Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Comentari :: altres temes
opinió: Cal Votar? I tant!
04 nov 2003
...anirem al cel laic amb la dignitat de no haver votat cap polític impur, però mentrestant a la mundanal política de la Terra hi continuaran governant els grisos de Momo AMB MAJORIA ABSOLUTA!
CREC QUE CAL VOTAR, I TANT!

A la pràctica, l'única via per aconseguir que els més fills de puta no guanyin en percentatge de vots, i així no guanyin en escons, és VOTAR A ALGÚ ALTRE! O això o agafar les armes i fer un cop d'estat; qui ho farà? Jo segur que no!

És clar, podem fer moltes festes alternatives proposant un món millor, i ens sentirem molt dignes de no haver votat mai a cap polític indigne del nostre vot, però al parlament hi haurà qui hi haurà, i el que és pitjor de tot: AMB MAJORIA ABSOLUTA! I després continuarem fent festes alternatives "contra la seva política neoliberal asfixiant i contra un món gris".

Evidentment que cap polític de primera plana és digne del nostre vot perquè nosaltres som excels, som... la gauche divine, la divina esquerra laica. I així podrem morir com ens interessa: anirem al cel laic amb la dignitat de no haver votat cap polític impur, però mentrestant a la mundanal política de la Terra hi continuaran governant els grisos de Momo AMB MAJORIA ABSOLUTA.

Estarem d'acord que preferim un govern on ningú tingui majoria absoluta i on calgui fer pactes que no donin comoditat a ningú (com fa anys que passa a Escandinàvia). I l'única manera que ningú tingui majoria absoluta és votar als partits que ja se sap que no guanyaran; i aquí cal recordar que a les eleccions s'hi presenten més de cinc partits, sempre hi ha tot de paperetes de partits que mai han estat al Parlament, però que resten percentatge.

"Ui, que fort que després de les manis de la guerra el PP traiés tants vots a Barcelona"; doncs potser hauríem de veure quants dels que anaven a les manis es va abstenir, i quanta gent s'abstindrà al març amb el Rajoy, i quanta gent que va anar a traure xapapote es va abstenir... i veure que els peperos i blaveros de Mallorca i de València i de Barcelona, i els convergents de tots els pobles i els sociates canosos de clavelito de fa-quaranta-anys-que-tinc-vint-anys són gent que voten sempre i sempre voten el mateix, perquè tal dia toca anar a votar ben mudadets.

La política no és cosa de cada quatre anys, l'hem de fer cada dia des dels moviments socials pencant de debò, per això si un cop cada quatre anys ens posem una pinça al nas i posem un paperet d'un partit que se sap que no guanyarà (o sí) no ens morirem; i si ho fem, St. Che Guevara no mirarà els nostres pecats, sinó la fe (i actes) del moviment social durant la resta dels quatre anys. Això em penso.

No es tracta de pensar que votar és un acte per a canviar el món, sinó un acte amb un objectiu concret i limitat: fer que ningú tingui majoria absoluta i que al parlament estiguin obligats a debatre. De fet cap dels actes que fem els moviments socials al llarg dels quatre anys serveixen per a canviar el món tot d’un plegat, oi? Tot el que fem té conseqüències limitades i puntuals, si és que en té; però precísament per això diem que anem posants granets de sorra, que pensem globalment i actuem localment, i per això pensem que la nostra presència individual a les manis té valor.

I proposo que fem justament un balanç entre granets de sorra. Un vot nostre per a un partit que s'assembli al menys pitjor té conseqüències polítiques de la mida d'un granet de sorra; comparem-ho amb tot el que fem individualment durant els quatre anys: realment cadascun de nosaltres porta una vida i fa un consum tant responsable i pareix coses tan bestials que la nostra vida tingui conseqüències polítiques i socials gaire grans? Potser n'hi ha uns quants que sí que porten una vida i fan coses amb conseqüències molt més grans que les d'un simple vot, però em temo que la majoria no. Per molt que opinem i tinguem molta raó, i anem a debats on es diu la veritat i coneguem gent que fa coses bestials la nostra vida té poques conseqüències, i fer l'acte (potser poc digne!) de posar un vot per un partit que estarà a l'oposició tocant una micarrona els collons, no està de més. Si tenim una visió un mica mecanicista del món, cal començar apretant per algun cantó, i com que Déu no existeix, opinar la veritat serveix de poc. I després a seguir pencant de debò, i fent totes les festes i construïnt un projecte polític de debò i complet i transversal.

