Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: ecologia
L'Ambaixada Blava comença avui la marxa a Brussel.les
31 oct 2003
L'Ambaixada Blava comença avui la marxa a Brussel.les.
El moviment de defensa de l'Ebre pregona el rebuig al transvasament a tot Europa.

Entitats ecologistes, socials, sindicals, polítiques i tota la mobilització que ha sorgit en contra del Pla Hidrològic espanyol (PH) s'han concretat en una 'Ambaixada Blava' que avui comença l'activitat.

La plataforma farà la presentació a Madrid i després l'Autobús blau iniciarà el viatge cap a Brussel·les, on es quedarà tot el mes de novembre i part del desembre.

Durant el recorregut que el durà a Brussel·les, el vehicle actuarà com a oficina informativa, i representants del moviment contra el transvasament de l'Ebre es reuniran amb líders polítics i socials europeus per expressar-los les seves idees.

L'Ambaixada Blava vol mostrar a Europa el rebuig d'una part molt important de la societat al transvasament de l'Ebre i, al mateix temps, sol·licitar a la Unió Europea que no financi l'execució del PH.

Els col·lectius i partits institucionals que organitzen aquesta iniciativa són la Plataforma en Defensa de l'Ebre, Plataforma en Defensa del Ebro, Ecologistes en Acció, COAGRET, Xarxa Andalusa per la Nova Cultura de l'Aigua, SEU/BirdLife, CCOO, Izquierda Unida, CHA, ERC i ICV.
Mira també:
http://www.ecologistesenaccio.org

Comentaris

Re: L'Ambaixada Blava comença avui la marxa a Brussel.les
31 oct 2003
Hipocresia-Serps també s'apunta?

Com poden dir-se tan defensors del Delta de l'Ebre, quan el segon Delta en importància de Catalunya, el del LLobregat, l'han matat amb les seves polítiques.

Greenpeace, Seo/Birdlife i DEPANA han denunciat nombroses vegades la propera desaparició del nostre delta amb les obres del Pla Delta. En resum aquestes han suposat:

- La tala de 20.000 pins centenaris, de les poques pinedes litorals encara verges, per construir la tercera pista.
- La construcció d'una macrodepuradora que ha ensorrat masies i camps, i que ha produit el dessecament de la part baixa del riu a la qual se li ha de bombar de nou l'aigua cap amunt.
- La salinització de l'aqüífer soterrani amb les obres nombroses i els brutals moviments de terra en una zona deltaica.
- La perdua del sol agrícola, dels més rics d'Europa, i de masies centenàries, amb tota la reestructuració del territori però especialment amb la construcció de la Pota Sud. Fent del pagès una figura testimonial i avocada a la desaparició.
- El desviament del Riu Llobregat dos quilometres per ser ocupats per l'anomenat ZAL, que és el port de mercaderies que li sobra a la Gran BCN i que nosaltres el tindrem davant la nostra platja, que ja no és nostra per cert.
- La construcció de la gran estació de l'AVE, tot i declarar-se IC-V en contra cada cop que poden, l'alcalde Tejedor (també d'Hipocresia per suposat) ha sigut un dels principals defensors d'aquesta opció, inclús defensava el bunyol d'entrada directa de l'AVE a l'aeroport cosa que es va descartar per la seva impracticabilitat de sentit comú però que durant molt de temps fou una opció que amenaçava amb complir-se.
- La cessió del territori pratenc a grans consorcis com AENA i d'altres multinacionals per la realització d'obres. Sent El Prat el poble amb més territori expropiat en mans privades de tot l'estat.
- I ara amenacen amb una incineradora de fangs, i perque no, demanem-los també una tèrmica o una nuclear.

Des de l'ajuntament del Prat s'ha fet la política més baixa i ruin per amagar la defunció definitiva del nostre Delta. Les llacunes es mouen de lloc com en un puzzle, les terres s'aixequen i es carreguen de ciment com si un Delta ho pogués aguantar, es talen arbres, s'enderroquen masies, s'acaba la nostra història. Podeu entendre que molta gent no els hi perdonem la traició absoluta i el menyspreu que han tingut amb el nostre territori i amb la memòria dels pratencs.

Pregunteu-los als d'hipocresia pel Delta del Llobregat, veureu amb quin cinisme tiren pilotes fora o diuen que no saben de que els parlem, us ho dic per experiència.

Fora hipòcrites. Amb aquests companys de viatge esteu arreglats.
Sindicato Sindicat