Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: altres temes
Comunicat CUP
09 nov 2003
Candidatura d’Unitat Popular (CUP)
Assemblea Municipal de l’Esquerra Independentista (AMEI)
Com tothom deu saber a hores d’ara, el proper 16 de novembre hi ha convocades eleccions al Parlament del Principat de Catalunya. L’Esquerra Independentista no hi serà present.

Tot i l’importantíssim desplegament de la lluita institucional en l’àmbit municipal a través de les CUPs i l’AMEI, tot i el creixent arrelament social dels plantejaments de l’esquerra independentista i del dinamisme dels nostres col·lectius i la xarxa associativa nacional-popular, no hem estat encara capaços i capaces de presentar una candidatura a les eleccions autonòmiques principatines.

Des de les CUPs i l’AMEI pensem que haver-nos presentat a aquestes eleccions en unes condicions precàries tant a nivell organitzatiu, com econòmic, com, el que és més important, a nivell de cohesió interna de l’EI, hauria suposat cremar inútilment una potencialitat que, si totes i tots els independentistes mantenim una actitud responsable, pot donar els seus fruits en properes conteses.

D’altra banda, les eleccions es duran a terme ens agradi o no, i, ens agradi o no, alguna cosa haurem de dir a les persones que voldrien fer del seu vot un avenç en el camí de la justícia social i les llibertats del nostre poble. Allò que hom anomena el vot útil de l’Esquerra Independentista, hauria d’anar adreçat a unes candidatures que, com a mínim, defensessin sense embuts:

- La insubmissió a la constitució espanyola i als estatuts d'autonomia que no reconeixen els drets nacionals del poble català, i que ens impedeixen avançar cap a la reunificació i la independència dels Països Catalans.

- La millora i extensió dels serveis públics, amb un increment en els pressupostos en ensenyament, sanitat i protecció social; la desaparició de les subvencions públiques a l’ensenyament privat; una política d’habitatge social i foment del cooperativisme.

- La desaparició de les ETT, la regulació del mercat laboral protegint els drets i necessitats dels treballadors i treballadores; la setmana de 35
hores; programes integrals d’inserció laboral per a dones i joves, un marc català de relacions laborals i política catalana d’immigració adreçada a la integració i la promoció de la ciutadania.

- Una política de reequilibri territorial (apostant pel sector públic en qüestió d’infrastructures i de comunicació), de creixement econòmic
compatible amb el medi ambient; de recuperació de l’entorn natural per a gaudi públic, i d’estalvi i racionalització dels recursos energètics i
hídrics.

- La sortida immediata de l’OTAN i la UEO; una política de cooperació amb els pobles de l’arc mediterrani, de solidaritat efectiva amb els països en vies de desenvolupament, i de denúncia i trencament amb els estats responsables de crims contra la humanitat (Turquia, Israel, etc).

- Una política de promoció real i efectiva de l’ús de la llengua catalana, de suport a la producció i la socialització de bens culturals, de defensa i promoció de la nostra identitat, de foment de l’associacionisme de base i de les relacions socials i culturals entre els diferents territoris dels Països Catalans.

La crua realitat és que ni tan sols aquest programa de mínims és assumit actualment per cap de les opcions que se’ns volen presentar com a properes: ni ERC ni ICV-EUiA ens ofereixen la més mínima garantia de defensar els nostres plantejament, ni en els seus programes, ni encara menys en la seva pràctica política diària, supeditada massa sovint a l’obtenció de favors i recursos econòmics per part dels governs locals de CiU i el PSOE.

Així doncs, convidem al conjunt de ciutadanes i ciutadans identificats amb els plantejaments polítics i socials de l’Esquerra Independentista a dedicar la jornada del 16-N a reflexionar i a posar-se a treballar per superar les nostres mancances pel que fa a la lluita institucional cara a properes conteses.

Candidatura d’Unitat Popular (CUP)
Assemblea Municipal de l’Esquerra Independentista (AMEI)

Comentaris

Re: Comunicat CUP
09 nov 2003
Unitat Popular de què?
Dacord en que algunes experiències municipals són vàlides, però... per què no deixeu ja d'emmirallar-vos en Euskadi i de portar aquest nom que ningú es creu? Es que de tant dir-ho us ho creieu?
I per què no comenceu a pensar en contruïr ponts amb iniciatives no-independentistes amb les que podeu compartir alguns objectius?
Re: Comunicat CUP
10 nov 2003
les CUP volen ser un pont, ho intenten. A alguns llocs ho són i en d'altres no tant. Hi ha forces exemples. Potser no es fa del tot bé, però potser val la pena intentar-ho, no ?

Tot depèn...i el nom no fa la cosa, d'acord, tu proposa que les ments estan obertes i la vida és llarga...

salut !
Sindicat Terrassa