Tots són una merda? D'acord, però és clar que el fet que governi qui governa té conseqüències en la política educativa, en planificació territorial, en inversió armamentística, en política lingüística... però també és cert que hi ha alguns partits que sí que "inclouen" algunes reivindicacions dels moviments socials, com ara el vot pels immigrants, la independència, l'oposició a certes infraestructures, la defensa de la llengua, la defensa de l'educacuió pública, la igualtat de gènere i sexualitat... Totes les nines russes mamusques són nines russes mamusques, però sí que n'hi ha de més grosses i de més petites.

Penso que no votar sempre és donar vots en percentatge als partits grossos (per tant més podrits en comparació). Si el dia de les eleccions nevés i plogués a vots i a barrals, les esquerres pujarien perquè els iaios no podríen sortir per anar a votar? Malauradament em penso que seria al revés.


---------------

Ampliant el dabat, crec que és important que si ens posem a votar no deixem de fer festes, perquè aleshores tindriem la part bona dels escandinaus (multipartidisme i governs d'esquerra) però també la dolenta (gran aborriment hivernal). Per tant,si volem conservar la nostra identitat i no ser suecs, cal votar i seguir fent festes alternatives.

Podríem fer una festa el dia de les eleccions i anar a votar borratxos o bé anar a votar comunitàriament en rua de carnaval, amb banyador i plomes. Això seria una manera de votar "diferent" i potser així continuariem sent "els únics purs i alternatius", "fora del sistema" i tindriem "la raó", i com qui no vol la cosa, podríem fer fora els del PP, invertir en educació, reduir el pressupost armamentístic i posar el Pedro Duque de jardiner a la moncloa, que sortiria molt més barat.

Doncs au, a ballar i a votar!

La destinació del pedro duque (aquest gran patriota que per cert és de Miami com el "hey") es pot discutir. També el podriem posar de conserge al paleontològic, i així, amb el temps, potser arribaria a alcalde.

Pd. un cop alcalde el pedro duque i eliminat el Bustos, caldria convercer-lo d'anar-se'n un altre cop, i definitivament, a l'espai.

Comentaris

Re: opinió: Cal Votar? I tant!
04 nov 2003
Apelar a que des de la quotidianitat coherent i compromessa no es poden cambiar les coses i que cal anar a votar amb la pinsa al nas, o es ingenuitat o es campanya electoral a favor del sistema.
No es casualitat que cada vegada que tenim eleccions ens vinguin amb al discurs de frenar a les "dretes" ficant les mans a la merda i remenan-la.
Si algu no esta satisfet de la seva vida quotidiana i pensa que votan millorara, que voti pero que no dongui la xapa.
Sembla que alguns cobren per fer campanya encoberta.
Salud.
Re: opinió: Cal Votar? I tant!
04 nov 2003
Tot i que els teus arguments semblen raonables, personalment crec que donar el vot a ERC o a Hipocresia-verds per part dels abstencionistes els hi faria creure que les politiques que adopten son aprovades per la gent d'esquerres en general. No oblidem que l'esquerra l'està cagant continuament i no els penso donar el meu recolçament, han abandonat qüestions socials i han traït als interessos populars. L'abstenció és el càstig que es mereixen fins que se sentin pressionats per la classe traballadora i es mullin de veritat. Evidentment no vull una victoria del PP, pero tampoc vull que els actuals partits s'apropiïn de la lluita que estem mantenint i se la carreguin com va fer el PSOE als anys 80, perque (i és la meva opinió) crec que a la llarga ens fa més mal això últim.
Salut!!
Re: opinió: Cal Votar? I tant!
04 nov 2003
I una merda!!

Ni un sol vot a cap partit. Però que cony us fiqueu al cos? Mireu, mireu les protestes a Alemanya amb els "socialistes" al poder... alternativa? Els comunistes-stalinistes? Uff...

