hora de desallotjar, perquè es considerava públic quan la policia es passeja indiscriminatament per les casernes. Se'ls-hi va dir també que legalment no podien fer res sense un judici, i que aquest judici encara s'havia de celebrar. Un dels que portaven traje i corbata va respondre que el judici estava a punt de celebrar-se, però no va afegir res més. De seguida els segurates van començar a treure les tendes de l'esplanada.


La gent, que encara tenía coses a les seves tendes, van reaccionar de forma ordenada, col·laborant a desmontar les tendes tot i què estava clar que es tractava d'un acció violenta i il·legal. Una persona encara estava dormint a la seva tenda quan van vindre a desallotjar. Tres persones van ser identificades, els hi van agafar les dades dient que era perquè "nos lo piden los jefes, no es por nada, sólo es porquè quede constancia de que estabais aquí".


S'ha de remarcar que els policíes que van intervenir en la acció no portaven ni placa ni noms a l'uniforme, i que van contestar amb bromes a l'estil "policial" a l'hora de preguntar-li perquè no ho portaven. "No teneis que llevar el nombre puesto en el uniforme?" - "sí, y la foto de los críos".


Hi ha veus d'un desallotjament forços de totes les casernes per aquesta nit o per demà al matí. Sería MOLT IMPORTANT que a l'acampada d'aquesta nit participi més gent que ahir nit. A les casernes encara viuen més de 200 persones, algunes porten més d'un any sense papers. Hi ha gent amb feina i amb familia i que només busquen un lloc digne ón viure. Els habitants del barri de Sant Andreu, que en un primer moment es van solidaritzar amb els migrants, portant menjar i ajudant en lo possible, recentment es van veure superats per la complexitat de la situació, ja que la cantitat de gent vivint a dintre aquest estiu va arrivar a ser exagerada, i la marginació i la duresa de la situació va ser tal que al barri es van sentir els efectos, en termes de petita criminalitat i "inseguretat". Sobre aquests sentiments van fer pressió uns col·lectius de dreta o d'extrema dreta per manipular les assemblees de veïns i boicotejar qualsevol intent d'apropament o de solució conjunta dels problemes. Tot i així, a la hora del desallotjament, una desena de veîns han anat passant per l'acampada, ahir nit i aquest matí.


Un detall curiòs: aquest matí, després del desallotjament de l'acampada, en el sostre d'un dels edificis habitats de les casernes, van apareixer dos èssers de color rosa amb tentàcols i cara de pato donald, també de color rosa. Van estar saludant a la gent reunida a l'esplanada, manifestant recolzament i solidaritat als migrants movent els tentàcols. Van desapareixer al cap d'un rato. Es suspita que es tracti d'èssers d'un altre planeta, que es van trobar més a gust entre els "extranjers" de Torres i Bages que pels carrers de la cívica i europea Barcelona, maquillant-se i posant-se guapa pel "Fòrum".


A TOTXS LXS MOVIMENTS SOCIALS DE LA CIUTAT, ESPECIALMENT A LA GENT DE SANT ANDREU I VOLTANTS; ENS VEIEM AQUESTA NIT A L'ESPLANADA DE TORRES I BAGES PER ACAMPAR-NOS AMB ELS OKUPANTS DE LES CASERNES! ES MOLT IMPORTANT QUE VINGUI MOLTA GENT!

Comentaris

imatges després del desallotjament de la campada
11 nov 2003
101103-08.jpg
.
101103-09.jpg
101103-10.jpg
Sindicato Sindicat