Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center

Warning: error_log(/srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/private/log/dadaphp.log): failed to open stream: S’ha denegat el permís in /srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/public/imc_classes/imc_FunctionLibrary.inc on line 494

Warning: error_log(/srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/private/log/dadaphp.log): failed to open stream: S’ha denegat el permís in /srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/public/imc_classes/imc_FunctionLibrary.inc on line 494
Notícies :: criminalització i repressió
Càrrega a Vilanova contra manifestants i escorcoll il·legal de l'Ateneu Popular
09 nov 2003
Dissabte a la tarda la policia municipal de Vilanova va carregar contra els assistents a una concentració pacífica contra el PP. Acte seguit va irrompre violentament a l'Ateneu Popular.
Ahir dissabte 8 de novembre al final d'una concentració pacífica de joves enfront de l'stand del Partit Popular en el marc de la Fira de Novembre, la policia municipal va carregar sense cap motiu aparent contra els assistents a la concentració. La càrrega va provocar una estampida de gent, diversos ferits lleus (entre els quals mares, pares, nadons i altres) i ca saldar-se amb una noi detinguda amb fractura al coll. Un cop detinguda, la noia va ser conduïda fins a l'estand del PP, va ser agenollada als crits de "llora ahora, llora" davant de les rises i els insults dels militants del PP i del regidor i número onze del PP a les eleccions autonòmiques, Santi Rodríguez, el qual repetia: "Ahora te vas a comer tu todo el marrón", "Piquito de oro, ahora no te mees encima". La noia va rebre amenaces i cops per part dels agents municipals, però no va ser conduïda a comissaria perquè mentrestant dotze agents de la municipal i quatre dela Policía Nacional havien rodejat l'Ateneu Popular l'Aixada.
Allí van demanar des de fora que volien identificar la gent de dins (a dins s'estava celebrant la reunió de d'un grup ecologista). En trigar la resposta van esbotzar la porta i amb les porres a la mà van arraconar a tothom, a alguns els van agafar pel coll, a d'altres els van amenaçar a les porres i van destrossar la major part del mobiliari de l?Atene Popular i identificar les persones que allí es trobaven.

La Coordinadora Antirepressiva s'està reunint per engegar una campanya contra el responsable de la policia municipal (Sr. Becerra, PSOE) i per demanar que es depuri el cos municipal d'elements feixistes i violents. De moment, ja s'han presentat dues denúnices: una contra la càrrega indiscriminada i sense motius de la Plaça del Mercat i l'altra contra l'escorcoll i destrossa de l'Ateneu Popular.

Més endavant us anirem informant de les accions que emprenem i de les mobilitzacions que es preparen, ja que aquesta no ha estat l'única actuació de clara repressió política de la policia socialista, sinó que calculem que uns 50 joves tenen judicis pendents per diversos actes polítics.
Mira també:
http://www.suportgarraf.tk
http://www.assembleadejoves.org
Sindicato Sindicat