I els ajuntaments d'Iniciativa que s'han anat a PRENDRE PEL CUL després de tants anys de "ficar ma" i fer el de sempre... I els ajuntaments d'Esquerra Republicana que els hi ha passat el mateix (on jo visc, ERC i ICV gobernen amb CiU...TOMA JA!!!).

Ni eleccions sindicals ni municipals ni res de res.
Votar és donar-los poder. Sense vots no són res.
Fotem fora als que molesten (PSOE, ICV, ERC, CCOO, UGT...) i que els de sempre parlin cara a cara amb els conjunt de treballadors.

PARTITS "D'ESQUERRA" I SINDICATS MAJORITARIS NO ENS REPRESENTEN, MAI HO HAN FET. PER TANT,

SI NINGÚ TREBALLA PER TU,
QUE NINGÚ DECIDEIXI PER TU.

EL 16-N ABSTENCIÓ ACTIVA.
Re: opinió: Cal Votar? I tant!
04 nov 2003
Jo sóc de la opinió de que si intente fer mal al sistema dia a dia el dia de les el·leccions deixe caure un paper on crec en cada moment q li farà mes mal al sistema, no eixe dia en concret deixe de lluitar, per petita cosa q puga significar un vot en contra de l´ultradreta. Aquesta seria una petita esmena als q han contestat al segon comentari.

Pero aixo no vol dir q no entenga l'abstenció des de l'esquerra, i per ahi va la rectificacio q li faria al xaval del primer comentari, ja que si creus q amb el teu treball de base diari no cambies les coses, t'asegure q per poquissim q cambies el teu entorn ja fas més q amb un pírric i patètic vot.

Per tant, la recomanacio no pot ser mes clara, lluitar els 365 dies de cada quatre anys, no nomes 365 els tresprimers anys i 364 al quart.
I ja dic q si algu no vol votar ho veig tb mes q coherent pero es q a mi al final m'acaba fent mal q no s'esborre al PP del mapa.

Salut!
Re: opinió: Cal Votar? I tant!
04 nov 2003
El tema electoral és un dels tabús dels anarquistes i altres corrents d'esquerra radical. No crec que tinguin tota la raó, ni tampoc que s'equivoquin del tot.

Per a mi, votar no és una qüestió de principis, sino d'estratègia i tàctica. De vegades cal l'abstenció activa, de vegades el vot amb la pinça al nas, i de vegades el vot entussiasta.

En l'etapa actual el vot entussiasta no hi té cabuda, a Catalunya al menys, però potser a d'altres racons del món sí : a Veneçuela, per exemple.

És ben clar que el món no canviarà com a conseqüència de processos electorals en el marc de les ''democràcies'' burgeses. Per a un canvi real, profund, veritable, cal una revolució. Però d'aquestes només s'en viu una cada cinquanta o cent anys. Llavors, pot ser legítim i convenient votar en el marc de la falsa ''democràcia'' capitalista en determinades ocasions ?.

I tan que sí. Pregunto : seria útil per a la causa basca un 40 % de vots a l'opció que representa l'esquerra abertzale ?. Segur que sí. La votació, per si mateixa, noi canviaria les coses, ni tampoc les institucions on s'hagués de gestionar després el resultat del vot.

Però un gran resultat electoral de HB o d'opcions radicals, com el SPW a Escòcia, els trotskistes a França, etc. donarien ales a la lluita popular i reforçarien la movilització al carrer i la conscienciació del poble treballador en la seva força.

Serà la movilització la que produirà els canvis, ben segur, però en determinades circunstàncies el vot pot ajudar ael procés de movilització. El vot massiu a Evo Morales a Bolivia o a Chávez a Venezuela ha portat quelcom d'aixó.

És clar que a Catalunya i a la resta de l'Estat no tenim gaires opcions dignes de ser votades. Ara bé, hi ha una terrible amenaça per part del PP per després de les generals, en temes com les pensions, la legislació laboral, les llibertats democràtiques ...i tenim poques possibilitats d'aturar tot aixó al carrer.

En aquest cas, considero útil anar a votar amb la pinça al nas per frenar uns atacs que d'altra forma dificilment aturariem.

