Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: globalització neoliberal : altres temes : pobles i cultures vs poder i estats
Més de 5.000 persones manifestant-se a Perpinyà: Correllengua 2003
08 nov 2003
Avui s'ha fet a Perpinyà la cloenda del Correllengua 2003, a la qual hi han assistit més de 5.000 persones arribades d'arreu dels Paisos Catalans. A les quatre de l'horabaixa, des de la plaça d'Aragó ha arrencat la manifestació lúdica i reivindicativa amb el lema "Català, llengua i futur pel poble".
Un any més, el Correllengua ha estat coordinat per la Coordinadora d'Associacions per la Llengua (CAL) al Principat, la Franja, Andorra i les Balears, mentre que al País Valencià se n'ha encarregat Acció Cultural del País Valencià. La CAL ha organitzat autocars que sortiran aquest matí de diversos punts del país per assistir a la manifestació i al concert.

Aquesta manifestació s'escau en l'aniversari de la signatura del Tractat dels Pirineus, l'any 1659, que va seccionar el nostre país: el Rosselló, el Vallespir, el Conflent, el Capcir i una part de la Cerdanya van passar a domini francès. Aixó va suposar la prohibició i persecució del català des de llavors i fins ara, sense que enguany es reconegui els drets dels catalanoparlants per l'estat francés.

Aquesta manifestació ha arribat fins a l'emblemàtic Castellet, on hi ha hagut els parlaments i s'ha llegit el manifest a cura de Biel Majoral. Un cor de nens de les escoles Bressola ha interpretat una cançó.

A continuació, els assistents han fet una cercavila fins al Satèl·lit del Palau d'Exposicions de la ciutat, on s'ha fet el segon festival Rellamp!, amb les actuacions de Marcel Casellas, la Principal de la Nit Sound System, Blues de Picolat i Atzukak. L'any passat, a la manifestació de Perpinyà hi van assistir més de tres mil persones.
Mira també:
http://www.bressola.com
http://www.correllengua.org/
Sindicato Sindicat