Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: fòrum 2004
Urbanisme 2004
06 nov 2003
Un port de luxe «diferent» i per a "gent guapa" a Sant Adrià de Besòs (Barcelonès). El port del Fòrum 2004.

La instal·lació portuària tindrà la meitat dels amarratges previstos inicialment i prioritza les grans eslores. L'empresa concessionària dissenya un pla comercial i d'oci destinat als propietaris de les embarcacions. El port dissenyat per a Sant Adrià s'ha presentat aquests dies al Saló Nàutic i ja compta amb més de 400 reserves d'amarratges


JOSUÉ GARCIA (diari El punt). Sant Adrià de Besòs

Els responsables de l'empresa Marina Premià, encarregada de l'explotació del futur port Fòrum no deixen de dir que aquest «serà diferent» i justifiquen així la seva aposta per les grans eslores i una zona comercial i d'oci que vol defugir l'oferta existent als altres dos ports de Barcelona.

«El protagonista del port serà el propietari de l'amarratge», deia ahir Luis Miguel Jarillo, director general de Marina Premià. Aquests dies, el port Fòrum -el nom de Sant Adrià ha desaparegut finalment de la denominació oficial- s'ha presentat en societat al Saló Nàutic de Barcelona i ja compta amb unes 400 reserves d'amarratges, incloent-hi els que estaran a la marina seca.

L'empresa concessionària del port esportiu de Sant Adrià, Marina Premià, presenta aquests dies en societat al Saló Nàutic de Barcelona el seu projecte sota el lema El nou port de la nova Barcelona. Mentre avancen les obres de construcció de la infraestructura portuària -han d'estar enllestides per l'inici del Fòrum de les Cultures-, els responsables de la gestió del port ja han definit com serà aquest equipament.
Comptarà amb 159 amarratges per a embarcacions d'entre 10 i 25 metres i una dàrsena exterior amb 32 amarratges per a grans iots, de fins a 80 metres d'eslora. Alhora, un magatzem -denominat marina seca- permetrà guardar fins a 300 vaixells de menys de nou metres d'eslora. El projecte inicial del port calculava que podia acollir fins a un miler d'amarratges d'embarcacions de petita eslora però finalment s'ha apostat per les grans embarcacions, un segment del mercat nàutic amb molta demanda, segons Marina Premià.

Segons explicava ahir Luis Miguel Jarillo, director general de Marina Premià, el port Fòrum «ha aixecat molta expectació» al Saló Nàutic, fins al punt que ja han cobert tota la demanda d'amarratges per a embarcacions petites. En total, tenen unes 400 peticions -un centenar d'elles per a la marina seca- de propietaris de vaixells. Inicialment, Marina Premià volia començar a vendre aquests dies, però finalment ho faran a partir d'inicis de l'any 2004, un cop rebin totes les peticions. Llavors es farà públic el preu dels amarratges i es vendrà segons l'ordre de reserva. Els amarratges que no es venguin -la concessió és per 25 anys- s'oferiran de lloguer. El port començarà a funcionar l'any 2005.

Jarillo deixa clar que el port Fòrum s'ha de diferenciar de l'oferta existent a la vora, amb el port Olímpic, el port Vell -tots dos a Barcelona- i el port de Badalona, a escassos quilòmetres. No amaga que el principal motiu pel qual aposten per un port «diferent» és «fer rendible la forta inversió dels accionistes».

L'empresa concessionària, que ha fet una inversió pròxima als 54 milions d'euros al port, està participada majoritàriament per empresaris madrilenys del sector immobiliari i de les assegurances. Alguns d'ells deixaven caure ahir que «aquest port serà per a la gent guapa».

Jarillo reconeix que la zona comercial i d'oci es diirigirà als usuaris dels amarratges. «No és que sigui un port elitista, però volem que sigui un lloc on puguis deixar el teu vaixell i després estar a gust en el teu ambient.» Una filosofia, diu, amb què estan d'acord els ajuntaments de Sant Adrià i Barcelona.

Al port també s'hi ubicaran les escoles municipals de vela i submarinisme. En aquest sentit, s'ha anunciat que probablement en aquestes instal·lacions hi hagi el Centre d'Alt Rendiment (CAR) de l'escola de vela

Comentaris

helipuerto
07 nov 2003
x + inri
habrá un helipuerto a disposición de los señores usuarios del puerto que les conectará con el aeropuerto de barcelona, seguro que de 'protección oficial'!
Re: Urbanisme 2004
07 nov 2003
És acollonant el pijerio dels que parlen del canvi. Clos i CIA (Hipocresia i ERC) estan construint una nova ciutat de disseny per la gent guapa. A Sant Adrià us envien aquest port, al Prat ens envien el de mercaderies que ocuparà 2,5 km de platja que abans era nostra i ara per art d'expropiació forçosa ja és de BCN.

Això de que es digui port de ST.Adrià o de BCN és un debat esteril per amagar la raó mateixa d'aquest despropòsit, però denota unes formes de menyspreu que ja han estat aplicades en casos com l'Aeroport anomenat de BCN tot i patir-lo la gent del Prat, i totes les obres que estan destrossant el nostre Delta del Llobregat.

Davant el creixement fagocitador de la centralista i porca Gran BCN del "estupendíssim" ferum 2004, els pobles del voltant estem carregant-nos de tota la merda que els hi sobra als barcelonins: incineradores, depuradores, aeroports, ports comercials i de "gent guapa", tèrmiques, autovies, estacions de l'AVE, pedreres per la construcció, fàbriques i pol·ligons industrials... La merda va cap els costats i mentres, molta gent barcelonina continua anestesiada en el seu ombliguisme i oblidant la ràbia dels que a la seva pròpia ciutat i als voltants carreguem el pes i la contaminació de les seves infraestructures, barris de disseny i misèria. Ja no sóm pobles, ara sóm conurbacions de servei de la "Gran Capital".