Encara més, si a Catalunya no es produeix un canvi i a les properes eleccions estatals guanya un altre cop el PP, imagineu quina demovilització per part de moltíssima gent que ha estat oposant-se al carrer a aquest govern desde el 16 de març fins avui mateix : ''fem el que fem, amb vagues generals o sense, amb Prestiges, amb guerres absurdes i criminals, el PP s'en surt de tot. No hi ha res a fer''.

Aquesta seria la conclusió de centenars de milers d'opositors, joves, sindicalistes, pacifistes, etc.

Quelcom d'aixó ha passat ja : vegeu com han decaigut les movilitzacions contra la guerra després de la ''victòria'' dels Estats Units a Irak i la d'Aznar a les municipals.

Per a finalitzar, sintetitzo : si tens a mà una revolució, fes-la i passa d'eleccions, però si la revolució queda molt lluny, les eleccions són -segons com i quan- una opció de lluita.
Re: opinió: Cal Votar? I tant!
04 nov 2003
On són aquí aquests radicals? Perque ni a Hipocresia ni a ERC els veig. I segurament si guanyen en vots més "centristes" es faran per la següent guanyar més. Us heu oblidat que el principal objectiu d'un partit polític és guanyar les eleccions sigui com sigui?

Canvien els paiasos i el circ continua.
jo no em possaré una pinça al nas, un altre cop no, jo faré abstenció activa a les urnes.
Re: opinió: Cal Votar? NO!!!!
04 nov 2003
Perdó, m'he oblidat canviar el títol.
Estic d'acord amb Against
04 nov 2003
I afegire el seguent:

Jo votare a ERC, malgrat no estar-ne gens segur i haver votat a EUia a les municipals.
No confio en absolut amb ERC, nomes cal veure de que ens ha servit tenir-lo a l'ajuntament de BCN. Diria que de casi res, o potser directament de res.
Pero en tot cas crec que trenca el bipartidisme cosa que no poden fer PP i ICV que estan condemnats a ser satelits en politica catalana de PSC i CiU.

No sé si m'equivoco, pero m'agrada la idea de que PSC i CiU perdin tant poder i de manera tant sobtada. M'agrada veure que estan en plena psicosis, qui sap potser decideixen que s'han de guanyar el vot un per un.
I crec que a rio revuelto i a la caça del vot un per un, potser les aspiracions de la gent d'esquerres seran mes escoltades.

salut
Re: opinió: Cal Votar? JAJAJAJAJAJAJAJA
04 nov 2003
Votar no botarlos SI
Bueno si en el fondo dara igual kien salga en las elecciones elegido no hara nada de lo prometido x lo tanto mejor ke salga la derecha x ke hacen las cosas x cojones y la gente se enfada x otra banda si salen los izkierdosos elejidos hacen lo mismo ke la derecha pero lo dicen con buenas palabras hasta ke parece ke estan haciendo lo correcto vaya ke las obejitas se lo creen (Guerra del Golfo).
El ke kiera votar ke lo haga yo personalmente prefiero aprobechar mi tiempo libre en otras cosas.
NO LOS VOTES BOTALOS
SALUT Y ANARKIA
Re: opinió: Cal Votar? I tant!
04 nov 2003
Conteniu-vos, absteniu-vos i no pequeu. Que el dia de demà tots veurem la llum i serem alts, guapos i bons.
Resem per les revolucions celestials que han de venir.
Amén
SI QUE CAL VOTAR !!! PROU TABU AMB AQUEST TEMA, OSTIA !!!
05 nov 2003
Respecto a qui no vulgui votar, pero penso que s'equivoca molt. Jo votare IC i ja se que fan moltes coses malament. Els conec be i se que l'han cagat en temes importants, i aixo em faria poder dir que son uns falsos, pero crec que les nostres lluites al carrer obtindran mes resultats si mana el centre que si mana la dreta.
En l'horitzo hem d'anar construint un sistema que superi aquest tipus de democracia delegada.
Pero si mana el Rajoy, oblideu-vos de construir alternatives, estarem massa enfeinats intentant entomar les multiples hosties que ens aniran caient a sobre.
Re: opinió: Cal Votar? I tant!
05 nov 2003
Crec q aci no es planteja un debat q es mes q important. El fet de q per exemple ERC pujara a les eleccions del principat no ens portará a la revolució social pero podria influir en els seguents aspectes (suposant q hi agafaren suficient poder):

- Llibres de text on s'explique historia, unitat llinguistica, territori etc... d-una altra manera

- Continguts mes nacionals (PPCC) a TV3.

