Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: corrupció i poder
400 persones es mobilitzen a Tarragona contra la Nit de l'Empresari i la visita d'Aznar
06 nov 2003
A Tarragona, per sopar no cal ser ric.
Acte de protesta organitzat pels moviments socials de la ciutat per protestar contra la celebració el 5 de novembre de la Nit de l'Empresari i la visita d'Aznar.
L'Assemblea de Ciutadans i Ciutadanes i Moviments Socials de Tarragona va organitzar el dimecres 5 d'octubre un sopar popular a la plaça de la Font de la ciutat, com a acte de denúncia en contra de la Nit de l'Empresari que va organitzar la patronal tarragonina Cepta a la plaça de Toros, que va comptar amb la presència del president del govern espanyol i es va desenvolupar en mig d'un enorme desplegament policial amb helicòpter inclòs.
Els tres-cents tiquets que es van posar a la venda per participar en aquest sopar alternatiu es van exhaurir i força gent es va quedar sense poder sopar. Per un euro es va repartir un plat de fideus i un got de vi. A més, es va escenificar un espectacle irònic amb els dobles del president espanyol, José María Aznar, i del president de la Cepta, Sebastià Cabré, convidant els líders de les plataformes socials a unir-se a la seva política.
Representants de diversos col.lectius van prendre la paraula per denunciar la precarietat laboral, les polítiques econòmiques del PP i CiU, les agressions mediambientals, les centrals nuclears, el PHN i el transvassament de l'Ebre, la privatització del ferrocarril, la militarització del port de Tarragona, la guerra contra l'Iraq, l'anticatalanisme, els poders fàctics espanyols, el pactisme dels sindicats majoritaris, la llei d'universitats, etc. Entre les persones que van prendre la paraula hi havia representants de la Plataforma en Defensa de l'Ebre, la CGT, l'Alternativa Baix Gaià, la Coordinadora Tarragona Patrimoni per la pau, dels estudiants, de grups ecologistes, etc.
Segons un representant de l'assemblea social, «els treballadors i treballadores representem la majoria absoluta de la població», per la qual cosa considera intolerable que en una ciutat que tan sols fa uns mesos va viure la manifestació més gran de la seva història amb el «no a la guerra», ara es convidi a un dels ocupants de l'Iraq. A l'acte hi va assistir gent de totes les edats. Un jove comentava: «Estem aquí per denunciar un personatge que insulta la voluntat del poble.» La precarietat laboral, el servilisme d'Aznar a les polítiques imperials, l'atemptat a l'Ebre amb el transvasament previst pel PP i les privatitzacions van ser els convidats de pedra a la taula de la Cepta. El secretari general de la CGT a Tarragona, a banda de criticar el tipus de sindicalisme que porten a terme CCOO-UGT, va aprofitar per denunciar el repartiment del patrimoni sindical acumulat realitzat a Tarragona en els locals de l'antic INEM, repartits entre CCOO, UGT i la CEPTA, deixant de banda a la CGT, que reclama des de fa mesos la part del local cedida a la patronal CEPTA, en una lluita que ha comportat actes i accions diverses, inclosa una okupació del local per part d'un grup de militants que va suposar la presentació per part de la CEPTA d'una querella contra la CGT.
Moltes de les persones concentrades van partir en manifestació espontània acompanyats per un grup de batucada fins prop de la plaça de toros, però un important cordó policial va impedir-los el pas. Finalment la concentració es va disoldre.
Sindicat Terrassa