Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: globalització neoliberal : fòrum 2004
última hora sobre el fòrum 2004
02 nov 2003
Encara que la font no és gaire fiable i tot esperant a sapiguer més coses, he penjat la següent informació sobre el tema del fòrum 2004 a Barcelona:
Els moviments socials catalans proposen la celebració d'un "anti Fòrum de les Cultures" el 2004

02/11/2003 15:10
BARCELONA, 2 (EUROPA PRESS)

Els principals moviments socials de Catalunya han proposat la celebració d''un "antiFòrum de les Cultures" el 2004 durant l''assemblea duta a terme aquest matí com a clausura de les jornades preparatòries del Fòrum Social Europeu (FSE), que tindrà lloc a París del 12 al 16 de novembre.

A més, en l''encontre s'ha plantejat la importància que l''FSE rebutgi públicament el Fòrum a causa de la "presència d''empreses que, van finançar la guerra a l''Iraq", segons han afirmat diversos dels assistents.

D'altra banda, també s''ha criticat el fet que la inversió dedicada al Fòrum hagi suposat una disminució de la financiació dels serveis públics.

Entre els presents a l'assemblea, hi havia la plataforma ''Nunca Máis'', que el 15 de novembre compleix un any de la seva creació, la plataforma ''Aturem la Guerra'', que va proposar el 20 de març com a jornada mundial contra l'ocupació de l''Iraq, així com diversos representants de l'esquerra independentista i el món sindical.

Comentaris

Re: última hora sobre el fòrum 2004
02 nov 2003
no us oblideu q lo q mes li agradaria als organitzadors del forum es que hi hagi un "antiforum" por poder dir que també dialoguen amb els oposidors. "hablen de lo que hablen, pero hablen con targetas telefonica"

lo mes interessant que s'ha plantejat fins ara a barna es que no hi haura cap contraforum, que li trenquem el rotllo...
Re: última hora sobre el fòrum 2004
02 nov 2003
la millor postura no és el silenci, stafe. I, sembla, que contraforum hi haurà :)
Re: última hora sobre el fòrum 2004
02 nov 2003
Quins són per tu X.M.G "els principals moviments socials catalans"? L'afirmació em sembla molt ambiciosa... a veure si respons.
Re: última hora sobre el fòrum 2004
02 nov 2003
mira, ja he dit que la font informativa (Europa Press) no em semblava molt fiable. Quins són els principals moviments socials catalans?? No sóc qui per a respondre´t. Però penso que tots els moviments són igual de principals.

T´adreço al que diuen a vilaweb.com, tot esperant que els col.lectius implicats en l´assumpte s´expressin directament:


> Barcelona tindrà, probablement, un 'antifòrum de les cultures'. Les crítiques que darrerament s'han abocat contra el Fòrum Barcelona 2004 de les Cultures s'han concretat avui en una proposta ferma d'organització d'un 'antifòrum de les cultures'. Els principals moviments socials del Principat han proposat l'organització de l''antifòrum' a l'assemblea de clausura de les jornades preparatòries del Fòrum Social Europeu (FSE) de París. A més, en l'encontre s'ha plantejat la importància que l'FSE rebutgi públicament el Fòrum 2004 per la 'presència d''empreses que, van finançar la guerra a l'Iraq', segons han afirmat diversos dels assistents. Entre aquestes empreses que els moviments socials relacionen amb la indústria militar hi ha el BBVA, La Caixa, Indra, El Corte Inglés i Telefónica, totes finançadores del Fòrum. Les empreses són a la web www.boicotpreventiu.org. D'altra banda, també s'ha criticat el fet que la inversió dedicada al Fòrum hagi suposat 'una disminució del finançament dels serveis públics.
Les jornades les ha organitzades la Xarxa de Mobilització Global, sota el títol 'Alternatives a l'Europa del capital i la guerra', amb un objectiu sobre la taula: 'debatre, discutir i portar propostes d'acció al Fòrum Social Europeu que es farà el 12 de novembre a París.
Les jornades s'han fet a l'edifici central de la Universitat de Barcelona i han inclòs nombroses conferències, tallers i assemblees amb ponents provinents de molts punts del país i d'Europa. Els quatre grans temes de debat han estat la qüestió de l'Iraq, Palestina i la resistència antiimperialista; la creixent retallada dels drets socials i laborals; el patriarcat; els drets de les persones immigrades, i la defensa de la terra, l'aigua i el territori.
Re: última hora sobre el fòrum 2004
02 nov 2003
de l'esquerra independentista qui hi havia......?
Re: última hora sobre el fòrum 2004
02 nov 2003
El que hi ha hagut és que l'Assemblea de resistències al Fòrum 2004 ha demanat a la Xarxa de Movilització Global que assumeixi la presentació al Fòrum social europeu de París d'una resolució en què aquest deixi clara la seva oposició al Fòrum 2004,i en especial al Fòrum de les autoritats locals, coorganitzat per Forum social mundial (al que també es demanará que se'n desmarqui), l'Ajuntament de BCN i el Fòrum 2004 (i que es fa a Barcelona els dies 7 i 8 de maig, un dia abans que comenci el Fòrum 2004). També s'ha demanat als col·lectius de la XMG que participin a l'Assemblea de resistències al fòrum 2004.
El que hi ha a la notícia de Vilaweb sobre el contraforum, és que el o la periodista que han enviat devia venir amb la resaca de la castanyada. No se n'ha dit res. Un cosa és oposició i desenmascarament del Fòrum i una altra contrafòrum.
Re: última hora sobre el fòrum 2004
02 nov 2003
Recordo també que la campanya de denuncia "Fotut 2004" s'inaugura divendres pel matí al CSO Les Naus junt amb la crida per evitar el dessallotjament del centre, datat pel mateix dia. Es realitzarà un acte lúdic per als assitents i a veure si ens animem i comencem a fotre canya amb el tema, que té "chicha".
Re: última hora sobre el fòrum 2004
02 nov 2003
Algú vinculat al ferum (Forum 2004) em comentà que ja estava tot previst, espais a ocupar i fins hi tot el finançament del contraforum. La questió es domesticar el ramat... alerta!
Re: última hora sobre el fòrum 2004
02 nov 2003
No hem de caure en la trampa. No hem de fer un contrafòrum, sinó simplement dir NO al Fòrum. Això no vol dir estar en silenci. Però en aquest cas No volem dialogar, no volem ser pacífics ni sostenibles.

