Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Setembre»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
            01
02 03 04 05 06 07 08
09 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: globalització neoliberal
FORUM SOCIAL LIBERTAIRE
04 nov 2003
Forum social llibertari : un esdeveniment dins el paisatge anticapitalista
De l´11 al 16 de novembre tindrà lloc, a París i Saint-Ouen (93), el Fòrum social llibertari, en paral.lel al Fòrum social europeu.
A iniciativa de gairebé totes les organitzacions revolucionàries llibertàries francòfones, en prolongació de la campanya contra el G8 a Evian al juny, es tracta d´un esdeveniment polític important.
És dins del rebuig de la mundialització capitalista on se situarà el Fòrum social llibertari, que es vol portador d´una expressió crítica d´una certa institucionalització del moviment altermundista, no havent recorregut a cap subvenció i desmarcant-se fortament de les lògiques electorals.
El FSL serà un temps de reflexió i d´intercanvi sobre les pràctiques, les lluites, les experimentacions socials, situant-nos clarament dins de la lògica d´una transformació radical de la societat.
A nosaltres mateixos ens hem de demostrar que els llibertaris poden representar una força gens menyspreable dins el context actual.

Totes les informacions útils a la pàgina de web:
http://www.fsl-sla.eu.org


Text de crida al FSL

Cap govern, ni de dreta ni d´esquerra, ni pot ni vol posar en dubte el capitalisme. Cap govern, avui o demà, no ens previndrà contra els acomiadaments, l´extensió de la precarietat, els sous de misèria, els atacs contra la protecció social, el desmantellament dels serveis públics, les polítiques de seguretat i racistes.

La lògica liberal, portada per la patronal, suscita tantes de misèries i de revoltes que necessiten d´un Estat obertament policial. La ideologia liberal, reduint les nostres vides a un mer aspecte mercantil, és viscut per molts d´entre nosaltres com una insostenible opressió. Qui s´expressa al carrer, als nostres llocs de treball, al món associatiu,... el rebuig a aquesta societat federa un nombre creixent de persones. Un rebuig que construeix les lluites socials però que sovint s´autolimita no portant cap projecte de societat en ruptura amb el capitalisme.

Paral.lelament, les pràctiques socials llibertàries es desenvolupen : coordinació de lluites, assemblees generals sobiranes, democràcia directa, acció directa, sindicalisme anticapitalista, ...

A Argentina, Kabília, Mèxic, ... a França : de l´hivern del 95 al recent moviment social de primavera i de l´estiu del 2003; de les lluites anti-mundialització (G8 a Evian), a les lluites per la llibertat de circulació i de residència al costat dels sense papers; els moviments d´aturats, la lluita contra el patriarcat o per la gratuïtat dels transports, les lluites ecologistes ...

Els llibertaris construeixen una alternativa social al sistema. Ells-elles situen avui les seves experiències, bases possibles de la societat de demà.

Els llibertaris proposen reivindicacions immediates en ruptura amb el capitalisme, el patriarcat, l´estatisme, el nacionalisme xenòfob, el militarisme, el sexisme, el productivisme i la religió.

Els llibertaris participen en les pràctiques autogestionàries basades sobre l´acció directa, la gestió directa de les lluites, els comitès de vaga, el mandat i el control dels delegats (mandat revocable).

Hi ha en efecte urgència a fer entendre a aquelles i aquells que tenen avui el sentiment que topen contra un mur que subsisteix l´esperança d´una societat diferent. Aquest mur cap persona l´abatrà en el nostre lloc.

Els partits polítics estan absorvits dins la gestió més o menys social d´aquest sistema. Ells sommien un capitalisme de rostre humà a on la misèria i la injustícia no seran suprimides. Aquest mur podem abatre´l. Altres móns són possibles, és una idea comunment admesa en el present, i és en si una victòria.

Un altre món, si, però quin?

Com imaginar una societat on l´individu és el centre de l´organització social, on la satisfacció de les necessitats i la partició igualitària de les riqueses reemplacen el negoci, on l´ajuda mútua i la llibertat reemplacen el poder i la coerció?

Nosaltres vosaltres tenim una cita de l´11 al 16 de novembre de 2003 al Fòrum social llibertari i al segon Saló del llibre anarquista.



Organitzacions

Alternative Libertaire ; CNT ; Collectif de soutien au peuple du Chiapas en Lutte ; Coordination des Groupes Anarchistes ; Fédération Anarchiste ; No Pasaran ; Organisation Communiste Libertaire ; Offensive Libertaire et Sociale
Mira també:
http://nice.indymedia.org
http://paris.indymedia.org

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more