Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: antifeixisme : globalització neoliberal : corrupció i poder : criminalització i repressió : mitjans i manipulació : especulació i okupació
Aturem els judicis polítics. Solidaritat 32 detingudes C.S.O. KORK-III, Terrassa
04 nov 2003
Accions de solidaritat convocades a Terrassa:

8 de novembre: festa de solidaritat amb detingudes/ts al Bar la Bastida (c/Vall)

16 de novembre: dinar popular de solidaritat a Can Pingàs

22 de novembre: MANIFESTACIÓ amb el lema: Ni judicis ni presó, okupes absolució. Començarà al Raval de Montserrat a les 19 h.

24-25 de novembre: a partir de les 9:30 AM i durant tot el dia concentració de suport davant dels jutjats
ATUREM ELS JUDICIS POLÃ?TICS. SOLIDARITAT AMB ELS I LES 32 DETINGUDES C.S.O. KORK-III, TERRASSA

El proper dia 24 de Novembre seran jutjades a Terrassa 32 persones vinculades a diferents moviments socials. Totes elles varen ser detingudes a la ciutat durant el desallotjament, el juny de lâany 1999, del Kasal Okupat KORK-III. Per a cada una dâelles el fiscal demana penes de 5 anys i 4 mesos de presó. Mentre va estar okupat, van ser molts els col·lectius que van dinamitzar aquest espai amb un llarg llistat dâactivitats obertes a la ciutadania i als i les joves ( xerrades, exposicions, concerts,...), mentre que actualment lâespai sâha convertit en un solar buit i ple de brossa, a lâespera que els especuladors en facin negoci.

Al nostre país la repressió no és una novetat, ni tampoc a la nostra ciutat. No cal anar gaire lluny en el temps per recordar la repressió contra el sindicalisme a principis dels 1970s. Ni les detencions dâindependentistes de diferents organitzacions polítiques de lâany 1992. Ni les càrregues contra manifestacions que en els darrers anys estan esdevenint cada cop més i més freqüents. Ni la prepotència del govern per imposar, malgrat el rebuig popular, la guerra, el PHN, la nova reforma laboral o la prohibició de partits polítics i de plataformes electorals. En aquest context de progressiva retallada de les llibertats individuals i col·lectives, de prepotència de lâEstat i de creixent aparició pública dâun discurs neo-franquista, no ens acaba de sorprendre lâaplicació de mesures de xoc per frenar els moviments socials i desviar lâatenció del debat públic entorn els veritables problemes dâaquesta suposada democràcia.

Aquest mes de Novembre, 32 integrants de diferents moviments socials de Terrassa poden anar a la presó. Aquest fet és extraordinàriament greu. En primer lloc, si arriba a succeir, crearà un precedent aplicable a altres situacions de conflictivitat política i social. A més a més, el recurs a penes desproporcionades pot esdevenir en el futur més proper una eina per frenar i limitar els espais de discussió i participació ciutadana que els nous moviments socials han obert en els darrers anys. Dâaltra banda, lâempresonament dâaquestes persones suposarà un fort cop pel funcionament de molts moviments socials de Terrassa: feministes, ecologistes, de contrainformació, anti-repressius, sindicals, antiglobalització, dâartistes, dâokupes, etc... Finalment, la seva condemna comportarà situacions personals plenament injustes per a 32 persones que, amb la seva lluita quotidiana han pretès aportar solucions al problema de lâhabitatge, a lâespeculació urbana i a la manca dâespais per a la sociabilitat i creativitat intel·lectual i artística.

Denunciem aquest judici polític. Judici polític perquè la seva veritable finalitat és aturar lâavenç del conjunt de la ciutadania cap a formes més justes dâorganització i els debats cada cop més estesos sobre una sèrie de situacions i polítiques dominants. En el nostre passat recent sâhan jutjat sindicalistes i militants dâorganitzacions polítiques, avortistes i insubmissosâ¦En tots els casos el seu âdelicteâ? havia estat defensar una societat més justa. A lâactualitat aquests delictes ja no són vistos com a tal i les seves lluites han contribuït a fer avançar la història. Ara toca el torn a 32 okupes, que seran jutjats per una lluita assumida per una bona part de la societat i que el govern, en defensa dels interessos privats dels poderosos, intenta frenar.

