Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Comentari :: altres temes
16-N: Catalunya sense ñ
31 oct 2003
16-N:
CATALUNYA SENSE Ñ
A les eleccions autonòmiques del 16 de novembre la campanya de la qual s´ha obert oficialment aquesta passada mitjanit tots els partits polítics, excepte el PP, proposen un canvi de l´Estatut d´Autonomia firmat al 1980 sota l´atenta mirada dels vells uniformes i murrions als que només feia cinc anys se´ls hi havia mort el seu màxim cabdill i general. Perduts moments importants per a capgirar desde Catalunya els poders de l´Estat espanyol, han fet falta 23 anys per a destapar que l´actual estatut és de poc recorregut i està subjecte a la lliure determinació de qui governi a Madrid, per la qual cosa el 16-N es pot establir a Catalunya, després de vint anys de pujolisme, un nou mapa electoral si es manté la tendència cap amunt de les últimes municipals amb el vot independentista i d´esquerres.

Pasqual Maragall (PSC-PSOE) ha reconduït la generació corrupta del seu partit, sense queixar-se ni demanar perdó, encara que a Zapatero si que s´ho va demanar per manifestar públicament que es creia les tortures denunciades pels directius del diari Egunkaria a mans de la guardia civil. Ahir, en el seu inici agitat de campanya al poble de Sant Llorenç de Morunys grups d´independentistes li cridaven que fora la llei antiterrorista i que independència per als Països Catalans. Per això, quan Maragall parla de l´Estat federal, s´ha d´afinar l´oïda, perquè les seves propostes xoquen frontalment amb l´obediència deguda que exigeixen despectivament de Catalunya els barons del PSOE a canvi de res. El federalisme que el PSC porta a la cartera es comprén millor quan es vivencia la impossibilitat de Madrid d´anihilar el sentiment nacionalista del poble català. Però, realment Maragall proposa el federalisme nacional entre nacions o, coneixedor ell de la política real del PSOE i dels desitjos de representació a Europa que tenen els catalans, apostarà pel format de representativitat que té en l´actualitat
la regió de Baden-Wüttenberg, que pot assistir al Parlament europeu quan hi han temes exclusius que li afecten sense la supervisió de l´Estat alemany uninacional?? Un federalisme "nacional"(re-gional)en un estat federal uninacional no és el mateix que un estat federal entre nacions lliures.


La campanya d´Artur Mas (CIU) va més per definir la intensitat que ha de tindre l´autonomia, en el sentit de què no importen si es tenen o no moltes competències, sinó que les que es tinguin siguin de veritat i, si pot ser, sense ofendre als seus interlocutors a nivell estatal. El somriure profident s´exhibí ahir com a succesor de Jordi Pujol al centre comercial Illa Diagonal en inici de campanya. La polaritat que Mas i Maragall pretenien imposar sembla que en aquesta ocasió serà trencada per uns votants que no veuen en Maragall el canvi generacional, que si s´ha donat per exemple en les eleccions del Barça, i perquè, en definitiva, veuen en el substitut de Jordi Pujol ("Mas Catalunya"), més del mateix.

Josep Lluís Carod Rovira (ERC) és l´emergent tercer després d´arreplegar una important victòria en les últimes municipals. Carod avisa "si els cou que s´hi posin panys", quan proposa modificar l´estatut i la constitució de l´estat espanyol i quan exigeix competències exclusives en matèria de carreteres, sistema ferroviari, de finances i de tecnologia, per a reduir la diferència d´11.000 milions d´euros entre el que s´aporta desde Catalunya i el que es rep de l´estat. CIU i PSC-PSOE li criden al realisme polític,però tots dos l´imiten per a eixugar-li el màxim de vots. Les joventuts de CIU reclamant la independència, Convergència filtrant l´existència en la seva federació de blocs sobiranistes i autonomistes, i el propi Mas emfatitzant en els seus discursos "Es-pa-nya i Ca-ta-lu-nya" en una calculada dualitat que posa molt nerviosos als nacionalistes espanyols del PP i del PSOE. Maragall, per la seva part, recorda que ells són també catalanistes.



Joan Saura, de IC-V, amb el pacte amb EUiA, és el candidat que intenta recollir els vots d´una esquerra transformadora, que després de la desaparició del PSUC (partit dels comunistes catalans) decidiren replegar-se a territoris íntims. ICV-EUiA arriba optimista després de la millora en les municipals. La crítica al pujolisme de "família i negocis" i la reforma de l´estatut, amb la participació activa dels ciutadans, a través de consultes directes, és una de les apostes avui, juntament amb el desig de formar un govern dit de progrés amb PSC-PSOE i ERC.



Josep Piqué (PP) és l´empresari agressiu que enlluernà al funcionari Aznar i el que agafarà el relleu a Catalunya de la lluita contra la secessió que actualment lideren Oreja i Iturgaiz al País Basc. Avui l´ordre en el PPC és de navegació silenciosa, perquè la guerra que manté el PP a Euskadi no permet mantindre dos fronts oberts, però està per veure si el PP de Piqué serà tan adaptable com el basc quan els demòcrates espanyols vulguin treure el bastó a Catalunya. Per als populars catalans és el pijo moment de que "Catalunya caigui simpàtica" sense tocar l´estatut.