Tot*s el divendres a partir de les 8 del matí a les naus. Allà inagurarem el Fotut 2004!
Re: última hora sobre el fòrum 2004
02 nov 2003
A l'assemblea de la XMG s'ha deixat clar que no es volia fer un contrafórum, es lo primer q s'ha dit. Ultimament donen el carnet de periodista a qualsevol..
Re: última hora sobre el fòrum 2004
02 nov 2003
Us ajunto un troç de la carta que vam enviar a Chomsky per dir-li de no participar al Fòrum. Es deia bastant clarament que no voliem cap fòrum ni cap contrafòrum, que les nostres lluites són del dia a dia.

"We will not bother you more, discharging our anger against this unpopular event that they are trying to sell us as a new chapter in people "participation" in institutional activities, and which will only be the apotheosis of the commercialization of culture. We ask you to consider all we explained, and to think about your participation in the Forum. We are not promoting any counter-Forum (maybe the same organization of the Forum will organize one!) because we think there is no need to pretend that in those six months we will focus on those three social themes, while we have been working on them for decades; we do not need a Forum to speak of Peace, of Sustainability and of Diversity, for in this city’s social movement history these themes have always been an object of debate and cultural production, and we will continue working on them during the Forum as well as before and after it. We ask you please not to participate in Barcelona's 2004 Forum of Cultures".

traducció al castellà:

"No le aburriremos más, descargando nuestra rabia contra este acontecimiento impopular que intentan vendernos como un nuevo capítulo de la 'participación ciudadana' en las actividades institucionales, y que no ser
a nada más que el apoteosis de la comercialización de la cultura. Le pedimos de considerar todo lo que le explicamos, y de pensar en su participación en el Fòrum. No promovemos ningún contra-Fòrum (probablemente la misma organización del Fòrum organizará uno!) porqué creemos que no hace falta fingir que en esos seis meses nos centraremos en estos tres temas sociales, cuando llevamos décadas trabajando en ellos; no necesitamos ningún Fòrum para hablar de Paz, de Sostenibilidad, de Diversidad, porqué en los movimientos sociales de esta ciudad estos temas siempre fueron objeto de debate y de producción cultural, y continuaremos trabajando en ellos durante el Fòrum así como antes y después de ello. Le pedimos porfavor de no participar en el Fòrum de las culturas Barcelona 2004".
Re: última hora sobre el fòrum 2004
03 nov 2003
qui va deixar clar què?
Re: última hora sobre el fòrum 2004
03 nov 2003
Contra-fòrum? Ja està bé d'anar sempre a remolc amb els "contras".. a més, com diuen més a dalt, que més voldrien ells? En les mateixes dates del Fòrum.. celebrem el desè aniversari de l'aixecament zapatista!
Re: última hora sobre el fòrum 2004
03 nov 2003
i en comptes de celebrar aniversaris d´aixecaments en altres països, podríem aixecar-nos nosaltres d´una vegada, Ke el fòrum aquest el fan a BCN i no a Chiapas. I, bé, com han dit més a dalt aquest forum és nefast i passa aquí, i si la proposta es fer pegatines i cartells amb el lema 2004 donç de meravella, però segur que els moviments i la gent donen per a molt més.
Re: última hora sobre el fòrum 2004
03 nov 2003
Galiza ceive!
¿de verdad que dejaréis que esto ocurra sin organizar cap ekintza? non mo podo crer.
Re: última hora sobre el fòrum 2004
03 nov 2003
i x qe no 1 forum de ls cultures gratuït????!!!!
el volguer coneixer altres cultures no significa pagar x coneixer-les!!! o no segons els socialistes d l'ajunt. d barcelona!!!!!!
Re: última hora sobre el fòrum 2004
03 nov 2003
para chic@ de galicia preocupad@: no te preocupes se montará un buen pollo lo único que no será un contraforum.
benvolgut/da jeje
03 nov 2003
Benvolgut/da jeje

