Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: mitjans i manipulació : altres temes : pobles i cultures vs poder i estats
TV3, "la seva"
30 oct 2003
Diuen que TV3 és "la nostra", pero cada vegada més sembla "la seva".
Ricardo Abeijón, delegat de TV3 al País Basc, porta uns mesos movent-se per obtenir la plaça de responsable de premsa del Tribunal Superior de Justícia del País Basc (TSJPB). Per això ha efectuat quatre viatges a Madrid a la seu del Consell General del Poder Judicial per anar-se venent i promocionant com a futur cap de premsa del TSJPB.

Abeijón ha dit a Madrid que una de les seves principals virtuts és que és un periodista no posicionat en el conflicte basc. Això no s’acosta gens a la realitat doncs Abeijón és conegut i reconegut simpatitzant de Basta Ya!, una plataforma que precisament el que no està és no posicionada ni involucrada en el conflicte basc.

La realitat basca la deu "conèixer" tan bé com Enrique Villar, el governador civil espanyol a Gipuzkoa que públicament menysprea i rebutja aprendre l'euscar, perquè no sap ni una paraula d’èuscar. Fa 19 anys que treballa per TV3 allà dalt i no sap basc ni català ni ha fet mai cap esforç per aprendre’l. Atenció al detall, treballa per TV3 i no sap ni català.

Com és públic i conegut és marit de la corresponsal de TV3 a Euskadi, Montserrat Vila, qui en més d’una ocasió –en cercles periodístics- ha reconegut que comparteix les tesis del seu marit =Basta Ya!) sobre el conflicte espanyol al Pais Basc.

L’any passat la direcció d’informatius de TV3 va voler fer tornar Ricardo Abeijón a Barcelona pel fet que no coneixia el català, per tal que vingués a aprendre’l i mentrestant s’estigués a la redacció de TV3 a Sant Joan Despí. Això va provocar la reacció dels sectors més
"progreespanyolistes" de la redacció, que van recollir firmes per evitar-ho.

El cas es va aturar i Abeijón segueix vivint feliçment a Euskadi amb la seva dona i junts maneguen la corresponsalia de "la nostra" al País Basc, sense saber ni català ni basc i rebutjant d'aprener-los. Tota la gestió de col.locar-se com a cap de premsa del Tribunal Superior de Justícia del País Basc (TSJPB) l’està fent per si venen maldades després de les eleccions catalanes i li exigeixen que tingui els mateixos deures que qualsevol treballador en plantilla de la redacció de TVC; és a dir, entre altres, que conegui el català com és normal treballant per la televisió catalana.

I tota l’operació d’anar-se a vendre a Madrid per assaltar el TSJPB l’està fent a esquenes de TV3 que no sap què fa ni deixa de fer el seu delegat a Euskadi. Si es vol llegir en clau política, Abeijón seria un perfecte candidat dels sectors espanyolistes que tan critiquen la "tebiesa" i la "complicitat amb el nacionalisme" del TSJPB, l’únic ens judicial que encara no ha estat abordat descaradament pels magistrats conservadors que segueixen cegament els dictats de l’executiu de José Maria Aznar. Diuen ser molt democrates pero sotmetre l'aparell de justícia, en aquest cas, als dictats de l'estat i el nacionalisme espanyols no els incomoda gens.

Comentaris

Re: TV3,
31 oct 2003
si aqet tal R!cardo Abe!jon no te interes x apendre llengües mil.lenaries es el seu problema!!! Tindra 1 bon treball, 1 bona familia i 1 bon sou, pro no té kultura ni interes x ampliar els seus coneixements sobre la pluralitat lingüística dels diferents territoris d'aqest estat considerat democràtic qe cada cop + sembla 1 franqícia feixista dls EEUU
FORA els INCULTS ADINERATS!!!!!!
Re: TV3,
31 oct 2003
em sorpren q us esvereu per això. tv3 es un niu de feixiestes, corruptes, llepaculs i fills de puta q roben els diners públics i es riuen a la nostra puta cara, cada dia de l'any durant 24 hores. El millor q podem fer es desintonitzar tv3 i així deixare'm d'empipar-nos. T'imagines q 2 milioms de persones desintonitzessin tots els canals? S'ensorren!!!
Re: TV3,
31 oct 2003
Ei!! Que aquest palló sigui així no vol dir que ho siguin tots els treballadors de la CCRTV!!
Sindicat Terrassa