Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: antifeixisme : criminalització i repressió : mitjans i manipulació : pobles i cultures vs poder i estats
Ara els toca a ells: Judici contra l'Estat espanyol. Independència PPCC.
08 nov 2003
Ara els toca a ells: Judici contra l'Estat espanyol
Ara els toca a ells: Judici contra l'Estat espanyol

Informa: Baix_Llobregat Societat

L'any 1992 més de quaranta persones van ser detingudes arreu dels Països Catalans, la majoria d'elles vinculades al moviment independentista català. Molts d’ells van ser torturats per agents de la Guàrdia Civil amb l'objetiu d'obtenir declaracions autoinculpatòries i acusacions contra d'altres persones. Les tortures foren practicades en alguns casos a Barcelona, Manresa i Girona, i en tots els casos a Madrid, concretament a la Direcció General de la Guàrdia Civil.

Les pràctiques que es denunciaven van ser diverses: l'ús d'una bossa de plàstic col·locada al cap amb l'objectiu de provocar una sensació d'ofec; submergir el cap dins d'una banyera plena d'aigua fins que el detingut no pot aguantar més; cops amb llistat de telèfons i amb barres de ferro; aplicació d'electrodes a diferents parts del cos; llargues estades drets fins l'esgotament; amenaces de mort amb pistoles; amenaces de mort i de violació a familiars; etc.

El 18 de novembre l'Estat espanyol serà jutjat al Tribunal de Drets Humans d’Estrasburg per haver encobert les tortures als nostres companys i companyes. És una ocasió única per denunciar la impunitat de la Tortura, i per evidenciar que aquesta, més enllà de temps pretèrits dictatorials, també es reprodueix fins al dia d'avui (Torà, Viladecans, Barcelona, València...).

El 17 de novembre sortiran autocars de Lleida, Manresa, Vic, Girona i Barcelona per anar al judici d’Estrasburg. El preu del billet és de 55 € i es poden comprar FINS EL 10 DE NOVEMBRE a:
- Girona: Llibreria les Voltes (Plç del vi, s/n) i Casal Independentista El Forn (Travessia Auriga, núm 3)
- Lleida: Casal Independentista La Falcata (C. Panera, núm 2)
- Manresa: Casal Independentista La Fadulla (C. Verge de l'Alba, núm 4) i Cafè l'Habana (Plç Gispert)
- Vic: Casal Independentista Manel Viusà (C. St. Antoni M. Claret, núm 5) i 1714 (Plç Gaudí, núm 1)
- Barcelona: Casal Independentista de Sants Jaume Compte (C. Premià, núm. 31, baixos), 1917 (C. Pintor Fortuny, núm 30), Ateneu Popular La Barraqueta de Gràcia (C. Virtut, núm 14) i Casal Popular Octubre de Poble Nou (C. Badajoz, núm 23).

A banda dels autocars també hi ha organitzades una sèrie d’activitats aquest mes relacionades amb aquest tema:

Divendres, 7 de Novembre de 2003

Títol: L'Estat espanyol al banc dels acusats: 11 anys de l'Operació Garzón
Hora: 19:30
Lloc: Al Casal, carrer col·legi, núm 87, de Terrassa
Organitzadors: Casal Independentista de Terrassa, Can Pingàs
Acte: El dimarts 18 de novembre, per primera vegada a la història, l'Estat espanyol haurà de seure al banc dels acusats. Després d'11 anys de l'operació repressiva contra l'independentisme català, l'estiu del 92, el Tribunal de Drets Humans d'Estrasburg ha acceptat a tràmit la denúncia per tortures presentada per 17 dels detinguts. A l'acte, hi intervindrà en Joan Rocamora, detingut, torturat el 92 i un portaveu d'Alerta Solidària. A més, es passarà el darrer vídeo d'Alerta Solidària on es fa un repàs ràpid a la repressió soferta en el darrer any i mig.

Divendres, 7 de Novembre de 2003

Títol: El judici contra l'Estat espanyol a Estrasburg
Hora: 20:00
Lloc: CP La Traca, C. Pan Gesa, 5 de Cardedéu
Organitzadors: Casal Popular La Traca Acte: Sebastià Salellas, advocat dels independentistes torturats el 92. Pep Musté, represaliat, torturat i empresonat arran de l'Operació Garzón. Explicació del procés contra l'Estat espanyol al Tribunal de Drets Humans d'Estrasburg.