Per aquestes raons, exigim que sâATURI aquest judici que pot derivar en mesures profundament injustes. Demanem també que sâobri un ampli debat ciutadà sobre el problema de lâhabitatge, lâespeculació urbana i el dèficit dâespais públics autogestionats a les nostres ciutats. Però sobretot, cridem a la recerca constant de noves formes de lluita i de denúncia dâun sistema econòmic i polític que es situa per sobre de les persones per explotar-les i manipular-les en benefici dâuna minoria.


A TERRASSA I ARREU LA JUSTICIA SEGUEIX SENT INJUSTIFICABLEMENT INJUSTA

Atemptat, Art.550 C.P.

Pena de 2 anys de presó i inhabilitació especial per aquelles persones que: sâassociïn lliurement per afinitat enlloc de fer-ho per obligatorietat, apedreguin de solidaritat els murs, les parets i les reixes de la competitivitat i lâindiferència; llancin colors de multiculturalitat contra el gris uniformitzat, del pensament únic i la passivitat consumista, proposant noves formes dâorganització creació i acció.

Desordres públics, Art.557 C.P.

Pena dâ1 any i 9 mesos de presó i inhabilitació especial per les persones que, amb lâobjectiu de fer sentir la seva veu i reivindicar que els estan extirpant tots els drets, utilitzin com a mitjà de protesta tot allò que és propietat il·legítima de lâestat, perturbant així el descans, les comoditats i la pau social de les classes benestants.

Danys, Art.263 C.P.

Pena de 225 dies dâarrest per qui sâoposi als tradicionals mètodes que fan que els segrestos a les infectades cel·les de reclusió i tortura de lâestat siguin indesitjables, incòmodes i desagradablement inolvidables.

Falta contra lâordre públic, Art.634 C.P.

Pena de 20 dies de presó per aquelles que llancin crits dâimpotència contra les amenaces, els càstigs, la impunitat i la violenta autoritat de les forces de lâordre ; no sâaturin davant les raons de la força per manifestar i exigir el compliment dels seus drets més elementals.

Usurpació, Art.245.2 C.P.

Pena de 90 dies dâarrest per: qui no vulgui viure a casa els pares fins als 35 anys, qui no vulgui hipotecar la seva vida per un âloftâ? de 25 metres quadrats, no vulgui pagar un lloguer ruïnós i precari amb les ¾ parts del seu sou i, sobretot, qui hagi decidit no pagar per viure, pensar, comunicar-se i somniar.

-â La justicia es como las serpientes: sólo muerde a l@s descalz@s â
(Monseñor Arnulfo Romero, arzobispo de San Salvador, asesinado en 1980)

STOP-PENALITZACIÃ A LâOKUPACIÃ
ATUREM ELS JUDICIS POLÃ?TICS


A TERRASSA I ARREU LA JUSTICIA SEGUEIX SENT INJUSTIFICABLEMENT INJUSTA

Atemptat, Art.550 C.P.

Pena de 2 anys de presó i inhabilitació especial per aquelles persones que: sâassociïn lliurement per afinitat enlloc de fer-ho per obligatorietat; apedreguin de solidaritat els murs, les parets i les reixes de la competitivitat i lâindiferència; llancin colors de multiculturalitat contra el trist gris del pensament únic i la passivitat consumista,proposant noves formes dâorganització, creació i acció.

Falta contra lâordre públic, Art.634 C.P.

Pena de 20 dies de presó per aquelles que no els aturi la imposició de les forces de lâordre: ni les seves amenaces, els seus càstigs ni la seva violenta autoritat; aixequin la veu per exigir el compliment dels seus drets i expressin lliurement les seves necessitats.
Mira també:
http://www.kaosenlared.net/index.html
Sindicat Terrassa