Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: altres temes
opinio sobre el sopar d'empresaris de Tarragona
04 nov 2003
El 5 de novembre, 1500 empresaris soparan ala plaça de toros de Tarragona amb José María Aznar, en un sopar muntat per la Cepta, l'associaicó empresarial de Tarragona
Aznar i Cabré toregen a la plaça

Doncs sí, enguany els empresaris del Camp de Tarragona i de les Terres de l'Ebre (de la província de Tarragona que diria el seu cap -i mai més ben dit- Sebastià Cabré) han decidit anar a afartar-se a la plaça de toros de la ciutat en la que per a ells és la nit més important de l'any: la Nit de l'Empresari.
    Així, entre canapè i canapè, les instal·lacions de la Diputació de Tarragona (estaria bé que algú ens informés dels tractes que la institució pública ha fet amb aquesta organització privada per deixar-los-les)acolliran la crema de la crema de l'empresariat de la zona per, entre altres coses, acabar de convèncer-los a qui han de votar... Entre elles i ells es repartiran premis i distincions sobre quin ha aconseguit l'exercici més "brillant", quin ha estat el més "emprenedor", quin ha deixat el més "ecològic" i fins i tot -que en són d'enrotllats!- quin ha estat el que ha reduït més els accidents a la seva empresa.
    Enguany, a més, demostrant una magnífica sensibilitat amb la ciutat de Tarragona i la majoria dels seus ciutadans -que vam sortir al carrer encara no fa un any per dir no a la guerra de l'Iraq en la manifestació més gran de la història de la ciutat- el Cabré ha convidat el senyor, per anomenar-lo d'alguna manera, José María Aznar. Visca la coherència i la sensibilitat exquisida del cap dels acumuladors de plusvàlua i més!
    Si la celebració empresarial fa riure per no dir-ne una de més grossa -i disculpeu-me però és que tinc el riure fàcil- la invitació al màxim responsable de la participació d'aquest tros de món en una de les barrabassades més fastigoses dels darrers temps: la invasió, destrucció, ocupació i privatització de l'Iraq, fa plorar.
    Cabré i Aznar coincideixen en tantes coses que entenc l'alegria del primer quan diu que finalment han aconseguit que el màxim representant de l'Estat (el rei no té decisió ni veu pròpia, segons la Santa Constitució) més dretà, ultraliberal, espanyolista, autoritari, militarista i fonamentalista catòlic des que Franco va morir visiti la nostra ciutat per sopar davall d'una carpa que algú ens hauria de dir, també, qui pagarà.
    El dimecres dia 5, la plaça de toros s'omplirà de gent que viu de la feina dels altres, de gent que parla de "recursos humans" i de "flexibilització" per parlar de la vida de les persones que no necessitem tant per viure però a qui tampoc ens agrada que ens prenguin el pèl. Que els vagi de gust el sopar i la Nit, tot i que no estaria de més que algun toro despistat els fes pair bé el tec amb una bona correguda... fins i tot alguns potser ho trobarien 'fashion' o alguna altra paraula d'aqueste sque no vol dir res i es coben a la dreta de qui mana, sempre a la dreta.
    A l'altra punta de la ciutat, la mateixa nit a la mateixa hora, una convocatòria no subvencionada per cap ens públic amb l'única premissa de la dignitat com a moneda de canvi i amb el suggerent títol "Per sopar no cal ser ric" posarà els punts damunt les is sobre què en pensem, els i les altres, sobre la nit, el sopar, el Cabré i l'Aznar, que per sopar no cal ser ric


Jordi Martí Font, Membre del Secretariat Permanent de la CGT de Catalunya

Comentaris

Re: opinio sobre el sopar d'empresaris de Tarragona
04 nov 2003
A més, al instal·lació de la carpa a la plaça de toros i de tot plegat costa 190.000 euros (30 milions de pessetes) i els paga l'Ajuntament, alhora que la Diputacio deixa la plaça gratis. Lladres
Re: opinio sobre el sopar d'empresaris de Tarragona
04 nov 2003
hi ha alguna convocatòria feta?
Re: opinio sobre el sopar d'empresaris de Tarragona
05 nov 2003
si, a la plaça de la Font a les vuit del vespre. A més, els treballadors d'Altadis diuen que volen anar bfins a la plaça... i qui vulgui i ho faci, farà més coses, no?
Sindicat Terrassa