Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: globalització neoliberal
FORUM SOCIAL LIBERTAIRE
04 nov 2003
Forum social llibertari : un esdeveniment dins el paisatge anticapitalista
De l´11 al 16 de novembre tindrà lloc, a París i Saint-Ouen (93), el Fòrum social llibertari, en paral.lel al Fòrum social europeu.
A iniciativa de gairebé totes les organitzacions revolucionàries llibertàries francòfones, en prolongació de la campanya contra el G8 a Evian al juny, es tracta d´un esdeveniment polític important.
És dins del rebuig de la mundialització capitalista on se situarà el Fòrum social llibertari, que es vol portador d´una expressió crítica d´una certa institucionalització del moviment altermundista, no havent recorregut a cap subvenció i desmarcant-se fortament de les lògiques electorals.
El FSL serà un temps de reflexió i d´intercanvi sobre les pràctiques, les lluites, les experimentacions socials, situant-nos clarament dins de la lògica d´una transformació radical de la societat.
A nosaltres mateixos ens hem de demostrar que els llibertaris poden representar una força gens menyspreable dins el context actual.

Totes les informacions útils a la pàgina de web:
http://www.fsl-sla.eu.org


Text de crida al FSL

Cap govern, ni de dreta ni d´esquerra, ni pot ni vol posar en dubte el capitalisme. Cap govern, avui o demà, no ens previndrà contra els acomiadaments, l´extensió de la precarietat, els sous de misèria, els atacs contra la protecció social, el desmantellament dels serveis públics, les polítiques de seguretat i racistes.

La lògica liberal, portada per la patronal, suscita tantes de misèries i de revoltes que necessiten d´un Estat obertament policial. La ideologia liberal, reduint les nostres vides a un mer aspecte mercantil, és viscut per molts d´entre nosaltres com una insostenible opressió. Qui s´expressa al carrer, als nostres llocs de treball, al món associatiu,... el rebuig a aquesta societat federa un nombre creixent de persones. Un rebuig que construeix les lluites socials però que sovint s´autolimita no portant cap projecte de societat en ruptura amb el capitalisme.

Paral.lelament, les pràctiques socials llibertàries es desenvolupen : coordinació de lluites, assemblees generals sobiranes, democràcia directa, acció directa, sindicalisme anticapitalista, ...

A Argentina, Kabília, Mèxic, ... a França : de l´hivern del 95 al recent moviment social de primavera i de l´estiu del 2003; de les lluites anti-mundialització (G8 a Evian), a les lluites per la llibertat de circulació i de residència al costat dels sense papers; els moviments d´aturats, la lluita contra el patriarcat o per la gratuïtat dels transports, les lluites ecologistes ...

Els llibertaris construeixen una alternativa social al sistema. Ells-elles situen avui les seves experiències, bases possibles de la societat de demà.

Els llibertaris proposen reivindicacions immediates en ruptura amb el capitalisme, el patriarcat, l´estatisme, el nacionalisme xenòfob, el militarisme, el sexisme, el productivisme i la religió.

Els llibertaris participen en les pràctiques autogestionàries basades sobre l´acció directa, la gestió directa de les lluites, els comitès de vaga, el mandat i el control dels delegats (mandat revocable).

Hi ha en efecte urgència a fer entendre a aquelles i aquells que tenen avui el sentiment que topen contra un mur que subsisteix l´esperança d´una societat diferent. Aquest mur cap persona l´abatrà en el nostre lloc.

Els partits polítics estan absorvits dins la gestió més o menys social d´aquest sistema. Ells sommien un capitalisme de rostre humà a on la misèria i la injustícia no seran suprimides. Aquest mur podem abatre´l. Altres móns són possibles, és una idea comunment admesa en el present, i és en si una victòria.

Un altre món, si, però quin?

Com imaginar una societat on l´individu és el centre de l´organització social, on la satisfacció de les necessitats i la partició igualitària de les riqueses reemplacen el negoci, on l´ajuda mútua i la llibertat reemplacen el poder i la coerció?

Nosaltres vosaltres tenim una cita de l´11 al 16 de novembre de 2003 al Fòrum social llibertari i al segon Saló del llibre anarquista.Organitzacions

Alternative Libertaire ; CNT ; Collectif de soutien au peuple du Chiapas en Lutte ; Coordination des Groupes Anarchistes ; Fédération Anarchiste ; No Pasaran ; Organisation Communiste Libertaire ; Offensive Libertaire et Sociale
Mira també:
http://nice.indymedia.org
http://paris.indymedia.org
Sindicat Terrassa