Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: antifeixisme : globalització neoliberal : corrupció i poder : criminalització i repressió : mitjans i manipulació : especulació i okupació
Aturem els judicis polítics. Solidaritat 32 detingudes C.S.O. KORK-III, Terrassa
04 nov 2003
Accions de solidaritat convocades a Terrassa:

8 de novembre: festa de solidaritat amb detingudes/ts al Bar la Bastida (c/Vall)

16 de novembre: dinar popular de solidaritat a Can Pingàs

22 de novembre: MANIFESTACIÓ amb el lema: Ni judicis ni presó, okupes absolució. Començarà al Raval de Montserrat a les 19 h.

24-25 de novembre: a partir de les 9:30 AM i durant tot el dia concentració de suport davant dels jutjats
ATUREM ELS JUDICIS POLÃ?TICS. SOLIDARITAT AMB ELS I LES 32 DETINGUDES C.S.O. KORK-III, TERRASSA

El proper dia 24 de Novembre seran jutjades a Terrassa 32 persones vinculades a diferents moviments socials. Totes elles varen ser detingudes a la ciutat durant el desallotjament, el juny de l’any 1999, del Kasal Okupat KORK-III. Per a cada una d’elles el fiscal demana penes de 5 anys i 4 mesos de presó. Mentre va estar okupat, van ser molts els col·lectius que van dinamitzar aquest espai amb un llarg llistat d’activitats obertes a la ciutadania i als i les joves ( xerrades, exposicions, concerts,...), mentre que actualment l’espai s’ha convertit en un solar buit i ple de brossa, a l’espera que els especuladors en facin negoci.

Al nostre país la repressió no és una novetat, ni tampoc a la nostra ciutat. No cal anar gaire lluny en el temps per recordar la repressió contra el sindicalisme a principis dels 1970s. Ni les detencions d’independentistes de diferents organitzacions polítiques de l’any 1992. Ni les càrregues contra manifestacions que en els darrers anys estan esdevenint cada cop més i més freqüents. Ni la prepotència del govern per imposar, malgrat el rebuig popular, la guerra, el PHN, la nova reforma laboral o la prohibició de partits polítics i de plataformes electorals. En aquest context de progressiva retallada de les llibertats individuals i col·lectives, de prepotència de l’Estat i de creixent aparició pública d’un discurs neo-franquista, no ens acaba de sorprendre l’aplicació de mesures de xoc per frenar els moviments socials i desviar l’atenció del debat públic entorn els veritables problemes d’aquesta suposada democràcia.

Aquest mes de Novembre, 32 integrants de diferents moviments socials de Terrassa poden anar a la presó. Aquest fet és extraordinàriament greu. En primer lloc, si arriba a succeir, crearà un precedent aplicable a altres situacions de conflictivitat política i social. A més a més, el recurs a penes desproporcionades pot esdevenir en el futur més proper una eina per frenar i limitar els espais de discussió i participació ciutadana que els nous moviments socials han obert en els darrers anys. D’altra banda, l’empresonament d’aquestes persones suposarà un fort cop pel funcionament de molts moviments socials de Terrassa: feministes, ecologistes, de contrainformació, anti-repressius, sindicals, antiglobalització, d’artistes, d’okupes, etc... Finalment, la seva condemna comportarà situacions personals plenament injustes per a 32 persones que, amb la seva lluita quotidiana han pretès aportar solucions al problema de l’habitatge, a l’especulació urbana i a la manca d’espais per a la sociabilitat i creativitat intel·lectual i artística.

Denunciem aquest judici polític. Judici polític perquè la seva veritable finalitat és aturar l’avenç del conjunt de la ciutadania cap a formes més justes d’organització i els debats cada cop més estesos sobre una sèrie de situacions i polítiques dominants. En el nostre passat recent s’han jutjat sindicalistes i militants d’organitzacions polítiques, avortistes i insubmissos…En tots els casos el seu “delicte� havia estat defensar una societat més justa. A l’actualitat aquests delictes ja no són vistos com a tal i les seves lluites han contribuït a fer avançar la història. Ara toca el torn a 32 okupes, que seran jutjats per una lluita assumida per una bona part de la societat i que el govern, en defensa dels interessos privats dels poderosos, intenta frenar.