El pacte de CIU amb un PP més hereu que mai de Franco pot influir en la tendència del vot català malgrat del calculat distanciament dels últims mesos dels nacionalistes conservadors. Amb l´eliminació de facto de les competències exclusives i la constatació de què la mateixa Constitució espanyola no resol aquest dèficit, perquè està políticament blindada desde la seva redacció, tot sembla indicar que, molesti a qui molesti, amb major o menor amplitut, és la hora de Catalunya sense ñ.

Comentaris

Re: 16-N: Catalunya sense ñ
31 oct 2003
Bla, bla, bla, bala, bla, bla, bla, bla, bla, bla, bla ,blaaaaaaaabla.

Indymedia és un espai pels moviments socials i no pels partits polítics, des d'un temps ençà ens comencen a inundar amb articles pidolant-nos els vots i fent les mateixes promeses falses, amb l'arribada de les eleccions es preveu un allau de campanyes aquí dins.

Els partits ja tenen espais on monopolitzen l'informació i el seu bombardeig propagandístic està més que representat.

Pregaria fer un debat seriòs per impossibilitar que els partits ens vinguin a Indymedia a demanar el vot. No és aquest un mitjà dels moviments socials? Doncs, fora partits polítics.
En aquest cas demano que se'ls censuri obertament o acabarem entrant en un joc en el que no interessa entrar.

Que cadascú faci el que vulgui, jo no votaré, però si algú ho vol fer allà ell, però en tot cas aquest no ha de ser l'espai per fer campanya. Crec.
Re: 16-N: Catalunya sense ñ
31 oct 2003
X qin motiu no surten nous partits politics???

a valencia van sortir els PCLYN (PARTIDO CANNABIS LEGALIZACION Y NORMALIZACION)

AQETS SON ELS BONS!! JEJE
Re: 16-N: Catalunya sense ñ
31 oct 2003
Si sa de votar algun partit jo tmb prefereixo el pclyn com en freedom!!!
pro em sembla qe no es presenten a ls catalanas!!
Nomes a ls generals d'espanya!
Re: 16-N: Catalunya sense ñ
31 oct 2003
doncs amb el que diu el primer comentari, molt d´acord (més o menys).Però dsde els mm.ss. també s´ha de parlar i fer crítica d´eleccions: corrupció política, democràcia directa,ecologia, drets humans i socials,etc
Re: 16-N: Catalunya sense ñ
31 oct 2003
Aqui no s'ha fet campanya, algú ha comentat el que li semblen els diferents partits que es presenten a les properes eleccions. Té tot el dret de fer-ho.
Re: 16-N: Catalunya sense ñ
31 oct 2003
Jo tb crec ke cal parlar de la campanya akí, però, evidentment, treient els draps bruts dels partits, ke no són pocs, i prou!!! el ke ens cal als PP.CC. és un referent rupturista ke tingui clars uns punts mínims en els drets nacionals del nostre poble (no com fan els d´ERC), plantejaments d´esquerra revolucionària i ke aposti clarament per un model ecologista anticapitalista (no com ens volen fer creure ke defensen ERC i IC amb la seva punyetera sostenibilitat ke en el fons no és més ke un petit pedaç a un dels enormes problemes de la Humanitat i de la Terra).
A mi se´m cauen els collons a Terra kuan veig ke les opcions més "avançades" per dir-les d´alguna manera, són ERC i IC, crec ke en akest país hi ha espai polític i social suficient a l´eskerra d´akestes dues formacions, com per formar una força política amb prou força com per entrar al Parlament fins i tot, i portar les reivindicacions dels MM.SS. a les institucions, no perkè hi creiem, sinò precisament per desprestigiar-les, kuanta i kuanta gent podriem aglutinar si, per una vegada, unissim forces tots els sectors de l´independentisme revolucionari, del moviment ecologista combatiu, del moviment llibertari, dels sectors més clàssics de l´extrema eskerra (partits comunistes...etc), organitzacions de treballadors i petits sindicats, plataformes electorals municipals de l´AMEI i d´altres ke no estan a l´AMEI però ke hi són properes i ke no són pas pokes a casa nostra, CSO´s, Casals i de molta gent no militant enlloc però ke simpatitzaria amb akesta nova força política, Crec ke és, o hauria de ser possible aglutinar tota akesta gent sota un programa de mínims, si algun dia s´aconseguís podriem donar un ensurt a més d´un, o és ke ens oblidem de la rica i diversa història revolucionària ke té Catalunya o els Països Catalans,
Re: 16-N: Catalunya sense ñ
31 oct 2003
venga todos a votar la misma mierda!!!!!
Re: 16-N: Catalunya sense ñ
31 oct 2003
Donks per ke kom diuen: el passat sempre torna, i passaria el mateix ke a la malaurada guerra civil, amb el famos front popular. Si la gent es konciencies i anes a votar, en blank, en komptes de kedarse a kasa raskantse els kollons, no guanyaria ni el pp, ni el psoe, ni la mare kels va parir a tots junts.Mira a madrid. Fot pena.ni la meitat de la poblacio va a votar.Ja se sap ke no trobes a faltar una kosa fins ke no la perds.
Neu a Votar kollons, ke per una kosa kens deixen fer, almenys, fem-la be!!! votem en blank i deixem klar la nostra postura de ke tots els partits politiks foten pudor i ke ja toka un kanvi!!
Kuideu-vos tots.
Re: 16-N: Catalunya sense ñ
31 oct 2003
A BOTARLOS A TOD@S!!!!!!!
Re: 16-N: Catalunya sense ñ
31 oct 2003
A Una: demanes que tothom voti a la dreta? Aclareix-ho!!
Re: 16-N: Catalunya sense ñ
31 oct 2003
La burbuja político-mediática

