Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: altres temes
el pp guanya a madrid
27 oct 2003
El pp ha guanyat a madrid les eleccions autonòmiques
Després d'uns mesos de polèmica sobre el tema dels transfugues etc... finalment el pp guanya les eleccions autonòmiques a madrid. Pq? Potser serà que són els qui defensen millor la classe mitja española?? QUi és qui vota?? Qui és que te por a perdre el què té?? Desde el meu punt de vista es una questió de fons. La classe mitja d'aquest país viu amb por, por de perdre els privilegis que gaudeix ( 8 hores de feina X un sou considerable tenint en comte el que guanya un marroqui qualsevol per més hores en un hivernacle.) Qui és que defensa aquesta clase mitja?? els partits politics. En el cas del pp es evident d'on provenen els seus dirigents, pero... i el psoe?? i IU? i els sindicats??? Penso que cada cop més els dirigents d'esquerres desconèixen més la realitat de la base d'on prové el seu partit. En el cas del psoe és clar que ja no representa als treballadors sino a una classe mitja que vol cambiar perquè tot segueixi igual, mantenint els seus privilegis. I els sindicats?? i IU?? Aqui s'haurà d'anar veient. Tinc ganes de veure qui serà que anira a demanar el vot a les fàbriques i als hivernacles i no pas a les oficines.

Comentaris

Re: el pp guanya a madrid
27 oct 2003
El massiu vot al PP a Espanya -és a dir, als Països Castellans- té components de classe, obviament, però també té un component nacional, el de la "sagrada unidad de destino" i de "l'imperio hacia dios". Al qual hi són receptius gairebé tots els espanyolets de totes les tendències i classes socials, uns més que els altres, però es que ho porten quasi gravat al DNA.

Oblidar qualsevol dels dos factors, de classe i nacional, i quedar-se només amb un, porta a errors d'anàlisi.

Per la mateixa raó, els que a les nacionalitats no espanyoles de l'Estat pretenen fer anàlisis unicament desde un sol dels dos aspectes, o bé s'inclinen cap a les dretes nacionalistes-europeistes (si només computen el fet nacional), o bé acaben donant suport al falangisme del PP, com fan desde "l'esquerra" els "maoístes" de la U.C.E. i suposats "rojos" del mateix caire. En nom de l'internacionalisme proletari, faltaria plus.

En el cas de Madrid s'evidència, d'altra banda, el desencís dels sectors treballadors amb els partits "d'esquerra" i els sindicats afins, que han fet una "oposició" (?) de guant blanc al PP. De fet, unicament copien al PP corretgint-lo una mica per l'esquerra, sense passar-se. Per tan, en darrera instància, validen (amb matisacions) les propostes del PP. Contribueixen, doncs, a l'introducció de l'ideologia pepera en àmplies capes populars.

Unicament una oposició ferma amb un programa socialista de veritat, que eliminés tots els paràsits del seu si, que practiqués la democràcia obrera dins els partits i sindicats, que es desmarqués totalment i combatís el falangisme pepero en matèries com Euskadi, Catalunya i el català, Perejil i el Marroc, fora d'Irak amb Onu o sense Onu, que denunciés amb força l'imperialisme de les grans finances espanyoles a Llatinoamèrica, etc. etc., que no s'acobardís quan es tractés de fer una vaga general en moments clau per fer caure el govern, etc.etc., ... només aquesta esquerra pot vèncer el PP i dibuixar un canvi social.

Un altre factor que evidencien les eleccions madrilenyes és que l'abstencionisme, en el moment actual, si serveix per alguna cosa és per que el PP guanyi amb majoria absoluta. Ara que ha superat la crisi del primer semestre i que es veuen forts per guanyar les properes generals del 2004, "prometen" noves reformes laborals, reformes a la negociació col.lectiva, retalls importants de les pensions ...Pregunto : els hem de deixar guanyar per majoria absoluta, amb tàctiques abstencionistes o de vot en blanc ?. En absolut, hem de votar "l'esquerra", encara que sigui hipercriticament, per evitar que el PP desencadeni un seguit d'atacs que farien època sense el menor impediment parlamentari.

Finalment, com treballador d'oficines, i sindicalista del sector, no puc estar gens d'acord amb la darrera frase d'en pprius. Sàpigues que sectors oficinescos com el telemarketing, moltes empreses del conveni d'oficines i despatxos, cada cop més la banca, etc. estan de precarietat, ett's, horaris prolongats sense pagament d'hores extres, mobbing, etc. etc. fins al gorro, i que molteds oficines d'avui funcionen amb criteris de productivitat i control de l'empleat que ja voldrien moltes fàbriques (estàs hiper-controlat a través de l'ordinador).
Re: el pp guanya a madrid
27 oct 2003
Mai cediré el meu vot a aquests parasits que es diuen d'esquerra i no ho són, mai ho cediré perque són el PP però amb matissos pseudoprogres, i no està la situació per matissos.