Per aquestes raons, exigim que s’ATURI aquest judici que pot derivar en mesures profundament injustes. Demanem també que s’obri un ampli debat ciutadà sobre el problema de l’habitatge, l’especulació urbana i el dèficit d’espais públics autogestionats a les nostres ciutats. Però sobretot, cridem a la recerca constant de noves formes de lluita i de denúncia d’un sistema econòmic i polític que es situa per sobre de les persones per explotar-les i manipular-les en benefici d’una minoria.


A TERRASSA I ARREU LA JUSTICIA SEGUEIX SENT INJUSTIFICABLEMENT INJUSTA

Atemptat, Art.550 C.P.

Pena de 2 anys de presó i inhabilitació especial per aquelles persones que: s’associïn lliurement per afinitat enlloc de fer-ho per obligatorietat, apedreguin de solidaritat els murs, les parets i les reixes de la competitivitat i l’indiferència; llancin colors de multiculturalitat contra el gris uniformitzat, del pensament únic i la passivitat consumista, proposant noves formes d’organització creació i acció.

Desordres públics, Art.557 C.P.

Pena d’1 any i 9 mesos de presó i inhabilitació especial per les persones que, amb l’objectiu de fer sentir la seva veu i reivindicar que els estan extirpant tots els drets, utilitzin com a mitjà de protesta tot allò que és propietat il·legítima de l’estat, perturbant així el descans, les comoditats i la pau social de les classes benestants.

Danys, Art.263 C.P.

Pena de 225 dies d’arrest per qui s’oposi als tradicionals mètodes que fan que els segrestos a les infectades cel·les de reclusió i tortura de l’estat siguin indesitjables, incòmodes i desagradablement inolvidables.

Falta contra l’ordre públic, Art.634 C.P.

Pena de 20 dies de presó per aquelles que llancin crits d’impotència contra les amenaces, els càstigs, la impunitat i la violenta autoritat de les forces de l’ordre ; no s’aturin davant les raons de la força per manifestar i exigir el compliment dels seus drets més elementals.

Usurpació, Art.245.2 C.P.

Pena de 90 dies d’arrest per: qui no vulgui viure a casa els pares fins als 35 anys, qui no vulgui hipotecar la seva vida per un “loft� de 25 metres quadrats, no vulgui pagar un lloguer ruïnós i precari amb les ¾ parts del seu sou i, sobretot, qui hagi decidit no pagar per viure, pensar, comunicar-se i somniar.

-“ La justicia es como las serpientes: sólo muerde a l@s descalz@s “
(Monseñor Arnulfo Romero, arzobispo de San Salvador, asesinado en 1980)

STOP-PENALITZACIÓ A L’OKUPACIÓ
ATUREM ELS JUDICIS POLÃ?TICS


A TERRASSA I ARREU LA JUSTICIA SEGUEIX SENT INJUSTIFICABLEMENT INJUSTA

Atemptat, Art.550 C.P.

Pena de 2 anys de presó i inhabilitació especial per aquelles persones que: s’associïn lliurement per afinitat enlloc de fer-ho per obligatorietat; apedreguin de solidaritat els murs, les parets i les reixes de la competitivitat i l’indiferència; llancin colors de multiculturalitat contra el trist gris del pensament únic i la passivitat consumista,proposant noves formes d’organització, creació i acció.

Falta contra l’ordre públic, Art.634 C.P.

Pena de 20 dies de presó per aquelles que no els aturi la imposició de les forces de l’ordre: ni les seves amenaces, els seus càstigs ni la seva violenta autoritat; aixequin la veu per exigir el compliment dels seus drets i expressin lliurement les seves necessitats.
Mira també:
http://www.kaosenlared.net/index.html
Sindicato Sindicat