Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: immigració
9 de novembre: manifestació NO a la Llei d'Estrangeria i la seua reforma(València)
04 nov 2003
9 de novembre: manifestació NO a la Llei d'Estrangeria
i la seua reforma

TENIM TREBALL VOLEM PAPERS

A LES 11´30 Hores

PLAÇA DE SANT AGUST� DE VALÈNCIA

CONVOQUEN:

FORO ALTERNATIVO DE LA INMIGRACIÓN I LA MESA D'ENTITATS DE SOLIDARITAT AMB ELS IMMIGRANTS



MANIFEST

En els darrers anys les persones immigrants procedents de països d'arreu del món, estan contribuint amb el seu treball al manteniment de diferents sectors de l'activitat econòmica i a la revitalització de pobles, barris i ciutats del PaísValencià. Davant la nova reforma de la Llei d'Estrangeria, volem manifestar el nostre total desacord i rebuig perquè suposa augmentar més encara la situació d'exclusió de les persones immigrades. Les successives reformes de la Llei d'Estrangeria demostren el fracàs i la incapacitat del Govern per a dissenyar i consolidar una política migratòria coherent i respectuosa amb els Drets Humans. Les conseqüències d'aquestes noves mesures afectaran tant la població immigrant com el conjunt de la societat d'acollida. Hem de tenir ben present que la retallada dels drets dels immigrants és el primer pas per a la debilitació dels drets de tota la ciutadania.

Per totes aquestes raons DENUNCIEM :
- La violació del dret constitucional a la intimitat que implica l'ús il.legítim, per part de la policia, de les dades que figuren en el padró municipal. Significarà, en la pràctica, la privació de l'ús i gaudi de drets bàsics -sanitat, educació i serveis socials- per a milers de persones, significativament per als menors d'edat. La cessió il.legítima d'aquestes dades confidencials de persones immigrades a la policia representa una agressió més a la Constitució Espanyola i a la Llei Orgànica de Protecció de Dades.

- L'increment dels entrebancs per a l'entrada d'immigrants per vies legals així com per a la regularització de les persones que s'han vist forçades a estar de forma irregular.

- La proposta d'un visat de tres mesos per a la recerca de treball, que es limita a fills i nets d'espanyols, que no afecta el conjunt del fluix migratori. És una mida enganyosa i demagògica que incrementarà la precarització del mercat laboral puix que tota la població treballadora se'n veurà afectada.

- L'actual política migratòria estatal que sota el fals pretext d'ordenar, controlar i fomentar la immigració legal, concentra tots els esforços a exercir un inflexible control dels fluixos migratoris, prescindint de tota dimensió humanitària, i invertint fons públics en la construcció de fronteres i en l'execució d'expulsions i devolucions, en lloc de destinar aquests recursos a la integració de la població immigrant.

- Les dificultats que experimenta el col.lectiu de persones regularitzades -amb permís de residència i treball- per a subsistir en aquesta situació, a causa de la interpretació cada vegada més restrictiva i arbitrària que l'Administració fa dels requisits necessaris.

- L'estratègia d' invisibilitat que suporta el col.lectiu d'immigració il.legal que veurà encara més restringides les seues possibilitats de reconeixement i d'accedir a la precària ciutadania que permet la residència legal, en veure's restringits i eliminats mecanismes d'inclusió. La reforma impossibilita qualsevol via de regularització .

- La vulneració del dret a la vida familiar consagrat en el Conveni Europeu de Drets Humans i en la Constitució Espanyola que impedeix el reagrupament familiar.

- Les dificultats que experimenta el col.lectiu de persones regulars (o amb papers?) per a subsistir en aquesta situació, a causa de la interpretació cada vegada més restrictiva i arbitrària que l'Administració fa dels requisits necessaris.

- L'obligació que s'imposa a les companyies de transport d'exercir el treball de control de fronteres, la qual cosa és competència de les forces i cossos de seguretat de l'estat

- La situació d'extrema vulnerabilitat a què queda sotmés el col.lectiu de persones a qui ha estat denegada la petició d'asil ja que es veuran obligades a retornar, amb greus perills per a les seues vides, als països d'origen on han estat perseguides.

I, finalment, DENUNCIEM l'estat de contínua reforma de la legislació d'estrangeria que suposa una provisionalitat inacceptable en un text que, es suposa, ha de normalitzar els canals d'accés als drets fonamentals per a un gran col.lectiu de persones.

Per totes aquestes raons FEM UNA CRIDA

A LA SOCIETAT VALENCIANA PER A QUE EXPRESSE EL SEU REBUIG A LES NOVES RESTRICCIONS DELS DRETS DE LES PERSONES IMMIGRANTS.

ALS AJUNTAMENTS VALENCIANS PER A QUE EXPRESSEN EL SEU REBUIG A LA CESSIÓ DE DADES DEL PADRÓ A LA POLICIA, MITJANÇANT DECLARACIONS PÚBLIQUES I MOCIONS.

MANIFESTACIÓ

NO A LA LLEI D'ESTRANGERIA I A LA SEUA REFORMA


TENIM TREBALL VOLEM PAPERS

DIUMENGE 9 DE NOVEMBRE A LES 11´30 Horas

PLAÇA DE SANT AGUST� DE VALÈNCIA

CONVOQUEN:

FORO ALTERNATIVO DE LA INMIGRACIÓN I LA MESA D'ENTITATS DE SOLIDARITAT AMB ELS IMMIGRANTS
Sindicat Terrassa