Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: fòrum 2004
Insistim: EMBRUTA BARNA
07 nov 2003
El passat 4 d'octubre, dins de la quinzena de lluita per l'okupació i durant la manifestació contra els desallotjaments, es va iniciar una campanya sota el nom EMBRUTA BARNA que es va poder veure a les portes del FNAC i dels sindicats CCOO i UGT que es van omplir de brossa, escombreries, bombes fètides i sprais pudorosos. Aquesta és una proposta que volem fer extensible als actes del FERUM 2004 i que malgrat que hem intentat de totes formes incloure-les dins de les activitats possibles davant del Ferum, continua estant marginada dels apartats dedicats al Fòrum. Creiem que és una eina més, almenys a tenir en compte, i que hauria de ser debatuda com a acció, nosaltres agradi o no la continuarem. Insistim en la seva viabilitat penjant de nou el manifest.
EMBRUTA BARCELONA!!!
Treiem-li la veritable màscara a aquesta ciutat d’aparença de disseny però de cor podrit.
EMBRUTA BARCELONA!!!
Fem visible la brutícia que s’amaga sota l’especulació dels seus plans urbanístics. Tornem-li la merda dels barris de disseny, dels hotels de luxe, d’oficines i centres de negocis, de bancs i caixes, de multinacionals i grans superficies, de vivendes inaccesibles i barris privilegiats.
EMBRUTA BARCELONA!!!
Fem visible la brutícia que tots els pobles del voltant ens empassem en el seu nom. Tornem-los la merda dels seus plans d’infraestructures, de depuradores, incineradores, autopistes, aeroports, trens d’alta voracitat, polígons industrials, ports litorals i en definitiva del seu menyspreu cap els pobles que la rodegen.
EMBRUTA BARCELONA !!!
Fem visible la brutícia del seu mercat laboral, en mans d’empresaris i ETT’s. Tornem-li la merda de la precarització, de l’atur, del capitalisme, de l’explotació, de la misèria i l’esclavització.
EMBRUTA BARCELONA!!!
Fem visible la brutícia de la seva falsa pau i la seva falsa cultura. Tornem-li la merda que parla de fòrums mentres reprimeix immigrants, centres social autogestionats, barris populars i tota dissidència que no entra en els seus discursos oficials.
EMBRUTA BARCELONA !!!
Fem visible la brutícia que ens empresona i ens margina. Tornem-li la merda de la policia, jutges, partits polítics, gossos feixistes, periodistes comprats, casernes militars, esglésies i presons.
EMBRUTA BARCELONA!!!
Fem visible la merda.
Perque ningú pugui parlar d’una ciutat neta mentres no ho sigui de veritat.
Que mai més brilli la seva ètica podrida ni la seva falsa estètica.
Que tothom senti fàstic de passejar-se per la claveguera en que realment l’han convertida.
Sense màscares ni perfums on s’amagui la misèria que navega submergida.
Barcelona, posa’t guarra! que tots agrairem que siguis tan sincera.

EMBRUTA BARCELONA!!!

Comentaris

Re: Insistim: EMBRUTA BARNA
07 nov 2003
m'enkanta, jo també ho faré, endavant!
Re: Insistim: EMBRUTA BARNA
07 nov 2003
a mi tambe, pero jo proposo Ferum Tarragona, ciutat adherida a la merda.
Re: Insistim: EMBRUTA BARNA
07 nov 2003
doncs tots a embrutar!
Re: Insistim: EMBRUTA BARNA
07 nov 2003
Crec que és un error. Amb això el moviment okupa es tornarà a allunyar de la ciutadania.
Una acció com aquesta és molt fàcil de manipular mediàticament.
Cal entendre com funcionen els medis i fer accions que els "reprogramin a distància".
Re: Insistim: EMBRUTA BARNA
07 nov 2003
No és una acció del moviment okupa, és cert que es va fer durant aquella manifestació però aquesta crida implica als membres que van fer aquella acció, alguns d'ells okupes i d'altres no.

Per tant dissociaria aquesta acció del moviment okupa i l'emmarcaria en un àmbit més general, la de tots els descontents de com s'estan fent les coses a BCN, i en ella tenen cabuda tots/es les que vulguin, siguin o no okupes.

Per alta banda, no veig en que pot allunyar aquesta acció de la ciutadania. Potser perque no els agradarà veure els seus carrers bruts? Personalment a mi tampoc m'agrada, però darrera d'aquest embrutiment hi ha una acció que es planteja seriosament embrutar els llocs creadors d'una veritable bruticia, el nostre embrutiment serà sempre anecdòtic comparat amb el seu, del que es tracta és de denunciar-ho, i aquesta com d'altres, pot ser una forma fàcil, eficient, vistosa i sobretot impactant, no només pels ulls, també per les pituitàries.

Tornem-los tota la seva merda i expliquem perque ho estem fent, segurament pels mitjans de comunicació pot ser tractat com gamberrisme o ves a saber que, és treball nostre explicar que l'únic que fem es tornar-los la merda a aquells que la produeixen, i en un sentit metafòric es pot arribar més lluny si aconseguim tornar la mateixa merda que ells produeixen, és a dir, als que contaminen el riu, aigua de riu podenta i fangs, als que fan menjar escombreria, menjar de l'escombreria, als que fan contractes escombreries, paperasses burocràtiques i sang... Es tracta d'explicar-nos i saber perque ho fem, es tracta d'embrutar i acte seguit reivindicar-ho, no tirar un paper al terra per tirar-ho.

Embruta BCN.
Sindicato Sindicat