La resposta és embrutar-los amb la merda que ens porten, tornar-los la seva pròpia merda en el dia a dia, fer de BCN una ciutat bruta i desagradable pels pijos de disseny i estètica podrida. Retornem la merda que ens donen, embrutem BCN i denunciem el seu Ferum i centralisme fastigòs.

No sóm cinturó metropolità, no sóm ciutats-dormitori ni de serveis de la Capital. Sóm persones, que vivim i ens estimem el nostre forat malgrat que cada dia sigui més fastigòs ressistir en aquest guettos i ravals de les rodalies.

Contra el centralisme i el disseny: EMBRUTA BCN.
Re: Urbanisme 2004
07 nov 2003
gent guapa?
a veure qui és el/la guapo/a que vota erc o ic, ara...

pijos més que pijos ballant sobre tombes proletàries vestits d'armani

gairebé tot per al poble però sense gens ni mica de poble, oi?

no en el meu nom
abstencióoooooooooooooooooooooooooooooo!!!!
Re: Urbanisme 2004
07 nov 2003
EMBRUTA BARCELONA!!!
Treiem-li la veritable màscara a aquesta ciutat d’aparença de disseny però de cor podrit.
EMBRUTA BARCELONA!!!
Fem visible la brutícia que s’amaga sota l’especulació dels seus plans urbanístics. Tornem-li la merda dels barris de disseny, dels hotels de luxe, d’oficines i centres de negocis, de bancs i caixes, de multinacionals i grans superficies, de vivendes inaccesibles i barris privilegiats.
EMBRUTA BARCELONA!!!
Fem visible la brutícia que tots els pobles del voltant ens empassem en el seu nom. Tornem-los la merda dels seus plans d’infraestructures, de depuradores, incineradores, autopistes, aeroports, trens d’alta voracitat, polígons industrials, ports litorals i en definitiva del seu menyspreu cap els pobles que la rodegen.
EMBRUTA BARCELONA !!!
Fem visible la brutícia del seu mercat laboral, en mans d’empresaris i ETT’s. Tornem-li la merda de la precarització, de l’atur, del capitalisme, de l’explotació, de la misèria i l’esclavització.
EMBRUTA BARCELONA!!!
Fem visible la brutícia de la seva falsa pau i la seva falsa cultura. Tornem-li la merda que parla de fòrums mentres reprimeix immigrants, centres social autogestionats, barris populars i tota dissidència que no entra en els seus discursos oficials.
EMBRUTA BARCELONA !!!
Fem visible la brutícia que ens empresona i ens margina. Tornem-li la merda de la policia, jutges, partits polítics, gossos feixistes, periodistes comprats, casernes militars, esglésies i presons.
EMBRUTA BARCELONA!!!
Fem visible la merda.
Perque ningú pugui parlar d’una ciutat neta mentres no ho sigui de veritat.
Que mai més brilli la seva ètica podrida ni la seva falsa estètica.
Que tothom senti fàstic de passejar-se per la claveguera en que realment l’han convertida.
Sense màscares ni perfums on s’amagui la misèria que navega submergida.
Barcelona, posa’t guarra! que tots agrairem que siguis tan sincera.

EMBRUTA BARCELONA!!!

Aquest manifest també està dedicat i fet per Sant Adrià, per Cornellà, per Santa Coloma, pel Prat de Llobregat, per l'Hospitalet, per Esplugues, per Badalona, per Sant Boi, per tots els pobles de rodalies i per la Barcelona amagada i els barcelonins/es que no col·laboren en fer-nos desparèixer com a pobles.
advertencia
01 des 2003
se ruega a pobrets, gitanos, drogatas, punkis, freaks y de mas gente de mal vivir que tengan la amabilidad de abandonar lo antes posible la ciudad de barcelona

la asamblea de gente guapa ha decidido quedarse con la totalidad del espacio disponible

las empresas madrilenyas has decidido ganar muchos euros

los politicos y demas payasos han decidido aceptar las comisiones y decir amen

por lo tanto:

todo pobre o similar que no abandone por su propia voluntad y en el mas breve espacio de tiempo el lugar sera ´convencido´ por los distintos cuerpos de seguridad del estados por los procedimientos habituales

etc, etc, etc...


firmado
(el jefe)
Per protestar no cal "embrutar"
09 mai 2004
A mi no m'agrada ni l'especulació,ni la política urbanística de dretes que està duent a terme aquest ajuntament d'"esquerres" ni tot això que hi ha al voltant d'aquest negoci del fòrum però,dit això,com a sofert veí d'aquesta ciutat cada cop més invivible trobo patètic aquest missatge escrit més amunt que recomena "embrutar" Barcelona per protestar contra el fòrum,com si els soferts ciutadans d'aquesta ciutat i tinguéssim alguna culpa.
Re: Urbanisme 2004
20 mar 2005
Marina Premià vol que marchin de la platja a l'associacio de Pesca Esportiva d'Embarcacio i Costa a Premia de Mar.
Una vintena de barcas varadas a la platja, tradicionalment sempre i han sigut, molesten per el seu projecte d'ampliació del Port de Premià, l'associació ha demanat a la Direcció General de Ports i Transports fagin d'intermediaris per que es contemple una Marina seca al igual que altres ports.
Re: Urbanisme 2004
17 mai 2005
Quina colla de patètics que esteu fets...
foteu pena.
Sindicat Terrassa