Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: criminalització i repressió
Legal: El govern del PP amplia escandalosament la llei antiterrorista
04 nov 2003
Amb la complicitat de la resta de partits polítics i del silenci absolut dels mitjans de comunicació oficials totalment entregats a la preparació de la boda del príncep, les Corts espanyoles van aprovar la setmana passada una modificació de la Llei d'Enjudiciament Criminal que suposa ampliar escandalosament l'aplicació del règim de <b>detenció policial incomunicada</b>, coneguda com a legislació antiterrorista.

Aquesta reforma va ser aprovada el 24 d'octubre i va entrar en vigor el dimarts 28 d'octubre a través d'una llei l'objectiu de la qual es reformar la presó provisional.
polistortura.jpg
L'ampliació de l'aplicació del règim de detenció policial incomunicada té dos nous espais:

<li>en primer lloc abans de la setmana passada quedava reservada als casos de delictes vinculats a "activitats terroristes", a partir de la reforma serà aplicable a <b>qualsevol cas en què el jutge o tribunal ho consideri necessari</b> per al bon funcionament de la investigació.
<li>en segon lloc abans de la setmana passada aquesta detenció incomunicada podia durar com a màxim cinc dies, amb la reforma aquests cinc dies podran ser prorrogats per als casos de delictes vinculats a "activitats terroristes" <b>fins a deu dies</b>. Aquesta escandalosa ampliació podrà ser utilitzada també per als casos de "crim organitzat".


Cal recordar el significat de "detenció policial incomunicada". Es tracta de crear un espai d'impunitat total d'actuació de la policia i significa la suspensió dels drets a comunicar la detenció a la personada desitjada, de tenir advocat de confiança i d'entrevistar-se amb l'advocat després de la primera declaració policial. Aquesta situació d'incomunicació s'acaba amb la declaració davant del jutge que amb la nova reforma podrà ser ja deu dies després del moment de la detenció.

#file_1#

Comentaris

Re: Legal: El govern del PP amplia escandalosament la llei antiterrorista
04 nov 2003
Qui van votar aquesta ampliació tan escandalosa?
Re: Legal: El govern del PP amplia escandalosament la llei antiterrorista
04 nov 2003
Ho he trobat a www.endavant.org, és de fa mesos ja:

2003-04-04 PP i CiU aproven allargar el període d'incomunicació

CiU vota amb el PP l'enduriment de la incomunicació als detinguts sota la llei "antiterrorista"
En una votació al congrés de Madrid, el dijous 3 d'abril, els grups parlamentaris de PP, CiU i CC van rebutjar una esmena a la nova llei d'Enjudiciament Criminal, el text aprovat rebaixarà les condicions necessàries per decretar la presó provisional i allargarà la incomunicació fins a tretze dies, 5 a comissaria i 8 a presó.

Aquesta mesura, com ja han denunciat diverses organitzacions de defensa dels drets humans, està clarament destinada a incrementar el nombre de presos polítics, retallar encara més el dret de defensa lletrada i permetre la total impunitat dels torturadors, així com esborrar les conseqüències de la tortura amb la incomunicació a presó.

Aquesta notícia té lloc just quan tres joves catalans pateixen l'aplicació d'aquesta llei, després d'haver estat detinguts a la població de Torà acusats de diverses destrosses a caixers.
enllaço
04 nov 2003
hi més info aquí: http://www.elsud.org/modules.php?op=modload&name=News&file=article&sid=8
Sindicato Sindicat