Dissabte, 8 de Novembre de 2003

Títol: Jornada Antirepressiva
Hora: 19:30
Lloc: Ateneu Molí del Ral, Caldes de Montbui
Organitzadors: Assemblea de Joves de Caldes
Acte: 19'30 hores. Passi de vídeo sobre la repressió del darrer any. En acabar, tindrem un pica-pica amb tapes antirepressives i... A les 23h. Concert amb: RED BANNER DESPERTAFERRO Assemblea de Joves de Caldes

Dimecres, 12 de Novembre de 2003

Títol: Ara els toca a ells: Judici contra l'Estat espanyol
Hora: 20:30
Lloc: Local Musaik de Mataró
Organitzadors: Maulets - Org. Juvenil de l'Esquerra Indep.
Acte: Amb la participació d'en Pep Musté, detingut, torturat i empresonat arran de l'Operació Garzón; i amb la participació d'un membre d'Alerta Solidària. Encarar com cal una cita històrica com la del 18 de novembre reclama d'una bona conscienciació. Les claus del procés i l'evolució de la lluita contra la tortura. Passat, present i futur de la cara més fosca del sistema repressiu espanyol: a judici, al Tribunal de Drets Humans d'Estrasburg.

Dissabte, 15 de Novembre de 2003

Títol: ACTUEM contra la tortura
Hora: 14:00
Lloc: Sala Polivalent de la Font dels Capellans, C.Granollers s/n Manresa
Organitzadors: Coodinadora Antirep. de Manresa i Alerta Solidària Acte: Durant l'estiu del 92 i arran de l'operació Garzón, més de 50 independentistes foren detinguts, bona part d'aquest torturats en mans de la Guàrdia Civil. Quatre d'ells eren manresans: Teresa Mas, Jordi Bardina, David Martínez i Esteve Comellas. Recuperant de les mobilitzacions organitzades pels Comitès de Solidaritat amb els Patriotes Catalans, destinades a recolzar els nostres presos polítics, ara a Manresa reviu en nova edició l"actuem pels presos", ara però, convertit en "Actuem contra la Tortura". En aquests esdeveniments, multitudinaris hi participaven artistes diversos per tal de mostrar la solidaritat de tot un poble amb els represaliats. En haver arribat al Tribunal de Drets Humans d'Estrasburg, l'independentisme català ja té prous motius per considerar-ho un triomf. Asseure l'Estat espanyol al banc dels acusats bé val de nou una nova edició de l'Actuem:

El dia 15 de novembre, a Manresa, començant a les 14h amb un dinar popular (amb parlaments d'Alerta Solidària, l'escriptor Víctor Alexandre, en Roger Torras (de l'AUP/CUP), en Ramón Piqué (torturat el 92) i l'advocat dels independentistes, en Sebastià Salellas). A partir d'aquí, les actuacions i intervencions es succeiran amb la participació de: Titot i David Rosell Pomada Manel Camp De Parranda Gossos Pep Callau Orquestra Alternativa La Veurem Faig Teatre Feliu Ventura Xavi Sarrià Gog i Magog... i molts més encara per comfirmar!

Diumenge, 16 de Novembre de 2003

Títol: Concentració de suport als repressaliats del 92
Hora: 13:00
Lloc: Plaça de l'estudiant de Vic
Organitzadors: Alerta Solidària
Acte: El 18 de novembre el tribunal de drets humans d'Estrasburg jutja l'Estat Espanyol per no investigar les tortures sofertes pels independentistes detinguts i empresonats en l'operació Garzón del 92.

Dimarts, 18 de Novembre de 2003

Títol: Judici contra l’Estat Espanyol al Tribunal de Drets Humans d’Estrasburg.
Hora: 00:00
Lloc: Tribunal de Drets Humans d’Estrasburg.
Acte: Judici contra l’Estat Espanyol al Tribunal de Drets Humans d’Estrasburg.

Diumenge, 23 de Novembre de 2003

Títol: Clam contra la tortura i per la llibertat
Hora: 18:00
Lloc: Centre Artesà Tradicionàrius de Gràcia, Travessia de St. Antoni, núm 6. Gràcia, Barcelona
Organitzadors: Alerta Solidària
Acte: Acte Central d'Alerta Solidària en motiu del Judici al Tribunal de Drets Humans d'Estrasburg contra l'Estat espanyol. És la intenció d'Alerta Solidària donar veu a aquelles persones que hagin patit la repressió política, i per tant, cal donar resò als companys que l'any 1992 patiren la calculada Operació Garzón. A més, i com sempre, en l'esforç d'extendre la solidaritat, Alerta Solidària aprofita tota ocasió per extraure d'un fet concret la denúncia global per tots els cops soferts i així, ser al costat en tot moment de totes les persones represaliades, hagin patit tortures o no, hagin estat empresonades o no, etc. En l'acte, diverses personalitats i artistes intervindran per fer amena però alhora contundent, aquest acte de reafirmació nacional i de combat, on la protagonista esdevé en primer lloc, la memòria històrica, després el present de lluita, i finalment, el futur, que de ben segur, serà nostre.
Mira també:
http://www.racocatala.com/articles/2932

Comentaris

Re: Ara els toca a ells: Judici contra l'Estat espanyol. Independència PPCC.
08 nov 2003
Son aquells que l´any 1995 es van acollir a les mesures de reinserció i van declarar devant l´audiencia que serien bona gent i que es penedient de tot!
Sindicat Terrassa