- Retirada de banderes espanyolas d-algun q altre ajuntament.

Aixo no vol ser una campanya a favor d'ells ni molt menys, pero el q considere es q l'educacio de la ciutadania amb aspectes com aquests OBRI LES PORTES PER AL Q HA DE VINDRE DARRERE. Igual q a ningu li pot vindre mal la catalanitzacio del Barca per molt q Laporta no siga precisament un boltxevic. Aixi doncs, ERC no es una opcio independentista pero l'EI pot recollir algun q altre fruit d'ells. Al cas del Pais Basc per exemple, crec q, malgrat tot el q es puga dir, hi ha una certa coordinacio PNV-abertzales q els fa avancar prou.

Salut i CUP (per si algu ho dubtava).
Se m'oblidava...
05 nov 2003
Se m'oblidava comentar...

Algu dels abtencionistes s'atreviria a dir q el Sinn Feinn no ha jugat un paper representatiu en el proces d'alliberament Nacional a Irlanda del Nord? Serien ells (el mateix val per a Euskal HErria) al mateix lloc on son si no hagueren entrat a jugar al joc parlamentari.

Aixi doncs, crec q, purs anarquismes apart, el q expressem quan defensem l'abstencio no es haja q abstindre's de combatre el sistema també des de la pantomima democratica sino q no ho podem fer amb els patetics partits actuals.

Centrem doncs els nostres esforcos en crear un nou referent politic digne com per a defensar/nos al sistema. Enfortim l'AMEI.

Q algu em perdone si creu q ho he enfocat des d'una perspectiva massa independentista, pero la sintesi vindria a ser el mateix.
Re: opinió: Cal Votar? I tant!
05 nov 2003
Modificat: 03:52:55
Estic alucinant:
Ara resulta que el vot ja no és allò de òstia, hi ha una opció revolucionària i s'ha de votar, encara que no creguis en els sistema.
Ara resulta que es vot IC (a tots els que els voteu tingueu en compte que sou corresponsables de l'expulsió dels immigrant de Plaça Catalunya que va ordenar la pija Mayol, de tots els desallotjament de Barna i de tots els processos contra okupes o lluitadors socials on els Ajuntaments són acusació particular). El mateix amb ERC: partit que ha tingut sempre una estreta col·laboració amb els poders i especialemnt la Guàrdia Civil i que està disposat a tot per tenir una mica de poder.
Tant uns com altres són responsables de que existeixin cossos d'antidisturbis de la Policia municipal a Bacelona, que ara s'estan extenen a altres poblacions, autèntiques guàrdies pretorianes de càrrecs mafiosos (Santiburcio (abans, je, je), Xavier Casas, etc.), dirigits per coneguts elements d'ultradreta.
La llista és molt llarga: el preu del sòl, vivends de prtecció social que semblen talegos i amb vistes a les rondes (i a sobre et fan un favor!!!!!!), i una llista de no acabar!
Solució: Votem ERC que s'encarregaran del ZOO!
Votem IC (La Família Saura-Mayol) que es preocuparan abans dels plataners de passeig de gràcia que no dels immigrants o els accidents laborals!
En reum, com senyalava un company, la suposada esquerra fa el mateix que la dreta, però a sobre va de colega i integra el nostre discurs.
En reum: si votes a algun d'aquets, després no et queixis, ja que tu els hi has donat legitimitat.
Re: opinió: Cal Votar? I tant!
05 nov 2003
abans de votar em tallo la mà
Re: opinió: Cal Votar? I tant!
05 nov 2003
Pels que volen votar ERC o ICV-EA com menor mal possible o per parar la dreta, la veritat és que s'han dit ja els arguments, però, intentaré dir els 2 que crec més importants.

1- Amb el mateix argument es va votar el PSOE en massa el 1982 (sí, sí, recordem-ho: calia aturar el soroll de sabres, etc), i així va anar. Pel canvi, deien...