Los políticos y medios informativos españoles se están mostrando como una bien engrasada maquinaria creadora de escándalos insustanciales en relación al hecho más nimio que ocurra en Euskal Herria y que consideren que, suficientemente retorcido, puede servirles para atacar al nacionalismo vasco. Por acumulación de polémicas inconsistentes se crea una ficción, una burbuja político-mediática, que se presenta como «la realidad vasca» y sobre la que se asienta toda una estrategia. Lo mismo da una ayuda para estudios de presos de un ayuntamiento, que un acuerdo con el Tour para que se respete el euskara. La chispa salta desde alguna esquina y las reacciones se van sucediendo en cascada hasta que el fiscal general y el presidente del Gobierno español acaban pronunciándose, convirtiendo en un problema de Estado cualquier tontería. En esta ocasión, el objeto del montaje ha sido una circular del Departamento de Educación del Gobierno de Lakua con instrucciones para regular la escolarización del alumnado inmigrante que ha de matricularse fuera del plazo ordinario. De acuerdo al uso general de los conceptos que se hace al hablar de movimientos demográficos, la Consejería de Anjeles Iztueta definía como alumnado inmigrante «aquel que proviene de un sistema escolar distinto y se incorpora al Sistema Educativo Vasco». Nada hay de escandaloso en ello. El propio Instituto Nacional [español] de Estadística utiliza los conceptos de inmigración y emigración para definir los desplazamientos entre comunidades autonómicas e incluso entre provincias. Proyectando sus propias estructuras mentales, dirigentes del PSE y del PP comenzaron a hablar de «inmigrantes extranjeros», «levantamiento de muros», «label vasco sólo para nacionalistas», «marcaje con colores como hacían los nazis con los judíos». El fiscal general del Estado lo calificó de «atentado a la igualdad» y «a la Constitución»; José María Aznar habló de «monstruosidad»; y la ministra de Educación, demostrando quién manda en el Estado autonómico, aseguró que «ya he dado orden para que se retire la circular».

Sobre estas bases corruptas se asienta lo que hoy por hoy se entiende por debate político. Un espectáculo penoso que PP y PSOE consideran de provecho para sus intereses particulares, pero que también PNV y EA rentabilizan ante su electorado potencial. Y así tratan de entretener a la ciudadanía, manteniéndola mirando al dedo que señala a la luna.
Re: 16-N: Catalunya sense ñ
02 nov 2003
Me hace gracia que, en general, os caguéis en todos los partidos políticos y pretendáis fundar unos nuevos que puedan "competir" en unas elecciones. Para más contradicción, soléis cagaros en lo que la historia ha demostrado como el instrumento partidista extra-parlamentario más potente y revolucionario jamás surgido: los bolcheviques rusos.

Con tamañas pajas mentales, por muy "alternativas" y minoritarias que sean, se quedará en eso: en una alternativa minoritaria. Lo habéis conseguido. Muy bien.
Re: 16-N: Catalunya sense ñ
03 nov 2003
Quin partit actual del panorama polític català consideres bolxevic revolucionari?

Quina és la teva palla mental que et porta a creure que IC-V són bolxevics? I el PSOE és marxista-leninista?

El que em fa gràcia és que parlis de bolxevics a aquestes alçades, no pel que varen representar, sino perque precissament són aquests partits els que han fet que aquesta paraula avui dia en la seva boca no valgui per res.

En quin món vius? chuck d, qui ha matat l'esquerra parlamentària? Ara també us voleu carregar l'extraparlamentaria, o simplement dius que no hi ha res fora dels partits?

Ves a votar als hipòcrites, que nosaltres no tornarem a caure en el joc bastard dels interesos partidistes, que no són populars, que són únicament i exclusivament PARTIDISTES.

Abstenció activa!! Ni Mas, ni Maragall, ni Carod, ni Saura, ni Piqué arreglaran res.

Canvien els paiasos però el circ continua.
Sindicato Sindicat