Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: altres temes
Per sopar no cal ser ric
01 nov 2003
Davant l'anunci de a Nit de l'empresari, organitzada per la CEPTA, amb un sopar per a 1500 persones a la Plaza de Toros amb un invitat especial: José Maria Aznar, diem que:

Per sopar no cal ser ric!!!
Menjar, festa i lluita per un euro!!!

Sopar popular, que no del PP, dimecres, 5 de novembre, a les 8 del vespre a la Plaça de la Font.
Sopar202.jpg
PER SOPAR NO CAL SER RIC!!!
MENJAR, FESTA I LLUITA PER UN EURO!!!

Sopar popular, que no del PP, dimecres, 5 de novembre, a les 8 del vespre a la Plaça de la Font.

No fa ni un any que milions de persones a tot el món desautoritzavem Bush, Blair... Aznar per perpetrar una agressió injusta, il·legal i immoral contra el poble iraquià (les nostres comarques no en foren l'excepció amb les manifestacions més grans de la història) quan la CEPTA (Confederació Empresarial de la província de Tarragona) ha invitat el president del govern espanyol i lider del PP, José Maria Aznar a la seva âNit de l'empresariâ?.

L'acte principal d'aquesta nit de l'empresari - que es farà possible, en plena campanya electoral, mercès als nostres impostos - és un sopar amb 1.500 persones a la plaça de Toros de Tarragona.

Els presidents de la CEPTA, Sebastià Cabré, i del govern espanyol, José Maria Aznar, compartiran taula i cobert com a símbol de la connivència política, social i econòmica que descansa sobre l'esquena i la butxaca de la ciutadania.

Aquesta connivència es posa de manifest, dia a dia i entre d'altres, en els següents fenòmens:

La desregularització del món laboral, executada pel govern espanyol, beneficia els grans empresaris i arriba als/a les treballadors/res en forma de precarietat.
Les polítiques imperials de Bush i Blair, amb el suport incondicional i servil, del govern Aznar proporciona el negoci del segle a les grans transnacionals i empreses (des de les d'armament a les que âreconstruiranâ? Iraq) a costa de la sang i el patiment del poble iraquià.
La conversió del medi ambient en una forma més de negoci porta el govern a aprovar lleis, com el âPlan Hidrológico Nacionalâ? que atempten contra els recursos naturals i la població de les zones afectades.
La privatització de bens i serveis públics com la sanitat, l'ensenyament o els transports, com no, en benefici de l'afany de lucre empresarial, augmenta les diferències socials.
Deixar que la llengua catalana competeixi en l'anomenat âmercat lliureâ? no fa més que amagar la decidida voluntat genocida d'eliminar la diversitat cultural i imposar un model centralista: el nacionalisme espanyol.
El control de l'espai públic i de les vides de les persones deixa els carrers orfes de vida i a l'abast, tan sols, de la policia i de qui en pot comprar algun bocí. La âlluita global contra el terrorismeâ? justifica la retallada de les llibertats i la criminalització dels moviments socials.
Lleis injustes i discriminatòries adreçades a fer aparèixer els immigrants com a delinqüents condemnen a la invisibilitat social, a la misèria i a l'explotació les persones que acudeixen al âparadís europeuâ? cercant millors condicions de vida, sovint després de jugar-se-la (força cops perdent-la), creuant l'estret amb pasteres.
Les polítiques neoliberals que converteixen els aliments en una mercaderia més que depèn d'explotacions competitives i productives, amb utilització d'alta tecnologia, amb cultiur transgènics, establint els cultius en funció del mercat converteixen la pagesia en assalariats.

Cal resistir aquestes polítiques i oposar-hi alternatives justes, però sense oblidar la festa. Per això diem que per sopar no cal ser ric i invitem tothom a sopar, disfrutar i lluitar amb els moviments socials a la plaça de la Font dimecres dia 5 a les vuit del vespre.
Mira també:
http://www.tinet.org/~mrgtgna

Comentaris

Re: Per sopar no cal ser ric
03 nov 2003
Ja era hora que Tarragona despertés en aquest aspecte. Fa anys que els voltors empresarials fan aquest sopar-escopinada a la cara de treballadores i treballadors. A veure si l'any que ve hi torneu, ja sense l'excusa mediàtica de l'Azanar.
Sindicat Terrassa