Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: @rtivisme
Un nou 'mapa' de Barcelona
30 oct 2003
La página web Bdebarna proposa a tots els internautes construir un nou 'mapa' de Barcelona, fet amb les vivències, records, queixes o somnis que tinguem sobre la ciutat. Es tracta d'un projecte interactiu on tothom pot deixar la seva 'petjada' en un carrer, una plaça o un racó de Barcelona.
logobo.jpg
La novetat d'aquest site es que tot plegat es presenta amb un plànol de Barcelona de fons, on van apareixent les 'històries' de cadascú, assenyalades amb una icona sobre el lloc corresponent. El cop de porra que una fotógrafa va rebre en una manifestació a la plaça Catalunya o un relat de gàngsters ambientat al Paral·lel són alguns exemples.
La idea és aplegar tota mena d'aportacions, des de protestes a històries d'amor, des de relats de ficció a una simple imatge, i teixir d'aquesta manera un tapís viu de Barcelona. BdeBarna inclou també una secció d'agenda, on es poden anunciar tota mena d'actes perquè apareixin representats sobre el plànol.
Per ara, el projecte está limitat als barris de Ciutat Vella i Gràcia, però la idea és ampliar-lo a tota la ciutat.

PD: BdeBarna és un site sense cap ànim de lucre i amb algunes mancances pel que fa a la programació, a més de funcionar amb servidor gratuït que insereix uns báners publicitaris força molestos. La idea és anar millorant el projecte així que, a més de les històries que vulguin aportar els internautes, també seràn venbingudes propostes, idees o col·laobracions.
Mira també:
http://members.fortunecity.com/bdebarna

Comentaris

Re: Un nou 'mapa' de Barcelona
30 oct 2003
La idea sembla bonica, però compte en obrir l'enllaç que cada cop que pitges algu se t'obren un parell de finestres intentant instal·lar dialers d'aquells que es connecten a 906.
Re: Un nou 'mapa' de Barcelona
30 oct 2003
Estimat senyor z,

Em dirigeixo a vostè per intentar que es passi 'una mica' al programari lliure (encara que només sigui per provar-ho), en primer lloc m'agradaria explicar perquè li faré llegir aquesta parrafada, és molt senzill: s'ha queixat de que '<i>se t'obren un parell de finestres</i>' i la veritat és que jo no m'he adonat d'aquest d'aquest fet tant desagradable. Com pot ser? Molt senzill, fa temps, vaig activar una casella del meu navegador que evita que s'obrin finestres sense la meva autorització (només s'obren els enllaços que tu cliques[1]).

Li recomano de tot cor que provi el <b>Mozilla</b>, és un navegador lliure [2] que et pots descarregar des de http://www.mozilla.org, com podrà veure si visita la pàgina, està a punt per descarregar per a qualsevol plataforma (Windows, Mac, Linux, AIX, FreeBSD, Os2, Solaris sparc...)

Amb aquest navegador podrà disfrutar d'una nova experiència al visitar les pàgines de la xarxa.



Si està interessat en l'opció que evita la obertura de finestres no sol·licitades s'ha d'anar a:

Preferències --> Privacitat i seguretat --> Popup's i un cop allà activar la casella de bloqueig de les finestres.

<i>Nota: utilitzo la versió anglesa i potser no he encertat els noms dels menús, però segur que ho podrà trobar.</i>



Si li interessa la versió <b>en català</b> del Mozilla, se la pot descarregar des de http://www.softcatala.org/prog88.htm (s'ha pogut traduir perquè és <b>lliure</b>)



Un motiu més per utilitzar-lo: <b>Les pestanyes</b> (tabs):

És un dels invents que més ha millorat la meva navegació, permeten carregar les pàgines en 'background' (preferencies --> navegació --> tabs) això significa carregar els enllaços 'al darrera', d'aquesta manera no et tapa el text que llegeixes i t'indica quan s'ha acabat de carregar.


La veritat és que després d'un parell d'anys navegant amb el Mozilla, quan he d'agafar un explorer, ho trobo una tasca pesada i decebedora.


Que ho disfruti :-)



Atentament, guerau


[1] Això és tota una manera d'entendre el programari, els ordinadors són màquines (considarant màquina i programari com a una unitat) com a tals no fan coses, sinó que responen a les nostres ordres, llavors, com pot ser que passin coses inesperades? Què falla? No podem permetre el descontrol de la màquina, és una màquina, l'han creat les persones, pel nostre ús, no per la nostra desgràcia.

[2] Lliure segons la GPL, coneguda popularment com a Copyleft, en pots consultar una traducció en castellà aquí: http://www.gnu.org/copyleft/copyleft.es.html
Re: Un nou 'mapa' de Barcelona
30 oct 2003
gracies per avisar (soc una de les creadores de la web, no sabia que sortia això pq en Mac no m'apareixen aquests dialers). De totes maneres, estem buscant servidors menys "agressius". Algu te alguna idea que pugui ajudar? gràcies

marta
Re: Un nou 'mapa' de Barcelona
05 nov 2003
Si, jo.
Sindicato Sindicat