Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: guerra
Israel: el país que més amenaça la pau mundial
04 nov 2003
La ciutadania de la UE considera Israel el país que més amenaça la pau mundial. L´enquesta de la UE situa els EUA, Iran i Corea del Nord després d´Israel com els països més perillosos.
El ministre de Relacions exteriors italià,
Franco Frattini, en nom de la Unió Europea (UE), expressà ahir la seva "sorpresa i contrarietat" pel sondeig de la UE que assenyala Israel com el país més perillós per a la pau mundial. El resultat del sondeig "no reflexa la posició de la UE", assenyala en un comunicat aquest ministre. L´ambaixada israeliana davant la UE diu que "els europeus "semblen cecs davant el patiment de les víctimes israelianes".
L´enquesta realitzada per la Oficina Europea d´Estadística (Eurostat) deixa en molt mal lloc a Israel i als Estats Units. Així, la majoria dels ciutadans/es de la UE (59%) consideren que Israel és l´estat que més amenaça la pau mundial, per davant dels EUA, Corea del Nord (53%) i Iran. Els resultats del sondeig no han estat del gust del representant d´Israel a la UE. El primer ministre israelià, el pressumpte criminal de guerra Ariel Sharon, denuncià l´enquesta, mentres que el president de torn de la UE, el multimilionari Silvio Berlusconi, cridà a Sharon per a mostrar-li la seva "sorpresa" i "indignació". Israel és un estat que incompleix sistemàticament les resolucions de la ONU i actua al marge de la legalitat internacional.

Les persones enquestades van indicar sobre una llista de 14 països quins en la seva opinió posen en perill la pau mundial i en quin grau. Israel és l´estat que va obtenir un major nombre de respostes afirmatives en una llista que estava formada per Iran, Corea del Nord, Estats Units d´Amèrica, Iraq, Afganistan, Pakistan, Síria, Líbia, Aràbia Saudita, Xina, �ndia, Rússia, Somàlia i la UE, a més a més d´Israel. El percentatge més alt de ciutadans que consideren Israel una amenaça es troba a Holanda, amb un 74%, seguit d´Austria (69%), Luxemburg (66%) i Alemanya (65%). El país que el considera menys perillós és Itàlia, on un 48% de la població pensa que posa en perill la pau. A l´Estat espanyol el 61% dels enquestats opinava d´aquesta forma. Pel que fa als EUA, l´informe destaca que la majoria dels ciutadans/es de la UE considera aquest país una amenaça per a la pau, i en particular "els seus aliats a l´Iraq", Estat espanyol (61%) i Gran Bretanya (55%). Aquest qüestionari va ser contestat per 7.515 persones. A més de la pregunta sobre la pau mundial, recull l´opinió sobre qui ha de gestionar l´anomenada "reconstrucció iraquiana", assumir el seu finançament i a qui correspon mantenir la seguretat. Les dades d´aquesta enquesta, titulada "Iraq i la pau al món" es publicaren el dilluns 3 de novembre del 2003, amb l´objecte de donar a conèixer les qüestions relatives a la "reconstrucció iraquiana" just després de la cel.lebració de la denominada "Conferència de Donants". La Comissió Europea no va voler entorpir el tele-marató de les "donacions" i assegurà que "no fou una decisió política, sinó tècnica" que en les respostes avançades el 27 d´octubre, no aparegues la dada que europees i europeus assenyalen Israel i EUA com obstacles per a la pau mundial. En representació de la presidència europea, el ministre italià Franco Frattini va telefonejar al seu homòleg Silvan Shalom i declarà que la Unió considera a Israel un "interlocutor essencial" en l´inexistent procés de pau al Pròxim Orient i valorà les seves "profundes arrels democràtiques". El portaveu de la Comissió Gerassimos Thomas opinà que les dades de l´enquesta són una mostra de "l´esperit transparent" amb el que actua l´Executiu. La Comissió "no vol interpretar políticament els sondejos", assenyala Thomas, qui va insistir en què "les enquestes són una cosa i la política una altra" i recalca que "els resultats del sondeig no influiran en la política de la UE" respecte d´Israel i la resta de països.


