Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: criminalització i repressió : pobles i cultures vs poder i estats
Cinc detinguts a Bretanya i dos més a Irlanda per vincles amb l'IRA Autèntic
05 nov 2003
Cinc detinguts a Bretanya i dos més a Irlanda per vincles amb l'IRA Autèntic
Conxa Rodríguez
CORRESPONSAL LONDRES

Cinc bretons i dos irlandesos van ser detingudes ahir en sengles operacions policials a Bretanya i a la República d'Irlanda sota la sospita de pertànyer o estar vinculats a l'organització terrorista IRA Autèntic, una branca escindida de l'IRA contrària al procés de pau a l'Ulster i responsable de l'atemptat d'Omagh, l'agost del 1998, que va matar un total de 29 persones.
La policia francesa va efectuar les primeres detencions de matinada després de trobar una quantitat indeterminada d'armes i munició a prop de la línia de ferri del port de Dieppe. Aquest primer grup de detinguts podrien ser membres de l'Exèrcit Revolucionari Bretó, una organització sospitosa d'haver subministrat armes a l'IRA Autèntic i també d'estar vinculada a ETA. L'operació es va fer amb la col·laboració de la policia irlandesa.

Per la seva banda, la Garda (policia de la República d'Irlanda) va detenir dos joves d'una vintena d'anys en el transcurs d'una batuda ahir per Dublín i la rodalia.

Mentrestant a Derry, el dirigent del Sinn Féin Martin McGuinness compareixia davant del tribunal que investiga el Diumenge Sagnant, la matança de 13 catòlics a mans de l'exèrcit britànic el 1972 durant una manifestació pels drets civils.
McGuinness es va negar a respondre algunes de les preguntes del jutge Lord Saville, com ara qui era el número u de l'IRA en aquell moment o on amagava els arsenals l'organització terrorista.
El dirigent del Sinn Féin ha reconegut públicament ser en aquella època el número dos en la jerarquia militar de l'IRA. Dues setmanes després d'aquell diumenge, segons va recordar ahir, McGuinness va passar a ser el número u de l'IRA a Derry. McGuinness es va negar a respondre a les preguntes que va considerar "irrellevants en la investigació".

Un testimoni assegura que el Diumenge Sagnant McGuinness li va donar bombes casolanes per llançar contra els britànics. El dirigent republicà ho nega i assegura que les ordres de l'IRA aquell dia eren manifestar-se pacíficament.

05-11-03, Avui.
Sindicato Sindicat