Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: laboral
Dos bombers de Bcn en vaga de fam
07 nov 2003
La diferent interpretació d'una sentència, arrel del conflicte.
Fernando �lvarez i Manuel García són dos bombers de Barcelona que el 8 d'octubre, avui fa un mes, es van instal·lar amb tendes de campanya davant el Parc de Bombers de l'Eixample. Des d'aleshores, �lvarez i García sostenen una vaga de fam per reclamar que l'Ajuntament de Barcelona compleixi 'adequadament' una sentència judicial sobre uns fets del 1994.

Aquell any, aquests dos bombers van presentar-se a una promoció interna de caporals a sergents, de la qual van ser apartats a la quarta fase. Segons ells, el fet de ser delegats sindicals de CC.OO. i d'haver denunciat, just abans de les proves, la manca de mitjans dels bombers barcelonins, explicaria aquest apartament.

El 16 de juny passat, el Tribunal Constitucional va condemnar l'Ajuntament per 'discriminació sindical'. Si bé totes dues parts van acceptar la sentència, una interpretació diferent, a l'hora d'aplicar la resolució, ha tornat a encendre el conflicte.

Pels vaguistes, l'Ajuntament ha de considerar-los sergents des del 1994, amb caràcter retroactiu, mentre que el consistori ha optat per obrir un concurs de promoció interna 'a mida' dels dos bombers, amb la convalidació de les proves i fases que van aprovar els caporals fa nou anys.

CCOO, la junta de personal i el comitè d'empresa de l'Ajuntament estan d´acord amb la reclamació dels dos vaguistes, però no la vaga de fam.
Mira també:
http://www.sindominio.net/zitzania/cat/cat280.txt
Sindicato Sindicat