Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: altres temes
Jornades Culturals i LLibertaries
26 oct 2003
JORNADAS CULTURALES Y LIBERTARIAS

NOVIEMBRE 2003

MARTES 4
Presentación de las Jornadas
CINE FORUM
EL EFECTO IGUAZU
HORA: 20´30


MIERCOLES 5
CHARLA
LA O.M.C. Y LOS TRANSGENICOS
HORA: 20´30


JUEVES 6
CINE FORUM
TOCANDO AL VIENTO
HORA: 21´30


VIERNES 7
CHARLA
LAICIDAD Y RELIGIÓN EN LA ESCUELA
HORA: 20´30


SABADO 8
TEATRO
Con la obra:
MISA DE DOCE
HORA 20´30


DOMINGO 9
EXCURSIÓN
Al´Aiguabarreig
Salida a las 11 de la mañana (Estación de autobuses)

TODOS LOS ACTOS SE DESARROLLARAN EN EL PALACIO MONTCADA DE FRAGA

LA ENTRADA LIBRE Y GRATUITA

Hem organitzat eixes JORNADES CULTURALS I LLIBERTARIES, per apropar a tota la ciutadania, algunes idees i propostes sobre temes concrets i actuals.
Ara be, no volem amb això, arribar a conclusions definitives o "exactes", que no condueixen a res. El nostre propòsit, no es cap altre que el d'ampliar el debat i la reflexió a més d'aportar una visió llibertaria a problemes que per la seva condició afecten a amplis sector socials, sobre tot, al mes desafavorits.

Repassarem el mon laboral i la seva situació actual, ho farem a través del documental EL EFECTO IGUAZÚ, que tracta sobre el conflicte que l'empresa SINTEL, va mantenir i manté amb milers dels "seus" treballadors i avui acomiadats. Veurem a eixa pel·lícula algunes de les seves accions reivindicatives; "l'ocupació" del Paseo de la Castellana de Madrid, durant mesos, aixecant "El Campamento de la Esperanza" entre d'altres. Però també coneixerem com "actua" la globalització econòmica al mon laboral i de quina forma ens afecta. El director es Pere Ventura i destacar, que eix documental ha guanyat aquest any 2003 un premi Goya a la categoria de documental.


Amb el títol LA O.M.C. Y LOS TRANSGÉNICOS, debatrem sobre les polítiques regressives que l'Organització Mundial del Comerç està imposant al "mon" agrícola i rural i en general a tots els "consumidors". Analitzarem a més a més, les mesures que aquest organisme internacional, esta adoptant per la introducció al mercat dels aliments transgènics i de com s'està afavorint a les grans empreses multinacionals del sector. Per parlar d'eixos temes contarem amb la participació d'un dels portaveus de PLATAFORMA RURAL, (plataforma que agrupa a varies organitzacions agràries, sindicats, col·lectius socials i ecologistes de tot el mon i que a més a més portent molt temps denunciant eixes polítiques)

Un altre dels temes que ens sembla important i que os proposem per al seu anàlisi, es el de "la religió a la escola". Amb la implantació de la nova "Ley de Calidad de La Enseñanza", el govern pretén imposar de forma obligada per tots els nens i nenes les classes de religió. Amb el títol LAICITAT I RELIGIÓ A L'ESCOLA, l'Albert Riba president de l'associació "Ateus de Catalunya" dissertarà sobre totes eixes qüestions.

Hem preparat també, una sessió cinematogràfica, amb la pel·lícula TOCANDO AL VIENTO. L'historia transcorre a un poble miner d'Anglaterra, durant la dura reconversió industrial i minera de "l'Era Thatcher". Un grup de miners forma una banda de música i malgrat els temps tan durs que el hi toca de viure, toquen i lluiten com mai abans ho havien fet, amb dignitat i coratge. El director del film es Mark Herman i la nacionalitat anglesa.

Per al dissabte tindrem l'oportunitat de veure actuar al grup de teatre "Bostezo y Tostón, Comediantes del Montón", d'Osca amb l'obra MISA DE DOCE. Una comèdia tant desinhibida com irreverent. Perquè no totes les misses son avorrides. Abstindres fonamentalistes.

I el diumenge ens en anirem d'EXCURSIÓ A L'AIGUABARREIG acompanyats d'un guia que ens donarà explicacions sobre la singularitat d'eix paratge natural, a més de donarmos alguns coneixements bàsics sobre la fauna i la flors. Si estàs interessat o interessada i vols venir amb nosaltres, pots apuntar-te a les mateixes jornades.

Per acabar sol dius que us convidem a tots i totes a la participació i a la lliure expressió de idees i desitjos.

FRAGA NOVEMBRE 2003

C.N.T. FRAGA

CENTRE de ESTUDIS LLIBERTARIS
"JOSE ALBEROLA"
FRAGA
Sindicato Sindicat