Prou que ho sabem que el Ferum es fa a Barcelona, però no estaria gens malament agafar com a referència l’aixecament dels zapatistes de Chiapas fa quasi 10 anys.
Val la pena recordar que les primeres jornades intergalàcticas contra la neolliberalització es celebraven al 1995 a l’antic aguascalientes d’Oventic (Chiapas), després en vingueren d’altres com el Fòrum de Portoalegre (referent en que es basen els organitzadors del Ferum de les cultures 2004), cal dir que no hi participarà cap col•lectiu Zapatista, ni hi tindran representació, els col•lectius Zapatistes de casa nostra ja han manifestat el seu rebuig, evidentment des de Mèxic no en vindrà cap, ja que se’n van oblidar de convidar-los (de fet, dubto que volguessin formar part d’una carissima pantomima que serveix per maquillar un projecte especulatiu).
Per cert, ningú ha pensat en muntar un Aguascalientes (perdó!!! Cargol o Caragol o Caracol). Potser aprendríem que vol dir autogestió, autonomia, resistència.....etc.
I que hi farem? Si tenim un país apalancat i apoltronat en la societat del benestar convergent, paciència o a la feina!!! No esperis que ningú t’ho faci. No oblidar, els Zapatistes son un bon referent.
Si creus en l’indigenisme ( ser català també es ser indígena), no menysprear aquells que ens ensenyen a resistir i plantar cara a la voràgine especulativa i a l’aplastament de les cultures.
Millor celebrer el 10 aninerssari de l'aixecament zapatista que el Ferum.

Atentament

Un més
PD I. Zapata viu!!! La lluita continua!!!....
PD II. Perdoneu el redactat, no en se més...
Re: última hora sobre el fòrum 2004
04 nov 2003
oye, me. mapunto a la fiestas!!!!!!
Re: última hora sobre el fòrum 2004
18 feb 2004
cal un contraforum, i cal una explicació d'akst contraforum...
els media se'ns carregaran =ment, fem o deixem de fer, però si organitzem bé l amoguda i busquem alternatives que cridin l'atenció exposant pk no volem akst forum, traient a milers de persones als carrers, la gent veurà el k ia!
el més important jo crec és que es vegi k als Països Catalans hi ha moguda, i que no estem disposats a deixar que ells sols i elles soles es pensin que poden fer el què vulguin.
GUERRA AL FORUM!
Re: última hora sobre el fòrum 2004
05 abr 2004
crec que el millor és fer una cassolada a les portes del forum el dia de la inauguració a l´hora de la inauguració, mentres entren les autoritats. Fotut Forum elitista i globalitzador!
Re: última hora sobre el fòrum 2004
05 abr 2004
telefonica, coca-cola i moltes més esponsoritzen el Forum. Això és una estafa de mercaders.
Re: última hora sobre el fòrum 2004
07 abr 2004
Les últimes places ofertades, per a treballar al Forum ofereixen les següents condicions de treball (noticietes fresquetes):

7 dies a la setmana des del principi i fins setembre, amb un mínim de 8 hores diàries -extensible a 9h. els dies amb major afluència-.
Ho comunico per si algú s'anima; queden poques places!!!
Re: última hora sobre el fòrum 2004
15 jul 2004
OYE: donde puedo ver las fotos que hicisteis en las ramblas contra el forum?¿
Sindicat Terrassa