Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: immigració
Detingut un portaveu dels quarters de Sant Andreu
06 nov 2003
Detingut un altre dels portaveus dels immigrants dels quarters de Sant Andreu
06/11/2003
Agents del Cos Nacional de Policia han detingut aquest matí un altre dels portaveus dels quarters de Sant Andreu de Barcelona, segons ha denunciat el col·lectiu d'habitants d'aquests edificis, que ha assegurat que Maha Oulquaid, de nacionalitat marroquina, disposa d'un visat de la Unió Europea en vigor, per la qual cosa es troba en situació legal a Espanya.

La Policia ja va detenir el passat 7 d'agost un altre dels portaveus dels habitants dels quarters, Yerko Toro, després d''una manifestació feta a la plaça Sant Jaume de Barcelona.

Els habitants dels quarters han tornat a denunciar que l'empresa d'enderrocs contractada per l'Ajuntament de Barcelona "continua intentant demolir les instal·lacions habitades sense cap ordre judicial que doni suport a aquesta actuació".

Paral·lelament, segons els ocupants d'aquests edificis, el Cos Nacional de Policia "ha intensificat les entrades al recinte per recolzar l'acció de les excavadores" i "intimidar als qui defensen els edificis habitats".

Els immigrants que encara es queden a les casernes han fet una crida a col·lectius socials, estudiants i okupes per poder organitzar una acampada de suport al pati de les instal·lacions a partir de diumenge que ve, així com per poder frenar les excavadores municipals.

El portaveu de l'Assemblea Papeles para Todos, Enrique Mosquera, va explicar que dilluns passat es va fer una reunió entre els estrangers "i unes 50 persones", membres de "col·lectius d''estudiants, okupes i del Fòrum Social de Barcelona", a més d'"altres a nivell individual".

Els immigrants pretenen recollir el suport de col·lectius socials per organitzar una acampada al recinte "fins que s'aturin els enderrocs i s''ofereixi un pla de reallotjament a tothom", ha assenyalat Mosquera. Aquest portaveu ha afirmat que els estrangers estan d'acord a acollir-se al pla de Creu Roja, que ofereix entre tres i cinc mesos d'allotjament, "fins que passi l'hivern".
CONTRA L'ESPECULACIO...
SOLIDARITAT I RESISTENCIA.

Comentaris

Re: Detingut un portaveu dels quarters de Sant Andreu
09 nov 2003
Es veu que en Maha Oulquaid ja està al carrer, noticia d'ahir. Si teniu més informació, penjeu-les.
Sindicat Terrassa