Un vot crític a "l'esquerra" mai serà entés per aquests partits, que diran que han guanyat per l'il·lusió d'un canvi, altres formes de política, etc, però no perque els que els voten els adjuntin un paperet dient perque els voten. Els vots són impersonals, i mai un partit que guanyi veura una crítica en la seva victòria.

Després del que han fet aquests de "l'esquerra" a Madrid, penseu que la gent tenia motius per votar-los? Cal que passem una catarsi col·lectiva on es vegi realment en quin paper subsidiari i reformista han portat aquests partits a l'esquerra.

L'esquerra no està als partits, l'esquerra s'està refent de cops molts durs aquestes últimes dècades i treient-se de sobre paràsits i demés "liders" que l'han trait durant dècades i l'han portat a la socialdemocràcia més insulsa, corrupta i capitalista.

L'esquerra és anticapitalista de principi, cap partit dels que es presenten ho afirma ser. Hem de renunciar a la crítica del capitalisme i les ansies de canviar aquest sistema votant als que el mantenen?

Amb mi no compteu per descafeinar encara més la paraula "esquerra". I si guanya l'Espe o el PP no serà per culpa dels que no votem, sino dels que han assumit que votar al PP o el PSOE és el mateix i van canviant el seu vot cada elecció segons convingui.
Re: el pp guanya a madrid
27 oct 2003
La UCE és una secta, UNA SECTA, no són maoistes, són sectaris. NO els hi facis el joc introduint-los en debats polítics. Gràcies.
Àngel no et pasis
27 oct 2003
"Al qual hi són receptius gairebé tots els espanyolets de totes les tendències i classes socials, uns més que els altres, però es que ho porten quasi gravat al DNA."

Per dir-ho de una manera suau: Això es mentida, i una falta de respecte a molts espanyols que han lluitat des de fa molts anys contra el feixisme.
Re: el pp guanya a madrid
27 oct 2003
Aixó es veritat. Pero el comentari va molt més enllà d'aixó. Tota la resta em sembla una analisi bastanta acurada del que ha passat a Madrid i el que esta passant a l'estat espanyol. Tingues-ho en compte!!
Re: el pp guanya a madrid
28 oct 2003
¿Cuál es el abanico de la derecha en Madrid?¿y el de la izquierda? ¿Porqué no ha salido todavía una extrema derecha (no es que haga falta) organizada a nivel nazional?. La derecha es monolítica y hace todo lo posible para que siga siendo así, y la izquierda no. Esto que es obvio no es malo, la pluralidad dentro del progresismo es síntoma de salud, pero lo que no entiendo es como no ha habido un trasvase de votos del PSOE a IU, si tenemos en cuenta, no sólo los últimos escándalos en sus filas, sino toda la política que a nivel nacional ha practicado este partido, ¿cómo es posible que le sigan votando? ¿por "tradición familiar", porqué?. IU (ICV)puede tener muchos defectos, seguro que sí, pero creo que ahora mismo es el único partido político que puede ofrecer garantías de cambios radicales, no quiero que parezca que le estoy haciendo campaña, ni siquiera soy militante de esta organización, pero ¿en serio queda alguien que se crea que la abstención es un arma de lucha?, ¿queda alguien capaz de creer que si no votamos nadie, esto cambiará?. Les diré una cosa a estos revolucionarios de barra de bar (salvo honrosas excepciones): sí hay alguien que está interesado en que gente como tú no vote y se quede en casita, ¿te imaginas quien es?.

Yo, por desgracia, tengo que votar.
Re: el pp guanya a madrid
28 oct 2003
chuck d se't veu el plumero: "el único partido que puede ofrecer cambios radicales", "en serio queda alguien que se crea que la abstencion es un arma de lucha?" "revolucionarios de barra de bar".

Jo no voto, ni votaré a falsos esquerranistes, si guanya la dreta no és per culpa dels que no votem sino del bastardeo polític de l'esquerra que no convenc als que veritablement sóm d'esquerres, per tant, ANTICAPITALISTES.

Tranquils d'aquí uns anys hi haurà un moviment de votants trànsfugues del PP al PSOE, com va succeir a l'inrevés. Votant és l'única possibilitat, oi? PP o PSOE, per continuar el nou "torn pacífic", com a l'època de la restauració entre "liberals" i "conservadors".

La política en aquest estat ja s'ha convertit en una política a la ianqui (republicans o democrates), el cas de Madrid amb tres opcions ho demostra, una dictadura de partit únic amb dos cares. El que és trist és que no us doneu compte i continueu creient que els canvis de l'esquerra política seran radicals.

I aquí a Catalunya, ERC o IC donaran els seus vots a Maragall, si els votes a ells ja saps a quí estàs votant, al PSOE, tot acaba al mateix lloc. Igualet tot que a l'ajuntament de BCN? guuuuau, quin canvi!!!
Sindicat Terrassa