AVIONS ISRAELIANS VIOLEN DE NOU L´ESPAI AERI LIBANÃS

Avions d´Israel trencaren la barrera del so al seu pas per la la localitat meridional de Nakura, població que acull el quartell general de la Força Interina de Nacions Unides al Líban (FINUL). Aquesta és la segona violació israeliana de l´espai aeri libanés en les darreres 24 hores, després que el diumenge van creuar aquest país de sud a nord rebent trets de l´artilleria antiaèrea de Hizbula, sense que es derribés cap avió. Nacions Unides ha demanat en diverses ocasions a Israel que no traspassi la denominada "línia blava", dissenyada per l´organització internacional per a certificar la retirada israeliana del sud del Líban, al maig del 2000, després de 22 anys d´ocupació, però Israel sempre s´ha rigut d´aquestes recomanacions de la ONU. La tensió a la frontera sud del Líban va augmentar setmanes enrera després de què a principis de l´octubre avions israelians bombardegessin territori de Síria. Hizbula va advertir dilluns a Israel que en cas d´un nou atac contra Síria, aquest país respondrà directament i no a través de la resistència al sud. A més, "si Israel tracta d´atacar alguna part del Líban serà catastròfic per a ell", afirma el xeic Naim Kassen, vicesecretari general del partit, a qui cita l´emissora libanesa "la Veu del Líban lliure". La premsa libanesa assenyalava ahir dilluns la possibilitat que Israel llenci una sèrie d´atacs contra el Líban.


UN PALESTÃ? S´IMMOLA DESPRÃS DE SER RODEJAT PELS INVASORS

Un jove palestí Sabih Abu Saud, de 17 anys, preferí immolar-se abans d´entregar-se a les tropes israelianes quan fou cercat pels ocupants en un poble de Cisjordània. Els militars israelians van localitzar el palestí al petit poble d´Azur, prop de la localitat de Kufar Qasem, a Kalkilia. Segons fonts israelianes, el jove pretenia infiltrar-se en territori israelià. Militava a les Brigades dels Màrtirs d´al-Aksa.

Comentaris

Re: Israel: el país que més amenaça la pau mundial
04 nov 2003
Fixem-nos-hi de com stan ls coses!! prefereix immol.larse (sense patiment) a qe l'agafin els israelites (torturadors,assassins indiscriminats)
i la puta ONU o la organitzacio qe agues de fer algu no u faran pq son els protegits dels EEUU, SHARON,BUSH,BLAIR, AZNAR I MOLTS + AL TRIBUNAL INTERNACIONAL X CRIMS CONTRA LA HUMANITAT I COMPLICES D GENOCIDI ISRAELIÀ!!!!!!!!!!!!!!!!
Increhible!
04 nov 2003
Impressionant la capacitat d'analisi de la gent. Malgrat el fotimer de pelis sobre jueus, l'holocaust i demes. La majoria de gent es capaç d'identificar el caracter expanssiu de l'Estat d'Israel, amb tot el perill que això comporta per l'estabilitat i la pau en el mon, sobretot si tenim en compte que es la unica potencia nuclear que no figura en cap dels tractats internacionals de seguiment i control de les armes nuclears.

Aquest es un d'aquells dies en que un es reconcilia amb la humanitat i es reafirma amb l'argument que si les coses no van millor es perque no hi ha les condicions ni els mitjans, no pas perque la gent sigui veneita.
increhible!
Re: Israel: el país que més amenaça la pau mundial
04 nov 2003
et reconciliaràs tu, amb l'humanitat
Re: Israel: el país que més amenaça la pau mundial
04 nov 2003
La gent opina i després menyspreen els resultats.
Han titllat els resultats d'antisemites.
I una merda, antisemites.
El que passa ens que no ens mamem el dit i encara sabem que és un genocidi, un mur d'aparheid i qui té les armes de destrucció massives.
Si no els agraden els resultats, per a que pregunten!
Re: Israel: el país que més amenaça la pau mundial
04 nov 2003
És aquesta. l'excusa d'antisemtisme la que sempre ha abanderat l'estat d'Israel contra qualsevol crítica a les seves polítiques genocides. Aquest sentiment de culpa dels europeus respecte als jueus va comportar la creació de l'estat d'Israel en un abandó absolut del poble palestí i una solució que definitivament feia fora d'europa els jueus i intentava reconciliar o recompensar l'holocaust nazi.

Actualment l'antisemitisme no és la raó per criticar l'estat d'Israel, i es una paraula de doble cara que encara fa pensar a molts que els sionistes han de tenir absoluta impunitat perque clar, que malament ho van passar a la IIªGM. Independentment de la bestialitat nazi, la gent sap detectar aquesta mateixa impunitat i bestialitat quan la fan els sionistes contra un poble indefens com el palestí.

No serveix titllar qualsevol critica a l'estat d'Israel com antisemita, com tampoc seria raonable que qualsevol critica al govern espanyol sigui titllada de terrorista, però per desgràcia anem per aquest camí. La gent ho pot veure però perque cony no fem res per evitar-ho?
Sindicat