Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: especulació i okupació
Geriatric a la pista de jocs
28 oct 2003
810 veíns i veínes del Parc de font florida demanen la intervenció del Síndic de Greuges
Fets consumats. Ajuntament i Generalitat han engegat l'obra de construcció d'una residència de gent gran en terrenys del parc de la Font Florida que funcionaben com a pista de jocs per la canalla per acord entre els veíns i l'anterior Alcalde. Davant aquest incompliment els veíns ens hem adreçat al Síndic per demanar-li la seva intervenció amb un dossier explicatiu amb 810 signatures de suport.
A continuació reproduïm el texte que a mode de conclusió acompanya el dossier:

Com a ciutadans i ciutadanes, davant la impotència que sentim davant d’aquesta situació, sol.licitem al Síndic de Greuges de Catalunya:

 Que intercedeixi per què sigui considerat l’acord verbal entre els veïns i veïnes i l’anterior Alcalde Pasqual Maragall l’any 1996, de considerar zona d’equipaments per a nens i joves, el sector del Parc ara cedit al Departament de Benestar Social i Família i que des d’aquesta data és efectivament pista de jocs per nens i nenes.

 Que consideri les actuacions administratives han estat efectuades en tot moment al marge del veïns

 Que racomani la paralització de les obres, començades el 13 d’octubre del 2003.

 Que tingui en compte l’ampli resó popular avalat per les 810 signatures dels veïns presentades sol.licitant la reubicació de la residencia assistida per a gent gran i centre de dia en el sector del Parc, ja proposada pels veïns en les al.legacions presentades al Juliol; fent les modificacions administratives necessàries per tal que això sigui possible. Vuit arbres, que es poden trasplantar, no es poden considerar més importants que cinc-cents nens que usen la pista de jocs des de fa vuit anys i que ara es troben en total indefensió. Indefensió que ja podem constatar ara arran del començament de les obres que els porta a no confiar amb les Institucions.

 Que no permeti una construcció que llinda, i, en alguns aspectes, ultrapassa la normativa vigent sobre edificacions.

 Que no permeti una construcció que genera més de cent- vint metres de corredors estréts en una zona conflictiva al peu de Montjuïc que de ben segur generarà conflictes i serà focus d’insseguretat i brutícia.

 Que consideri el silenci d’Ajuntament i Generalitat a les nostres peticions de reunió, fet que provoca indefensió ja que a l’hora a començat la destrucció de la pista de jocs.

 Que consideri que abans de l’acord arribat entre l’anterior Alcalde i els veïns, s’havien efectuat planols de diversos equipaments i en tots ells contemplaven les edificacions existents a l’hora de dissenyar les alçades, i tot i així van ser desestimades en veure que no s’adaptaven a l’entorn, i es van decidir per efectuar la pista de jocs, que a continuació van construir. El projecte actual és molt més agressiu per l’entorn que els desestimats anterioment.

I per últim que no permeti que les Institucions tergiversin les nostres opinions. Els veïns mai ens hem oposat a la construcció de la Residència de gent gran. Només demanem un projecte ben fet que tingui en compte tothom i que no sigui considerada la burocràcia administrativa més important que la qualitat de vida de les persones.

Només demanem que compleixin els acords.
Només demanem ser escoltats.
Només demanem coherència
Només demanem sensibilitat.

Barcelona, 24 d’octubre del 2003

Comentaris

Re: Geriatric a la pista de jocs
12 des 2003
HOLA SOC UNA NENA DE 12 ANYS Y A MI NO M'IMPOPRTA QUE FAGI UNA RESIDENCIA SE QUE ELS GRANS TENEN QUE TINDRA UN LLOC ON ELS CUIDIN PERO EN EL PARC ES LA UNICA PISTA QUE TENIM ON ENS POSEM PER JUGAR AVANS DE TOT NETEGARIA EL PARC QUE ALLA NOMES VAN DROGADICTES A PUNXARSE I DEIXEN LA DROGA ESCAMPADA I NORMAL QUE DESPRES ELS NENS LES AGAFIN. CLOS NO POSIS ELS PARCS PER DESPRES TREURELS NETEIJA EL PARC I SIUSPALU FEU UNA PISTA QUE TAMBE VOLEM JUGAR DEW GRACIAS
Sindicato Sindicat