2- Per molt que pugin ERC o ICV-EA, els pals vindran igual. A veure si ens pensem que l'autonomieta aquesta serveix per aturar l'ofensiva espanyola i capitalista que ens ve a sobre (i que per cert, està en els seus inicis, temps al temps). I més quan ara ens ve la Constitució Europea (a favor de la qual votaran aquests dos partits, potser amb un sí crític, potser amb una abstenció, el què està clar és que no votaran en contra).

El què jo penso és que cadascú pot votar a qui li dongui la gana, està claríssim, però no cal acusar de purista a qui creu que no s'ha de votar. I més quan les opcions són les que són.

Si hi hagués un referent electoral per les lluites populars, que no les utilitzés, sinó que les potenciés com un altaveu, portant els conflictes socials al parlament o a on faci falta, aleshores sí, tothom a votar-los. El cas és que no existeix. I aquells que voteu, no ens volgueu vendre gat per llebre (es diu així, no?)

Mentrestant, i fins d'aquí molt (no crec que hi hagi un dia de la victòria final, encara que m'agradi molt la lletra de la internacional), la lluita continua sent l'únic camí.
Re: opinió: Cal Votar? I tant!
05 nov 2003
Jo he proposat en certa el vot al partit que a cadascu li done la gana en comte de l'abstencio i voldria puntualitzar-te dos coses.

1.- No he acusatde purista a ningu (ho dic pq jo en concret he emprat la paraula purista), es mes, he dit q l'abstencio conscient em sembla una de les opcions mes coherents, i encara q no es la q jo practique ni recomane, l'entenc perfectament.

2.- Cap partit d'esquerra (ERC) representa LA SOLUCIÃ. Problemes com especulació i repressió els tindrem estiga el partit q estiga. Pero comente q igual alguna maneta en algun aspecte si q pot suposar, per posar un altre exemple...
ERC SERIA FACILMENT PRESIONABLE PELS INDEPENDENTISTES PER A Q ASSOLIRA LA TOTALITAT DELS PAÃ?SOS CATALANS COM A MARC NACIONAL. Ja es hora de q a la resta de l'estat tb s'identifique el PV i les Illes com a part de Catalunya quan s'escolta parlar de nacionalisme. Es un exemple.

Insistisc, ells mai seran la solucio, aixo queda clar.

Salut!
Re: opinió: Cal Votar? I tant!
05 nov 2003
us recordo que hi ha tres partits a l'esquerra de IC que es presenten també a les eleccions.
LI
POSI
PCPC
A aquestos????
06 nov 2003
el POSI te algo a vore amb POZI????
AMARROSA!
Re: opinió: Cal Votar? I tant!
06 nov 2003
Es molt fàcil parlar, fer conya i dir que purs que som que no votem, fent aguts jocs de paraules i dient que tot es mesquí i en una paraula impossible. Us explico una mica com està tot:
L'exèrcit esta literalment desplgat al país vasc, les empreses es riuen dels treballadors i del sentit comú amb els seus EREs, se'n riuen de tots nosaltres amb els preus dels pisos i de les tomates, la clase política està en la seva òrbita de moderació i paranoia, el nostre poder adquisitiu baixa dia darrere dia, la nostra veu s'aufega en els mitjans mentre cada dia estem més endeutats.

Davant d'això us pregunto, que fem? Fem una xerradeta de bar o mirem d'organitzar-nos abans de que l'exèrcit ens calli per sempre. Si hi ha algun policia per aquí llegint segur que es peta de riure al veure que estem molt verds, que cadascú va a la seva bola, que nos ens hem donat encara compte que això va molt en serio i que se'ns estan rifant.

Siusplau pensem realment que està passant, això no es cap moda ni cap postura guai, ni cap opinio, això es pura necesitat. Jo personalment intentaré assaventar-me qui son aquestes tres formacions a l'esquerra de Ic. LI )Lluita Internacionalista( els conec com a troskistes i he comprat algun cop el seu diari. Hem sembla gent bastant seriosa i amb una visió força clara de la necessitat d'una revolució. Dels altres tres nos conec casibé res. Agrairia que si algú sap alguna cosa la comentés.

Comencem a treballar, sisplau
Sindicat Terrassa